• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anemi bir gebeyim.. Görmezden gelmeyin bu topiği

Canım 2. doktora gitmeden kendi kendine ilaç kullanma Allah korusun demir ilacının gebeliğin başlarında düşüğe neden olduğunu duydum. Doktora sormadan bir ilaç kullanma derim canım ben

Yok kullanmıyorum, sadece folik asit alıyorum

Kendimi bildim bileli kansızlık vardır bende. Gebelik için kan testi yaptırdığımda diğer değerlerimi de ölçtürdüm. Tabi ki düşük çıktı. HGB 9.3, MCV 62.7 (%) , MCH 19.2, Demir 12, Ferritin 2 ....

Kadın doğumcu hiçbirr ilaç yazmadı. Ya dış gebeysen? dedi. 4. aydan önce ilaç vermiyorum ben, dedi.
Doğrusu da nedir bilmiyorum ki. 4. aydan önce kansızlığım için hiç ilaç içemez miyim?
Bu durumu yaşayanlar bilgisi olanlar lütfen yazsınn

Yeniden gideceğim doktor randevum da haftaya salı... 1 hafta kaybetmek istemiyorum :KK43:
Doktorun yaptığı çok saçma geldi bana 4 ay dan önce ne demek ilaç veremem??? Bende anemi hastasıyım talesemi minor yani hamile kalmadan 3 ay önce folik asit kullandım gebelik de ise doktorum 3 ay bitene kadar devam edeceksin dedi ki çok zor bi gebelik yaşıyorum 4.ayıma geçtiğimiz de ekstra vitaminler falan verdi ama folik asit çok önemli ihmal etme diyordu sürekli. Şuan 15+2 haftalık hamileyim. Başka doktora git tatlım ihmal etme

Doktorun yaptığı çok saçma geldi bana 4 ay dan önce ne demek ilaç veremem??? Bende anemi hastasıyım talesemi minor yani hamile kalmadan 3 ay önce folik asit kullandım gebelik de ise doktorum 3 ay bitene kadar devam edeceksin dedi ki çok zor bi gebelik yaşıyorum 4.ayıma geçtiğimiz de ekstra vitaminler falan verdi ama folik asit çok önemli ihmal etme diyordu sürekli. Şuan 15+2 haftalık hamileyim. Başka doktora git tatlım ihmal etme
gidicem inş randevu aldım ayın 28ine.
Ben de talesemi minörüm. Hamile kalmadan önce hiçbir şey kullanmadım malesef.

gidicem inş randevu aldım ayın 28ine.
Ben de talesemi minörüm. Hamile kalmadan önce hiçbir şey kullanmadım malesef.
Keşke kullansaydın ama geçmiş zaman yapacak bişey yok. Sakın stres yapma folik asit i düzenli al yeterli olur senin için çünkü ben şuan a kadar tam 6 kilo verdim ama bebeğim gayet sağlıklı folik asit sayesinde

Kaniniz düşük evet ama demiriniz cok cok cok düşük. Doktor bunun için bir seyler yapmaliydi. Demir cok onemli. Ben gebe olmamama ragmen Demirim 129. Muhakkak baska doktora da gidin..
Gecmis olsun

Oglum sarilik oldugu icin bir gece yogun bakimda kaldi. Cok kisi gordum, tanistiklarimdan birisinin bebeginin neden orada oldugundan bahsedecegim. Bu arkadasin son gune kadar gittigi dr bebekle ilgili 2.5 kg oldugu disinda bisey soylemiyor. So kontrolde kendisi olmadigindan yerine bakan dr, bebegin olmek uzere oldugunu hemen dogumu yapmasi gerektigini soyluyor cunku bebek 1.5 kg.mis hem de 37.haftada.. sezeryanla dogum yapmis ve diger dr.un soylememe sebebi ise "sen uzulme diye" meger annede kansizlik varmis ve bundan dolayi yasanmis tum bunlar. Insallah saglikla bebegini kucagina alirsin, ihmale gelmez..

bende de kansızlık vardı dr 9. haftada bana gyno ferrasanol verdi.. hem folik asit içeriyor hemde kan hapı..
hamile olan arkadaşlarıma da aynı ilacı vermişler... yinede bu ilacı sor derim.

Back