Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Anaokulu öğretmeniyim sorularınız varsa yanıtlayabilirim..

mrb arkadaşlar ben bugün bişey duydum ve sizlere sormak istedim bileniniz varsa bana yardımcı olabilirmi?yeni bi yasayla çocuklarımız 5 yaşına girdiklerinde yani 4 yaşları bitince anaokullarına gidicekmiş.yani okula başlama yaşı düşürülmüş.eğer doğruysa bize sürpriz olucak...

ben de anaokulu öüretmeni olmak istyrm
bi ara halk eğitim de kursu vardı hala var mı acaba??

Benim kardeşim de kız meslek lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü 11. sınıfta üniversiteye gitmeden bir yandan da kendini geliştirmesini istiyorum acaba bu bölümle igili olarak ona iş konusunda artı puan sağlayacak önereceğiniz kurs, eğitim vs. var mı ? Ya da üni.konusunda yönlendirebilirseniz şuanda bildiğimiz istanbul içi marmara üni. varmış başka bilmiyoruz ama siz hangisini önerirsiniz ? . Şimdiden teşekkür ederim...

slm başlığı okuyunca sevindim ay çıldırmak üzereyim 2005 yaşında kızım var daha önceleri köyde çalıştığımız için kızımın hiç arkadaşı olmadı hep okula gitcek benim kızım diye diye alıştırdım ilçeye tain istedim kendide pek hevesliydi ilk hafta hiç ağlamadı anne sen git diye neyse bu hafta bi başladı anne diye sabah buraktım kahvaltı zamanı başlıyo anne diye arıyolar gidiyom sarılıyoz neyse az duruyo gene ağlama başlıyo dedik evde yedireyim kahvaltıyı neyse bugün yedirdim gittik okula anne ne olur gitme gidene kadar sarıldı bana kızım dışarda bekleyim sonuçta başka çocuklarda etkilenmesin az oynuyo geri yanıma resim falan yapıyolar bizimkş yalnız dışarda kaydırağa biniyo eline almış bi bebek az dışarı çıktım kapının önüne sınıfa git dolabından boyalarını falan dosyaya doldur gel bende elinden aldım görmeden verdim öğretmenine verdim farkına vardı çıldırdı kapıyı tekmeliyo öldürdü beni gitti dosyayı aldı geldi ayakkabıyı giydiği gibi dışarı ben gelmiyorum dedim patiklerini koyayım derken bi baktım bizim kız yolu yarı etmiş elinde dosya yollarda bara bara zor yatiş tim hırsımdan da ğlıyom var ya öldüm sinirden zaten sabırlı deilimdir eve geldim ama öldüm elindeki dosyayı aldım odasını kitledim oyuncak yok dedim yumurcak tv izlicekmiş fişinide çektim tv nin yasak dedim 24 saat tv izliyo çocuk delirdi örtüleri fırlatıyo bağrıyo izlerim fişini takarım tv nin diye şimdide yanımda öle oturuyo ne yapacam cezaya devammı etsem bilmiyorum yada yarın babasıylamı yollasam okula anlamadım mahfetti beni kafam ağrıyo göndermesemmi okula aceba ne olur bi yardım kızlar yaa

Ben İzimi Hatay'da oturuyorum.Oğlum 3 yaşını doldurdu.Ben çalışan bir anneyim ve oğluma babaanne bakıyor.Bu sene Balçova'da Milli Eğitim'in Anaokuluna yazdırdım.Evimize yakın ana okulunda adımız kurada çıkmadı.Özele verecek gücüm de yok.Gaziemir'de çalışıyorum.Sabahları Hatay'dan Balçova'ya bırakırım Öğlenleri de servis Yeşilyurt'a yani babaanneye bırakır diye düşünerek kayıt yaptırdık ve okula başladı.Ancak servis Yeşilyurt'un ters olduğunu, o tarafa giden başka öğrencinin de olmadığını söyleyerek tüm hayallerimi yıktı.Zaten okula alıştırma telaşı ve heyecanını 1 hafta yaşadık.Stresi çok zor oldu benim için.Şimdi de seris sorunu.Şimdi okuldan almak zorunda kalacağım.Hiç istemediğim halde.Ama öğretmeniyle konuşmak istiyorum.En azından seneye kadar haftada 1-2 gün getirsem olurmu diye.Olmazsa o bir iki gün işyerinde öğle yemeği saatimde gider alır babaanneye bırakırım.
Diye düşünüyorum.Ama hata mı yaparım.Öğretmenin kabul edip etmeyeceğini de bilmiyorum.Bir de çocuğum için daha mı sakıncalı.Hiç okula göndermeyip seneye mi versem?O zamana kadar belki daha hevesli gider.Yarın okula gidicem.O nedenle biraz acele cevap yazarsanız yanlış bir karar vermek istemiyorum.Şimdiden teşekkürler...

slm başlığı okuyunca sevindim ay çıldırmak üzereyim 2005 yaşında kızım var daha önceleri köyde çalıştığımız için kızımın hiç arkadaşı olmadı hep okula gitcek benim kızım diye diye alıştırdım ilçeye tain istedim kendide pek hevesliydi ilk hafta hiç ağlamadı anne sen git diye neyse bu hafta bi başladı anne diye sabah buraktım kahvaltı zamanı başlıyo anne diye arıyolar gidiyom sarılıyoz neyse az duruyo gene ağlama başlıyo dedik evde yedireyim kahvaltıyı neyse bugün yedirdim gittik okula anne ne olur gitme gidene kadar sarıldı bana kızım dışarda bekleyim sonuçta başka çocuklarda etkilenmesin az oynuyo geri yanıma resim falan yapıyolar bizimkş yalnız dışarda kaydırağa biniyo eline almış bi bebek az dışarı çıktım kapının önüne sınıfa git dolabından boyalarını falan dosyaya doldur gel bende elinden aldım görmeden verdim öğretmenine verdim farkına vardı çıldırdı kapıyı tekmeliyo öldürdü beni gitti dosyayı aldı geldi ayakkabıyı giydiği gibi dışarı ben gelmiyorum dedim patiklerini koyayım derken bi baktım bizim kız yolu yarı etmiş elinde dosya yollarda bara bara zor yatiş tim hırsımdan da ğlıyom var ya öldüm sinirden zaten sabırlı deilimdir eve geldim ama öldüm elindeki dosyayı aldım odasını kitledim oyuncak yok dedim yumurcak tv izlicekmiş fişinide çektim tv nin yasak dedim 24 saat tv izliyo çocuk delirdi örtüleri fırlatıyo bağrıyo izlerim fişini takarım tv nin diye şimdide yanımda öle oturuyo ne yapacam cezaya devammı etsem bilmiyorum yada yarın babasıylamı yollasam okula anlamadım mahfetti beni kafam ağrıyo göndermesemmi okula aceba ne olur bi yardım kızlar yaa

canım odasına kilitleme bu defa odasından soğur çocuk tek başına kalmaya korkar.Bunun yerine babasıyla birlikte oturup konuşup evladınla sanki büyük bir insan gibi konuşmayı denemelisin.Biz oğlum bu tür davranışlar sergilediği zaman konuşmayı seçiyoruz çok ta etkili oluyor.Mesela şunu da yapabilirsiniz yaptığı bir davranışı sen veya eşin taklit etsin onunda göreceği ve duyacağı biçimde eşin veya sen uyar bu davranış kötü diye o da bu davranışın kötü olduğunu anlar ve bir daha yapmaz.

slm benim oğlum henüz 11 aylık ama bende 3 yaşında anaokuluna vermek istiyorum.. ii bir anaokulu buldum bile. bu arada ispanyolca ve piyano derslerinede başlatmak istiyorum ne dersiniz..

merhaba, benım oglumda aynı yaşda.2 yasını doldurur doldurmaz bakanım yok dıye kreşe verdim. çok sıkıntılar çektim. Aynen seninkigibi ağlar beni bırakmazdı. Annelik duygularımla onu ağlarken bırakıp işe gitmek çok yıpratıcıydı. bu sekılde 2 seneyı doldurduk ama bu sorunlar devam edıyordu. ögretmenıde oglumun hıc ara vermedıgı ıcın cok sıkıldıgını soyledı. bu yaz 3 ay yaz tatılı yaptık. sağolsun annem baktı. sımdıde aynı kreşe yenıden gıdıyor. ılk defa gıtmesınden dahada zoroldu bu sefer baslaması. cunku okula tepkı olusturmustu. ama sansıma ogretmenı degıstıgı ve bu seferkı ogretmenı daha tecrubelı oldugu ıcın alısmasına cok katkısı oldu. ılk gunlerde onunla gıttım orda kaldım yemekhanede yanındaydım vs. sonra tavsan dıye tutturdu. tavsan aldım. sabah servısle kafes ıcındekı tavsanıyla okula gıttı. snakı evden bırsey goturunce kendını orda yalnız hıssetmedı gıbı. 1 hafta tavsanla gıdıp gelıp sonra ogretmenının tavsanını getırme artık demesı uzerıne tavsanıda bıraktı. sanıyorum burda aılenın okula gıtmen gerek dıye tutarlı davranması ve ogretmenın alıstırabılmesı onemlı oldu.
sımdı sızın durumunuzu dusundugumdede vazgecmesen ıyı olur dıye dusunuyorum. vazgecersende bunu o ıstedı dıye degılde baska sebeplerden anne babanın kaarı olarak uyguladıgınızı soyleyın bence. cunku ısrarcı olup dedıgını yaptırabılecegıne ınanıyıor. ama ben yınede okula gıtmesındne yanayım. ınan kararlı davranırsanız alısır. belkı ogretmenıyle konusarak bır yol cızebılırsınız. bırde ılgısını cekecek bırseylerı okulda yapabılmesı onu heyecanlandırabılır. bazende okula gıderek onu terketmedıgınızı bellı edebılırısınız.
bılıyorum cok zor durum ama kararlı olun okula gıtsın derım. kolay gelsın.

canım odasına kilitleme bu defa odasından soğur çocuk tek başına kalmaya korkar.Bunun yerine babasıyla birlikte oturup konuşup evladınla sanki büyük bir insan gibi konuşmayı denemelisin.Biz oğlum bu tür davranışlar sergilediği zaman konuşmayı seçiyoruz çok ta etkili oluyor.Mesela şunu da yapabilirsiniz yaptığı bir davranışı sen veya eşin taklit etsin onunda göreceği ve duyacağı biçimde eşin veya sen uyar bu davranış kötü diye o da bu davranışın kötü olduğunu anlar ve bir daha yapmaz.
kouşmak çok önemli hakaten amma benle okadar yüzgöz oldukki anlamıyo ama babayla halledecek sanırım babayı dinliyoooo
merhaba, benım oglumda aynı yaşda.2 yasını doldurur doldurmaz bakanım yok dıye kreşe verdim. çok sıkıntılar çektim. Aynen seninkigibi ağlar beni bırakmazdı. Annelik duygularımla onu ağlarken bırakıp işe gitmek çok yıpratıcıydı. bu sekılde 2 seneyı doldurduk ama bu sorunlar devam edıyordu. ögretmenıde oglumun hıc ara vermedıgı ıcın cok sıkıldıgını soyledı. bu yaz 3 ay yaz tatılı yaptık. sağolsun annem baktı. sımdıde aynı kreşe yenıden gıdıyor. ılk defa gıtmesınden dahada zoroldu bu sefer baslaması. cunku okula tepkı olusturmustu. ama sansıma ogretmenı degıstıgı ve bu seferkı ogretmenı daha tecrubelı oldugu ıcın alısmasına cok katkısı oldu. ılk gunlerde onunla gıttım orda kaldım yemekhanede yanındaydım vs. sonra tavsan dıye tutturdu. tavsan aldım. sabah servısle kafes ıcındekı tavsanıyla okula gıttı. snakı evden bırsey goturunce kendını orda yalnız hıssetmedı gıbı. 1 hafta tavsanla gıdıp gelıp sonra ogretmenının tavsanını getırme artık demesı uzerıne tavsanıda bıraktı. sanıyorum burda aılenın okula gıtmen gerek dıye tutarlı davranması ve ogretmenın alıstırabılmesı onemlı oldu.
sımdı sızın durumunuzu dusundugumdede vazgecmesen ıyı olur dıye dusunuyorum. vazgecersende bunu o ıstedı dıye degılde baska sebeplerden anne babanın kaarı olarak uyguladıgınızı soyleyın bence. cunku ısrarcı olup dedıgını yaptırabılecegıne ınanıyıor. ama ben yınede okula gıtmesındne yanayım. ınan kararlı davranırsanız alısır. belkı ogretmenıyle konusarak bır yol cızebılırsınız. bırde ılgısını cekecek bırseylerı okulda yapabılmesı onu heyecanlandırabılır. bazende okula gıderek onu terketmedıgınızı bellı edebılırısınız.
bılıyorum cok zor durum ama kararlı olun okula gıtsın derım. kolay gelsın.
saol arkadaşım yılmadım zaten ya içeri 4 tane veli girip beklemesi beni mahfetti ee anne sen beni sevmiyon herkezin annesi bekliyooo diyeee dayanamadım en son babasını çağırdımmmm geldi kızım kaydını almaya geldim topla malzemelerini gidiyyoz dedi demezmi yok baba anneme git diyom gitmiyo ben okulu seviyom sadece yemek yemek istemiyom dedi anlaşma yaptık saat 8 de deilde 9 da götürüyorum evde kahvaltı yaptırıyorum öğlende acıkıp yiyo gidip alıyorum tek çocuktu paylaşmayı bilmiyodu 2 hafta bile fark etti kızımda hakkaten anne olmak zorrrr bazen banada diyo sen beni burakıp gidersin diye korkuyorum diyoooo

benimde kızım 5 yaşında anaokuluna gidiyor okulda öğrendiği bütün oyunları şiirleri evde tekrar ediyoruz gayet güzel söylüyor öğretmenini ve arkadaşlarınıda çok seviyor hatta cuma günleri ağlıyor cumartesi tatil diye ama sınıfta çok sessiz çekingen şiirleri oyunları ezberlediği halde sınıfta söylemiyormuş duyunca şok oldum nasıl olur evde şakırşakır söylüyor çokda rahat hiç birşekilde baskı yok kardeş yok heristediği oluyor nasıl açılıcak bu çocuk

nursena benim kızımda seninkiyle yaşıt aynı durumu bende yaşıyorum şuanda ilk hafta çok sevdi 2 hafta gitmem die aglamaya başladı ne ceza verdiysem fayda etmedi hergün soruyor okula gidecekmiyim die korkuyormuş bende seneye yollamaya karar verdim (ögretmeni de pek begenmedim )

selam kızım 4 yaşını bitircek şubatta,
ikinci senesi kreşte.
ama hala paylaşma özürlü vede utangaç.
ben biraz açılır daha olgun davranışlar bekliyodum kreş sonrası ama konuşması düzeldi biraz,
ve şarkı söylemeye başladı okadar.
ne yapmak lazım acaba paylaşım ve bu utangaçlık meselesi için..

merhaba heker. ben de okul öncesi eğitimi öğretmeniyim sanırım sorunuza yanıt verebilirim:) çocuğunuzun yaşının öellikleri gereği henüz benmerkezci. yani kendi ihtiyaçlarına dönük danranıyor. bu özellik zamanla azalacaktır. bu süreçte siz de onu desteklerseniz paylaşmayı öğrenecektir. bunun için öğretmeniyle da konuşup evde ve okulda paylaştığı her eşya için güzel bir söz (aferin, ne hoş bir davranış, tebrik ediyorum vs.) söyleyebilirsiniz. bir de çocuklar yetişkinleri taklit ederler. siz de eşyalarınızı paylaştığınızı vurgulayabilir, davranışlarınızla bunu çocuğunuza gösterebilirsini.

Utangaçlık konusunda da öğretmeniyle iletişime geçmeniz yerinde olacaktır. utangaç çocuk sınıfı için de katıldığı her etkinlik söylediği her söz için cesaretlendirilir, zaman zaman ödüllendirilirse ve aynı şekilde öğretmeni bu olumlu davranışı sizinle paylaşırsa ve siz de evde bu davranış için çocuğunuza güzel sözler söylerseniz zamanla aşabilirsiniz diye düşünüyorum.sabırlı olmak gerekiyor. birden bire utangaçlığını üzerinden atmasına imkan yok. küçük küçük adımlarla olacak bir şey. önce sadece sorulan soruya tek kelimelik cevap verir belki, ama sizden ve öğretmeninden olumlu dönütler aldıkça bu durum hoşuna gidecek katılmak için daha hevesli olacaktır. diğer önemli noktada sabırsızlık edip katılım için çocuğu zorlamamaktır:) kolay gelsin

lamiacım çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için,bizde tam olarak b şekilde davranmaya
çalışıyoruz,hep destek,aferin,teşekür vs.
ama ben zaten huy ve karakter olarak memnunum kızımdan,belki kreş sonrası beklentim yükseldi,
çook şey katacağını düşünmüştüm,belirgin farklılıklar var ama çok değil..
eşim erken olduğunu düşünüyor kreş için 4 bitmeden göndermemeliymişiz,
ben 3 diye biliyordum ama???

canım anaokulları 3 yaşını dolduran çocukları alıyorlar. fakat ben çalışmıyor olsam ve 3 yaşına yeni girmiş bir çocuğum olsa ana okuluna göndermek yerine haftada bir iki gün eğitim veren çocuk kulüplerine gönderirdim.böylece sosyalleşir arkadaş edinir diye düşünüyorum. elbette bu benim kendi fikrim. birazda çocuğuna bağlı 3 yaşın erken olup olmaması. eğer çocuğun anaokuluna gitmekten memnunsa ve olumlu davranış geliştiryorsa anaokuluna gitmesi elbette faydalı. ancak gitmek istemiyorsa hazır değilse zorlamamak gerekir.

ingilizce kelimeler öğrenmesinde bir sakınca yok. onlar sadece telaffuzları iyi olsun diye öğretiyorlar. ayrıca ikinci bir dili öğrenmek için uygun bir yaş. ama harf öğretmenk sakıncalı. kreşe gitmek için sabah erken kalkıyorsa akşamda biraz geç yatıyorsa zor geliyor olabilir. ama alışacaktır. aslında kreş yerine anaokulunun daha faydalı olacağına inanıyorum. onlar hem eğitime yönelik oluyor hem de yarım gün oldukları için öğleci olursa istediği kadar uyuyabilir:)

benim oğlumda anasınıfına gidio şubatta 6.yaşını dolduracak.okulda şarkı öğreniyor evde gelip kardeşine öğretiyor kardeşinden dinliyoruz.kendi de biraz söylüyo ama utanıyorum diyor.arkadaşları ile iletşim iyi öğretmen eve ödev verirse hemen yapmak istio ve yapıo.tek sorun utangaç olması inş açılır..

benim kızım 3 yaşını yeni doldurdu. 3 aydır bir kreşe göndermeye başladım.çünkü bana çok bağımlı bir çocuk ve dışarda çok korkaktı.Başlangıçta haftada 3 yarım gün olarak başladı fakat fazla istekli gitmedi.1 hafta boyunca kreşte müdüre hanımın odasında oturdum. sosyal davranışlarında çok olumlu değişiklikler oldu. bende öğretmeninin önerisiyle haftada 5 gün 5 saat olarak göndermeye başladık. bir ara çok severek gitmeye başladı fakat sonrasında hep ağlamaya başladı. kreşte bir çocuk balon patlatmış ondan korkmuş. sonrada hastalandı 1 hafta gönderemedim.şimdi hiç gitmek istemiyor,anne beni bırakma,sende kal gibi şeyler söylüyor. öğretmeniyle konuştum ara verince böyle olabileceğini devam edersek alışacağını ve her çocuk başta böyle olur diyor. Bu şekilde göndermemiz doğrumu acaba? kreş ortamında zorla tutup alışmasını beklemek doğrumu acaba?

10 rakamı için erken değilmi arkadaşım.zaten 9 a kadar öğreniyorlar sonrada 0 ben öyle biliyorum ama.bizimkiler mesela 5 i yeni öğrendiler.

10 rakamı için erken değilmi arkadaşım.zaten 9 a kadar öğreniyorlar sonrada 0 ben öyle biliyorum ama.bizimkiler mesela 5 i yeni öğrendiler.

bilmiyorum ki ben haftaada yarım gün staja gidiyorum ne verirlerse onu hazırlıyoruz aslında daha 3 hafta önce 5 rakamını bile tam anlayamayanlar vardı

X