- 7 Mayıs 2017
- 6
- 2
- 44
- Konu Sahibi Twinstwinstwins
Merhaba.. 2011 kasım dogumlu ikiz cocuklarım var. Sene sonu cocuklari oldugu icin ben 1.sinifa 2012 liler ile baslatmayı dusunuyordum. Bunu isteme sebebim bu haklarini kullanmak ve erkenden okul hayatina gecmek yerine bir sene daha cocukluklarini doyasiya yasamalarini isteyisimdi. Ne acelemiz var ki diye dusunuyordum hayata erkenden baslamalarina.3 senedir krese gidiyorlar. Fakat ikiside kendi kendilerine okumayi ogrendi. Matematiksel olarakta bayaa ilerideler. Toplama cikarma vs yapar haldeler. Ustelik fiziki gelisimleride yasitlarindan ileri. Ama hala yeterli duygusal olgunlukta olduklarini dusunmuyorum. Gerek kres ogretmenleri,gerek danistigimiz pedagog ve gerekse gonderecegim okulda kurulan komisyonda ikisininde akademik becerilerine bakilarak ilkokula birhayli hazir olduklari soylendi. Kafam o kadar karisik ki ? Gec gondermemin ne zararu olur ? Erken gondermenin ne zarari ? Ya da gec gondermenin artilari eksileri ile ile erken gondermemin artilari eksileri nedir inanin kafam corba. Ustelik kayit donemi ve acil karar vermeliyiz. Lutfen bu konuda ayni seyleri yasayan anneler,ya da deneyim sahibi ogretmen arkadaslar varsa fikirlerinizi benimle paylasirmisiniz.. yardimci olursaniz cok memnun olurum.