madamxl rumuzlu arkadaşım.bende 2004doğumlu bir kız çocuk annesiyim aynı zamanda anasınıfı öğretmenliği yaptım.anlattınıza göre çocugunuzun durumu tepkisel.ortama alışamama arkadaşları ile iletişiminde ya da sınıf taki öğretmeninin tutumu ile alakalı olabilme ihtimali yüksek.daha önceki okuluna uyum gösteriyordu ama şimdi bir yıl daha büyüdü bunuda göz ününde bulundurmalısınız. yani çocuklarda gözlenen gelişim özellikleri.ama en büyük etken öğretmenin tutumu.ceza yı yalış zaman ve durumda verip vermedğiğni iyi inceleyin en büyük tavsiyemse çocuğunuzla iletişimi yükseltin ne istiyor neden böle davranıyor anlamaya çalısın.bol şanslar:)
merhaba canım canını sıkma dil gelişimi zaman alır yanlış sölediği kelimleri her seferinde düzeltmeli ama asla baskı yapmamalısın.inat konusuna gelince bu da çok doğal nöbet nöbet inat krizleri sebebi ise ben bir bireyim.ben varsam söz sahibiyim dedim mi yaptıracağım sınırları zorlamalıyım şeklinde düşünürler .elbette her dediğini yapmamalısınız ancak tutumlarınız tutarlı olmalı hayır lar ağladığı için evetlere dönmemeli yoksa bunu yaşam biçimi yapacak sürekli kullanacaktır.çiş mi:) çiş leri kıymetlidirrrr aslaa bırakamazlar:)) .dışkılarını kendilerinden kaybolan bir parça gibi görürler sölemez yapmak istemez hırcın davranabilirler.bu konuda anneninde tutumu önemli rol oynar baskıcı olmadan üstelemeden tuvalet eğitimini vermeye çalısın.hmm birde şunu unutmamalısın ki,her çocuğun kaslarını kontrol edebilme tuvalet eğitimine hazır olma durumu farklıdır.kardeş için se daha erken acele etme derimen uygun kardeş yaşı 4-5 yaş aralığında olandır.kal sağlıcakla umarım deneyimlerim işine yarar:))
Merhaba,
sormak istediğim bişey var. Çocuğum 3 yaşında fakat biz özel sebeplerden dolayı tam gün olarak yuvaya verememekteyiz. Fakat oyun saatleri diye birşey duydum yuvalarda, Bilginiz varmı acaba. Var ise fiyatlar nasıldır ki?benneyaptımki
Sevgili öğretmen arkadaşlar benimde bir sorum olacak. Bütün sayfaları okudum ama kafam karıştı.
Benim kızım 2004 Şubat doğumlu bu eylülde benim anaokulunamı ilköğretime mi vermem gerekiyor.
Eğerki anaokuluna verirsem sene kaybına uğrarmı.Lütfen çevremde her kafadan bir ses misali iyice kafam karıştı. Mantıklı olan ve çocuğum için en doğru olan hangisi acaba .Sabırsızlıkla cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.
canım benimde kızım 2004 doğumlu anaokuluna gidiyor okuluda çok seviyor ama öğretmenimiz biraz galiba bu işi severek yapmıyor sizin sayenizde burdan bazı öğrendiklerimi kızımla yapıyorum ama asıl mesele 23 nisanda kızım pon pon kız olucak ama hala öğretmeni şarkı belirlemedi kıyafet belirlemedi eşimden benden yardım istiyor yardım etmeye çalışıyoruz ama kadın çok üşengeç nerdeyse ben gidip hareket öğreticem çocuklara kızım çok hevesli bu kadın bu işi kıvıramıycak gibi kızımın hayal kırıklığı yaşamasını istemiyorum ne yapmam gerek bilmiyorum
Merhaba ben bu siteye yeni üye oldum
benim 5 yaşında br oğlum var şu anda anasınıfına gidiyor seneye nereye göndereceğim karar veremedim
ilkokulu okuyacağı okulun anaokulunamı göndersem
yoksa aynı okulu devamı ettirsem
bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
iyi akşamla
merhaba arkadaslar benim kızım eylül 2004 doğumlu ve kızımda büyüklük kompleksi var yeni ediniği arkadslarına okula gittiğini söylüyo aslında okula gitmiyo ve arkadaslarından biri ben senden büyüğüm dediği zaman saatlarce ağlıyo hatta o arkadasını ne zaman görse ağlamaya baslıyo sizce ne yapmalıyım bu konuda bi uzmandan yardım almalımıyım. acil cevap yazarmısınız .şimdiden teşekkür ederim.