• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ankara da müstakil villa mı apartman dairesi mi daha mantıklı?

tavis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2016
231
140
53
Hanımlar merhaba çok kısa kesecegim eşimle bir ev almaya karar verdik.. ankara da oturuyoruz. bir bebegimiz var. benim israrlarim sonucu eşim villa tipi evlere bakmaya da razı oldu.. ama ankara gibi bir yerde büyük evleri hele de müstakil olunca ısıtmak çok masraflı olur diye düşünüyorum ama bir yandan da çok istiyorum çocuğum bahçesinde oynasın vs.. eğer evi alırsak ve isinamazsak ömrü billah eşimin dilinden kurtulamam.. faturasini bana kesecek bundan eminim. pişman olmaktan çok korkuyorum ev satın alıyoruz sonuçta çok uzun yıllar oturmayı planlayarak..ankara da konutkent veya Dodurga tarafında müstakil villa tipi evlerde oturan arkadaşlar varsa bana ısınma konusunda neler yatıklarını avantaj ve dezavantajları hakkında bilgi verebilirler mi acaba ?

Hanımlar merhaba çok kısa kesecegim eşimle bir ev almaya karar verdik.. ankara da oturuyoruz. bir bebegimiz var. benim israrlarim sonucu eşim villa tipi evlere bakmaya da razı oldu.. ama ankara gibi bir yerde büyük evleri hele de müstakil olunca ısıtmak çok masraflı olur diye düşünüyorum ama bir yandan da çok istiyorum çocuğum bahçesinde oynasın vs.. eğer evi alırsak ve isinamazsak ömrü billah eşimin dilinden kurtulamam.. faturasini bana kesecek bundan eminim. pişman olmaktan çok korkuyorum ev satın alıyoruz sonuçta çok uzun yıllar oturmayı planlayarak..ankara da konutkent veya Dodurga tarafında müstakil villa tipi evlerde oturan arkadaşlar varsa bana ısınma konusunda neler yatıklarını avantaj ve dezavantajları hakkında bilgi verebilirler mi acaba ?
Müstakil ev almayı planlıyorsanız 1000 liralık ısınmayı da gözden cıkarmanız lazım.

Villa alcak gücun varsa en azindan ayda 1000 lira isinma faturasini da odersiniz diye dusunuyorum.
Tabi evin isi yalitimina , buyuklugune, senin ne kadar yakacagina gore değişebilir sonuçlar.

Müstakil alın derim o zaman.Üst komşu derdi yok alt komşu derdi yok.müzik gürültüsü,halı çırpma vs yok bahçeli ev güzel olur tabi bahçesi olduğu için börtü böcek olabilir ama onunda düzenli bakımı yapılır en güzel tarafı rahat mangal yakarsın :D

ısınma için özellikle toprak temas eden yerlerin yalıtımı ile dış yalıtım önemli

pencereler vs ona göre ise ısınır

bir de termostatlı sistem kombi olursa ayarlanır

ama tabi biz 3+1 bir ara kat güneş alan evi Bursa da geçen sene 350 T ye ısıttık siz bunun 3 katını gözden çıkarmalısınız

şimdiki evinize ne kadar geliyor

zira bazı yerlerin yalıtımı müthiş ve az yakınca da ısınıyor

yalıtım onemlı ama yınede aylık 1000 tl ancak ısıtır..

Isınmayı bilmiyorum ama bakım masrafları bazen çok olabiliyor.
Arkadaşım ümitköyde villada kalıyordu ailesi ile. 2-3 bin birikmişinin çatıda mı, tesisatta mı çıkan bir sıkıntıdan harcandığını bilirim.
Bu tip masraflar da aklınızda bulunsun.

Herşeyin bir bedeli var hayatta.
Isınamamak söz konusu olamaz, sadece kombiyi biraz fazla çalıştırırsınız o kadar.

Artılarını düşününce ben o bedeli ödemeye razı olurdum.

En kötü ihtimal, olmuyor dediğimde evi satıp daire alırım.

ısınma için özellikle toprak temas eden yerlerin yalıtımı ile dış yalıtım önemli

pencereler vs ona göre ise ısınır

bir de termostatlı sistem kombi olursa ayarlanır

ama tabi biz 3+1 bir ara kat güneş alan evi Bursa da geçen sene 350 T ye ısıttık siz bunun 3 katını gözden çıkarmalısınız

şimdiki evinize ne kadar geliyor

zira bazı yerlerin yalıtımı müthiş ve az yakınca da ısınıyor
Şimdiki evimizde en fazla 300 yakmisizdir 2 senedir oturuyoruz

Izmirde olsa hepi topu 4 ay yakacaksiniz güldür güldür dogalgazi onun disinda cok ihtiyac olmaz derdim ama Ankara farklidir diye dusunuyorum isinma acisindan.
O degil villa iyi hoşta,su anda 2+1de evin temizligi o kadar rahat ki villayi dusunmek istemiyorum.Her gun bir oda temizlenir herhalde.Dubleks ise her kata ayri supurge makinasi.Pofffff...140 m2 en temizi valla.

Şimdiki evimizde en fazla 300 yakmisizdir 2 senedir oturuyoruz

işte daha fazlasını göze alın mutlaka yani eşiniz de hem müstakil evde oturup hem 300 vermeyi beklemesin

ankara orası zaten soğuk çoktan yandı kaloriferler mesela Mayıs a kadar da yanma ihtimali var

Villa tipi evim yok ama doğma büyüme Ankara'lıyım:)

Villa tipi evi ısıtmanız heleki bebeğiniz varken hem çok zor olur hemde baya masraflı
Özellikle belirttiğiniz bölgeler tamamen açık alanlar ki soğuğu daha kuvvetli olur
İyi düşünün derim
Evet ben de ondan endişe ediyorum

Villa alcak gücun varsa en azindan ayda 1000 lira isinma faturasini da odersiniz diye dusunuyorum.
Tabi evin isi yalitimina , buyuklugune, senin ne kadar yakacagina gore değişebilir sonuçlar.
Aday olan evler çok pahalı değil.. bununduklari yer itibari ile

Villa deyince aklınıza ne geliyor bilmem ama iyi bir sitede 3+1 daire fiyatına bildiğim kadarıyla o dubleksler. Öyle abartılı değil.

Ankarada dubleks müstakil bir evi ısıtmak çok zor. Isınmayla bitse yine idare edilir ama masrafı bitmez. Bi sene çatı akar, öbür sene sıva eskir, sonra tesisat problem çıkarır. Bunların tamamını tek başınıza üstlenmek zorundasınız eviniz müstakil olunca.

Sizin yerinizde olsam çocuğum illa bahçede oynasın diyorsanız güzel bir siteden bahçe katı dubleks alırım. Isınma sorun olmaz çünkü merkezi sistem olur, alt katın zeminine de bi yalıtım yapıldı mı tamamdır. Hem çocuk da güvenli bir alanda oynar, arkadaşları falan olur.

Back
X