Anaokuluna başlamasıyla ilgisi olabilir mi?

Ondan bir tanede bende var:) oglum normaldede huysuz cok ağlayan bir cocuktur ama ukula baslayali çok farkli bir hal aldi .
Sanki bizi bezdirmeye çalışıyor evden uzaklaştığı için acısını bizden cikariyor gibi.

Aynis bende de varartik umursamiyorum.ona da kızıyor.kalkiyor sinirle yatıyor sinirle.okulunu öğretmenini arkadaşlarını çok sevdi ama bana özlemini böyle ifade ediyor heralde

Umursamayın görmezden gelin gibi yorumlara inanamıyorum.Nolur dinlemeyin gözünüzü seveyim duygusal ihmalle terbiye mi olur
Tabi hayatınızın tüm detaylarını bilemiyoruz ama çocuk okula başladığı için (illa kötü bir olay olması şart değil yoruluyordur,eski hayatı düzenini özlüyordur,sosyalleşmek sancılı bir süreçtir) çok dolmuş olabilir.Ağlama-kriz anında arkadaşların önerdiği gibi "görmezden gelin,takmayın"(!) ama sakin olduğu bir anda dertleşin,hem duygularını kendi farketmesi hem size içini dökmesi için alan yaratın (sohbet/oyun/resim/masal).bakın bir derdim var bölümü "çok doldum,kan beynime sıçradı,bunaldım,dokunsan ağlayacağım"larla dolu.çocuğa da bunu çok görmeyelim.
Başka sosyal uyumsuzluklar gözlemliyorsanız okulundaki rehberlik biriminden başlayarak profesyonel desteği düşünebilirsiniz

Valla sebebi yine aynı sanki birey olma çabası. Siz iştahla bir çikolata alsanız elinize biri gelse hayır yiyemezsin dese alsa elinizden siz de ağlarsınız.

Sizinki okula başlayınca böyle olmuş,benimkiyse daha 3 yasini doldurmadi,sürekli komşu kızı geliyor beş yaşında onun gelmesiyle huy değiştirdi.mesela kiz annesi çağırınca kendini yere atıyor ağlıyor,baktım bizim minikde aynısını yapıyor.

sorun burda işte.. size basit geliyor ama onun becerisi o ona göre.. yaptıgı şeylere değer verirseniz sorun kalmayacak bence.. benmde kızım ana sınıfında ama yaptıgı herşey ona özel bir sndıkta duruyor sürekli açıp bakıp gösteriyor başarılarını :)

Çocuk haklı o onun kağıtları sizde ona saygı duyup sormadan atmamanız lazımdı tamamen sizin hatanız

Bende de var aynısı
Zaten nazlı ve mızmızdı
Okula başladı başlayalı bin kat naz,niyaz,kapris.
Okulu sevmiş ama beni özlüyormuş
Onun için canıma okuyor zaar
1,5 saat oldu pantolon beğendiremedik
O ince,bu kalın,bu kaşındırıyor,bunun kelebeği yok,o pembe değil