Anaokulu ve sınıf meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.434
11.153
498
Merhabalar,Eylül 2017 doğumlu kızım bu yıl anaokuluna başladı.Kızımı 2028 gurubuyla aynı sınıfa vermişler.3 yaş sınıfı.Ama bu sınıfta yine kızımla aynı durumla olanlar var.
kızım gelişim olarak hep ilerde olan bı çocuk öldü.Çokda sosyal.Sadece bı kaç konuyu inadı yüzünden yapmaz.Ama.yaosa herşeyi yapabilir yani.
Bu bı sorun değil şimdilik ama sizce müdürle konuşup 4 yaş gurubuna aldirmalimiyim?
Farkeder mi?
öğretmenini ve arkadaşlarını çok seviyor.

Çocuklar ev ortamından farklı oluyor okullarda. Onlar için en uygununu öğretmenler fark edebilir. Uygun görülürse zaten sınıfını değiştirir öğretmeni

bir yılın ortasından sonra doğan çocukları bir sonraki yılın başında doğan çocuklarla aynı sınıfa verirler.
benim oğlum da 2015 şubat doğumlu olduğu için hep 2014lü çocuklarla aynı sınıflara düştü. bu da mesela erken okumasına sebep oldu. şu an ilkokulda ve sınıfta kendisinden başka kimse okumadığı için bildiklerinden sıkılıyor bir de böyle bir durum var..
çocuğunuz size göre gelişimde ileri olabilir.. ebeveyn olarak öyle görüyor olma ihtimaliniz yüksek.. bunun ayırdına en iyi öğretmenleri varır.
çocuğunuzun gerçekten çok çok ileri olduğu konusunda ısrarcı iseniz pedagogla görüşüp onun görüşüne göre karar almalısınız. kafanıza göre benim çocuğumu üst sınıfa alın demeniz yanlış olur..

Hayır konuyu anlayarak okumamışsınız.Bende eğitimciyim.Az çok bazı şeylerde ileride olduğunu gözlemleyebiliyorum.Tek ben değil gören bilende söyler.Ama konudada yazdım bazı konularda inadı biraz kırıldı inatlari ama yinede var hala .Benim korkum sıkılması zaten.O yüzden 4 yaş gurubuyla olsa daha mı iyi olur diye soruyorum.Zaten memnun sınıfından öğretmenlerinden.İllede değişsin diye bı durumun yok.fikir almak için deneyimleyen annelerden yorum almak için açtım konuyu.

anlayarak okumamissiniz guzel bi cumle mi? Madem egitimcisiniz baska fikirleri kabul etmeyip anlamamissiniz diyeceksiniz yazmayin.fikrini soylemis iste sizin deyiminizle ne anladiysa yazmis

2018 ama hangi ay? İlk aylarda doğan çocuklarsa sıkıntı olmaz fakat 1 yaşa yakın bi aralık varsa ben takardım. Sınıfına alıştıysa değiştirmek de olmaz şimdi. Benim kızım kasım sonu 2017 doğumlu sınıfında Haziran- temmuz 2017 doğumlular var. 2018 doğumluların hepsi başka bir sınıf.

Çocuğunuz ve arkadaşları hakkında bariz farklılıklar görüyorsanız kendi yaş grubunda olmasi gelişimi için iyi olacaktir.

Birini biliyorum mesela Haziran 2018.
Yakın aralıkları koydum dedi.Benim kızım 4 yaşını 10 gün sonra tamamlayacak.çok memnunuz gidisattan şimdilik bı sorun yok bakalim

Çocuğunuz ve arkadaşları hakkında bariz farklılıklar görüyorsanız kendi yaş grubunda olmasi gelişimi için iyi olacaktir.
bariz bi fark göremedim.
ama kızım çok mutlu gidip geliyor.sanirim hiç ellemyim bu konuyu.Kizimin yasitlarida var ama küçük guruplarda var tabi

konuyu ANLAYABİLMEK adına döndüm tekrar okudum. ne eğitimci olduğunuz ne çocuğunuzu sıkılması hakkında tek bir cümleniz yok. yazdıklarınızdan çocuğunu ileri gören ebeveyn tavrı anlaşılıyor ve ben de kırıcı olmamak adına bu şekilde belirtmemeyi seçerek detaylıca yazdığımı düşünüyorum.
bi dönüp açtığınız konuyu okursanız sizin anlatmak istediğiniz her ne idiyse ANLATAMADIĞINIZ aşikar diye düşünüyorum.
neyse konu çocuklar ve ben yazdıklarımı tekrar savunuyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…