Ani işitme kaybı ve kortizon tedavisi

Nerde hangi sehirde tedavi goruyorsunuz emar cektiler mi size
Denizli de tedavi görüyorum evet ilaçlı tomografi çekildi temiz olduğunu söylediler.Bugün 14.seansımı tamamladım 20 nın sonunda işitme testine gireceğim fakat ben çok bi fark göremiyorum kendimde kafamdaki ses hiç geçmiyor.

Denizli de tedavi görüyorum evet ilaçlı tomografi çekildi temiz olduğunu söylediler.Bugün 14.seansımı tamamladım 20 nın sonunda işitme testine gireceğim fakat ben çok bi fark göremiyorum kendimde kafamdaki ses hiç geçmiyor.
İnşallah fayda eder.Rabbim safi ismi hurmetine sifa versin hepinize esimin de 8 seans oldu oksijen tedavisinde o da bir degisiklik olmadigini söylüyor.o kadar kortizon oksijen ve bitkisel ilaclar hic bir gelisme yok.

Merhabalar size nasıl bir tedavi uygulandı şuan bende ani işitme kaybından tedavi görüyorum ama bi değişiklik yok
Bana 3 tane kortizonlu iğne yapıldı kulaktan. Ani işitme kaybım geçti fakat çınlama ne yazık ki devam ediyor. Kimisinde çınlamada zamanla geçiyormuş. Bana yeni sesler bile eklendi. Yazın çok kafaya takmıyorum ama kışın sıkıntı oluyor. Bazen psikolojimi bile bozuyor. İnsanoğlu her şeye alışıyor zamanla

Hepimize geçmiş olsun uğultularınız dev

Geçmiş olsun sol kulağımı Ocak ayında ani işitme kaybı ile kaybettim şimdi de sağ kulağım aynı şekilde oldu kafamın içindeki uğultu çok kötü ona çare bulabildiniz mi aynı jenaratör çalışıyor gibi sizlerin geçti mi acaba
Benim önce tek kulakta çınlama ve uğultu varken sonra diğerinde de başladı. Bazen takmıyorum bazen de çok canımı sıkıyor 3,5 yıl oldu

Evet gerçekten çok zor bu sesle yaşamak rabbim hepimizin şifasını versin 11.seansıma girdim ama bi düzelme yok malesef . Ot kullanımı yararlı olursa bilgilendirir misiniz. Ekstradan bişey duyarsam burada paylaşırım .
Merhaba esimin sag kulagi tamamen duyuyor yuzde 30 dan yuzde 10 geriledi.sol yuzde 90dan yuzde 70 e geriledi.umut olsun diye yaziyorum.daha iyi olacak inşallah biz tedavilere arastirmaya devam edicez.

Merhaba tüm tedaviler denemiç bir olarak 10 aydır aynı haldeyim sizlerde bir gelişme var mı acaba yada iyi gelen birşey

Başkaları da okuyup fayladalansın diye yazıyorum 3 sene önce ani işitme kaybı yaşamıstım çok zor bi süreç allah herkese yardım etsin ugultu önce tek kulaktaydı sonra iki kulaktada oldu .
Çok doktor gezdim ve en çok işe yarayanları sizinle paylasıyorım
Tuz kesinlikle hayatınızdan çıkarın 0 tuz ıle beslenın
Kahve kafein sigara işitme kaybınızı arttırır.
Spor yapın
Ve kızartma tüketmemeye calısın
Dönemsel cınlamalar artabılır moralınıze dikkat edin tek basetme yöntemı oraya odaklanmamaktır
Akıllı telefonlrda odyo uygulaması indirip arada kendınız kontrol edebilirsiniz işitmenizi

İŞİTME KAYBI YAŞAYANLAR HAYATINIZDAN KAFEİNİ ÇIKARMANIZ GEREKİYOR!
Ben de 9 ay önce aniden başlayan baş dönmesi ile hastaneye gittim. Baş dönmesi çok farklıydı ama denge de duramıyormuşum gibi, başım kendi kendine sallanıyor ama tutamıyorum sanki. KBB ye gittim şikayetimi söyledim dr elinde ki ses dalgaları yollayan aleti sağ kulağıma götürdüğünde ses gayet duydum ama sol kuşağımda hiç ses yok. Şok oldum o an. İşitme kaybı geçirmişim ve farkına varmamışım bile belki bi hafta belki bi ay ne zaman nasıl oldu anlamadım. Hemen işitme testi yapıldı sol kulağım %40 duyuyor. Hemen damardan kortizon verildi ve 3 ilaç verdi dr biri damar açıcı biri kortizon biri de betaserc baş dönmesi için. 1 hafta kullandım ve tekrar işitme testi yapıldı kulağım %95 duyuyor. Kalıcı %5 lik işitme kaybım var. Dr çok kızdı farketmediğim için ve biraz daha geç kalsaydın kurtaramayabilirdik dedi.Ben çok kahve içen biriydim günde 2 bardak filtre kahve içmeye devam ediyorum tabi o sırada. Ne zaman kahve içsem sol kulağıma bişeyler oluyor böyle sesler sanki yankılanıyor,elektrik çarpıyor sol kulağımın etrafında,başım dönmeye başlıyor. Ben tekrar başka doktora gittim şikayetimi söyledim Doktor kahve içip içmediğimi sordu ve kafein damarları büzüştürdüğü için işitme kaybını arttırır dedi ve asla kahve içmememi söyledi.Doktor bende Meniere sendromundan şüphelendi. Meniere sendromu sanırım benim ki çünkü doktora gittiğim günün gecesi yoğun baş dönmesi,kulakta uğultu ile uyandım yataktan ve aşırı baş dönmesinden kusmaya başladım. Doktor denge testine yönlendirmişti beni Meniere teşhisi için ama bi daha o kriz tekrarlanmadı diye gitmedim.O günden sonra hayatımdan kahve ve çayı tamamen çıkardım şimdi hiç bir sorunum kalmadı kulağımla ve baş dönmemle ilgili.

Merhabalar ben de anı isitme kaybı oldu ve kulak içi iğne tedavisi verildi 2 günde bir iğne yaptilar, 3. İğne sonrası kulağım neredeyse tamamen duymamaya başladı doktora sordum normal sıvı var içinde dedi ilk 2 iğne de bu problem yoktu endişelenmeye başladım iğne olanlar durum.normal mi ?

Ani işitme kaybı konusunu ben açmıştım. Yazan olmamış. Sürecimi yazayım. 3 kere kulaktan kortizon uygulandı, hastanede 4 gün fln damardan kortizon verildi. Sonra hap olarak kullanmaya devam ettim. Azaltarak bıraktım hapı. Sonuç mu🤔 sıfır. Hiçbir şey değişmedi. Sağ kulakta sıfır olan oran hala aynıydı. Hiperbarik oksijen tedavisine başladık. Bugün 16.seanstayım. Evet sonuç: yine sıfır. Kafamdaki çınlama devam ediyor. Hem de aşırı. Elektrik kabloları birbirine değiyor ve cızırdıyor ve bir de cırcır böcekleri hiç susmuyor sanki. Evet şu ara duyduğum ses bu. Geçecek mi Allah'ım?
Öncelikle geçmiş olsun. Aynı durumu ve şikayetleri ben de yasadim. Yaklaşık 20 30 gün. Teshis konulamadi fakat kortizon başlandı. 10 günün sonunda halen değişme olmayinca ara ara takip ettiğim bilinç-altı travma temizleme yöntemini kendi kendime yaptim. Neyin sebep olduğunu Allahtan cok cabuk çözdüm ve sonuç duymam geri geldi. Doktorum cok şanslı olduğumu burdan duyusunu yeniden kazanan cok nadir hastası olduğunu söyledi. Bidahada yaşamadım cok zor günlerdi hem hareket edemiyor, hem duymuyor hem de kafamdaki ve kulaklarimdaki basınç beni öldürüyordu. Sukur iyiyim şimdi.

Öncelikle geçmiş olsun. Aynı durumu ve şikayetleri ben de yasadim. Yaklaşık 20 30 gün. Teshis konulamadi fakat kortizon başlandı. 10 günün sonunda halen değişme olmayinca ara ara takip ettiğim bilinç-altı travma temizleme yöntemini kendi kendime yaptim. Neyin sebep olduğunu Allahtan cok cabuk çözdüm ve sonuç duymam geri geldi. Doktorum cok şanslı olduğumu burdan duyusunu yeniden kazanan cok nadir hastası olduğunu söyledi. Bidahada yaşamadım cok zor günlerdi hem hareket edemiyor, hem duymuyor hem de kafamdaki ve kulaklarimdaki basınç beni öldürüyordu. Sukur iyiyim şimdi.
Keske travmayi nasil buldunuz nasil bir yol izlediniz yazsaydiniz burda belki bizede sifa olurdu. Hayatim 10 gündür kabusa döndü.

Keske travmayi nasil buldunuz nasil bir yol izlediniz yazsaydiniz burda belki bizede sifa olurdu. Hayatim 10 gündür kabusa döndü.
Öncelikle geçmiş olsun.Çok sevdiğim bir arkadaşımın beklenmeyen ani ölüm haberini almıştım, olaydan 1 ay kadar sonra falan işitmem gitti beynimde çınlayan seste haberi aldığım anda çalışan jeneratör sesiymiş. Bu konuya çalıştım. Nasıl çalışma yaptığım konusuna gelince bir sürü yöntem var onlardan birini yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Bazen farketmek bile yeterli olabiliyor.

X