Ankarada okuyan bir ogrenci ortalama aylik gideri kac tldir?

Sentetikserotonin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2023
62
-128
1
23
Ankara antalya eskisehir gibi sehirlerde uni okuyan bir ogrencinin aylik gideri ne kadardir bakin istanbul degil ve yurtta kalmayi planliyorum ulasim sosyal hayat yemek ortalama kac tl tutar ayda eahat gecinmek icin
Alıntı

Antalyada evlerde,özel yurtlarda çok pahalı. Ayrıca üniversite çevresi yeme,içmede pahalı. Kısacası Antalya pahalı ama güzel bir şehir.

Abonman yaparsan 140 tl ulaşım masrafın olur aylık. Kyk'da kalıyorsan yurt ücretleri max 450 tl. Daha az olanı da var. 590 tl kesin cepten çıkıyor. Gerisi tamamen size bağlı.

Bir sürü değişken var.
Kykda mi kalacaksın, özel yurtta mi. Birileriyle eve mi cikacaksin, kaç kişiyle?
Ben okurken KYK kredisi 220, benim şehrimde ev kiralari ortalama 350 liraydı. Ama 500e daha güzel evlerde oturanlar vardı. Ben daha çirkin,kalorifersiz bir evi pazarlıkla 270 liraya tuttum,ona da içine ev arkadaşı aldım yani ev kiraları ugrasirsan 2ye de bulursun, 4e de, 8e de. İçinde tek de yaşayabilirsin, 2-3-4 kişiyle kirayı da bölüşebilirsin.
Bu tamamen senin seçimine kalmış.
Ya da ev eşyaları. Kimi heves eder gider ,gereken her şeyi sıfır alır birkaç bin harcar, kimi spotculardan alır daha ucuza bulur, kimi mezun olanlardan, eşyasını 'yeter ki alın,nakliyat sizden' diyen insanlardan bedava alır. Ya da kimi benim gibi 'ne gerek var' der,çamaşır makinası almaz, kirlileri biriktirir,üniveriste çevresinde pek çok olan çamaşır makinacilara verir kimi kaloriferi yakar evde şortla gezer, kimi Kasım'da evde içlik hırka oturur,kimi evler merkezi ısıtmalidir, herkes kadar ödersin
Gibi gibi gibi...
Ya da yemek yaparken. Kimi her gün makarna yer, kimi yemek yapamaz her gün dışarda yer, kimi okulun yemekhanesinden cok ucuza yer.
Ayrıca bazı hocalar sırf kendi yazdı diye kitabını almayı zorunlu tutar,onu da fahiş fiyattan sattirir. Kimi hoca hiç takilmaz, flash verir kendi bilgisayarından çalışırsın.
O kadar değişken ki... Bir ortalama söylemek doğru olmaz.

Yukarıdaki yorumun bir benzerini yazmaya gelmiştim aslında sevgili yenGEnC uzun uzun yazmış ben tekrar etmeyeyim. Aynı şehir sınırları içinde kyk ile özel yurt fiyatı farklı birbirinden hatta bir özel yurt ile bir başka özel yurt fiyatı bile farklı. Benim kaldığım yurtta 4 kişilik oda da vardı, tek kişilik oda da. Sigara içen insanın gideriyle içmeyeninki farklı örneğin. Size bağlı tamamen bu ortalama bir rakam vermek çok zor. Merak ediyorsanız kyk fiyatlarıyla gözünüze çarpan bazı özel yurtların fiyatlarını telefon açıp öğrenebilirsiniz. Ev kiralarına da bakabilirsiniz internetten.

Ama seneye başlayacak bu temel giderler toplamı en az 1000 lira olur seneye.
Ama okulun hemen yanındaki kykyi kazanır, yemekhaneden yerse yol ve yemekten kısmış olur. O zaman bu kadar çok masrafı olmaz .
Şimdi kontrol ettim, gazi üniversitesinde günlük yemek 6,5 tl. Zaten başvuran çoğu kişiye de yemehane bursu çıkıyor, ailesinin durumu kötüyse ona da burs çıkabilir,çıkmasa bile aylık 200 yemek parası

Sizin ekonomik durumunuza bağlı baz olacaksa KYK okul yemeği eğitim 3500 4000 bulur özel yurtsa 8 9 bin olur diye düşünüyorum yani sosyal yaşam eğitim yol gideri kişisel bakım vs

kyk ile geçinen de var aylık 10 bine de. bu tamamen para harcama alışkanlığına bağlı. ev mi tutacaksın yurt mu? yurt herkese çıkmıyor benim anne baba fabrika işçisi olan arkadaşıma yurt çıkmadı evde kalıyor çünkü özel yurtlar çok pahalı. her gün kahve içme alışkanlığı var mı kuaför masrafı giyim masrafı ne bileyim araba varsa yakıt masrafı taksi alışkanlığı varsa o. aylık düzenli ilaç masrafı var kullanan biriysen. yani ben ot gibi yaşarım kykda kalırım okula yakın oluyor kyk okulda yerim kykda yerim ayda yılda 1 dışarı çıkarım alışveriş yok dersen kyk yetebilir belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…