Merhaba, ilk defa forumda yazma ihtiyacı hissettim. 2010'da Akay Hastanesi'nde doğum yaptım. Doktorum da Emine Gül Savcı'ydı. Ben çok memnun kalmıştım. Çok titiz, disiplinli ve deneyimli bir doktordu. Normal doğum istiyordum fakat oğlum 4 kilo 200 gram olunca Gül Hoca sezeryan olsun dedi, beni biraz tedirgin etti ısrar etmesi sonra araştırma yaptım Ankara'daki iyi hastanelerin doktorlarıyla görüştüm 4 kilo üstündeki bebekler için risk almıyorlarmış ve sezeryan yapıyorlarmış. Ben de 9 ay boyunca beni takip eden bilen doktorumu dinledim sezeryana karar verdim. Gül Hoca dikiş falan yapmadı yapıştırma tekniğini kullandı, üç veya dördüncü günü rahatça kalkabiliyordum. Küçük bir anektod daha aktarayım size :) Ameliyathanede hazırlıklar yapılırken hemşireler ve asistanlar girdikten sonra birbirlerine hangi doktor diye sordular listeye bakıp gelen hemşire Gül Hoca deyince bunlar bir telaşlandı, hemen yeni bohça açın, herkes bonesini taksın, aman örtülere dikkat edin falan bir koşuşturmaca başladı. Ben anlam veremeyince hemşireye hayırdır niye öyle dediniz diye sordum, Gül Hoca çok titizdir O'na uymazsak çok kızar dedi. Valla ne yalan söyleyeyim ondan sonra içim daha bir rahatladı. Ayrıca eşimin de doğuma girmesine izin verdi ki maalasef hala buna izin vermeyen türlü türlü bahanelerle karşı çıkan birçok doktor var. Gül Hoca sizin söylediğiniz gibi ilk bakışta biraz soğuk gelebilir ama herşeyi en ince ayrıntısına kadar anlatır, aklınızda soru işareti bırakmaz. Oğlum şimdi 5'i bitirdi, kısmet olursa bir de kızım olacak tabi ilk olarak Gül Hoca'ya baktım fakat Etimed bana çok ters kaldığı için tercih edemedim.Bir de çok klas bir kadın, gereksiz samimiyeti sevmiyor anladığım kadarıyla, benim aradığım da oydu, hayatımın bir döneminde çok önemli bir görevi var, bunu layıkıyla yerine getirdikten sonra benimle samimi olsa ne olmasa ne.
Size nacizane tavsiyem doktorunuzu -hatta hiç kimseyi- dış görünüşüne göre yargılamayın. Doktorunuzun güleryüzlü şakacı olması mı daha önemli yoksa işinin ehli, titiz olması mı? Doğum yapacak arkadaşlara şimdiden geçmiş olsun.