Anaokulu, tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Canangul133

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2020
1.239
1.291
Herkese merhaba,
Dünden beri sürekli gözlerim dolu dolu, boğazim düğümlenmiş haldeyim.

Şimdi sorunum şöyle; 45 aylık oğlum var, bu yıl mahalledeki Devlet anaokuluna yazdırdık. Kayıt parası, malzeme parası, ihtiyaç listesi derken 2. 000 TL masrafımız oldu. aylık 500 lirada aidat verecektik.

Okul açılmadan, öğretmenimiz watsap grubu kurdu, ve bizleri aradı. Tanıştık, güzel enerji aldık. v.s. Bana çocuk hakkında bilmem gereken özel bir durum var mı dedi, bende sadece oğlum normalden biraz hareketlidir dedim. Önemli değil, bende öyleyim falan dedi. Espri yaptı, güzel bir konuşamaydı. çarşamba günü okulda görüşürüz dedi.

işte, dün okulun ilk günüydü, ilk bir saat veli toplantısı, 2. bir saatte çocuklarla kaynaşma şeklinde geçti. fakat sınıflara geçildiğinde benim oğlum, hemen hareketliliği ile göze çarptı, yani şöyle, bir oyuncak için, arkadaşına sinirlendi. peluş bir oyuncak vardı. onu almak istedi. başka arkadaşı aldığı için, kendini yere attı, ağladı falan. Böyle şeyler yaşandı. Bazı çocuklar anne gitme diye ağladı, klasik ilk gün yaşadık, yada bana göre öyleydi. Neyse,

öğleden sonra Öğretmen Hanım aradı beni, dediki ya yanlış anlamayın, örneğin oğlumun adı Ali olsun, Ali ile ilgli 2 tane şikayet aldım velilerden, işte birinin kızını eliyle ittirmiş, diğer çocuğunda elindeki oyuncağı almış, çocuk korkmuş, kendini yere atıp ağladığı için onu engelli sanan veliler olmuş, yani çok şaşırdım ve üzüldüm.

Bu hafta tanışma, haftası, sizin çocuk çok hareketli, diğer çocuklardaha sınıfa alışamadı ağlıyor. siz bu hafta gelmeyin. Haftaya gelin, haftaya da böyle olursa işte, diğer yıl gelin derim size.

Bugün oğlum okula gidemediği için çok üzüldü. Bende çok üzüldüm, Sabahtan beri yapılan etkinlikler ile ilgili watsap grubundan fotograf paylaşıyorlar, biri pasta getirmiş, pasta falan kesmişler, çocuklar çok mutlu, oğlum aralarında olmadığı için içim parçalandı.

Şimdi sorum, hiç anaokullarında hareketli çocuk yokmu, öğretmenin bize siz gelecek yıl gelin demeye hakkı varmı, yada bu hafta gelmeyin demeye .
ben ne yapayım, nasıl davranayım,
Birde okula gitmesek bile,okul aidatlarını yine ödemek zorundaymışım var mı böyle birşey.Bunları pazartesi günü okul idaresi ile konuşacağım. Fakat tavsiyelerinize çok ihityacım var.

Çocuğunuz geçen yıl kreşe gitti mi? Gittiyse orada grup içindeki davranışları ile ilgili geri bildirim alıyor muydunuz? Çocuğunuzun şu anki okulu bağımsız anaokuluysa illahaki rehber öğretmen vardır.Randevu talep edin

Çocuğunuz geçen yıl kreşe gitti mi? Gittiyse orada grup içindeki davranışları ile ilgili geri bildirim alıyor muydunuz? Çocuğunuzun şu anki okulu bağımsız anaokuluysa illahaki rehber öğretmen vardır.Randevu talep edin
Geçen yıl kreşe gitmedi. Bu yıl ilk defa anaokuluna başladı, İlk gününde bunlar oldu. Rehber öğretmen iyi fikir. Tşk ederim.

Daha ilk günden nasıl böyle bir tavır sergilenir.
Tecrübesiz bir öğretmen midir, nedir.

Uyum haftası, adı üstünde işte.
Daha anaokulu öğrencileri.
Ağlayacak, bağıracak..

Öğretmen kontrolü ele geçirip hepsini sakinleştirip kaynaştıracak. Görevi bu bir yerde.. o yüzden orada bulunuyor.

Hareketliler gelmesin demekle öğretmenlik mı yapmış oluyor .

ilk gün nihayetinde. Henüz kimseyi yeteri kadar tanımıyor, gözlemlemedi..
Böyle keskin bir şekilde ayrıştırma yapmak için hiç doğru bir zaman ve tavır değil.

Yuh daha ilk günden. Engelli sandılar falan nedir ya? Şu anki otizm oranlarını biliyor mu o öğretmen acaba? Sınıfında otizmli biri olsa nasil dengeyi kuracak peki? Gelme falan diyemez. İdareye bildirin. İdare korursa şikayet edin. Ben de öğretmenim, saçmalık bunlar.

Tam 4 yaşını dolmusmamis çocuğunuz belki bu yüzden o şekilde demiştir öğretmeni. Net bilmiyorum ama.
Erkek çocukları genellikle hareketli olur. Tek açıklaması bu olabilir diye düşünüyorum.
sınıftaki çocukların hepsi aynı yaş grubu, velilerden şikayet geldi falan dedi. Nedeni buymuş, Zaten söylemiştim, çocuğum hareketli bir çocuk diye, bunlar oldu işte.

sınıftaki çocukların hepsi aynı yaş grubu, velilerden şikayet geldi falan dedi. Nedeni buymuş, Zaten söylemiştim, çocuğum hareketli bir çocuk diye, bunlar oldu işte.
Yani bilemedim ,böyle bir hakkı var mı? Öğretmen olanlar yazar. İdareye görüşün gerekirse sınıf değiştirirseniz.

Geçen yıl kreşe gitmedi. Bu yıl ilk defa anaokuluna başladı, İlk gününde bunlar oldu. Rehber öğretmen iyi fikir. Tşk ederim.
Lütfen kendinizi şu an üzmeyin ve rehberlik servisinden yardım isteyin.Çocuğunuz (aile üyeleri dışında) bu denli kalabalık bir grup içinde daha önce bulunmadığı için strese de girmiş olabilir ,genelde aile üyeleri tarafından bakıldığı için akranlarının daha önce kazandığı bazı becerileri kazanmamış da olabilir..hiç sınır konmamış her istediği yapılmış bir çocuk da olabilir ..sizin annesi olmanızdan dolayı göremediğiniz ve destek almanız gereken gelişimsel bir sorunu da olabilir.Her şekilde okul öncesi eğitim almak en temel hakkı .Siz işbirliğine açık,yapıcı tutumunuz ile yarın gidip görüşme talebinde bulunun.

Öğretmenin çocuğunuzu engelli sanmışlar demesi çok yanlış. Şikayet var demesi yeterli olurdu.
Ayrıca oğlunuz bir hafta gitmezse diğer öğrenciler obir haftada alışmış olacakları için tekrar gittiğinde iyice göze çarpacak.
Yarın gidip görüşün,bir hafta ara vermek mantıklı bir çözüm değil.

Bir de ne ara birinin kızını itmiş ötekinin oyuncağını almış da öğretmen görmemiş şikayet almış kaç kişilik sınıf ki? Zaten göze batan bir çocuksa göz önünde olur hep. Bunun çaresi çocuğu okula almamak değil nasıl öğretmenlik eğitimi alıyorlar şaşıyorum, ne mezunu acaba? 1.sınıfa gidiyor olsa ne yapacaktı? Sizi çocuğun davranışlarını düzeltmeye yönelik önlem almanız için düzgün bir dille uyarabilir ama okula göndermeyin demesi saçma geldi bana ve aidatları da ödemek zorundasınız ne münasebet. Sinirlendim ya şu an bile açıksa okul gidip konuşun idare ile yarını beklemeyin.

Bir de ne ara birinin kızını itmiş ötekinin oyuncağını almış da öğretmen görmemiş şikayet almış kaç kişilik sınıf ki? Zaten göze batan bir çocuksa göz önünde olur hep. Bunun çaresi çocuğu okula almamak değil nasıl öğretmenlik eğitimi alıyorlar şaşıyorum, ne mezunu acaba? 1.sınıfa gidiyor olsa ne yapacaktı? Sizi çocuğun davranışlarını düzeltmeye yönelik önlem almanız için düzgün bir dille uyarabilir ama okula göndermeyin demesi saçma geldi bana ve aidatları da ödemek zorundasınız ne münasebet. Sinirlendim ya şu an bile açıksa okul gidip konuşun idare ile yarını beklemeyin.
valla bende şaşırdım, anlamadımki, herkes şikayet için sıraya girmiş sanki.
sınıf 22 kişilik, ama dün 14 kişi vardı.

Herkese merhaba,
Dünden beri sürekli gözlerim dolu dolu, boğazim düğümlenmiş haldeyim.

Şimdi sorunum şöyle; 45 aylık oğlum var, bu yıl mahalledeki Devlet anaokuluna yazdırdık. Kayıt parası, malzeme parası, ihtiyaç listesi derken 2. 000 TL masrafımız oldu. aylık 500 lirada aidat verecektik.

Okul açılmadan, öğretmenimiz watsap grubu kurdu, ve bizleri aradı. Tanıştık, güzel enerji aldık. v.s. Bana çocuk hakkında bilmem gereken özel bir durum var mı dedi, bende sadece oğlum normalden biraz hareketlidir dedim. Önemli değil, bende öyleyim falan dedi. Espri yaptı, güzel bir konuşamaydı. çarşamba günü okulda görüşürüz dedi.

işte, dün okulun ilk günüydü, ilk bir saat veli toplantısı, 2. bir saatte çocuklarla kaynaşma şeklinde geçti. fakat sınıflara geçildiğinde benim oğlum, hemen hareketliliği ile göze çarptı, yani şöyle, bir oyuncak için, arkadaşına sinirlendi. peluş bir oyuncak vardı. onu almak istedi. başka arkadaşı aldığı için, kendini yere attı, ağladı falan. Böyle şeyler yaşandı. Bazı çocuklar anne gitme diye ağladı, klasik ilk gün yaşadık, yada bana göre öyleydi. Neyse,

öğleden sonra Öğretmen Hanım aradı beni, dediki ya yanlış anlamayın, örneğin oğlumun adı Ali olsun, Ali ile ilgli 2 tane şikayet aldım velilerden, işte birinin kızını eliyle ittirmiş, diğer çocuğunda elindeki oyuncağı almış, çocuk korkmuş, kendini yere atıp ağladığı için onu engelli sanan veliler olmuş, yani çok şaşırdım ve üzüldüm.

Bu hafta tanışma, haftası, sizin çocuk çok hareketli, diğer çocuklardaha sınıfa alışamadı ağlıyor. siz bu hafta gelmeyin. Haftaya gelin, haftaya da böyle olursa işte, diğer yıl gelin derim size.

Bugün oğlum okula gidemediği için çok üzüldü. Bende çok üzüldüm, Sabahtan beri yapılan etkinlikler ile ilgili watsap grubundan fotograf paylaşıyorlar, biri pasta getirmiş, pasta falan kesmişler, çocuklar çok mutlu, oğlum aralarında olmadığı için içim parçalandı.

Şimdi sorum, hiç anaokullarında hareketli çocuk yokmu, öğretmenin bize siz gelecek yıl gelin demeye hakkı varmı, yada bu hafta gelmeyin demeye .
ben ne yapayım, nasıl davranayım,
Birde okula gitmesek bile,okul aidatlarını yine ödemek zorundaymışım var mı böyle birşey.Bunları pazartesi günü okul idaresi ile konuşacağım. Fakat tavsiyelerinize çok ihityacım var.
Ne öğretmenler var yahu... Çocuk psikolojisini bir kenara atıp velilerin psikolojilerini ön safhalara koymuş gibi duruyor. Ayrica rahatına da düşkün olsa gerek. Çocuğunuzu baska bir öğretmene aktarma şansınız olursa bunu muhakkak kullanın. Ödeme konusuna gelince de hem evladınıza zahmet edip birsey ogretmeyecekler hem de paranızı alacaklar oldu daha neler. Ancak sizin vazgecmeniz durumunuzda ödeme planı işler karşı tarafın feshi sizi bağlamaz.

Ogretmenin bu uyum surecinde diger velilerin sikayetlerini baz alarak bu olay karsisinda bu sekilde bir aksiyon almasi benim mantigima yatmiyor ne yazik ki..
idare ile gorusun,
Daha ilk gunden butun cocuklar el ele neseyle sorunsuz sekilde alisiyor sanki..
Ortama uyum saglamasi icin bence gitmesi gerekiyor bir hafta gelsin bir hafta gelmesinle olcak is degil bu.
Uzulmeyin, İdare ve gorevli ogretmen ile gorusme talebinde bulunun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X