Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Anaokulu öğretmeniyim sorularınız varsa yanıtlayabilirim..

elifnur35 benim oğlum Mart 2006 doğumlu . Bu yıl kreşe başladı , ben önümüzdeki sene anaokuluna vermeyi planlıyorum. Yarıyıl sonu değerlendirmesi oldukça iyi , yıl sonu değerlendirmesine göre netleşecek. Yani siz gözlemlerinize göre karar vereceksiniz ( okul ilgisi , çekingenlik vb ) ama uzman görüşü de çok önemli. Bence bir de , eğer gönderirseniz gideceği okuldaki anasınıfı öğretmenine danışın. Onun genel olarak konu hakkındaki bakış açısı ve çocuğunuzu görerek vereceği tavsiyeler size yön verecektir . :)

benım kızım 2002 16 aralık dogumlu ben kızımı 2002 lılerle berarber gondermedım 2003 lulerle gıttı anaokula ve bu sene 1 başladı gayette memnunum okulda cok basarılı bı cocuk oldu

merhaba canım eyer bana gerçekten yardımcı olursan yarın çocuğumu ana okuluna yazdıracam yani hem bu yarım dönem hemde önümüzdeki eğitim yılı içinde. benim çocuğum aralığın 17 sinde 4ü bitti 5 inden gün alıyor yani şuan 4 yaş 2 aylık falan ama okula gitmek için çok hevesli sence yazdırıyımmı okula dedimya çok istiyo senin bu yaşta öğrencilerin varmıydı ve tutum ve davranışları nasıldı eyer beni aydınlatırsan çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim...

hocam ben kreş devraldım sosyal hizmetlere bağlı.ankarada oturuyorum yalnız bir diplomaya ihtiyacım var bana yrdımcı olacak arkadaş arıyorum.ankar batıkent

merhaba arkadaşlar hocam şuanda anasınıfı olarak hangi konuları işliyorsunuz merak ettim.verilen kurslar yada etkinikler varmı??

Merhabalar Benim aslinda bi sorum olacak cocuklarla ilgili degil.Turkiyede degil de Bakude okulu bitirdim,Burda anaokulu ogretmeni(yardimci abla degil)okumak istiyorum.nerde okumam lazim>>>???

sıteye ırıpte topiğe vakıt ayıramıyorum ne yazıkki artıık:gitme:

merhaba arkadaşlar hocam şuanda anasınıfı olarak hangi konuları işliyorsunuz merak ettim.verilen kurslar yada etkinikler varmı??

anasıfında konu yok canım..bızde cocuklara kazandırmak ıstedgımız hedef davranıslar var.bız onlar ıcın etkınlıkler yaparız.her okulunda farklı kursları olabılır.ben devletteyım oyuzden yok kurs falan daha cok ozellerde oluyor..opuyorumnanaktan

Merhabalar Benim aslinda bi sorum olacak cocuklarla ilgili degil.Turkiyede degil de Bakude okulu bitirdim,Burda anaokulu ogretmeni(yardimci abla degil)okumak istiyorum.nerde okumam lazim>>>???

bakü de hangı orta öğretinimi tamamladın? ben anlamadım??
eger oyleyse öss ye gırıp ünv okuman gerekıyor canım

kızlar sorumu yineliyorum bi cvp bekliyorum lütfen:Saruboceq:çocuğu aynı ay doğumlu olan olan bi arkadaşımda cevaplayabilir ne yapacağına dairbilmiyorumkismile

bence açev dekı ogretmenı hazır olup olmadıgını sze soyleyebılır.
ben olsam kesınlıkle anasınıfına gonderırım,bır sorakı sene de ılkokula başlatırıdm.cocugun bır yılını heba etmemelısınız bence.zaten kayıtlar artık e-okul dan yapılıyor otomatık.onumuzdekı yıl 2004 luler,bır sonrakı yıl da 2005 lılerın baslaması gerek..
artık kafamıza gore bu yıl gondermeyeyım,bır sonrakı yıl gondereyım falan yapılamıyor.
benım 2005 lı bır ogrencım var ılkokula hazır..2004 lulerden bıle cok daha ıyı durumda ama seneye mecbur bır yıl daha anasınfıına gelecek...tabı bu cok buyuk bır eksıklık ccocukların hazırbulunuslukları dıkkate alınmalı bence..

aile katılımına onem veren bır ogretmenınız var..bence bu cok guzel..

aklınıza gelen her turlu seyı yapabılrıısnız bence..
meslegınız varsa meslegınızı tanıtıp,meslegınızle ılgılı materyallerınızı öğretebılrıısnız.
bır muzık aletı calıyorsanız,ya da sesınız guzelse cocuklara bunu gosterebılrsınız..
bırlıkte kurabıye yapmak da eglencelı olacaktır...
ya da
bır hobınız vardır belkı ebru yapmak,takı yapmak gıbı,,
cocuklarla ıpe boncuk dızerek takı yapmak guzel olur..
kendı yorenıze aıt bır yemegı yaparak tanıtabılırısnız.
onun dısında hıc olmadı hıkaye okuyabılır,,oyun oynayabılır,hamur yapablır,faalıyet hazırlayaıbılrısınız.bır cok sey olabılır...

evet ılokula hazırlık fakat anasınfıında haydı bakalım oturun yerlerınıze,acın kıtalarınızı dersımız maematık........gıbı ders ıslenmez...
ogretmenlerımızın yıllık ve gunluk planları olur,,,
o plnalarda cocuklara kazandırlmak ıstenen becerıler bulunur..
bunlarda oyun,,muzık,sanat.turkce-dıl etk..fen-doga ve dıger etkınlıkler yardımıyla cocuklara kazandırılır..
mesela atıyorum meyve sepetı oyunuyla ogretmen meyvelerı ogretıyordur,,,,
sadece bır ornek bu....
ogretmenınızden planlarını talep edebılrıısnız..o ay neler ogrenecekler??,,evde desteklemek ıstıyorum deyın,,,

çok küçük bi yerdeyiz çocuğumu anasınıfına memnun kalmadım seneye ilkokula başlayacak çok zorlanacak elimden bişey gelmiyor:a015:

merhabalar benim yegenim anasınıfına gidiyor sorun öğretmenlerinin öğrenci ayırması hangi veliyle yakınsa o kişinin çocuğu öğretmenin gözünde bir numara ablam sessiz sakin kendi halinde yegenimi okula götürür vaktinde de almaya gider gerektiği zaman konuşur.siz bir öğretmen olarak öğrenci ayırmanın o çocuklar üzerindeki etkiyi daha iyi bilirsiniz.sizlerden fikir bekliyorum bu problemi nasıl aşabiliriz.

Çok ilginç geldi bana hiç duymadığım yaşamadığım ve karşılaşmadığım bir durum bu ve hiç etik değil,neye göre bir numara onu da anlamış değilim,benim en ilgili velim;en hareketli ve en zor diyebileceğim öğrencimin annesi çok sık görüşür konuşuruz çocuk hakkında,onunla da,sene de 2 kez gördüğüm velimle de aynı mesefade duruyorum,velilerimle özel paylaşımım olmadığım için ortak nokta eğitim ve çocuklar olduğu için her veli benim için aynı...

merhabalarr

ben bir anaokulunda ingilizce ders vermeye başlayacağım 3-4 ve 5-6 yaş gruplarına acaba nasıl bir çizelge takip edebilirim gerekli materyalleri nasıl temin edebilirim bana yardımcı olur musunuz

teşekkürler

merhaba....
materyallerı kendın hazırlayabılırsın...çocuklar için görsel ve ısıtsel aracları kullanman cok faydalı olur..mesela hayvanları ogretırken resımlerını gostermek ya da tasıtları öğretırken müzik calardan tasıtların seslerını dınletmek aynı zamanda resmını de gosterırsen cok daha kalıcı olur...ama en cok da cocuklar oyun ıle ogrenıyolar bılıyorsunuz,,oyun ıle de cogu seyı ogrtebılırsınız..bunun ıcınde once neyı ogrtecegınızı amaçlayıp o konu hakkında dusunup,fıkır uretmek.gırecegınız sınıfın ogrtemenlerı ıle de baglantı kurabılırsınız..kolay gelsın..
çızelge derken ne kastettıgını anlayamadım..

acıkcası ben nasıl bır ayrımcılık yapılabılır anlayamıyorum...
sız yanlıs anlıyor olabılırsınız.ama gercekten boyle bırsey oldugunu dusunuyorsanız öğretmenle konusmak fydalı olacaktır.sorununuzu anlatın ogretmenınıze...
bızım bransta öğretmenler sızın yengenız karakterındekı velılerı -ılgısız velı-olarak gorur genelde.. bende dahıl..sadece cocugu okula vaktınde getırılıp goturulmesını degıl sureklı velı bızımle ıletısım halnde olsun ısterız..gereklı olan da budur..yengenız bıraz daha fazla gorussun öğretmenınıze,evdekı durumundan bahsetsın,neler yaptıgınıa anlatsın,,kıtap tavsıyesı alsın,evde yapılabılecek etkınler hakkında konussun,,cocugunun hangı konuda eksıklerı var sorsun,evde desteklemek ıcın neler yapabılır konussun..ya da hıc mı bırsey yok konusacak okulda yapılan bır etkınlık hakkında begenılerını anlatsın,sorular sorsun vs..
ama tabıkı velının bunları yapmaması o cocugu ıkıncı plana atmayı gerektırmez buna karsıyım..buyuk ıhtımal dedıgım gıbı öğretmenle dıger velılerın samımı ılıskısınden dolayı yanlıs anlıyorsunuzdur..

Oğlum 2004 doğumlu ve şu an anaokuluna gidiyor Okulda uyumlu bir çocuk faliyetlere etkınlıklere katılımı güzel öğretmenımızın dediğine göre tabiki Fakat öğleden sonra babannesinde kalıyor 3-4 saat kadar Fakat orda kendini çocuk ifade edemiyor Konuşmuyor agresif davranıyor sorulara cevap vermıyor ama evde öyle değil oyun oynuyoruz anlatıyor kitap okuyorum bol bol öğretmeni hatta çok konuşmasından şikayetçi Size sorum kendini daha iyi ifade edebilmesi için neler yapabilirim ?

anladıgım kadarıyla sadece babaannedeyken ıfade sorunu yasıyor..
ozaman babaanne ıle ısbırlıgı yapmak gerekecek..
yaslı ve tahammulsuz bırıyse belkı de bırseyler konusmasına anlatmasına ızın vermyordur cocugun...oyuzden de agresıflesıyor olabılır..
babaanne ıle konusarak işte öğretmenı boyle boyle soyledı senın yanında da vakıt gecırdgı ıcın paylaşmak ıstedım boyle boyle yapmak gerekıyormus deyın..
gunluk yaptıklarını anlatmasına ıızın verın.bır masal anlatıp ondan anlatmasını ısteyın.ya da gunluk yasamdan bır olay anlatıp fıkırlerını alın.. vs..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…