• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

Usagimamora

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2017
208
110
53
Bu başlığı benim gibi araştırıp ama yeterli bilgiyi bulamayanlar için açtım yaptığım aşamaları anlatıcam. İnternetten randevu alarak gittim metrodan inince kalabalığı takip edip otobüse bindim kart basıyorsunuz ama para düşmüyor iki dakika sonra kocaman bir hastaneye giriş yapıyorsunuz benim gibi panik olupta ilk durakta inmeyin otobüs her binanın bölümün önünden geçiyor hastane labirent gibi gerçekten neyse infertilite bölümünü buldum(kadın doğum binası, kadın ve çocuk acilden sonra) sekreter giriş yaptı ama aldığım doktor aşılama yapıyormuş onun yerine başka birini verdi her gittiğinizde başka bir doktora denk geliyorsunuz adetin 3. Günü gittim zaten alttan muayene ediyor ve kan testi istiyor sonra adetin başından 21.günü tekrar gelip yine kan veriyorsunuz ve smear testi alıyor bu test alttan muayene ederek alınıyor acı yok merak etmeyin

Son düzenleme:
Bu aşamaları yaparken eşinizden sadece spermiogram tahlili istiyor biz onu onkoloji hastanesinde üroloji bölümünden aldık tahlil aynı gün çıkıyor normalde sıra bitmişti doktordan rica ettik hiç sorun çıkarmadı hemen yönlendirdi sonuçlarda eşimde sorun yok aksine bu sonuçlarla çoktan baba olmalıydın demiş ihale bana kaldı :110: yani her gittiğinizde eşinizin gelmesine gerek yok. Adetinizin ilk günü rahim filmi için gün almaya gelmeniz gerekiyor, her zaman ilk gittiğiniz yer infertilite bölümünün içindeki sekreterden barkod alıp doktorun yanına girmek o sizi sisteme atıyor sonra danışmadan(infertiliteye girmeden kapının dışındaki uzun masa) film için gün belirliyorsunuz. Bölümün içinde orta masada duran kısa boylu bir kadın var ona bişey sorduğun zaman ağzının içinde cevap veriyor şimdiye kadar bir tek ona gıcık oldum suratsız bişey neyse bu detayı geçelim sıra herkesin düşünürken bile kasıklarına kramp girdiren rahim filmine :KK17:

Zaten size bir kağıtta yapmanız gerekenler yazıyor danışma onu vercek Rahim filmi Adetinizin bitimine göre benim 8. günde çekildi.
Rahim filminden bir gün önce randevu almadan direk gelin yine barkodunuzu alın o gün kan vereceksiniz ve doktora şunu mutlaka hatırlatın ilaç yazcakmısnız bana film çekinceğim gün yazdı bir de ilaç almaya gittim rahim filmi için kullandığı sıvıyıda biz alıyoruz ve ağrı kesici enfeksiyon için ilaç yazıyor. Rahim filmi çekileceği gün yine barkod alıp doktorla görüşüyoruz sıvı olan ilacı verip kan sonucunu alıyorsunuz bir gibi kadın doğum radyoloji bölümüne gidip ordanda barkod alın kan sonucunuzu radyolaji hemşiresi istiyor zaten dışarı çıkıp hsg bekleyen varmı diyor işte o sizsiniz :KK56:kağıtta üç dediyse üçte almıyor yani erken alıyor ve sizi içeri alıyor bekleme yerine:KK17:

Ve çekime kadar düşündüğüm kasıldığım korkulu güne her bilgiyi okudum ne varsa baktım ama bence en önemlisi bu deneyimi kendiniz yaşamalısınız çünkü siz başkasıyla aynı değilsiniz. Rahim filmi sonucu olmadan doktor tedaviye başlamıyor son bir yıl içinde çekilmiş film istiyor yani bu film illaki çekilecek nereye gidersen git yapcak bişey yok film olmadan ilerleyemezsin ve aşılama felan başlamaz o yüzden tüm korkularını bir kenara bırak.
Bende kendimi yarın yine güneş doğacak herşey güzel olacak zorundayım diye motive edip dua ederek hazırlandım radyoloji masasına yattım doktor beni öyle güzel motive ettiki gerçekten özel olsa bu kadar ilgilenirdi sağolsun her aşamasında motive ederek yaptığını anlatarak ilerlemesi benim hoşuma gitti zaten heyecanlı meraklı tedirginim aleti koyarken acımadı ve sıvıyı vericem dedi sıvı hafifce kasıklarınıza yayılmaya başlıyor bu his tıpkı adetinizin ilk gün sancısı sızıntısı gibiydi buraya kadar iyi gerçekten acı yok öyle abartılacak anestezi felan alacak ya da özele bir iki lira verecek kadar değil onunda yapacağı bu yani üstelik doktor çok tatlı bir bayan nazik ve anlayışlı işinide iyi biliyor çünkü aleti koyarken bile acımadı bazıları alet koyarken bile acıtıyormuş buraya kadar herşey tamamdı ay dedim iyiymiş ya :-) sonra dediki rahim dar sıvı tam girmedi olmadı bir daha geleceksin ya da dayanırsan ikinciyi deniycem neee dedim peki o zaman alırmı şansım nedir alır dedi ben tam bitti rahatladım oh bişey yokmuş derken bi daha gelmek bir daha bu film stresi hiç çekemem yapalım bari dedim tekrar denedik sıvıyı verdi işte o zaman acı oldu ne yalan söyleyim filmi çekti ve bitti dedi muhtemelen tüpün biri kapalıydı açtım dedi oh dedim kurtuldum:KK9:sonra doktorun yanına infertiliteye gidip sıra alıp sonuca baktık ve radyolajiyi çeken doktorum ve yanında bir prof bayan baktı rahimde perde varmış alttan da muayene etmek istedi baktı ve perde için sıradaki adetim bitince gelip ofis histeroskopi yapacakmış emin olmak için ve ona göre ameliyat olcam

Kanamam bir kaç damla oldu üç gün azalarak bitti o gün karnım ve kasıklarımda adetin ilk günü hissi oldu ve ağır kaldırdğımda ve çok ayakta durduğumda biraz ağrıdı çok az abartı değil yani kendim tek başıma metro ve otobüsle eve gittim her hangi bir yan etki ishal bulantı baş ağrısı olmadı ilaçlarımı üç gün kullandım bu arada o ağrı kesiciden bir gibi bi tane içmiştim ve papatya çayı içtim sabah gece rahatlatsın diye. Rahim filmi olayını böylece atlattım sırada ofis histeroskopi var bakalım o ne olcak. Eminim bu yazılar size yardımcı olacaktır sizde korkup ertelemeyin çünkü her adet döneminde bişey yapılıyor bu da zman ve bekleyiş zaten o yüzden kendi tecrübenizi yaşayın :KK39:

Ofis histeroskopi deneyimi ve perde ameliyatı için yine yaptıkca anlatıcam şimdilik benim tecrübelerim bu kadar daha yolun başındayım biliyorum hayırlısı olsun Allah sağlık ve sağlıklı bir bebiş versin isteyen herkese inşallah :dua:

ben de bir süre şehir hastanesine gittim ama hiç verim alamadım. yanlış anlaşılmasın tedavi olup da olumsuz sonuç almış değilim. daha muayene ve tahlil aşamasında bende memnuniyetsizlik oldu. inşallah sen sonuç alırsın.

Ofis histeroskopi deneyimi ve perde ameliyatı için yine yaptıkca anlatıcam şimdilik benim tecrübelerim bu kadar daha yolun başındayım biliyorum hayırlısı olsun Allah sağlık ve sağlıklı bir bebiş versin isteyen herkese inşallah :dua:
Merhaba, Ofis Histeroskopi ne zaman yapılacak size. Bende de perde var :(

Merhaba, Ofis Histeroskopi ne zaman yapılacak size. Bende de perde var :KK43:
Merhaba geçmiş olsun adetime on gün var biter bitmez gel dediler ofis histeroskopi tanısal olacakmış nasıl olcak bilmiyorum yeterli bilgiyi hala bulamadım anestezi olmadığı için şimdi de buna tedirginliğim başladı :KK43::110:

Merhaba geçmiş olsun adetime on gün var biter bitmez gel dediler ofis histeroskopi tanısal olacakmış nasıl olcak bilmiyorum yeterli bilgiyi hala bulamadım anestezi olmadığı için şimdi de buna tedirginliğim başladı :KK43::110:
Ay ben yarın 13:30 da olacağım. Sana bilgi veririm. Aslında geçen ay etlik zübeyde hanım da yatıracaktım. Korktum kaçtım :) ama yarın mecbur yaptıracam. Randevu veren hemşire çok basit istersen bugün yapalım hemen dedi cuma günü ama ben korkuyorum deyince pazartesiye kaldı. Tanısal amaçlı olduğu için çok rahat bir işlem acısız diyorlar ama yarın göreceğiz

Ay ben yarın 13:30 da olacağım. Sana bilgi veririm. Aslında geçen ay etlik zübeyde hanım da yatıracaktım. Korktum kaçtım :) ama yarın mecbur yaptıracam. Randevu veren hemşire çok basit istersen bugün yapalım hemen dedi cuma günü ama ben korkuyorum deyince pazartesiye kaldı. Tanısal amaçlı olduğu için çok rahat bir işlem acısız diyorlar ama yarın göreceğiz
inşallah iyi geçer vallaha anlatırsanız sevinirim çok iyi olur merak içindeyim çünkü

Bu başlığı benim gibi araştırıp ama yeterli bilgiyi bulamayanlar için açtım yaptığım aşamaları anlatıcam. İnternetten randevu alarak gittim metrodan inince kalabalığı takip edip otobüse bindim kart basıyorsunuz ama para düşmüyor iki dakika sonra kocaman bir hastaneye giriş yapıyorsunuz benim gibi panik olupta ilk durakta inmeyin otobüs her binanın bölümün önünden geçiyor hastane labirent gibi gerçekten neyse infertilite bölümünü buldum(kadın doğum binası, kadın ve çocuk acilden sonra) sekreter giriş yaptı ama aldığım doktor aşılama yapıyormuş onun yerine başka birini verdi her gittiğinizde başka bir doktora denk geliyorsunuz adetin 3. Günü gittim zaten alttan muayene ediyor ve kan testi istiyor sonra adetin başından 21.günü tekrar gelip yine kan veriyorsunuz ve smear testi alıyor bu test alttan muayene ederek alınıyor acı yok merak etmeyin
Bende şehir Hastanesine infertilite bölümüne gidiyorum. Şimdilik ii gibi bakalım sonuclar nasıl olcak. Klomene başladım bende bu perşembe kontrolum var .

inşallah iyi geçer vallaha anlatırsanız sevinirim çok iyi olur merak içindeyim çünkü
Merhaba arkadaşım. Ben işlemi yaptırdım. Öncelikle hemşire bir harika . Yani o kadar tatlı dilliki çok rahatlatıyor insanı. Dil altı hapı filan vermediler. ( etlikteki hastane vermişti ve çok sancı kanama yapmıştı bende) Direk ucunda suverilen ince ultrasyon aleti gibi bi aletle vajinadan giriyor. Ağrı acı yok aynı normal vajinal ultrasyon gibi. 5 dk sürmüyor bile. İçin rahat olsun. Sürekli düşünmeni gerektiren bişey yok. Ben boşuna stres yapmışım. Hem kolay geçti hemde sonuç şükürler olsun temiz çıktı. Sanada şimdedin kolay gelsin

Merhaba arkadaşım. Ben işlemi yaptırdım. Öncelikle hemşire bir harika . Yani o kadar tatlı dilliki çok rahatlatıyor insanı. Dil altı hapı filan vermediler. ( etlikteki hastane vermişti ve çok sancı kanama yapmıştı bende) Direk ucunda suverilen ince ultrasyon aleti gibi bi aletle vajinadan giriyor. Ağrı acı yok aynı normal vajinal ultrasyon gibi. 5 dk sürmüyor bile. İçin rahat olsun. Sürekli düşünmeni gerektiren bişey yok. Ben boşuna stres yapmışım. Hem kolay geçti hemde sonuç şükürler olsun temiz çıktı. Sanada şimdedin kolay gelsin
Teşekkür ederim canım inşallah benimde güzel geçer bilgi için sağol rahatladım vallaha 😊

merhaba arkadaşlar benimde yarın hsg çekilecek şehir hastanesinde...bugün sadece beta hcg testi verdim başka verilecek miydi kan...Birde benden ilaç istemediler ve yazmadılar onu yarın mı yazacaklar acaba birde siz ilacı nerden aldınız hastane civarında eczane varmıydı ben hiç hatırlamıyorumda

Back