• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Anaokulundan grip aşısı önerisi geldi, siz ne cevap vereceksiniz????

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Arkadaşlar dün öğretmenimiz çocugunuza domuz gribi aşısı yapılmasını istiyor musunuz istemiyor musunuz diye bi kağıt verdi, okulda aşılama olcakmış, çok kararsızım siz ne diyeceksiniz okula

ben sağlık çalışanı olarak kendime yaptırdım ama kızım konusunda emin değilim..zaten herhangi bir duyuru yapılmadı okuldan..bizim işyerindeki doktor 2 küçük çocuğuna da yaptıracakmış.henüz kararsızım.

canım, sağlık çalışanlarından sonra okullarda aşılama başlıcakmış, önce anaokullarından başlancak sanırım yaşları küçük olduğu için
öff valla bunaldım bu aşı mevzuundan yaptırsan bi türlü yaptırmasan bi türlü, domuz gribi daha yeni başladı deniyo, daha kötü olcak herşey deniyo, valla o kadar kararsızım ki

ben yaptırmıycaz diye not yolladım.aşının ne olduğu belli değil......
oğluma hergün kekik yağı içiriyorum
ayrıca ımuneks de içiyor
yemeğine dikkat ediyoruz
temizliğinede
gerisini bilmiyoruz ne yaparız

3-5 yıl denenmemiş bir hiç bir aşının yaptıırlmasını doğru bulmuyorum....
Allah korusun, şu an içeriği bilinmediği için ya da muamma olduğu için başka bünyelerde ne tepki göstereceğini bilemeyiz...

arkadaşlar sağlık bakanlığından duyuru yapılmış, 16 kasımdan itibaren 5-6 yaş grubu tüm illerde aşılancakmış
bende sizin gibi düşünüyorum pek yaptırasım yok, ama 2 günde 20 kişinin ölmesi beni tedirgin etti, hala da salgının başlangıç boyutunda olduğunu daha pik yapmadığını söylüyorlar, tek koruma aşı diyorlar, korkuyorum valla

faydalı bi broşür diye düşündüm

tablo-domuz-gribi-1.jpg

ne de kendime ne eşime ne de kızıma,yaptırmayı düşünmüyorum...
henüz başarısı kanıtlanmamış ve gereken onay ve testleri tam anlamıyla gerçekleştirilmemiş bir aşı ...
ben aslında bu aşının ticari kaygılar taşıdığını düşünüyorum..ellerinde patlamasın diye akılları gidiyor..milleti sansasyona yöneltip,para kazanma çabası gibi daha çok ...

(belirtileri okuyunca )1 ay önce domuz girbi olduğumu düşünüyordum ..sanıyorum geçirdim ...

Son düzenleme:
Bende yaptırmayı düşünmeyenlerdenim bizede yazı verdiler biz yaptırmayacağız dedik Kesinlikle güvenilirliği kanıtlanmamış bu aşıyı çocuğuma vurdurmayı düşünmüyorum Kendi kendimizin doktoru olup bu salgını inşallah atlatacağız.

Bizde yaptırmayı düşünmüyoruz.Oğlum yuvaya ,kızım ortaokula gidiyor.Yani ikiside risk grubunda hele oğlum sabaha karşı ateşle uyandı biraz panikledik ama haberlerde dinledim Çin de 2 kişi aşı olduktan sonra ölmüş gerçi araştırılıyomuş.Öfff çok kötü bir ikilem ne yapacağımızı şaşırdık...

teşekkürler kızlar, paylaştığınız için, eşim yaptıralım diyo kar zarar hesabı yapılırsa yaptırmak daha iyi diyo, ama benim içim hiç istemiyo yaptırmak

benim oğlumda ana sınıfına gidiyo bizede cuma günü form verdiler aşı vurduracakmısınız diye bende şaşırmış durumdayım ama büyük ihtimalle yaptırmamayı düşünüyorum...

Aynen cuma günü bize de form dağıttılar ve bende kararsızım bu konuda arkadaşlar :uhm:

demin alt yazı geçti domuz gribi aşısından 2 kişi ölmüş çinde :(

evli değilim ama ben olsam yaptırmazdım faydasından çok zararı var Allah korusun domuz gribi olup iyi bakımla atlatanlar da var

benimde 18 aylık kızım 6 aydan büyük çocuklara da yapılcak sanırım ilerleyen zamanlarda
ilk başta bende karşıydım yaptırmayı düşünmüyorum ama ölü sayısı arttıkça kararsızlaştım eşim yaptırma taraftarı. her sene gripten ölümler gerçekleşirken bu sene risk grubunda olmayanlarda ölmeye başladı bu da korkutuyo gibi açıklamalar yapılıyo tek korunma yolu aşı deniliyo aralık ayında aşımız var sanırım o zaman domuz gribi aşısınıda yaparlar kızıma

ya kızlar gerçekten bu konu benim psikolojimi bozdu, okuldan gelen kağıdı yarın vermem lazım ama hala kararsızım, açık konuşmak gerekirse eğer KK ya üye olmasaydım sizin yazdıklarınızı okumamış olsaydım yaptırırdım, avrupa ülkeleri bile yaptırıyor sonuçta derdim

arkada$lar bende $u a$i hakkinda cok kararsizim.ana okulunda degil ama 20 aylik bir oglum var ve aralikta türkiye ye 3 haftaligina tatile gelicez.$u ölümler arttikca dahada korkmaya ba$ladim.sanki türkiyeye gelince bula$ma riski dahada artacak gibime geliyo nedense yada benim hüsni kuruntum.burdada insanlar hastalaniyo duyuyoruz ama ölen hic olmadi.birde genelde ba$ka bir hastaligi olanlar daha agir gecirip mi ölüyo ki orda tamda aciklamiyolar ki tek söyledikleri bilmem kac kisi daha öldü.önceden hicbir hastaligi olmayanda 1-2 kisi öldü galiba ama bana öre bu cok kücük bir olasilik o kadar insan icinde.oda bir risk i$te! ne risksiz ki $u hayatta??en iyisi bagi$iklik sistemimizi güclendirmek , Allah korusun yakalansakta en hafif bir sekilde atlatmak:Saruboceq:.en azindan a$i yaptiripta kafamizda hep bir $üphe olacagina:uhm:tedbiri alip, takdiride Allaha birakmak gibi geliyor bana.Sevgiyle kalin..

arkadaşlar bu saate kadar oturdum ve araştırdım, bu konuyu her doktora değil enfesyon hastalıkları uzmanlarına sormak lazım, uzman tv yi falan izledim ordaki enfeksyon hastalıkları uzmanını, vardığım kanı bu aşının diğerlerinden farkı yok ama yine de yaptırmamaya karar verdim oğluma, hatta başka bi enfesyon uzmanı eğer grip olduysanız yüzde 98 domuz gribidir dedi, oğlum 2 defa grip oldu okul açıldığından beri, belkide geçirmiştir

Back