Anestezisiz Diş Çekimi ?

bilemedim valla
ben seneler önce kanal tedavisi yaptırmıştım iki seans olmuştu
ilk olarak uyuşturup dişteki bütün sinirleri topladı ve oraya geçici bir dolgu koydu sonra bir hafta sonra tekrar gıttım kalıcı dolgu yaptı , tekrar gittiğimde hiç uyuşturmadı çünkü sinirler alınmıştı ve canım acımadı zaten
ama böle bir şey hiç duymadım
ha şikayetinizden ne yazık ki bir şey çıkacağını sanmam hep öyle oluyor
köpek köpeği atmaz derler ya aynen öyle
benim bildiğimde sizinki gibi işte ama çekimde anestezi kullanmamayı hiç duymadım görmedim :KK43: ben yinede edeyimde belki o hekimin kulağına gider... :KK43:

Devlette uyuşmasını beklemek için zaman kaybetmek istemiyorlar sanırım hasta çok olduğu için.
Geçen sene bana da doktor bak bakalım dayanabilecek misin uyuşturmadan demişti, daha aleti dişime değdirir değdirmez ben tepki verince hemen bırakıp uyuşturmuştu.
Kesinlikle şikayet edin insan şoka bile girebilir beklemediği bir anda o acıyla.
bende öyle düşündüm hasta yoğunluğu olabilir ama en fazla 15 dk uyuşuyor o ara birini muayene ederdi yani... Allah'tan acı eşiğim yüksek de dediğiniz gibi şoka falan girmedim ama çok canım yandı..

Sadist galiba bu ne böyle okuyunca ben kötü oldum. Şikayet edin kendisinin anesteziye karşı bir alerjisi var galiba...
bencede, çünkü daha öncedeyapmak istemedi. bunu hasta haklarınada söyledim paralımı bu anestezi? paralıysa verelimde sakınmasınlar bukadar dedim.

Yok artk. Kanal tedavim yapılırken 4 kez anestezi verilmesine rağmen tam uyusmadigı için adam 2 saatte tamamladı bekleye bekleye kaldiki senin durumunda olsam hastaneyi ayağa kaldrmstm

benimde dolgu dişim kırıldı kendim ugraştım acıdığı için çekip çıkaramadım babama bile el vurdurmadım neyse doktora gideyim bari de acısız çeksin dedim tıpkı senin gibi adam bakıcam ayagına çekti dişimi birden o kadar acıdı ki o sinirle kalktım el vurdurmadım bir daha yanak tarafımda dişim sağlam benimde duruyor özele baktırcam. Diş konusunda devlete gitmek sıkıntı , pek ilgilenmiyorlar özel pahalı ama titiz davranıyor doktorlar. Şikayet et bence ben ugraşmadım , zamanında babam başhekime kadar şikayet etmişti bişey çıkmadı. bundan da pek bişey çıkmaz.

bende devlet hastanesinden çok büyük beklentilerle gitmedim ama bu kadarı inanın psikolojimi bozdu. kadın orda ölsem o dolguyu tıkıştırmaya devam edecek gibiydi.
devlet hastanesinde yaptırılan diş tedavilerinde çok ucuz malzemeler kullandıklarını biliyorum söylemeden edemeyeceğim
ayrıca anestezi uygulamadan işlem yapması çok saçma en ufak müdahalede bile anestezi yapılır
yani şöyle:
küçük işlemlerde hafif anestezi
diş çekimi kanal gibi işlemlerde daha yüksek anestezi
ama genel olarak her işleme anestezi
o doktor biraz gıcıklığına yapmamış anestezi
bence anestezi sonrasında bekleyerek vakit kaybetmemek için
uğraşmak istemedi
şikayet edin, hakkınızı helal etmeyin

Merhaba hanımlar. Yaklaşık 2 hafta önce dişim kırıldı. Ama dişin yanak kısmına bakan bölümü sağlam, iç tarafa bakan bölümü sallanıyordu bayağı. Bende bugüne randevu alıp hastaneye gittim. Dişimi yapan hekim daha öncede yaptı dişlerimi ve bir kere daha anestezi uygulamadı (kanal tedavisi için) ama ben korktuğum için sonradan yaptı. Bugünde kırık şikayetiyle gittim önce kırık olan bölüme bastırdı ben kendimi geri çekince sadece bakıyorum tamam mı? dedi. bende ona inanarak geri açtım ağzımı ve birden çekmeye çalıştı çok canım yanınca tekrar geri çekildim. Kadın bakıyorum bir dur dedi ve tekrar çekti. Bu sefer diş çıktı ama canım çok çok yandı ve çok fazla kanadı haliyle. Hemen sonra o dişin sağlam olan kısmına dolgu yapmaya çalıştı ama yeni çekilen taraftan bastırınca kan daha fazla gelmeye başladı artık ben o kanları yutmaya başladım en sonunda nefes alamayınca birden öksürdüm ve yapmaya çalıştığı dolgu çıktı ağzımdan kadın bana kızmaya başladı bir rahat durmuyorsun, tamam sen istiyorsan yapıyorum iğneyi yeter ki için rahat etsin vs diye bu arada bayağı canım yanıyor ve ağlıyorum o sinirle iğneyi yaptı uyuşmasını beklemeden tekrar dolgu koydu bu sefer ara vererek işte ağzını çalkala tükür dedi. Bu arada dişimi yaparken sen adet mi oluyorsun dişin çok kanıyor dedi. Bu da ne alaka anlamadım.İşlem bitince beni kaplama yapılacak bölüme yönlendirdi oraya gittim ordan sonrada o kadar psikolojim bozuldu ki hasta hakları birimine şikayette bulundum onlarda şaşırdı. Benim sorum şu; hasta hakları birimine şikayette bulunmamdan bir sonuç alır mıyım? Birde Alo 184 ' ü arayayım mı? Ya da bu konuda bilgisi olan arkadaşlar ben mi fazla tepki vermişim? Değerli cevaplarınızı bekliyorum....

Kesinlikle boyle birsey yapilmaz yeri geliyor doktor uyusmadi diye 2-3 kere daha igne yapiyor uyussun diye piskopaymidir nedir

Ozelmiydi kilinik acaba masraftan mi kaciyor yani yaptigi aklama mantiga sigmiyor bazi ozel dis kliniklerinde dis kliniginde uzun zamsn calismis kodiler dis hekimi gibi calisabiliyorlar ve her hasta bu durumu bilemeyebiliyor

Sizin durumunda boyle bisey olmadigina eminmisiniz birde mutlaka bimer sikaysyinde bulunun

devlet hastanesinde yaptırılan diş tedavilerinde çok ucuz malzemeler kullandıklarını biliyorum söylemeden edemeyeceğim
ayrıca anestezi uygulamadan işlem yapması çok saçma en ufak müdahalede bile anestezi yapılır
yani şöyle:
uğraşmak istemedi
Aslinda dediginiz gibi uyusmasini bekleyerek vakit kaybetmek istememis olabilir cekeyimde gitsin gibi...

çok haklısınız devlet hastanelerinde bir an önce yapalımda yenileri gelsin mantığı hakim...

ben olsam numaradan bayılıp ölmüş taklidi yapardım.
gör o zaman nasıl ılgileniyor. nerden biliyorum yaptım malesef.
çünkü ayılıp bayılmadan ölmeden kimse ilgilenmiyor.
paran yoksa zaten direk evde öl afedersin. hiç hastanelerde sürünme. kızdım çok

ay manyak mı ne ya!!! Henuz cekılmıs dıs nasıl hemen kapatabılır kı ıntıhap yapar orası hem neden uyusturmuyor işkence kampı mı !!! dıplomayı kasaptan mı almıs dehset verıcı bısey korku fılmı ızlemıs gıbı hıssedıyrum su an ... cok gecmıs olsun canım hasta hakları falan hıkaye bımere falan yaz yada saglık bakanlıgına sıkayet dıkekcesı doldur byle sacmalık yok resmen ezıyet etmıs kadın sana :oha:

Yok artk. Kanal tedavim yapılırken 4 kez anestezi verilmesine rağmen tam uyusmadigı için adam 2 saatte tamamladı bekleye bekleye kaldiki senin durumunda olsam hastaneyi ayağa kaldrmstm
o an tutuldum resmen biran önce ne yapıyorsa yapsın düşüncesi hakim olmuştu artık beynimde :KK43:

benimde dolgu dişim kırıldı kendim ugraştım acıdığı için çekip çıkaramadım babama bile el vurdurmadım neyse doktora gideyim bari de acısız çeksin dedim tıpkı senin gibi adam bakıcam ayagına çekti dişimi birden o kadar acıdı ki o sinirle kalktım el vurdurmadım bir daha yanak tarafımda dişim sağlam benimde duruyor özele baktırcam. Diş konusunda devlete gitmek sıkıntı , pek ilgilenmiyorlar özel pahalı ama titiz davranıyor doktorlar. Şikayet et bence ben ugraşmadım , zamanında babam başhekime kadar şikayet etmişti bişey çıkmadı. bundan da pek bişey çıkmaz.
haklısınız özel pahalı ama en azından bu tarz şeyler yaşanmayacağı garanti...ben yinede edeyimde belki bir şey çıkar :KK43: sizede çok geçmiş olsun... sizinde mi benimki gibi kırılmıştı?

yani şöyle:
uğraşmak istemedi
evet ucuz malzeme kullanıyorlar ama ne yazık ki dişlerim çok sorunlu ve özel hastaneler de aşırı pahalı geliyor ama işte diş bu geri dönüşü yok bundan sonra yanından bile geçmem.. eşimde dedi bu ne böyle eziyet çekiyorsun hasta sonu gideriz özel hastaneye diye... hala midem bulanıyor düşündükçe

Benim Canım çok tatlı değildir şimdiye kadarki bütün dolgularımı uyuşturmadan yaptırdım çünkü sonraki o uyuşukluk hissini sevmiyorum ama bu benim isteğimle olan birşeydi doktorlar uyuşturmak istedi hep dayanamayıp yarım kalmasın diye ama ben istemeyince canım çok yanarsa elimi kaldırıp haber verip biraz dinlenebileceğimi söylüyorlardı buna rağmen kanal tedavilerimde yada köprü yaptırdığımda diş çektirdiğimde uyuşturularak yapıldı ona Canmı dayanır hele kanal tedavisi başlı başına eziyet devlet hastanesine hiç gitmedim ya özel hastane yada muayenehaneye gittim dişlerime iyi paralar verdim ama verdiğim paraya acımadım annemede devlet hastanesinde kanal tedavisi yapıyorum diye doktor git gel yaptırdı yaptığı dolgu üç güne düştü kendi diş hekimime götürdüğümde kanal tedavisi yapılmadığını anladık röntgende diş konusunda devlet hastanelerine gram güvenmiyorum sizde yapabileceğiniz bütün şikayetleri yapın doktor değil kasaba denk gelmişsiniz çok geçmiş olsun

Kesinlikle boyle birsey yapilmaz yeri geliyor doktor uyusmadi diye 2-3 kere daha igne yapiyor uyussun diye piskopaymidir nedir

Ozelmiydi kilinik acaba masraftan mi kaciyor yani yaptigi aklama mantiga sigmiyor bazi ozel dis kliniklerinde dis kliniginde uzun zamsn calismis kodiler dis hekimi gibi calisabiliyorlar ve her hasta bu durumu bilemeyebiliyor

Sizin durumunda boyle bisey olmadigina eminmisiniz birde mutlaka bimer sikaysyinde bulunun
bimeri de duymuştum orayada edeceğim belki daha iyi bir sonuç alırım :KK43:

ben olsam numaradan bayılıp ölmüş taklidi yapardım.
gör o zaman nasıl ılgileniyor. nerden biliyorum yaptım malesef.
çünkü ayılıp bayılmadan ölmeden kimse ilgilenmiyor.
paran yoksa zaten direk evde öl afedersin. hiç hastanelerde sürünme. kızdım çok
haklısınız devlet hastaneleri ne yazık ki yoğunluktan dolayı insan muamelesi yapmıyor

ay manyak mı ne ya!!! Henuz cekılmıs dıs nasıl hemen kapatabılır kı ıntıhap yapar orası hem neden uyusturmuyor işkence kampı mı !!! dıplomayı kasaptan mı almıs dehset verıcı bısey korku fılmı ızlemıs gıbı hıssedıyrum su an ... cok gecmıs olsun canım hasta hakları falan hıkaye bımere falan yaz yada saglık bakanlıgına sıkayet dıkekcesı doldur byle sacmalık yok resmen ezıyet etmıs kadın sana :oha:

eşimde çok sinirlendi hatta hastaneye gidecekti ama ben istemedim bimere şikayette bulunacağım çok teşekkür ederim...

Yemin ediyorum dislerim sizladi okurken.
Benim basima gelseydi bu aksam haberlerde izlerdik disciye saldiran hasta diye

X