Arkadaşlar merhaba,
Eşimin bir arkadaşı ilaç firmasında çalışıyor. Kendi eşini ve kardeşinin kızını devlet hastanesine yönlendirdiğini söyledi.
Akay ve Turgut Özal Hastaneleri arasında kararsız kaldım. Ama şimdi kafam karıştı. Diyor ki; Hacettepe,Ankara Üniversitesi veya Gazi Üniversitesi veya Etlik Kadın Doğum...hiç fark etmez. Oraya gidip, ''ben özel doktor seçmek istiyorum'' dediğinde DOÇ veya PROF seçebiliyorsun, o senin doktorun oluyor. Sen artık onun hastası oluyorsun. Doğuma da giriyor ve muayene için 110 TL ödüyormuşuz, normal veyaz sezeryan fark etmez 2400 ödüyormuşuz. Tahlil tetkikler yine gittiğimiz devlet hastanesinde sgk tarafından karşılanıyor.
Yani doktorumuz özel, doğuma giriyor,hertürlü yanında oluyor ama tek fark hastane devlet hastanesi. Fakat tam teşekküllü bir doğum veya üniversite hastanesine gitmiş oluyorsun diyor...
Özeller otel hizmetini çok iyi verirler, temizdir,göze hitap eder, ilgi alaka vardır ama tıbben yeterli donanıma sahip değillerdir. Tam teşekküllü hastane değildir çoğu dedi... Önemli bir komplikasyon olduğunda alet edavat,ı yeterli teçhizat donanım ve tecrübeye sahip olmayabilirler dedi.
Ve kafam karıştı...
Siz nasıl düşünüyorsunuz. Bana mantıklı geldi ama bir türlü karar veremiyorum...