ANELER ACİL BAKARMISINIZ? 11 YAŞINDA KIZIMIN ADET OLDU

Tabiki haklısınız korkar zaten babasız buyutuyorum 11 yıldır. İçinede kapanık hiç gerek yoksa götürmek istemıyorum
Ya şimdi hiç götürme de demeyeyim hadi, sonuçta doktor başka doktor görsün demiş. Biz onlardan iyi bilecek değiliz ama genelimiz o yaşlarda adet görüyoruz. Bence korkulacak bi şey yoktur ama ne olur ne olmaz gidin. Hatta sağlık ocağı bile bakıyor hormonlara. Ben bugün daha kan verdim hormonlarla ilgili. İlk etapta sağlık ocağında bile kan verebilirsiniz

Hanımlar dün gece kızımın çamaşırında kan gördüm bir anda korkuyla panikledim kızımda korktu. Tekrar çamaşır değiştim yıne leke gördüm. 112 de doktora danıştım adet yaşı 11 lere düştü dedi. Bugün kendi doktorumuza sordum genetik olabilir dedi bende bu yaşlarda oldum. Kızları bu yaşta adet olan anneler varmı? Doktor endokrin bölümüne baktırın erken yaş dedi daha da korktum endokrine gerek varmı bu yaşta kızları adet olan anneler yazarsa çok sevinirim😔

Bızde bu yaslarda olduk ablamla ne doktor nede bıryere götürmediler. Bırakın anlatmadılar bile yasadığımız korkuda cabası. Kızım bilinçli anlatıyordum. Öğretmen arkadas sınıfta bu yasta çok kız da adet var dedi korkma endokrıne gerek yok dedi doktor götur dıyo kafam orda karıştı
Evet ilk adetin ve hatta menopoz yaşı genetik faktörlere de bağlıdır.
Hiçbir sorun olmasa bile adet görmeye başlayan genç kızların hem endokrin hem de kadın doğuma muayene olması gerekir. Bu hem hormonal bir bozukluğun erken tanısını sağlar hem de genç kız daha bilinçli olur çekinmez bu konulardan. Ama maalesef toplumumuzda bu bilinç yok ben de ilk adetimde doktora falan götürülmedim ama şimdi tıp öğrencisiyim daha iyi anlıyorum bu muayeneler lazım mı evet lazım. Doktorunuz size gerek yok gitmeyin bir yere diyemez elbette. Çünkü muayene etmeden bir şey demek çok zor. Bu yüzden hem sizin içinizin rahat etmesi hem de kızınızın bilinçlenmesi ve sağlığı adına müsait zamanınızda muayene olun derim.

Ya şimdi hiç götürme de demeyeyim hadi, sonuçta doktor başka doktor görsün demiş. Biz onlardan iyi bilecek değiliz ama genelimiz o yaşlarda adet görüyoruz. Bence korkulacak bi şey yoktur ama ne olur ne olmaz gidin. Hatta sağlık ocağı bile bakıyor hormonlara. Ben bugün daha kan verdim hormonlarla ilgili. İlk etapta sağlık ocağında bile kan verebilirsiniz
Tmm cnm tşk ederim😔😔

Evet ilk adetin ve hatta menopoz yaşı genetik faktörlere de bağlıdır.
Hiçbir sorun olmasa bile adet görmeye başlayan genç kızların hem endokrin hem de kadın doğuma muayene olması gerekir. Bu hem hormonal bir bozukluğun erken tanısını sağlar hem de genç kız daha bilinçli olur çekinmez bu konulardan. Ama maalesef toplumumuzda bu bilinç yok ben de ilk adetimde doktora falan götürülmedim ama şimdi tıp öğrencisiyim daha iyi anlıyorum bu muayeneler lazım mı evet lazım. Doktorunuz size gerek yok gitmeyin bir yere diyemez elbette. Çünkü muayene etmeden bir şey demek çok zor. Bu yüzden hem sizin içinizin rahat etmesi hem de kızınızın bilinçlenmesi ve sağlığı adına müsait zamanınızda muayene olun derim.
Inanın şu an çok panik durumdayım. 47 yaşındayım bende çok bilinçli olmama rağmen kızımda panik oldum

Bende bu yaşlarda olmuştum göğüsleri falan gelişti kızımın tüylenmede var ıyıce korktum şimdi
Ergenlik yaşı giderek düşüyor malesef. En doğru seyi doktor soyler. Siz endisenizi kiziniza belli etmeyin. Tedirginlik yasamasin bana noluyor hasta miyim diye. Normal bir surecmis gibi yasayin lutfen. Tüylenme göğüs gelisimi falan varsa cok buyuk ihtimalle ergenlige girmistir.

Ergenlik yaşı giderek düşüyor malesef. En doğru seyi doktor soyler. Siz endisenizi kiziniza belli etmeyin. Tedirginlik yasamasin bana noluyor hasta miyim diye. Normal bir surecmis gibi yasayin lutfen. Tüylenme göğüs gelisimi falan varsa cok buyuk ihtimalle ergenlige girmistir.
Evet cnm tüylenme ve göğüsleri büyük

Ben de 12 yaşımda olmştum.duştan çıkınca iç çamşrmda leke görmüştüm korkup değiştirmiştim tekrar görünce ağlayarak anneme bu nee diye gitmiştim 😂
Bende 11,5 dum 12 bile değil 😀 bi kaç gün öyle çok az geldi söylememiştim ama anlamıştım. Sonra çok gelince korktum ağladım söyledim anneme hayırlı olsun dedi 😂

Canım benim doktora götürdümü annen hormon falan bakıldı
Hayır şuan 30 yaşındayım ikizlerim var hiç bir sıkıntı da olmadı. Ama tek şey için götürebilirsiniz. Biz çok ayrıntılı ve bilinçli anlatamıyoruz. Normalde okulda anlatırlar bu sene okulda olmadı öğrenemedi. Bunun için doktorun anlatması da uygun olur

Hanımlar dün gece kızımın çamaşırında kan gördüm bir anda korkuyla panikledim kızımda korktu. Tekrar çamaşır değiştim yıne leke gördüm. 112 de doktora danıştım adet yaşı 11 lere düştü dedi. Bugün kendi doktorumuza sordum genetik olabilir dedi bende bu yaşlarda oldum. Kızları bu yaşta adet olan anneler varmı? Doktor endokrin bölümüne baktırın erken yaş dedi daha da korktum endokrine gerek varmı bu yaşta kızları adet olan anneler yazarsa çok sevinirim😔😔
11 yasinda kiz cocugunun camasirinda kan lekesi gorunce neden korkup panikliyorsunuz, cocugu da panikletiyorsunuz? Kendiniz de o yasta adet olmussunuz ama 112’yi falan aramak biraz fazla olmamis mi? Acil servis ne yapabilir bu durumda?

11 yasinda kiz cocugunun camasirinda kan lekesi gorunce neden korkup panikliyorsunuz, cocugu da panikletiyorsunuz? Kendiniz de o yasta adet olmussunuz ama 112’yi falan aramak biraz fazla olmamis mi? Acil servis ne yapabilir bu durumda?
Sadece danıştım o anda adet aklıma hiç gelmedi 11 yaş çok beklediğim yaş değildi. Anne yüreği işte korktum bır anda

Hanımlar dün gece kızımın çamaşırında kan gördüm bir anda korkuyla panikledim kızımda korktu. Tekrar çamaşır değiştim yıne leke gördüm. 112 de doktora danıştım adet yaşı 11 lere düştü dedi. Bugün kendi doktorumuza sordum genetik olabilir dedi bende bu yaşlarda oldum. Kızları bu yaşta adet olan anneler varmı? Doktor endokrin bölümüne baktırın erken yaş dedi daha da korktum endokrine gerek varmı bu yaşta kızları adet olan anneler yazarsa çok sevinirim😔😔
Kızınız dogum tarihi nedir 20.10.2010 doğumlu kızım var tüylenmeye başladı bende korkuyorum adet olmasindan

Kızınız dogum tarihi nedir 20.10.2010 doğumlu kızım var tüylenmeye başladı bende korkuyorum adet olmasindan
Valla doktor artık adet yaşları düştü dedi dun gece lekeyi görünce korkumdan elim ayağım tıtredi ama annesi oda olacak tüylenme ve göğüsleri büyümüştü kızımın. Zaten bunlar basladıysa adet te yaklaşmış demek annesi. Çok duygusalım ıkı gundur ben değişiyorum pedidi ebe temizliğine dikkat edın dedi

Anne yuregi ama kizinizin psikolojisi uzerindeki etkisini dusunun bir de
Sürekli konuşup anlatıyordum kızımla. Çok paniklemedi bıraz korktu tabi. Bugün bıraz kanı görünce korktu çok ilgileniyorum😔😔 zaten 11 yıldır babasız büyütüyorum ister istemez bende etkilendim . 47 yasındayım tek çocuğum kızım

Abla ben 9 yaş biter bitmez adet oldum. Ailem doktorlara götürdü her türlü kontrol için. Hiçbir sorun çıkmadı. Tek sorun boy çok uzamıyor. 160ta kaldım ben :KK43:

X