Merhaba arkadaşlar, abim yeğenimi Batıkent'teki İngiliz Kültür Koleji'ne yazdırmak istiyor. Yeğenim şu an devlet okulunda ve 5. sınıfta. Ben kendim de eğitimciyim ve açıkçası kolej taraftarı değilim ama şu anki okulundan pek memnun değiller. Kaydı başka okula aldırmak konusunda da sıkıntı yaşıyorlar. Bu söylediğim kolejin nasıl bir eğitim verdiğini bileniniz varsa ve yazarsa çok mutlu olurum. Ayrıca memnun olduğunuz Batıkent, Yenimahalle civarı kolej bilginizi de paylaşabilirseniz çok sevinirim. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Abime 14 bin ya da 12 bin demişler. Tam hatırlayamadım şimdi.in vino veritas eryamandaki okulu için iyi şeyler duymamıştım ama b.kent için güzel şeyler duymak gercekten güzel..
yeni kolejden kaçıp devlete gelen bir veli olarak 5. sınıf için araştırmalarıma şimdiden başladım malesef. sütten agzı yanan hesabı..
pekı buranın fıyatı nedir _
İlginiz için teşekkür ederim. İçim rahatladı biraz. Sizin bahsettiğiniz Batıkentteki kolej değil mi?Benim yeğenim geçen yıl devlet okulundan ingiliz kültür kolejine geçti. Devlet okulundan memnun kalmadıkları, cimcimenin dersleri de psikolojisi de düşüşe geçtiği için tercih ettiler bizimkiler de. 4. Sınıfı ingiliz kültürde okuyor şu an. Değişikliğe gözlerimle görmesem inanmazdım. Notları 60-70 civarında gezinen çocuk 90ın altına inmedi bu sene. Okula gitmek için çıldırıyor. Hatta okul saatinden bir saat önce gidip etkinlik yapıyorlar arkadaşları ve öğretmenleriyle. İngilizce konusunda başta biraz sıkıntı çekti devlet okulundan gelmesi sebebiyle ama ispanyolcaya çok çabuk adapte oldu. Kısacası son bir yıldır başarılı ve mutlu.
Okulun nasıl bir eğitim verdiğine gelirsek, bir çok kolejden daha başarılı olduğu izlenimi uyandırdı bende. Diplomaları yurt dışında bazı ülkelerde geçerli. Bu ilerisi için çok önemli. Yabancı dil konusunda oldukça başarılılar, öğretmenler ana dili ingilizce ve ispanyolca olan insanlar. Bu da çocuklar için büyük artı. Bir sürü etkinlikleri var, çocuklar dilediklerini seçebiliyorlar. Etkinlikler konusunda baskı yok, sıkıldıkları ya da hoşnut olmadıkları anda değiştirebiliyorlar. Biz memnunuz kısacası.
Ben de ucundan eğitimci sayılırım, uzun yıllardır özel ders veriyorum. Ama kolej taraftarı olmama konusunda size katılmıyorum. Devlet okuluna giden öğrencilerim de var koleje gidenler de. Aralarında dağlar kadar fark var. Bir gün çocuk sahibi olursam devlet okuluna göndermeyi düşünmem sanırım...
İlginiz için teşekkür ederim. İçim rahatladı biraz. Sizin bahsettiğiniz Batıkentteki kolej değil mi?
in vino veritas eryamandaki okulu için iyi şeyler duymamıştım ama b.kent için güzel şeyler duymak gercekten güzel..
yeni kolejden kaçıp devlete gelen bir veli olarak 5. sınıf için araştırmalarıma şimdiden başladım malesef. sütten agzı yanan hesabı..
pekı buranın fıyatı nedir _
Evet batıkentteki. Bu yıl mektebim okulları da açılacakmış batıkentte. Oranın da çok methini duyduk ama bizim ufaklık hem okulunu çok seviyor tekrar okul değiştirmek sıkıntı olur hem de fiyatları oldukça yüksekmiş mektebim okullarının. Ama yine de aklınızda olsun bir araştırın derim.
Bizimkiler memnun, ufaklık memnun. Söylenecek kötü bir şey yok okul hakkında.
Bu yıl 12000 di yanlış hatırlamıyorsam fiyat. Yemek dahil.
Bende okul ariyorum eryamanda oturuyoruz 1. Sinifa baslicaz. Eryaman amerikan kültürve batikent iİngilizkkültür arasında kaldim.batikentteki ni dahacçok beğendim ancak fiyat olarak taksitli 15.000 fiyat verdiler ve fazla geldi bize. 12.000 fiyat İngiliz kültür vverdi ise biraz daha pazarlik yapayim olmazea .ne kadar zor ismus bu okul secimii.Evet batıkentteki. Bu yıl mektebim okulları da açılacakmış batıkentte. Oranın da çok methini duyduk ama bizim ufaklık hem okulunu çok seviyor tekrar okul değiştirmek sıkıntı olur hem de fiyatları oldukça yüksekmiş mektebim okullarının. Ama yine de aklınızda olsun bir araştırın derim.
Bizimkiler memnun, ufaklık memnun. Söylenecek kötü bir şey yok okul hakkında.
Bu yıl 12000 di yanlış hatırlamıyorsam fiyat. Yemek dahil.
istanbul mektebım kolejı yönetımde tanıdıklar vardı kızımı gecırmeyı cok dusundum fıyattada yardımcı olacaklardı ama ınanılmaz reklam verdıler ve okuldan sogudum ısın gercegı. onceısnde hıc ahbaplık olmadan gorusmeye gdecektım ama ınsaat daha bıtmemıstı ve konteynırda gorusmeyıde ben kaldıramadım. ogretmenlerı bellı degıldı henuz vs ( 1 ay once) o yuzden yanasmadım ısın gercegı.. fıyatı hakkında da bılgım yok..
benm ılk sıramda metod 2. yede ıngılız kulturu ekledım tesekkurler..
Mektebimin geçmişi de pek temiz değil zaten. Çok fazla ticari kaygı var. Fiyatları da gayet uygun. İnanılmaz indirim yapıyolar. Pazarlama girdi mi işin içine insan nem kapıyo.
Bence daha ufak çaplı eğitimcilerin açtığı çok fazla ticari kaygı dönmeyen özel okullar tercih edilmeli.
Bu Mektebim Koleji'yle ilgili ben de ilginç şeyler duyuyorum. Daha 4 yıllık okul, maşallah 30 kampüse ulaşmış. Neredense bu değirmenin suyu diye baktım Hürriyet'teki haberi gördüm.
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/28848958.asp
Gayet başarılı bir operasyon gibi duruyor. Şimdi de duyduğuma göre Pi Koleji'ni satın almışlar.
Özel okul tercihine gelince: Bence evin yakınlığından ziyade öğretmen kadrosunu iyi sorup soruşturun. Muhakkak orada eğitim görmüş bir iki tanıdığa ulaşın onlara sorun. Ya da kendiniz orada çalışan öğretmenlere ulaşmaya çalışın.
pi de tanıdıgın cocukları egıtım goruyordu ben şok oldum duyunca.. orası mektebım pi okulları dıye gececekmıs.. ve soyledıklerıne göre pidekı teknolojı kendı okullarında yokmuş.. ki şaşırmadım pi benım gozumde en ıyı okullardan bırıydı malesef..Bu Mektebim Koleji'yle ilgili ben de ilginç şeyler duyuyorum. Daha 4 yıllık okul, maşallah 30 kampüse ulaşmış. Neredense bu değirmenin suyu diye baktım Hürriyet'teki haberi gördüm.
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/28848958.asp
Gayet başarılı bir operasyon gibi duruyor. Şimdi de duyduğuma göre Pi Koleji'ni satın almışlar.
Özel okul tercihine gelince: Bence evin yakınlığından ziyade öğretmen kadrosunu iyi sorup soruşturun. Muhakkak orada eğitim görmüş bir iki tanıdığa ulaşın onlara sorun. Ya da kendiniz orada çalışan öğretmenlere ulaşmaya çalışın.
Mektebime verecekken cocugumu kaleden döndüm..Üniversite falan açıcaklarmış amerikada. Bir de atatürkçü hiçbir cemaate bağlı değil gibi konuşuyorlar. Ama gerçekten ne oldukları belli değil. Görünürdeki sahibi de çok genç.