Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Anaokulundan grip aşısı önerisi geldi, siz ne cevap vereceksiniz????

oğlum banada okuldan dün domuz gribi aşısı ile ilgili yazı getirdi. yarım saat kadar önce oğlumu okula bırakırken kağıdıda teslim ettim ve kesinlikle istemiyorum seçeneğini seçtim. benim yakınlarımın büyük bölümü yurtdışında ve onlarlada görüştüğümde orda ki dr. lar kesinlikle siz isteseniz bile çoğu aşıyı yapmıyolarmış. onlarıda duydukça ve özellikle o kişilerde beni çok uyardı sakın yaptırma diye kesinlikle istemiyorum ve yaptırmadım.

oğlumu alırken öğretmenine sordum, herkes vermiş kağıdını ve 22 kişilik sınıftan kimse istememiş.

bizim kızın anaokulundadanda kağıt vermişler bizde yaptırmayacağız henüz tam olarak denenmemiş bir aşıyı kızlarıma vurduramam madem çok gerekli ve güvenli neden bize kağıt imzalatıyorlar diğer aşılarda sormadan yapıyorlarda domuz gribi aşısında ad soyad imza attırıyorlar sorusu beni dahada şüpheye düşürdü yarın bir gün yan etkisi olsa biz zorunlu tutmadık siz kendiniz onay verdiniz derler
ellerini sürekli yıkıyor kızım elimden geldiğince temiz tutuyorum Allah korusun yavrularımızı

Dün akşam jinekoloğumla konuştum eşide dahiliye uzmanı ilkokula giden 2 çocukları var.Biz yaptımayacağız dedi.Birde eşi normalde grip aşı bile yaptırmıyormuş çocuklarına.Bizim kararımız yaptırmamaktı zaten içimiz daha bir rahat oldu şimdi....

..........................................................

Son düzenleme:
saolun kızlar paylaştığınız için, artık herkes vermiştir herhalde kağıdını bugun sondu. benim kk da ve çevremde gördüğüm %98 kimse yaptırmıyor çocuklarına

Bu arada eşime bir doktor arkadaşı son 1 ayda geçirilen ateşli hastalıkların %90 ının domuz gribi virüsü olabileceğini söylemiş.Yani herkeste aynı etkiyi göstermeyebilirmiş.Kimi bünye hafif kimi bünye ağır geçirebilirmiş bu hastalığı.Bilginiz olsun.

Ben İstanbulda öğretmen olarak görev yapıyorum.O formları biz de dağıttık. 2500 kişilik koca okulda sadece 159 kişi, sınıfımdaysa 5 kişi aşılanma isteğiyle döndüfisfisfisNe olacak böyle bilmem! Hastalığı geçirenler geçiriyor zaten.Devamsızlık had safhada. Bu arada ben de aşı olmayacağım

evet canım, geçen gün can dündarın canlı gastesine çıkan bi prof da öyle söyledi hatta o %98 dedi, çünkü daha mevsimsel grip yeni başlıcak, bundan öncekiler domuz gribiymiş

ya aslında fazla abartıldı bu olay tamam bende korktum ama nereye kadar, çocukları eve kapatamayız ki, eve kapatsak ana-baba dışarda çalışıyo geliyo eve, arkadaşından kapmasa ona bakanlardan kapar
zaten normal gripten ölenler daha fazlaymış ama kanıksanmış bi durum olduğu için kimse lafını etmiyorumuş, bişey olmaz bizim kuzulara, her zamanki gibi 2-3 gün ateşlenir bi hafta-on gün öksürür, geçirirler inşallah

Benim oğlumda cumartesi gününden beri bademciklerinden hasta okula göndermedim bu hafta bir öksürüğü kaldı şuanda o çok korkutuyo beni yarın tekrar kontrole götürcem olmazsa

Benim oğlumda cumartesi gününden beri bademciklerinden hasta okula göndermedim bu hafta bir öksürüğü kaldı şuanda o çok korkutuyo beni yarın tekrar kontrole götürcem olmazsa

geçmiş olsun canım, öksürük bi süre daha devam eder herhalde, öksürük okul öncesi çocuklarının yakasını pek bırakmıyo malesef

geçmiş olsun canım, öksürük bi süre daha devam eder herhalde, öksürük okul öncesi çocuklarının yakasını pek bırakmıyo malesef

Sağol canım.Bir de hergün anne okul saati geldi mi hadi okula gidelim demiyomu daha beter üzülüyorum.Maaşallah bizimki okulunu çok seviyo ama tam iyileşmeden okulada gönderemem yoksa daha beter olacak.O yüzden öksürüğünün geçmesini bekliyorum.

benim oğlumun kreşindende geldi böyle bir kağıt.
ama ben yaptırmayı düşünmüyorum.
henüz güvenilirliği belli olmayan,doğru dürüst denenmemiş bir aşıyı oğluma vurdurursam, ömür boyu acaba bu aşı neresine ne zarar verdi,nasıl bir etki gösterecek diye diye kafayı yerim sanırım.
birde mesela yumurtaya alerjisi olanlar aşıyı yaptıramıyor.e ne olacak bu çocuklar.girp oldular diye öleceklermi?
benim oğlumunda alerjisi olsaydı aşı olamayacaktı.
demekki aşı olmadanda bu hastalığı geçirebilmek mümkün.
inşallah kararımdan pişman olmamÇok üzgünüm çoook

benim oğlumun sınıfı 22 kişi ve kimse istememiş bende dahil, bu hastalık bu kadar hızlı yayılıyorsa illaki bizim kuzuları bulur ama ben normal bi grip gibi atlatacaklarına inanıyorum, zaten okullarda önlemini alıyor bizim okul daha iyi temizleniyor artık, çocuklarıda eğitiyorlar, valla ben oğlana zor el yıkatırken şimdi söyletmeden sabunluyor ellerini, kalbimizi ferah tutalım

kızkardeşim anaokulu öğretmeni.sınıfındaki 14 veliden sadece 1 i yapılsın demiş,oda daha sonra vaz geçmiş.
bir diğer velisi kardeşime, bu aşıyı amerikaya kadar araştıtrdığını, yakın proflardan görüş aldığını,amerikada ve avrupada vurulan aşıyla türkiyede vurulanın içeriklerinin farklı olduğunu,bizimkinde yüksek miktarda cıva bulunduğunu öğrenmiş.
dayımda almanyada yaşıyor ve burda tehlike daha fazla ama kimse aşıdan bahsetmiyor dedi.
valla Allah'a emanet.inşallah bunuda normal grip gibi atlatacak çocuklarımız.
bilinçlenmek ve bu bilinci onlara aşılamak önemli.
benimki her gün okuldan gelince falanca bana sarılmaya kalktı, filanca koluna değil avucuna hapşırdı diye rapor veriyordelikafadulden
birde kız kardeşim özellikle kreşe giden çocuklara mutlaka fazladan yedek üst verilmesi gerektiğini, ve gün içinde üstü kirlenmese bile deiştirilmesi gerektiğini söyledi. konula hapşırdıktan sonra çocuk her seferinde daha önceki mikropları geri almasın diyeymiş.
banada mantıklı geldi..

ay aynen yakaydirigubbakcemile3

neymiş diğer çocuklar kollarının içine hapşırmadıkları için nerdeyse ona domuz gribi bulaşcakmış, valla çocukları da paranoyak etmeyiz inşallahkaydirigubbakcemile3

ay aynen yakaydirigubbakcemile3

neymiş diğer çocuklar kollarının içine hapşırmadıkları için nerdeyse ona domuz gribi bulaşcakmış, valla çocukları da paranoyak etmeyiz inşallahkaydirigubbakcemile3

valla hasta domuz giribi olacaklarına paranoyak olsunlar
hatta psikopat olsunlar-tatlicadiarzu-

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…