anaokulu ve kreş gibi yerlerde yardımcı öğretmen nasıl olunur?

karpuzum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2014
342
49
32
Merhaba kızlar size bir sorum olacak kreş ve anaokulu gibi yerlerde yardımcı öğretmenler oluyor hangi şartlar gerekli yardımcı öğretmen olabilmek için bilen varsa söyleyebilir mi yada aranızda yardımcı öğretmen varsa anlatabilirmi acaba mesela halk eğitimlerde çocuk gelişimi kursları falan oluyor onlara gidip belge alsak olur mu yoksa 2 yıllık çocuk gelişimi bölümünden falan mezun olmak şart mı yardımcı olabilirseniz çok sevinirim teşekkürler...

Yok canım 2yillik bitirmene gerek yok bizim bi tanıdık yapıyordu 2yillik dandik bir bölüm bitirmiş hali dokuma mi ne o işi yapiyordu:kahve:

Merhaba kızlar size bir sorum olacak kreş ve anaokulu gibi yerlerde yardımcı öğretmenler oluyor hangi şartlar gerekli yardımcı öğretmen olabilmek için bilen varsa söyleyebilir mi yada aranızda yardımcı öğretmen varsa anlatabilirmi acaba mesela halk eğitimlerde çocuk gelişimi kursları falan oluyor onlara gidip belge alsak olur mu yoksa 2 yıllık çocuk gelişimi bölümünden falan mezun olmak şart mı yardımcı olabilirseniz çok sevinirim teşekkürler...
liseden çocuk gelişimi mezunu olmak bile yetiyor yardımcı öğretmenlik çin sanırım halk eğitim sertfikası da yeterli olur ama çok zor :)

Allah askına çocuk psikolojisi, eğitimi konusunda hiç bir ders almamış eğitimi olmayan insanlar Öğretmen olmasın. Mesleki kursa git veya 2 yıllık önlisans bitir o şekilde bu mesleğe gir. Çocuklar kimlere emanet belli değil.
Bencede öyle

normalde çocuk gelişimi lise yada yüksekokul mezunu alıyorlar ama benim 3 tane tanıdığım var biri lise mezunu bile değil torpille girdiler hemde devlet memuru olarak ..sınıf annesiyim diye geziyolar ortalıkta yada aynen senin dediğin gibi "yardımcı öğretmenim" diyolar millete

Yok canım 2yillik bitirmene gerek yok bizim bi tanıdık yapıyordu 2yillik dandik bir bölüm bitirmiş hali dokuma mi ne o işi yapiyordu:kahve:
İş bulamayan o kadar öğretmen olsun, ama bu işle uzaktan yakından alakası olmayan insanlar ben öğretmenim diye ortalıkta gezinsin... Vay ki ne vay... Kimsenin mesleğe de saygısı yok ki yahu dirsek çürütmediğim işin ekmeğini yemek birilerinin hakkına girmektir, günahtır, adaletsizliktir deyip, geri dursunlar. Ben böyle kokuşuk düzenin... Memleketin neresini tutsak elimizde kalıyor.

Gidersiniz ama cok ezilirsiniz
oğlum küçükken okullarda en sorun yasadıgım kısıler yardımcı ogretmenlerdı.
Yanı sızın tecrubesız oldugunuzun herkes farkında oluyor ve burnunuzdan gelır bence

anladım zaten bildiğim kadarıyla onlar öğretmen gibi de olmuyor ki çocuklarla ilgileniyor sadece

Okul öncesi öğretmenleri de çocuklarla ilgileniyor.Lütfen ya pedagoji ve çocuk gelişimi eğitimi alın ya da bu işlere ben çocuk severim nolucak ki deyip girmeyin.

yapmayın yahu ne olur
bu konuda egıtım aldınmı cocuk psikolojısını bılıyormusun haberın varmı cocuklar agladıgında ne yapılır hangı gun hangı ne ağırlıklı beslenmesı gerekir hangı yasta nasıl davranıs sergıler ve tepkı ne olmalıdır hıcbırını bılmeden sadece is sahıbı olmak ıcın ınsanların en kıymetlılerını emanet etmek zorunda kaldıgı yerlerde neolur bıraz daha egıtımlı ınsanlar karsılasın yavrularımızı

Eeee peki sizler bebenizi anaokuuna gönderirken ne yapıyorsunuz?
Teker teker diplomalarına mı bakıyorsunuz?
Anladığım kadarıyla her okulda mı yardımcı öğretmen ya da sınıf annesi var.
Hatta devlet memuru olanı bile varmış aralarında demek...
Ne zor çocuk yetiştirmek,Allahım yardımcımız olsun inşallah...

Ogretmenin yaninda yardimci olarak stajer ogrenci olur genelde.Hatta okul projelerini bile bu derslerde ilgilendikleri cocuklar uzerinde yaparlar.Envanter inceleme gibi..Yoksa sizin dediginiz ogretmenin yaninda tuvalete getir gotur isinden yemegini yedirip giyindirmekten oteye gecmez.

Oğlumun okulındakiler kız meslek lisesi mezunu üstüne de iki yıllık açıköğretim önlisans okumuşlar

Hatta dgs ile dört yıllığa geçmeye çalışıyorlar

Asıl öğretmenleri okul öncesi mezunu resim öğretmenleri resim öğretmenliği ingilizceci İngilizce öğretmenliği mezunu

Müdür çocuk gelişimi mezunu

Küçük yerlerde küçük yaş gruplarını da lise mezunu öğretmene veriyorlar soran Veli'ye de tecrübeli hem üniversite mezunu Özbakım ihtiyacı ile ilgilenmez burnunu silmez vs diyor

zaten bende kendim için sormadım bir tanıdığım inşaat teknolojisi mezunu ve kursa gidip kreşde öğretmen olacağım diyorda bana çok saçma geldi eğitim almadan böyle birşeye eğer gerçekten izin veriyorlarsa çok saçma

merhaba hanımlar bu konunun bırebılır benı kapsadıgı kanaatındeyım ben sosyal okuyorum son derslerım suan yanı bızım bolumde sosyal hızmet ve kres gıbı yerlerde calısılbılıyo hatta bazı yerler lıse cocuk gelısımı bıtırenı alıyo dıye duymustum neyse ben agustosta cocuk gelısımıne kayıt yaptırıcam ınsallah kıtapları bıle sımdıden aldım ve gozatmaya basladım bu ıs bence basıt degıl cunku bıcok ayrıntılar var hastalıkları yemesı ıcmesıı vb gıbı yanı bu bolumle hıc alakası olmayan bırının o tıp bı yerdde calısması ne kadr adaletlı olur? bu arada bolum ne sızın

Bircok uye pedogijik formasyon cocuk gelisimi felan demis. Hayaller paris ama gercekler oyle degil.

Kayinvalidem 10 yildir kreste calisiyor. Hemde tuzlu bir kreste iyi bir semtte.
Kendisi ilkokul mezunu aciktan ortaokul birirmis simdi acik lisede kaydi var ama sinavlara girmiyor.

Kreste kucuk yas gurubuna bakiyor. 2 yasindakilere felan. Yardimci ogrermen yani. Onlari yatiriyor kaldiriyor tuvalete goruruyor felan. Ogrermen aliyorlar ogretmen kucuk yas grubuna dayanamiyorlar genellikle birakiyorlar.

Ayrica kresin sahibi psikolog ve kucuk yas gurubuna anne olan olgun bir bayanin daha faydali olacagini dusunuyor. Tabi kayinvalidem 3 cocuk biyutmus biri.

Cocuklar kayinvalideme o kadar baglanmis ki keske sen benim babannem anneannem olsaydin felan diyorlarmis.

Tabi 10 yillik kres deneyimide az degil. Tabi parronu psikolog oldugu icin kayinvalideme nasil davranmasi gerektigi konusunda surekli egitiyor.

Ayrica kresler ne kadar luks olursalar olsunla ogrermenlerine cok para vermiyorlar. 4 yillik okuloncesi ogrermenleri pek dayanamiyor az maasa ve kpss ye calismak icin ayriliyorlar isten. Genellikle cocuk gelisimi 2 yillik mezunlar ogretmenlik yapiyorlar.

Yani kreslerde oyle cok kariyer sahibi insanlar yok. Tabi mudurler genellikle egitimli oluyor onlar olumsuz bir durum olmasini engelliyorlar.

Ayrica yardimci ogretmenler genellikle cocuk bakimiyla ilgileniyorlar. Alt degistirme burun silme tuvalete goturmek gibi. Bunun icin universite bitirmeye gerek yok.

merhaba hanımlar bu konunun bırebılır benı kapsadıgı kanaatındeyım ben sosyal okuyorum son derslerım suan yanı bızım bolumde sosyal hızmet ve kres gıbı yerlerde calısılbılıyo hatta bazı yerler lıse cocuk gelısımı bıtırenı alıyo dıye duymustum neyse ben agustosta cocuk gelısımıne kayıt yaptırıcam ınsallah kıtapları bıle sımdıden aldım ve gozatmaya basladım bu ıs bence basıt degıl cunku bıcok ayrıntılar var hastalıkları yemesı ıcmesıı vb gıbı yanı bu bolumle hıc alakası olmayan bırının o tıp bı yerdde calısması ne kadr adaletlı olur? bu arada bolum ne sızın
benim bölümüm mimari ve dekoratif sanatlarda ben kendim için sormadım dediğim gibi bir tanıdığım 2 yıllık inşaat teknolojisi mezunu ve suanda halk eğitimde çocuk gelişimi kursuna gidiyormuş kreşte öğretmenlik yapacağım diyormuşda ben merak ettim öyle birşey olabilir mi diye

benim bölümüm mimari ve dekoratif sanatlarda ben kendim için sormadım dediğim gibi bir tanıdığım 2 yıllık inşaat teknolojisi mezunu ve suanda halk eğitimde çocuk gelişimi kursuna gidiyormuş kreşte öğretmenlik yapacağım diyormuşda ben merak ettim öyle birşey olabilir mi diye
Egitimini ve sertifikasini alirsa olabilir

Ya tamda çocuğu kreşe vercem bu konuyu araştırıyorum...

Gördüğüm kadarıyla özel anaokullari kresler , gündüz bakim evleri çocuk mevzusuna göre öğretmen oluyo sınıfta 10 çocuk bir öğretmen 15-18 çocuk iki öğretmen + yardımcı anne + stajyer

Bu yardımcı annenin misyonu şu aslında öğren sınıfta mesela çocuk çişim geldi diyo öğren sınıftan çıkarsa si ifa hakim olamaz bu yardımcı anne tuvalete goturuyo yada stajer iki çocuk aynı anda tuvaletede görmek isteyebilir sınıftan öğren çıkmıyo ve bu yardımcı anne ( yardımcı öğretmen dendiği i duymadım ben ) öğretmen sınıftan çıkmasın diye çocukları çişe götürüyor getiriyo , yemekhaneye üzüldüğünde bir ogretmen 15 çocukla ilgilenemiyecegi için yardımcı anne devreye giriyo ve stajyer öğrenci ....

Uyku esnasında pijama giydirme çıkarma , sınıfta oyuncakları toplama , bahçe etkinliklerine göz kulak olma falan....

Yani bunları yapması için illa un mezunu olmasına gerek yok diye düşünüyorum.

Sonuçta eğitimi veren asıl ilgilenen kişi öğretmen , hakimiyet onda bence kabul edilir bi konuşmak iş ilanina göre müracaat etmek gerekir yada kreş yada gündüz bakim evlerini arayarak numara birakabilir ....

Bu tip yerler ya milli eğitime yada sosyal politikalar bakanlığına bağlı oluyo ve çok sıkı denetim altindalar ben gittiğim her yerde öğretmenlerin nereden mezun olduklarını sordum geneli dört yıllık çocuk gelişimi mezunuydu .... kalan kısım ise iki yıllık mezun

Yani çocuğumun yemeğini hazırlayan , cüce götürüp getiren , burnunu silen , pijamasini giydiren kişinin illa üniversite mezunu olmasına gerek yok zaten bu yapılanların tuvalet hariç hepsi öğren gözetiminde.... yanlış bi harekette ogretmen mudahale eder....

Benim gittiğim bazi anaokulu statusumdeki yerlerde sınıfta 2 ogretmen bir stajer gerek olursa yardımcı abla cagrilip çocuk çişe goturulup getirliyo oyuncak toplattiriliyo , ve yemek zamanı yardım , bulaşık ve gün sonu sınıf temizliği yaptiriliyodu bu arada bulunduğum yerdeki 8 tane özel kreş anaokulu gündüz bakim evi gibi yerleri gezdim...

Devlet okullarında öğretmenler zaten kpss ile ataniyo... çok araştırmadım ama sistem aynidir heralde .... öğren sınıftan ayrılıp ( çiş , su , vb... sebeplerden ) çocuklar başıboş kalmasın diye sadece öz bakımları için gerekli ablalar eğitimleri için diil yani....

X