İlköğretim Yorum ve Soruları Anasınıfımı 1.sınıfmı deneyimlilerden yardım

Twinstwinstwins

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2017
6
2
44
Merhaba.. 2011 kasım dogumlu ikiz cocuklarım var. Sene sonu cocuklari oldugu icin ben 1.sinifa 2012 liler ile baslatmayı dusunuyordum. Bunu isteme sebebim bu haklarini kullanmak ve erkenden okul hayatina gecmek yerine bir sene daha cocukluklarini doyasiya yasamalarini isteyisimdi. Ne acelemiz var ki diye dusunuyordum hayata erkenden baslamalarina.3 senedir krese gidiyorlar. Fakat ikiside kendi kendilerine okumayi ogrendi. Matematiksel olarakta bayaa ilerideler. Toplama cikarma vs yapar haldeler. Ustelik fiziki gelisimleride yasitlarindan ileri. Ama hala yeterli duygusal olgunlukta olduklarini dusunmuyorum. Gerek kres ogretmenleri,gerek danistigimiz pedagog ve gerekse gonderecegim okulda kurulan komisyonda ikisininde akademik becerilerine bakilarak ilkokula birhayli hazir olduklari soylendi. Kafam o kadar karisik ki ? Gec gondermemin ne zararu olur ? Erken gondermenin ne zarari ? Ya da gec gondermenin artilari eksileri ile ile erken gondermemin artilari eksileri nedir inanin kafam corba. Ustelik kayit donemi ve acil karar vermeliyiz. Lutfen bu konuda ayni seyleri yasayan anneler,ya da deneyim sahibi ogretmen arkadaslar varsa fikirlerinizi benimle paylasirmisiniz.. yardimci olursaniz cok memnun olurum.

cok gec olmadıgı surece gec gondermenın hıcbır sakıncası olmazken , erken gondermek ciddi sonuclara yol açabilir..
ama sizin cocukları dusununce okuma tamam, matematiksel işlemler tamam.. gec gidince sıkılma da yaşayabilirler diye dusunuyorum. Bu durumda en yakın rehberlik araştırma merkezine ve bir pedagoga gideceksiniz. Duyusal ve fiziksel olarak hazır olup olmadıklarına onlar karar versin.

cok gec olmadıgı surece gec gondermenın hıcbır sakıncası olmazken , erken gondermek ciddi sonuclara yol açabilir..
ama sizin cocukları dusununce okuma tamam, matematiksel işlemler tamam.. gec gidince sıkılma da yaşayabilirler diye dusunuyorum. Bu durumda en yakın rehberlik araştırma merkezine ve bir pedagoga gideceksiniz. Duyusal ve fiziksel olarak hazır olup olmadıklarına onlar karar versin.
Bu sene eylulde baslatirsam 70 aylik (5 yas 10 aylik) seneye verirsem 82 aylik (6 yas 10 aylik). Tamamen ilk cumlenizde yazdiklariniza istinaden gondermeyim diyorum bende. Sinifin en kucukleri olacaklarina en buyukleri olsunlar. Bu onlarada bizede artıdan baska ne getirebilirki diye.. Erken verirsek en kucuk sorunda tuh keske seneye baslatsaydik demektense bir sene daha bekletip o pismanligi ortadan yok edelim dusuncesindeydim.. Ram'e gitme fikrinizi degerlendirecegim mutlaka. Tesekkurler.

ben aylık hesabından hıc anlamıyorum. eskıden ay may yoktu 6 yasında ana sınıfına 7 yasında 1 e basladık. 5 yas 10 aylık cok kucukmus . kıyamadım valla.

ben aylık hesabından hıc anlamıyorum. eskıden ay may yoktu 6 yasında ana sınıfına 7 yasında 1 e basladık. 5 yas 10 aylık cok kucukmus . kıyamadım valla.
Akademik olarak ne kadar hazir olurlarsa olsunlar bende kiyamiyorum aynen :) Ben 6 yasinda baslamisim ve annem hep seni bir sene erken baslattik derdi. Ayni sekilde olula baslama yasi 7 idi cunku.

Bence başlayabilirler benim oğlum 68 aylık başladı sorun olmadı.
4.siniftan sonra sene sonu cocuklarinin farki ortaya cikiyor diyorlar. Bu beni endiselendiriyor. Su anda da 2011 ocaklilar ile farklarina baktigimda bizimkiler daha bir bebeksi geliyor bana. Masallah oglunuza. Darisi bize de olur insallah sorunsuzca

4.siniftan sonra sene sonu cocuklarinin farki ortaya cikiyor diyorlar. Bu beni endiselendiriyor. Su anda da 2011 ocaklilar ile farklarina baktigimda bizimkiler daha bir bebeksi geliyor bana. Masallah oglunuza. Darisi bize de olur insallah sorunsuzca
Olur ya takılmayın ben sorun görmedim yani ama son karar yine sizin bi çok şeyi öğrenmişler sonra sıkıntı olmasın durumu iyi değerlendirmeniz gerekir.

İlgili kurumlarla mutlaka görüşün.

Teşekkür ederim :)

T Twinstwinstwins ne karar verdiniz? Aynı durumlardayiz yaklaşık?ve kararınızı sonucunu öğrenmek isterim.sevgiler:)

Benim kızım 29 Kasım 2010 doğumlu, şu an birinci sınıfa gidiyor. Konuyu başlatan arkadaş gibi benim de kızım 3 yıl anaokuluna gitti, okula başlamadan önce okumayı söktü ve matematik işlemleri/problemleri çözebiliyordu. Okula başladığında 82 aylıktı.

Ben hiç pişman olmadım, öğretmeni ikinci sınıf Matematik ve Türkçe ödevi veriyor kızıma ya da öğretmeni vermezse ben evde ikinci sınıf testleri çözdürüyorum. Sınıf arkadaşları ile arasında çok yaş farkı yok, arkadaşları Ocak Şubat 2011 doğumlular ve fiziksel olarak kızımdan daha iri olan çocuklar var.
Akademik olarak önde olmak özgüven açısından çok faydalı oldu. Özel okulda olması ve yoğun yabancı dil öğreniyor olmaları okulda sıkılmasını engelledi, okulda hiç sıkılmadı aksine çok keyif aldı. Ödev ve sorumluluklarını tek başına yerine getiriyor ben sadece kontrol ediyorum.

Geç başlamasının tek dezavantajı okullar arası spor yarışmalarında MEB birinci, ikinci sınıf olarak değil doğum yıllarını baz alarak ayrım yapmış. Yani bu sene 2011'lileri birinci sınıf olarak sınırlamış o yüzden turnuvalara gidemedi ve biraz üzüldü.

X