Ankara'da dinozor heykeli gitti, yerine Dinocan geldi

zxshermine

Nirvana
Pro Üye
16 Haziran 2011
14.832
61.969
Ankara'da dinozor heykeli gitti, yerine Dinocan geldi
ANKARA (CİHAN)
15 Mayıs 2015

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankapark'ın tanıtımı için Çiftlik Kavşağı'na koyduğu dinozor heykelini değiştirdi. Ekipler kavşağa dinozorun daha büyüğü olan 'Dinocan'ı yerleştirdi.

Ankapark'ın tanıtımı için Atatürk Orman Çiftliği Kavşağı'na ilk önce dev otorobot heykeli yerleştiren belediye, otorobotu kaldırarak yerine 3 metre yüksekliğinde ve 10 metre uzunluğunda T-Rex isimli dinozor heykelini yerleştirdi.

Belediye, şimdi de dinozorun daha büyüğü olan Dinocan ile Ankapark'ın tanıtımına devam ediyor.

15 metre yüksekliğinde ve 12,5 metre uzunluğundaki Dinocan'ı Çiftlik Kavşağı'na yerleştirdiklerini kaydeden yetkililer, bu dinozorun da hareketli olduğunu, Ankapark'ın tanıtımı için kullanılan bu figürleri belirli sürelerde değiştirmeye devam edeceklerini söyledi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29013782.asp

Ankaralı arkadaşlar ve bilenlere bir soru : Ankapark giriş ücreti vb nedir ? Ne kadarlık bir gelir sağlanması amaçlanmaktadır ? Tanıtım için bu dinozorlar kullanılmasa park gidilmeyecek veya gitmeye değmeyecek bir park mıdır ?

Dinozor heykeli robot heykelinden güzel gözüküyor kabul. Peki bu heykeller için ne kadar harcanıyor ve gelir nereden sağlanıyor ? Bu geliri yine halk için harcamak zor mu ?

Dinozor heykelini görünce aklıma ilk gelen karikatür oldu.

Karikatürde dinozor yok ki ne alaka demeden siz , ben söyleyeyim Dinocan a bakınca kafasına tırmanıp kaymak serbest mi diye düşündüm de

Son düzenleme:
Hepsi fuzuli ve ayrıca görüntü kirliliği

Ve ciddi kaynak israfı. Google a Gökçek heykelleri yazınca gördüklerime inanamadım. Dinozor heykelleri için 10 milyon tl harcandığı belirtilen haberler mevcut. 10 milyon tl !!!

Melih Gökçek'in dinozor heykeli 10 milyon TL!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in tartışılan heykellerine para saçtığı ortaya çıktı.

06 Mayıs 2015 Çarşamba 16:23

Ankara'da çok tartışılan robot ve dinazor heykellerine harcanan para dudak uçuklattı. Yeniyon.com'un haberine göre Dinazor heykelleri için Gökçek tam 10 milyon TL'lik masraf yaptı. Kaynağı nereden bulacaksınız diyen AKP'nin böyle bir parayı dinazor heykellerine harcaması da dikkat çekti.

İşte yeniyon.com sitesindeki o haber:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in talimatıyla Atatürk Orman Çiftliği kavşağına konulan ve değişik tartışmalara konu olan robot kaldırılarak yerine yine Gökçek’in talimatıyla dev dinozor maketi konuldu. Gökçek’in dinazoru Sosyal medyanın diline düşmüştü.

Siyasette “kaynağı nereden bulacaksın” tartışması başlayınca Yeniyon.com olarak o dinozorun maliyetini araştırdık. Karşımıza çıkan rakam korkunçtu. AKP asgari ücretliye 1000 TL maaş vermeyi çok bulurken Ankara Büyükşehir Belediyesinin o dinozorlar için 10 Milyon TL’ye yakın para ödediği ortaya çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı ihale rakamlarına göre Gökçek’in dinozorları yaklaşık 10 Milyon TL’ye yaptırdığı ortaya çıktı. İki farklı ihale ile Melih Gökçek’in dinozor için 9.264.123 TL, eski parayla yaklaşık 10 Trilyon ödediği ortaya çıktı.

Asgari ücret tartışması başlamışken bir Dinozorun parasının kaç asgari ücretlinin maaşına eşit olduğunu hesapladık. O dinazorlara ödenen para tamı tamına 11,580 asgari ücretlinin bir aylık maaşına bedel.

Sizin anlayacağınız, dinozora 10 milyon tel veren AKP’li belediye başkanı, o dinozoru kuran işçisine 1000 TL vermek istemiyor. Gerekçesi kaynak yok şeklinde açıklanıyor ancak gerçek gerekçe şu: işçinin cebine giden asgari ücret AK babaları zengin etmiyor.

Kendi işçiye 1000 TL asgari ücret vermek istemeyen AKP’nin dinozora 10 milyon TL vermeyi nasıl açıklayacağı merak ediliyor…

İşte dinozor ihalesinin belgeleri. İsteyen kamu ihale kurumunun sayfasına girip kendi de kontrol edebilir.

Bu da ihaleyi alan şirketin web sitesi. Orada da bu rakamlar mevcut:

http://www.dehaaltyapi.com/devam-eden-projeler/

Kaynak: Yeniyon.com

Alıntı yapılan kaynak : http://www.rotahaber.com/siyaset/melih-gokcek-in-dinozor-heykeli-10-milyon-tl-h528975.html

Yazık günah valla hepimizin parasıyla böyle bir rezillik İnsanlar iş bulamıyor, her şeye bi dnya zam gelmiş bunlar da halkın parasını bu tür şeyler israf ediylar

Ankaraliyim. giris kisi basi 50 lira. 50 lira veriyosunuz istediginiz kadar oyuncaga binebiliyosunuz sinirsiz. Dunya capinda bir lunapark yaptigini iddia ediyor. Daha once gitmedim ama dogrudur. Yine de 4 kisilik bir ailenin gidip bir gunluk eglenmesi 200 lira. Siz karar verin deger mi

Çok gerekli bişey tabi. Dinozor heykeli olmazsa ankara ankara olmazdı.
Ankapark nedir ne değildir bilmiyorum. Umarım işe yarar bişeydir.

Heykeller uğruna harcanan milyonlara değmediği açık. Heykellerin maliyetini çıkaramayacağı baştan belli de bilmeden konuşmayayım dedim.

50 tl giriş ücreti ile tüm oyuncaklara sınırsız binilebilse de halkın geliri bu kadar düşükken kaç kişi kaç kez gidebilir acaba o parka ? Dediğiniz gibi 4 kişilik bir aile için 1 günlük park ziyareti 200 tl. Gelirimiz düşük olunca insan o 200 tl yi pazar parası yaparım , kasaptan kıyma , et alırım da boğazımızdan et geçer diye farklı bir ihtiyaca harcamayı tercih eder.

Biz de kimse gidemez 50 lira cok diye dusunuyorduk ama heveslisi cok. Acilsin da gidelim diye bekleyenler vardi. Aile dostumuz bir abi var. 4 kisilik aileler. Kendisi esnaf. Evleri kira. 50 lira cok iyi diyor :) 200 lira verir istedigimiz kadar egleniriz diyor. Benim cebimi yakar acikcasi. Gitmeyi aklimdan bile geciremem.

Tek tek her oyuncak için para ödemeyeceklerinden makul geldi sanırım. Hadi diyelim meraktan 1 kere gidildi , kaç kez bütçeden bu rakamı ayırabilir ki insan , bilemedim.

Gökçek in unuttuğumuz daha bir sürü icraatı varmış meğer Gökçek ve heykelleri ve Gökçek in heykelleri yazınca her haberde daha da şaşırdım. Gökçek ve Heykelleri başlıklı bir konu açsak olurmuş.

Benim gibi Ankaralı olmayan ve Ankara yı bilmeyenlere bir demet haber.

MELİH GÖKÇEK BU HEYKELLE NE ANLATMAK İSTEDİ

21.04.2010 12:38

Yaklaşan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Güven Park’a dev bir goril heykeli diktirdi. Gökçek’in diktirdiği şişme gorilin omzunda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin logosunun olması dikkat çekti.

Belediye Başkanlığı süresince pek çok sanatçıyla yaptıkları heykeller nedeniyle tartışan ve bu heykelleri kaldıran Gökçek’in şişme goril heykelini bir güvenlik barikatıyla da koruması ise dikkat çekti.
Melih Gökçek’in neden böyle bir sembolle 23 Nisan’ı karşıladığı ise vatandaşlar tarafından tartışılıyor.

İşte o gorilin fotoğrafı:

İşte Ekşisözlük’te "20 nisan 2010 ankara güvenpark'a konan şişme goril" başlığı altında yapılan yorumlar:

-Artık Ankaralılar siz birer goril misiniz mi denmek istendi yoksa king kong gibi buraları yakıp yıkarım denmek istendi anlayamadım valla. Allahını seven bildiğini saklamasın.

-23 Nisan için şekil yapılmak istenmiş sanırım ama çocukları korkutmaktan başka bi işe yaramaz.

-Ankara Büyüksehir Belediyesi’nin estetik anlayışını sembolize etmekte.

-Melih Amca'nın paso göstermeyen öğrencileri kurban olarak vereceği gorildir.

-
rojbaş gorilla

-Gökçek'in onu dördüncü defa seçen ankaralılara bir anı olarak hediye ettiği ettiği şişirme heykelidir. Benzerlik oldukça başarılı. hele o tebessüm, o tebessüm aynı olmuş.
-Güvenpark'ın göç yolu üzerinde olması sebebiyle olabilir, yorulmuştur, konmuştur.

-Minareli Büyükşehir Belediyesi amblemi de ne yakışmış değil mi? Koymasalar biz de Çankaya Belediyesi yaptı sanacaktık.

-İçine tükürülmeyecek sanat eserine örnektir. Ey heykeltraşlar iyi bakın, bundan sonra Ankaralılar olarak sizden böyle şeyler bekliyoruz.

-Sadece devrimi hatırlatmak için heykel dikmek yerine evrimi hatırlatmak için dikilen heykeldir.
-Ego zammından elde edilen karın bi kısmıyla, rekor belediye borcuna borç katarak alınmıştır, şişirilmiş, dikilmiştir. oyunu gorile verenlere kutlu olsun.

-Bu şehre bir melih gökçek heykeli lazımdı zaten dedirten nesne
-Sakın Melih Gökçek'in disney land procesinin bir parçası olmasın bunlar. disney land oyuncakları diye bu goriller yutturup "işte size disney land yaptım, söz verdiğim gibi" derse sakın şaşırmayın.

-Özledigimiz estetik sehir suslemesi..Gökcek Basgan Angaraya en guzelini getiriyor. Gorilse goril Avrupa’da bile bundan büyüğünü bulamazsınız. Evrimcilere kapak olsun. Maymundan gelsek Ankara’nın göbeğine bu sekil bir guzellik, estetik abidesi dikebilir miydik? Ankarali bu tarz estetik sehir suslemelerine ac.. Avrupa’da görüyoruz imreniyoruz nerde bizde o vizyon diyoruz iste vizyon lan..iste bu istedigin.. goril lan..goril..daha bir Ankarali ne isteyebilir lan.. maymunlar cehennemi yemin ediyorum.. konusan maymunlarin yonettigi bir dunya oldu lan Ankara..

-bi tek, badem bıyıkları ve sıcacık gülüşü eksiktir..
-ne kadar da iyi yapmışım bugün yolumu değiştirmekle.
-afedersiniz abazan gençlerimizin gazabından korumak için güvenlik barikatlarıyla da çevirmeyi ihmal etmemişler.. sen abazansın büyük düşün...

-hani olabilir de kenya cumhurureisi bunu ankara büyükşehir belediyesi'ne hediye etmiştir, güzelllik olsun diye. ona bişey diyemem. koskoca reis hediye etmiş sonuçta. gelen hediye geri çevrilmez, evin en güzel köşesine konur, ister istemez. o durumda da önerim böyle parkın kenarında heba olmasın gorilcaaz. götürün belediye binasının önüne dikin ki tüm misafir milletler görsün, çatır çatır çatlasınlar.

-etrafındaki güvenlik barikatının içerisinde bir de güvenlik görevlisi beklemektedir hava karardıktan sonra. şişme kadın niyetine s....ler diye korktular herhalde.

-sağ omzunda cami dövmesi olan dini bütün bir foktur olsa olsa, önden. dişler de inanılmaz. gidip yakından göresim, yanaklarını sıkasım var.

-en çok istanbul'a dönüşünü sevdiğim goril.

-bu yirmiüç nisanda melih abimizin çocuklara farklı bir tat sunmayı hedeflediğini göstermektedir. hep elele yürünecek kır bayır gezilecek değil ya, korkutalım olm biraz da demiş sanırım. ya da belediyeciliğimizi en iyi bu temsil eder demek istemiş de olabilir. off melih çok derin felsefe yapıyosun anlayamıyorum. tabuları yıkıp 23 nisana farklı bir yorum mu getireceksin yoksa biz harbi trolüz demek mi istiyosun. yoksa bu da çankaya belediyesine giydirme çabası mı? çözemiyorum seni melih, çok gizemlisin.

-işte halka hizmet budur. büyük başkanın bir başka büyük projesi. tam bir görsel şölen . adeta titriyorum ama kendime gelemiyorum. helal olsun.

-melih gökçek'in seçim öncesi vadettiği disney land'in gelip gelebilecek tek kısmıdır. adamın dedikleri evimizdeki aterilerdeki 99999 in 1 oyunlar gibi. tadını çıkarın ankaralılar.

-melih gökçek’in bir zamanlar kurmaya çalışıp da başarılı olamadığı peluş hayvanat bahçesi hayalini tekrar canlandırmaya çalışıyor sanki.

-melih gökçek'in bir 20 yıl daha koltuğunu garantilemesine sebep olacak dev hizmettir. o değil de king kong'tan mı arakladılar acaba bunu. yazık hayvancağızın bi fantazisi vardı onu da elinden alıp ankaraya getirdiler, böyle yaparsanız tabi milletin bacısına sarkar olay çıkarır.

-melih gökçek'in bir 20 yıl daha koltuğunu garantilemesine sebep olacak dev hizmettir. o değil de king kong'tan mı arakladılar acaba bunu. yazık hayvancağızın bi fantazisi vardı onu da elinden alıp ankaraya getirdiler, böyle yaparsanız tabi milletin bacısına sarkar olay çıkarır.

-bu insan sadece bu basarilarla yetinmedi cunku kendisi tek yonlu bir kisilik degil.sporla yakindan ilgileniyor ki ogluna aldigi 100 yillik birinci lig kulubu hepimizin malumu..kendisinin bir sanatsal yonu de var.hayvan sevgisi var..varoglu var.. ki metrodaki plazmalardan senelerce kendisini kus severken izlemedik mi?..iste bu sanata dogaya hayvana asik yonunu ankaralilarla paylasmak istiyor melih baskan bunu yaparken sadece kendini degil tum ankarayi tatmin edecek bir guzellik dusunmus. basganimin bir hayali var..kizilayda dev bir goril balonu dusluyor basganim..goril..duyduguma gore bazen halkin arasina karisip ince belli bardakta cay icerken dev gorili izliyor hizmetlerin halkla bulusmasinin keyfine variyormus..ankara ve ankarali bu guzellikleri fazlasiyla hakediyor..deyip islanan gozlerini siliyormus.

-görmemişliğin bu kadarı bende aile resimlerimi büyütüp koyayım o zaman.. bir gorile torpil geçildiği apaçık ortadadır.

-truva gorili. içinde bir çok melih gökçek varmış.

-tepesine dikilmesi gereken tüyü eksik kalmış bir heykeldir.

-yıllar önce "tükürürüm ben böyle sanatın içine" diyerek tepkisini veren melih gökçek'in, gerçek sanat nasıl olur sorusuna verdiği tokat gibi cevaptır. çakma sanatçılarımız tarafından feyz alınasıdır.

-aklına, vicdanına,sanat anlayışına, vizyonuna,yaratıcılığına, fikrine, zikrine tükürdüğüm bir icraat. geri kalanlar hislerim, gg endişesiyle yüksek sesle söylenmiş ama klavyenin tuşlarına varamadan uzayda yok olmuşlardır.

-damacanaya tecavüz eden adamların buna ne yapacağı kuşkusuzdur.

-istisnasız bütün uzuvlarının şişip şişmediğini merak ettiğim gorildir. erkek vatandaşların morali bozulmasın durduk yere, o bakımdan.

-ne diyodu mehmet aksoy dumankaya modern diye başka bi kitschin reklamında "çocuklar büyürken anılarında heykel olsun istedim".

-"yıllardır bakıyorum kimse beni maymun edemiyor, bari ben kendimi maymun edeyim dedim."

-dün yağmur altında 413 beklerken uzun süre bakıştığım balon. "burada neden kapalı bir durak yok" diye düşünürken görmüş olmam da ayrıca manidar bir tavır takınmama neden oldu. bari çevresini kapatmasalardı da altına girseydim.

Odatv.com

http://odatv.com/n.php?n=melih-gokcek-bu-heykelle-ne-anlatmak-istedi-2104101200

Gökçek, Atatürk Orman Çiftliği kavşağına dinozor heykeli dikti!

Ankara'da tartışma yaratan robot heykelinin yerine dinozor heykeli dikildi

Gökçek'ten otorobot açıklaması: 'Bizim robotun granit mermer kafası davacı mimarlardan iyi çalışır'Aydın Boysan: Melih Gökçek'in yapacağı en büyük kötülük, kendi heykelini dikmek olur

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Orman Çiftliği Kavşağı'na koyduğu robot heykelini kaldırarak yerine dinozor heykeli koydu.

Belediye ekipleri, tartışma konusu olan robotu, sabah saatlerinde yaklaşık yarım saatlik bir çalışmanın ardından sökerek götürdü.

Ekipler, akşam saatlerinde de aynı kavşağa, 3 metre yüksekliğinde ve 10 metre uzunluğundaki T-Rex isimli dinozor heykelini yerleştirdi. Yetkililer, Ankapark’ın tanıtımı amacıyla belirli sürelerle kavşaktaki heykellerin değişeceğini aktardı.

http://t24.com.tr/haber/gokcek-ataturk-orman-ciftligi-kavsagina-dinazor-heykeli-dikti,295052

Melih Gökçek: Otorobot'un yerine dinozor heykeli koyabiliriz

14 Nisan 2015

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AOÇ kavşağına yerleştirilen otorobot heykellerine ilişkin olarak da “Robotu oraya sembol diye sabit koymadık. İlgi çekmek için koyduk. 1 trilyon para harcasak, Ankapark’ın reklamını bu şekilde yaptıramazdık. Oraya normalde 40 metrelik dinozor heykeli koyacaktık. İlerideki günlerde belki koyabiliriz” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşları ASKİ ile EGO’nun 2014 mali yılı Faaliyet Raporları’nın sunumunu yaptı. Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda, Başkan Gökçek, sinevizyon eşliğinde 2014 yılının çalışmalarını yaklaşık 2,5 saatlik bir sürede anlattı.

“ANKAPARK, AYRI BİR RENK KATACAK”

Başkan Gökçek, Başkent turizmine büyük ivme kazandıracak olan ve şimdiden ses getiren Ankapark projesine ilişkin, fotoğraf, animasyon ve video görüntüleri eşliğinde şu bilgileri verdi:
“1milyon 200 bin metrekarelik temaparkın, 940 bin metrekarelik bölümü Hayvanat Bahçesi’nden oluşuyor. Bunun 86 bin 100 metrekarelik kapalı alan ve 1 milyon 113 bin 900 metrekaresi de açık alandır. 70 bin metrekaresi ise kapalı çelik çadırlardan oluşuyor...

Gören 1 Nisan şakası sandı

Ankapark’ta yaklaşık 1247 oyuncak bulunuyor. Bunların içinde dünyanın en büyük Roller Coaster’ı bu parkın içinde. Bundan dünyada sadece 2 tane daha var. Bu da üçüncü. Daha küçük olanlarından da 14 adet bulunuyor. Bu sayıyı 18’e çıkaracağız. Bu çaptaki temaparklarda dünyada en çok 18 tane var. İnşallah biz de 19’a çıkararak, rekor kıracağız?. Burada çok büyük bir fıskiye gösterimiz de olacak her akşam. 209 metre genişliğinde 120 metre yüksekliğinde bir şov. Bunun da Ankara’ya ayrı bir renk katacağını düşünüyorum.

Burası baştan sona gezilmek istenirse ancak 3 günde gezilebilir. Belediye Meclis üyelerimize burayı gezdirmekten gurur duyarım. Önümüzdeki meclis toplantısı öncesi burada neler yapılıyor diye göstermek ve gezdikten sonra da görüşlerinizi almak isterim. Buraya hafta sonları en az 70-80 bin kişi gelir diye düşünüyoruz? Selçuklu Mimarisi’nin hakim olduğu giriş kapısı bitmek üzere. Açılan yürütmeyi durdurma davaları nedeniyle bu kadar gecikti.”

OTOROBOT AÇIKLAMASI

Başkan Gökçek, AOÇ kavşağına yerleştirilen otorobot heykellerine ilişkin olarak da “Robotu oraya sembol diye sabit koymadık. İlgi çekmek için koyduk. 1 trilyon para harcasak, Ankapark’ın reklamını bu şekilde yaptıramazdık. Oraya normalde 40 metrelik dinozor heykeli koyacaktık. İlerideki günlerde belki koyabiliriz” diye konuştu.

532 KİLOMETRE YENİ YOL AÇIMI
2014 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkent’te ihtiyaç duyulan bölgelerde 18 adet köprü, alt ve üst geçit yapıldığını anlatan Başkan Gökçek, ayrıca yine 3 tane büyük yaya üst geçidi imalatı gerçekleştirdiklerini de kaydetti.
Büyükşehir Belediyesi’nin, Ankara genelinde toplam 532 kilometre yeni yol açımı gerçekleştirdiğini ve bunun neredeyse İstanbul-Ankara arasındaki mesafeye denk geldiğini ifade eden Başkan Gökçek, 1071 Malazgirt Bulvarı, Batı Bulvarı, yol genişletme ve yenileme çalışmalarından örnekler verdiği açıklamalarını “inanılmaz rakamlar” diyerek nitelendirdi.

"2014'DE 167 BİN 971 BOYLU AĞAÇ DİKİLDİ"

Sunumuna 1994 yılında kişi başına düşen yeşil alan miktarının 2.08 metrekare olduğunu hatırlatarak devam eden Başkan Gökçek, bu rakamın bugün 19.54 metrekareye çıktığını söyledi. Başkan Gökçek, 2014 yılında Ankara’ya 167 bin 971 adet nitelikli boylu ağaç dikimi yapıldığını, 6 milyon 729 bin 915 adet çalı dikildiğini, ilçelerden temin edilen 23 milyon 346 bin 126 adet mevsimlik çiçek üretimi ve dikimi gerçekleştirildiğini anlatarak, bunun yanı sıra koşu yolu, kamu kurum ve kuruluşlarının çevre düzenlemesi, basketbol ve voleybol sahası yaptıklarını da kaydetti.

İlçe ve köylere 122 adet oyuncak grubu monte edildiğini de ifade eden Başkan Gökçek, Başkent’te 2014 yılın içerisinde her biri birbirinden güzel ve büyüklükte 24 adet yeni park yaptıklarını, böylece 1994 yılında 19 olan park sayısının 2014 yılında 371’e çıktığını söyledi. Sunumunda dev rekreasyon alanlarıyla beraber parklarının bakımının da en az yapımı kadar önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi olarak bakım-onarım ve estetik çalışmalarını da büyük bir başarıyla sürdürdüklerini kaydetti.

“BARAJLARDAKİ DOLULUK ORANI YÜZDE 44 İLE REKOR”

Kavşakkaya Barajı ile Çubuk-2 Barajı arasında 14 kilometre uzunluğunda iletim hattı döşendiğini ve acil durumlarda karşılıklı besleme yapılabileceğini anlatan Başkan Gökçek, Başkent’in içme suyu ihtiyacının karşılandığı 8 barajdaki toplam doluluk oranlarının sevindirici bir durumda olduğunu belirterek, “Şu anda barajlarımız yüzde 44 doluluk oranına sahip. Bu bir rekor sayılır. Ocak ayından bu yana barajlara gelen su miktarı 297 milyon metreküp. Bu da mükemmel bir rakam” dedi.

EGO’nun 2014 faaliyetlerini de Meclis üyelerine anlatan Başkan Gökçek, kent içi toplu taşımanın en önemli ayaklarından biri olan EGO otobüslerinin her gün 313 hatta günlük ortalama 1215 adet otobüsle, 2 milyon 904 bin 668 sefer yaparak toplamda 229 milyon 818 bin 961 kişiye taşıma hizmeti verdiğini söyledi.

Toplu taşımda hizmete koyduğu doğalgazlı otobüslerle dünyanın en çevreci otobüs filosuna sahip olan EGO Genel Müdürlüğü’nün, bu konuda uluslararası ödüller aldığını ifade eden Başkan Gökçek, ulaşım hizmetleri hakkında şu bilgileri verdi:

“Otobüs parkında mevcut 1761 otobüsten 1290 adedi doğalgazlı otobüstür. Otobüslerde engelli vatandaşların faydalanabilmesi için 2014 yılında 480 adet engelli rampası yapılıp, toplamda 930 adet otobüsün engelli rampası bulunuyor. 2014 yılında 60 adet yeni yürüyen merdiven ile 15 adet engelli asansörü yapılmıştır. 'Durakta bekleme son' sloganıyla EGO Cep’te uygulamasına başladık. Trafik Kameraları sayısı 70’e çıktı. Araç içi yolcu bilgilendirme sistemi 3 bin adet. Akıllı bilet, akıllı durak, Akıllı kart hizmetleri devreye girdi. Raylı sistem hizmetlerine gelince. Ankaray ile 37 milyon yolcu, metro ile 53 milyon yolcu taşındı. Kızılay-Çayyolu Metrosu, Batıkent-Sincan Metrosu devreye girdi. Keçiören-Tandoğan yıl sonuna doğru devreye girmiş olur inşallah. Yenimahalle-Şentepeye teleferik yaptık. Bu ay sonu yeni durağını da devreye sokmuş oluruz.”

“ANKARA’NIN YÜZ AKI BİR YIL”

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerin 2014 yılı faaliyetlerini de anlatan Başkan Gökçek, 1200 slaytlık sinevizyon sunumunun ardından kısa bir değerlendirmede bulundu. Meclis üyelerinin çalışmalara ilişkin sorularını da cevaplandıran Başkan Gökçek, daha sonra, “2014 yılı Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yüz akı bir yıl oldu” dedi.

Siyasi parti ayrımı yapmadan çalışmalarında kendilerine destek veren veya vermeyen herkese teşekkür ederek konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, “Ankara hepimizin. Bundan sonra da aynı güçle devam etmeye çalışacağız. İnşallah önümüzdeki seçimlere kadar vaat ettiğimiz diğer sözlerimizi de yerine getirmeyi Allah bize nasip eder” diye konuştu.

Başkan Gökçek’in konuşmasının ardından Meclis üyelerinin isteği üzerine Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO’nun 2014 yılı Faaliyet Raporları, bugün gerçekleşecek Meclis Toplantısında görüşülmeye devam edilerek, oylanacak.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/28731002.asp

Gökçek robotu kaldırıp onu koyacak!

Ankara'ya dünyaca ünlü Transformers filmindeki robotlara benzeyen dev bir robot heykeli diken Gökçek, sansasyonel bir projeye daha imza atmaya hazırlanıyor. Gökçek, kamuoyunda oldukça eleştirilen, Ankara Mimarlar Odası'nın savcılığa suç duyurusunda bulunduğu dev otorobotu kaldırarak yerine 40 metrelik dinozor heykeli yerleştirmeyi planlıyor.

Evin DEMİRTAŞ/ Ankara

Gökçek, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde inşaa edilen, şu ana kadar 800 milyon lira harcanan, "prestij projem" dediği Disneyland benzeri tema park olan Ankapark'ın Reklamını yapmak için Çin, ABD, Almanya ve Hollanda'dan çeşitli oyuncaklar ve 20 otorobot getirdi.

Gökçek, otorobotlardan birisini de geçtiğimiz 1 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın karşısında bulunan AOÇ Kavşağı'na yerleştirdi. Ancak granit mermerden yapılan, iskeleti demir, dışı polyesterle kaplı, 3 buçuk metre boyundaki sembol robot, kamuoyunda tepki çekti. TMMOB'a bağlı Ankara Mimarlar Odası, dünyaca ünlü Transformers film serisindeki robotları aratmayan heykel için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

"1 trilyon harcasak böyle reklam yapamazdık"

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin nisan ayı olağan toplantısına katılan Gökçek, AOÇ Kavşağı'na yerleştirilen dev robot heykeli için, "Robotu oraya sembol diye sabit koymadık. İlgi çekmek için koyduk. 1 trilyon para harcasak, Ankapark’ın reklamını bu şekilde yaptıramazdık"

dedi. Gökçek ayrıca, "Oraya normalde 40 metrelik dinozor heykeli koyacaktık. İlerideki günlerde koyabiliriz" diye konuştu. Gökçek, mahkeme kararıyla durdurulan Ankapark Projesi için ise şunları kaydetti:

"1 milyon 200 bin metrekarelik tema parkın, 940 bin metrekarelik bölümü Hayvanat Bahçesi’nden oluşuyor. Bunun 86 bin 100 metrekaresi kapalı alan, 1 milyon 113 bin 900 metrekaresi de açık alan. 70 bin metrekaresi ise kapalı çelik çadırlardan oluşuyor. Ankapark’ta yaklaşık bin 247 oyuncak yer alacak.

Dünyanın en büyük Roller Coaster’ı burada olacak. Bundan dünyada sadece 2 tane daha var. Ankapark'ta çok büyük bir fıskiye gösterimiz de olacak. Proje, Ankara'ya ayrı bir renk katacak. Burası baştan sona gezilmek istenirse ancak 3 günde gezilebilir. Buraya hafta sonları en az 70-80 bin kişi gelir.

Selçuklu mimarisinin hakim olduğu giriş kapısı bitmek üzere. Açılan yürütmeyi durdurma davaları nedeniyle bu kadar gecikti."

http://www.milliyet.com.tr/gokcek-ten-simdi-de-dev-dinozor/siyaset/detay/2043997/default.htm

Melih Gökçek’in ‘yaratıkları ve pırasa ağaçları’
Mayıs 12, 2015 |

Gökçek'in milyonluk 'robot ve dinozorları'ndan sonra şimdi de 'pırasa ağaçları ve yaratık'ları Ankaralılar tarafından hayretle karşılandı.

Yavuz ALATAN / ANKARA

Ankara’da kavşaklara önce robot, sonra da dinozor heykelleri diken ve bu heykeller için milyonlarca lira harcayan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, şimdi de ”Pırasa Ağacı” icat etti. Toprakta yetişen bir sebze olan pırasanın ”Yaratık biçiminde” ağacı yapılarak, Ankapark’ın tanıtım merkezine konuldu. Tanıtım merkezinde peluş hayvanlar ile insanları katleden “Alien” (Yaratık) isimli bilimkurgu filminin kahramanı da bulunuyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin yapımına devam ettiği Ankapark’ın tanıtım merkezi, bin 600 metrekare alan üzerine kuruldu ve Ankapark’ta yer alacak oyuncakların tanıtımı yapıldı. Alanda ziyaretçileri otorobotlar karşılıyor.

PELUŞ HAYVAN VE KEDİ AİLESİ

Altı üyeli kedi ailesi ve pırasa ağaçlarının da bulunduğu merkezde, sesli ve hareketli dinozor da yer alıyor. Gökçek tanıtım merkezine bir süre önce ”Yenisini yapacağız” diyerek kapattığı Ankara Hayvanat bahçesinde bulunan hayvanların peluş malzemeden yapılma maketlerini de koydurdu.

VAHŞİ FİLM KAHRAMANI

Tanıtım merkezinde sergilenen oyuncak heykeller arasında Amerikan yapımı “Alien” (Yaratık) isimli bilimkurgu filminin kahramanı da bulunuyor. Uzayda geçen filmde, Kargo gemisindeki ekibin başka bir gezegende keşfettiği ve yumurtalardan çıkan yaratıklar ve bu yaratıkların insanları vahşice katletmesi anlatılıyor.

http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/melih-gokcekin-yaratiklari-ve-pirasa-agaclari-829876/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…