Anaokuluna gitmeyen çocuk ne kaybeder

Hiç okulöncesi eğitim almaması kötü olur. Ama 7:30 da başlayan anaokulunu da kim akıl ettiyse onu da tebrik ediyorum. Gerçekten tam bir eziyet. Alternatif imkanınınız var mı?
Malesef başka bir yer var orası uzak servisle gidecekti zaten ben orayı istoyordum hep ona adapte ettik kendimizi fakat bu sene orayada servis anaokulu çıkın gitmiyor saatler uymuyor ilkokulla sayıda azmis.ture.mesafesi değil uzak bayagii.resmen hevesli kızım ve ben okulsuz kaldik

Resmen eziyet etmişsiniz çocuğa, halbuki taşındığınız yerdeki okula gitmiş olsa çok kısa sürede orda kaynaşırdı ve güzel ortamı yakalardı
En fazla 1 ay sonra eski arkadaşlarının adını bile hatırlamazdı
Çocuklar böyle konulara takılmaz
Hem o konunun bu konuyla ne alakası var
İlkinde yaptıklarınız ikincide pesmi ettirdi

Neden idare ile konusup oglen grubuna almaya calismadiniz?

Siz 6 yasindaki bir cocuga evde bir sey katamazsiniz, okul oncesi egitimi kurallari ogrenmek ve sosyallesmek icin cok onemli. 1.sinifta cok zorlanirsiniz.
Mudurle.konustum öğlenci yazılıp gelemyen olursa oglenciligi geçeceğiz.ama dönüş yok hala.sabahciligi çok erken olduğu için kimse istemiyor

Gittiğimiz yerde okul berbat bulunduğum semtte okullar kötü kalabalık.diger mahallem nezih ve iyiydi o okulu birakmak çok kötü olurdu

Servis sorunu var ise servise vereceğiniz ücreti yarım gün özel kreşe verin en azından. Anaokulu gerçekten önemli. İmkan yok ise 7:30 da olsa gönderin. Yavaş yavaş alışır o saatte kalkmaya. İlk zamanlar alışma uyum derken geç bırakırsınız.

canim evet gitmesi iyi olur ama sartlarin uymuyorsa birsey demiyecegim.ya acikcasi cocuga bagli sizin evde verdiginiz egitimede bagli.yani cok abartiliyor sanki ilkokul hayati kayacakmis gibi konusuluyor yok oylr birsey. ben gitmedim anaokuluna gayette basariliydim 17 yasinda uniye basladim bitirdim hemende atandim hic basarisizlik yasamadim felan.ama kardeslerim gitti mesela benm kadar basarili olmadilar.sosyallesmede cocuga bagli.degisken cok .

Gittiği okulda her sınıftan bir tane var sınıf mevcudu 20 kişilik.okul çok iyi bir yerde manzarası eğitimi okul bahçesi butik okullara bin ceker

Aynısını düşünüyorum .hatta inanın kızımı benim kadar anaokuluna gitmesi için istekli olamaz

Evet belki 20 yıl önce böyleydi ama şimdi tüm çocuklar gidiyor. Gitmeyen bir iki çocuk zorlanır.

Kızım 2018 Haziran doğumlu 5 yaş iki aylik
kucuk bence.gelisim acisindan 6 yas anaokulu 7 yas ilkokul daha iyi oluyor.bende ogretmenim ama kiz kardesime o sekilde yaptik.suan 2.sinifa gecti.sinif arkadaslari kardesime gore yas olarak kucuk oldugu icin yazi yazma ve anlama kavramada daha dusukler.kiz kardesim cok rahat ogretmene bile ihtiyac duymadan her isi kendi hallediyor.sinifin en basarili ogrencisi oldugu icinde daha cok mutlu ve azimli

Evet belki 20 yıl önce böyleydi ama şimdi tüm çocuklar gidiyor. Gitmeyen bir iki çocuk zorlanır.
klasik bir turk aile yapisinda buyuyorsa cocuk dediginiz dogru ama aile kendine guveniyorsa egitim acisindan farkli olabilir.bende ogretmenim.kiz akrdesim suan 8 yasinda .2 yasindann beri matematik ve ingilizce calistik .kucuklukten bazi seyleri aşıladik.suan cok rahat ve basarili tabi anaokuluna gitti ama anaokulunda sadece oyun eglenceydi onun icin.benm ogrettgm kadar birsey ogretmiyorlardi.basit geliyodu

2 gün sabah erken kaldırın 3. Gün zaten erken uyuyup erken kalkar alışır bence çocuğunuz. Anaokuluna göndermemek bence büyük kayıp. 7.30 evet erken bir saat belki ama yapacak bişey yok ki alışması lazim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…