Ankara'da dinozor heykeli gitti, yerine Dinocan geldi

Sosyal medyada günün konusu

4 Nisan 2015
28641312.jpg
Büyükşehir Belediyesi’nin 1 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na giden yol üzerinde yer alan kavşağa diktiği üç buçuk metrelik robot heykeli, şehirde ve sosyal medyada günün konusu oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in prestij proje olarak adlandırdığı ve çalışmaları devam eden Ankapark’ın tanıtımı için Çiftlik Kavşağı’na yerleştirdiği robot, Türkiye gündemine oturdu. Başkentliler de sosyal medya üzerinden yorumlarını paylaşırken tartışmaya Mansur Yavaş da katıldı.
28641378.jpg

Yavaş, Twitter’dan “Su perisi heykeli”yle robotun fotoğraflarını yan yana koyarak Ankara şehir heykellerinin erken Cumhuriyet döneminden geç Melih dönemine tarihsel gelişimi” yazan bir kullanıcının mesajını paylaştı. Yavaş, mesajın altına da “Başkentlilerin kendisine özgü kimlik ve mimarileri vardır. Tarihi ve köklerini yansıtır. Bu özellikleriyle öne çıkarlar” diye yazdı.

GORİL KEDİ VE ROBOT

28641379.jpg

Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi de @spoank isimli resmi Twitter hesabından heykeli ti’ye alarak paylaşımda bulundu. Atılan mesajda, 2008’de Güvenpark’a konulan şişme goril, 2011’de Seymen kıyafetli Ankara kedisi heykeli ile kavşağa yerleştirilen robot heykelinin fotoğrafları yan yana konularak, “Yiğidi öldürelim, hakkını verelim. Melih Gökçek yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel, kamusal, sanat öğelerinde ortaya koyduğu gelişmeyi takdir ediyoruz” denildi.

http://www.hurriyet.com.tr/ankara/28638885.asp

"Gökçek, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde inşaa edilen, şu ana kadar 800 milyon lira harcanan, "prestij projem" dediği Disneyland benzeri tema park olan Ankapark'ın Reklamını yapmak için Çin, ABD, Almanya ve Hollanda'dan çeşitli oyuncaklar ve 20 otorobot getirdi."

"Ankara'da çok tartışılan robot ve dinazor heykellerine harcanan para dudak uçuklattı. Yeniyon.com'un haberine göre Dinazor heykelleri için Gökçek tam 10 milyon TL'lik masraf yaptı."

Meğer ülkecek ne kadar zenginmişiz de haberimiz yokmuş.

Ankaraliyim. giris kisi basi 50 lira. 50 lira veriyosunuz istediginiz kadar oyuncaga binebiliyosunuz sinirsiz. Dunya capinda bir lunapark yaptigini iddia ediyor. Daha once gitmedim ama dogrudur. Yine de 4 kisilik bir ailenin gidip bir gunluk eglenmesi 200 lira. Siz karar verin deger mi

Bana gayet normal geldi aslında. Muhakkak öğrenci indirimi falan da vardır. Bu tip eğlence parklarında girişin ücretli olması taraftarıyım ben. Diğer türlü it kopuk doluşuyor çoluğun çocuğunla giremiyorsun. Ben çocukken izmirde ief'deki lunaparka, ankarada gençlik parkına giderdik ailemizle. Şimdi ikisinin de önünden geçemiyorsun. Serseri mekanı oldular. Giriş ücreti iyidir...

Giriş ücreti olmayan bir lunaparka gitsen en ucuz oyuncak 7-8 lira. Doğru düzgün şeyler 15 lira. Çocuğuna 2 oyuncağa binip gideceğiz diyemezsin ordan en az 5-6 oyuncak ziyaret edilerek çıkılacak. Bir çoğuna tek başına bindiremeyeceksin yanında bineceksin. İki kişi olarak hesaplarsan 100 liradan fazla tutar emin ol.

Bana gayet normal geldi aslında. Muhakkak öğrenci indirimi falan da vardır. Bu tip eğlence parklarında girişin ücretli olması taraftarıyım ben. Diğer türlü it kopuk doluşuyor çoluğun çocuğunla giremiyorsun. Ben çocukken izmirde ief'deki lunaparka, ankarada gençlik parkına giderdik ailemizle. Şimdi ikisinin de önünden geçemiyorsun. Serseri mekanı oldular. Giriş ücreti iyidir...

Giriş ücreti olmayan bir lunaparka gitsen en ucuz oyuncak 7-8 lira. Doğru düzgün şeyler 15 lira. Çocuğuna 2 oyuncağa binip gideceğiz diyemezsin ordan en az 5-6 oyuncak ziyaret edilerek çıkılacak. Bir çoğuna tek başına bindiremeyeceksin yanında bineceksin. İki kişi olarak hesaplarsan 100 liradan fazla tutar emin ol.
Ogrenci indirimi yok sephora, cocugun 4 yasindaysa bile 50 lira veriyorsun. Belki ilerleyen zamanlarda ogrenci indirimi yaparlarsa talep artabilir. Dedigin acidan bakinca sana da hak veriyorum. Dedigin gibi genclik parki aile mekani olmaktan cikti. Ankaranin serserisi bu tip parklardan cikmaz. Ama yine de fiyati bana cazip gelmiyor ailemle gitmeye kalkarsam ozellikle... Bir de ataturk orman ciftliginin bu hale gelmesinden oturu canim hic gitmek istemiyor.

Ogrenci indirimi yok sephora, cocugun 4 yasindaysa bile 50 lira veriyorsun. Belki ilerleyen zamanlarda ogrenci indirimi yaparlarsa talep artabilir. Dedigin acidan bakinca sana da hak veriyorum. Dedigin gibi genclik parki aile mekani olmaktan cikti. Ankaranin serserisi bu tip parklardan cikmaz. Ama yine de fiyati bana cazip gelmiyor ailemle gitmeye kalkarsam ozellikle... Bir de ataturk orman ciftliginin bu hale gelmesinden oturu canim hic gitmek istemiyor.

Aoç konusunda haklısın. Ama oraya dikilen saraydansa bir eğlence parkı olması, halk tarafından kullanılabilmesi bana çok daha mantıklı geliyor. Ben çocukken aoç'ye gider dondurma falan yerdik. En son geldiğimde çocukluğumu hatırlamak adına abime bizi aoç'ye götürmesini teklif ettim. Gidilmez artık oralara eskisi gibi değil dedi. Bu tip oluşumlar belki zamanla bu tip mekanları eski aile mekanı haline getirebilir diye düşünüyorum. Oranın devasa bir mesire yeri olarak kalmasındansa düzgün kafeler, restoranlar, eğlence mekanları ile rehabilite edilmesi daha mantıklı geliyor bana.

devletin malı deniz,yemeyen keriz..........
kimbilir hangi yandaş kazanıyor,kimbilir kendi cebine ne kadar giriyor:KK59:

X