• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ani Gelişen Kol ve Bacak Güçsüzlüğü

yesmakarna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2022
207
91
28
30
Herkese merhaba. Bende aniden başlayan kol ve bacak güçsüzlüğü var. Bundan 2 ay önce başladı. Tarif edecek olursam sanki böyle ağır bir yük taşımışım da güçsüz düşmüşüm gibi düşünün… Bacaklarımda ağırlık hissediyorum. Kollarımı biraz havaya kaldırsam hemen yoruluyor. Hep aşağı bırakmak istiyorum kolumu. Hatta bazen aşağıda olması da yetmiyor diğer kolumla tutup aşağı doğru çekiyorum ancak o şekilde rahatlıyor. Daha sonrasında kaburgalarımda gezen ağrılar başladı. Bütün doktorlara gittim. Kan değerleri normal, ultrason sonuçları normal. Hiçbir sebep bulunamıyor. Sizce fibromiyalji olabilir miyim? Ya da psikolojik olarak bu ağrıları kendim yapıyor olabilir miyim? Çünkü her zaman hastalık hastası sürekli internetten hastalık araştıran en ufak şeyi kafama takıp doktora giden biriyim. Birde bu ağrılar başlamadan 1 ay önce babam hayati risk taşıyan bir hastalık geçirdi. O zaman çok korktum ve stres oldum. Acaba bu durumdan sonra bende travma oldu da bu güçsüzlük ve gezen ağrılar psikolojik mi oluştu? Yaşayan ya da duyan bilen biri varsa lütfen bana yardımcı olsun… :(

Herkese merhaba. Bende aniden başlayan kol ve bacak güçsüzlüğü var. Bundan 2 ay önce başladı. Tarif edecek olursam sanki böyle ağır bir yük taşımışım da güçsüz düşmüşüm gibi düşünün… Bacaklarımda ağırlık hissediyorum. Kollarımı biraz havaya kaldırsam hemen yoruluyor. Hep aşağı bırakmak istiyorum kolumu. Hatta bazen aşağıda olması da yetmiyor diğer kolumla tutup aşağı doğru çekiyorum ancak o şekilde rahatlıyor. Daha sonrasında kaburgalarımda gezen ağrılar başladı. Bütün doktorlara gittim. Kan değerleri normal, ultrason sonuçları normal. Hiçbir sebep bulunamıyor. Sizce fibromiyalji olabilir miyim? Ya da psikolojik olarak bu ağrıları kendim yapıyor olabilir miyim? Çünkü her zaman hastalık hastası sürekli internetten hastalık araştıran en ufak şeyi kafama takıp doktora giden biriyim. Birde bu ağrılar başlamadan 1 ay önce babam hayati risk taşıyan bir hastalık geçirdi. O zaman çok korktum ve stres oldum. Acaba bu durumdan sonra bende travma oldu da bu güçsüzlük ve gezen ağrılar psikolojik mi oluştu? Yaşayan ya da duyan bilen biri varsa lütfen bana yardımcı olsun… :KK43:
Nöroloji uzmanına göründünüz mü?

Nöroloji yada fizik tedavi uzmanına gidin sanırım fibromiyalji fizikçinin alanı

Sizde nasıl başladı? Başka ne gibi belirtiler var?
Benim ilk kürek kemiğimin altından başladı sonra ayaklarıma indi sağ ayağıma indi.Sonra hafif ödemler oluştu bacaklarda daha sonra kollar ve şimdi tüm vücudum ağırıyor.Prof romatolog fibromiyalji dedi.Vücüdumda güçsüzlük var

Benim ilk kürek kemiğimin altından başladı sonra ayaklarıma indi sağ ayağıma indi.Sonra hafif ödemler oluştu bacaklarda daha sonra kollar ve şimdi tüm vücudum ağırıyor.Prof romatolog fibromiyalji dedi.Vücüdumda güçsüzlük var
Benimde hemen hemen bütün vücuduma dağıldı ağrılar… Şimdide sol diz kapağımın yan tarafında bastırınca acıma başladı 😔 gerçekten çok ilginç bu ağrılar… Hele güçsüzlük durumu beni çok etkiliyor. Herşeyden hemencecik yoruluyorum 😔😔 nasıl çözücez bu durumu bakalım 🤔

Bende yoruluyorum ama sen bir testlerini yaptır kafan rahatlar şükür eskiye nazaran daha iyim

Herkese merhaba. Bende aniden başlayan kol ve bacak güçsüzlüğü var. Bundan 2 ay önce başladı. Tarif edecek olursam sanki böyle ağır bir yük taşımışım da güçsüz düşmüşüm gibi düşünün… Bacaklarımda ağırlık hissediyorum. Kollarımı biraz havaya kaldırsam hemen yoruluyor. Hep aşağı bırakmak istiyorum kolumu. Hatta bazen aşağıda olması da yetmiyor diğer kolumla tutup aşağı doğru çekiyorum ancak o şekilde rahatlıyor. Daha sonrasında kaburgalarımda gezen ağrılar başladı. Bütün doktorlara gittim. Kan değerleri normal, ultrason sonuçları normal. Hiçbir sebep bulunamıyor. Sizce fibromiyalji olabilir miyim? Ya da psikolojik olarak bu ağrıları kendim yapıyor olabilir miyim? Çünkü her zaman hastalık hastası sürekli internetten hastalık araştıran en ufak şeyi kafama takıp doktora giden biriyim. Birde bu ağrılar başlamadan 1 ay önce babam hayati risk taşıyan bir hastalık geçirdi. O zaman çok korktum ve stres oldum. Acaba bu durumdan sonra bende travma oldu da bu güçsüzlük ve gezen ağrılar psikolojik mi oluştu? Yaşayan ya da duyan bilen biri varsa lütfen bana yardımcı olsun… :KK43:
Merhaba 2 ay önce bende de kol ve bacak güçsüzlüğü başladı. Kol ve bacaklarım o kadar ağırlaştıki kötü bir hastalık mı var diye kafama takmaktan kendimi daha beter hasta ettim. Kaşığı bile ağzıma götüremiyordum. Heryerim ağrıyordu parmaklarımdaki kemikler bile. Nöroloji dahiliye ve ramotoloji de testlerim yapıldı beyin boyun mr çekildi. Herşey temiz çıktı nöroloji psikolojik olabileceğini söyledi. Stresten sanırım hepsi:( Şimdi psikiyatriye gidiyorum. Umarım biran önce iyi hissederiz :)

Merhaba 2 ay önce bende de kol ve bacak güçsüzlüğü başladı. Kol ve bacaklarım o kadar ağırlaştıki kötü bir hastalık mı var diye kafama takmaktan kendimi daha beter hasta ettim. Kaşığı bile ağzıma götüremiyordum. Heryerim ağrıyordu parmaklarımdaki kemikler bile. Nöroloji dahiliye ve ramotoloji de testlerim yapıldı beyin boyun mr çekildi. Herşey temiz çıktı nöroloji psikolojik olabileceğini söyledi. Stresten sanırım hepsi:KK43: Şimdi psikiyatriye gidiyorum. Umarım biran önce iyi hissederiz :)
Merhaba 🙋🏻‍♀️ Öncelikle geçmiş olsun. Benim ilk başlardaki gibi değil şuan çok daha iyi durumdayım. Halen daha biraz var ama en azından günlük yaşantımı etkilemiyor. Başka doktora gitmedim ancak bence benimde psikolojik. Yani geçmiş travmalara bağlı olarak gelişti… Birşeye üzülüp stres yapınca ya da birşeyden korkunca bi anda o güçsüzlük hissi çoğalıyor. Sonra yavaş yavaş kendimi teselli ede ede düzeltiyorum bu durumu 😀 Psikiyatri size neler önerdi acaba nasıl bir yol izliyor?

Merhaba 🙋🏻‍♀️ Öncelikle geçmiş olsun. Benim ilk başlardaki gibi değil şuan çok daha iyi durumdayım. Halen daha biraz var ama en azından günlük yaşantımı etkilemiyor. Başka doktora gitmedim ancak bence benimde psikolojik. Yani geçmiş travmalara bağlı olarak gelişti… Birşeye üzülüp stres yapınca ya da birşeyden korkunca bi anda o güçsüzlük hissi çoğalıyor. Sonra yavaş yavaş kendimi teselli ede ede düzeltiyorum bu durumu 😀 Psikiyatri size neler önerdi acaba nasıl bir yol izliyor?
Merhaba iyi günler bende sizinle benzer durumları yaşıyorum özellikle hamile kaldığımda çok yaşadım berbat ötesi bir hamilelik yaşadım doğumdan sonra hafifledi ama ara ara tekrar yokluyor bugün berbat derecedehalsiz8m özellikle kollarım ve bacaklarım ne ağrıyor gibi ne halsizlik gibi bir tuhaflık içim bayılıyor gibi oluyor bazen saç diplerime kadar açıyor sanki bu psikolojik gibi ama hala cozemed8m sadece hayatımda yaşadığım en berbat şey çocuklarım var bu halsizlik tuttuğunda onlara bakamicak hale gelmek beni bitiriyor ben aynı s8z8n gibi netten araştırıyorum sürekli hastalık bu yüzden eşim kızıyor çok ama sülalemin ailemin çoğu zat3n psikolojik rahatsızlıklara dolu annem babam panik atak biraz genetik oldu bendede

Merhaba iyi günler bende sizinle benzer durumları yaşıyorum özellikle hamile kaldığımda çok yaşadım berbat ötesi bir hamilelik yaşadım doğumdan sonra hafifledi ama ara ara tekrar yokluyor bugün berbat derecedehalsiz8m özellikle kollarım ve bacaklarım ne ağrıyor gibi ne halsizlik gibi bir tuhaflık içim bayılıyor gibi oluyor bazen saç diplerime kadar açıyor sanki bu psikolojik gibi ama hala cozemed8m sadece hayatımda yaşadığım en berbat şey çocuklarım var bu halsizlik tuttuğunda onlara bakamicak hale gelmek beni bitiriyor ben aynı s8z8n gibi netten araştırıyorum sürekli hastalık bu yüzden eşim kızıyor çok ama sülalemin ailemin çoğu zat3n psikolojik rahatsızlıklara dolu annem babam panik atak biraz genetik oldu bendede

Back