Konu eski tarihli ama yine de yazmak istedim. Ne yazık ki ben de ilk gittiğim psikologtan memnun kalmadım. Eşinizi bir şekilde ikna ediyorsunuz, birisine güvenip sorunlarınızı anlatıyorsunuz ama karşınızdaki kişiden yardım filan görmüyorsunuz. Hem zaman hem de para kaybı oluyor.
Ben bu yüzden kesinlikle gidilmemesi gerektiğini düşündüğüm ismi yazıyorum Nurdan G. Bireysel terapileri nasıldır bilemem ama evlilik konusunda birilerine yardımcı olabileceğini düşünmüyorum. Hatta kendisinin bu konuda yardıma ihtiyacı bile olabilir.
Çok detaylı paylaşmak istemiyorum ama ilk seansta biz burda haklı/haksız bulmaya çalışmıyoruz deyip, 2. seansta bana yönelik olarak 'amannnn sizde buna böyle yaparım şuna böyle yaparım diyorsunuz, eeee napalım o zaman' gibi abuk sabuk bir cümle kurabilmiştir. Hatta eşimle tartışmalarımızdan küçük bebeğimizin de belki etkilendiğini, ona vermemiz gereken ilgiyi yeterince gösteremediğimizi söylememize rağmen 'yok canım o kadar küçük bebek (3-4 aylık bebek) anlamaz diyebilecek kadar konusunda uzman bir kişidir. Davranışlarından o kadar rahatsız oldum ki acaba sorun sadece benim davranışlarımdan mı kaynaklanıyor diye bayağı bir düşündüm. İnternette biraz araştırma yaptım ve yaşadığımız sorunla ilgili diğer psikologların yazılarını okudum ve farklı bir psikolog aramaya karar verdim. Eşim gerçekten çok anlayışlı davrandı ve yeniden başlamayı kabul etti. Şu anda başka bir uzmandan destek alıyoruz. 3 seans oldu ama gerçekten olaylara farklı bakmamı sağladı. Onun ismini yazmak istemiyorum çünkü reklam için başkasını kötülüyor gibi bir algı oluşsun istemem.
Eğer evlilik terapisti konusunda uzman birisini arıyorsanız internetten araştırıp, danışan yorumlarına (her zaman kesin doğrudur demiyorum tabi) bakmak en doğrusu galiba.