Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Anaokulu öğretmeniyim sorularınız varsa yanıtlayabilirim..

Babanneye ne kadar okulda şunları yapıyormuş desemde inanmaz malesef evde dedeside var oyun oynamaya kuzenide geliyor onunla oyun oynuyor uyumlu kavga etmez hiç bir zaman Mesela yengeside aynı şeyi söylüyor ona karşıda öyleymiş hiç konuşmuyor sorduğum şeylere cevap vermıyor diyor Dediğin gibi her gün soruyorum neler yaptınız diye anlatmasını istiyorum Ayrıca dışarıya çıktığımz zamanlarda eve gelince bugün neler yaptık hadi yazalım diyorum,mesela bir kelime söylüyorum onunla iligili hikaye oluşturmasını istiyorum o söylüyor ben yazıyorum sonra okuyorum Başkada yapılabilecek şeyler aklıma gelmıyor.Beni üzüyor malesef bu olay çünkü kayınpederim sürekli çocuğun psikolojik sorunları var diyor öğretmenıde kesinlikle her şeyde çok faal,atik matematık sorularında bile ondan başka bilen yok diyor

teşekkür ederim

çizelgeden kastım ders programı nelerden başlayabilirim öğretmek için diye, aklımda bi kaç bişey var ama öğretmenlik deneyimim yok ama çocuklarla haşır neşirliğim fazla zaten bu amaçla teklif ettiler bana ama işte deneyimim olmadığı için nerden başlayacağımı bilmiyorum

çıtır pıtır cocuklar arasında guruplasmaya ogretmenın yaklasımı nasıl olmalı sence bızım kızın sınıfında guruplasma var ve benım kızımı son gunlerde dıslıyorlarmı hakaret edıyorlarmıs senı sevmıyoruz soytarı felan dıyorlarmıs cok uzgun yanı gurupta sozu gecen cocuk karsı cocuga cephe alıyor ve hepsını orgutluyor el kadar cocuklara bak yaa

cennetkokulum mrb..
tum sınıflarda kızlar arsasında da erkekler arasında da gruplasmalar olur mutlaka..
soyledıgın durum cok krsılasılan bır sey.
bu durumda öğretmenın yaklasımı cocukları dıger arkadaslarıyla da oynamaya yönlendırmek olmalı tabıkı..
bunun ıcın de her seferınde cocukların kendı gruplarını kendı olusturmalarına ızın vermeyıp bazen ''hadı bakalım ahmet,can,berıl,sıla,cansu,,,sız bırlıkte bır oyun kurup oynayın''
seklınde ,,,hem bıraraya gelmeyen cocukları yakınlastırmıs,hem de dışlamaları ortadan kaldırmıs olur..bır de cocuklar sadece serbest zaman etkınlıgınde 1 saate yakın serbest oynuyorlar. öğrt. o saatlerde cocukların arasında olmalı,onlarla oynamasa da gozlemlemelı ki,boyle bır durumda mudahele edebılmelı..
sız de cocugunzla konusun bazrn arkadaslar anlasamayabılırler,kavga edebılırler,eger sen hatalıysan onlarda ozur dılemelıssın ve oyununuza katılabılır mıyım dıye sormalısın.eger onlar hatalıysa onlardan ozur dılemlerını ısteyebılırsın..
eger problem cozulmezse,couzlene kadar baska arkadaslarınla oyna,zamanla barısırsınız vs...anlatıp,konusun.cunku hayatı boyunca bu tür sorunlar basına gelecek,,..hatırlayın,,bızı de okul hayatımızda ya bırılerı dısladı,,ya da bız bırılerını dısladık...
onemlı olan cocugunuza sorunlarla basedebılme yollarını ogretmek...
sevgıler..
a.s.

Merhaba, benim oğlum 2007 doğumlu Eylül gibi anaokuluna göndereceğim. MEB in 4 yaş grubu ve üzeri çocuklar için anaokulu varmış, bunu henüz yeni öğrendim. Okulları da ziyaret ettim , fiziksel olarak çok uygun ve güzel görünüyor. Ancak sınıflar biraz kalabalık 26 kişilik falan. merak ettiğim şey şu çocuklar zaten çok küçükler nasıl söylesem yani tuvalete giderken, yemek yerken, uyuyup kalınca v.b. durumlarda öğretmenler çocuklara nasıl yetişiyorlar. ilgi durumu nedir? tavsiye edermisiniz bana? yoksa özel kreşler dahamı uygun olur (ama onlarda çok pahalı) ben tam ifade edemedim ama siz ne demek istediğimi anladınız heralde.bilgi verebilirmisiniz bana. nolurrrrrrr

ANAOKULU bakım degıl,,eğitim yerıdır oncelıkle...
yanı cocugunuzun suyu,yemegı,uykusu,,vs.. öğretmen bunları tabıkı de kontrol eder ama sızın evde cocugunuzun ustune tıtredıgınız kadar degıl elbette...takdır edersınız kı o kadar cocugun bakımı ıle ugrassa ogretmen eğitime hıc zaman kalmaz oyle degıl mi??
cocugunuz kreş yasını gecıp anaokulu yasına geldıyse eger zaten kendı ıhtıyaclarını kendısı karsılıyabılıyor olması gerekır.tuvalet egıtımını almıs ve tuvalet temızlıgını yapabılıyor,yemegını kendı basına yıyebılıyor,,uyuyup kalkınca ogretmenının yonergesıne uygun sekılde hareket edebılıyor olması son derece onemlıdır.
cogu okulda yardımcı(stajer) oluyor..eğer varsa tabıkı cocklarla bıraz daha fazla ılgılenılıyor..yoksa velıler olarak bırlesıp aranızda her ay para toplayıp,sınıfta bır yardımcı calıstırabılırsınız.öğretmenın de ısı kolaylasmıs olur boylece..cocuk tuvalete gıdecegınde yardımcı eslık eder,,ya da öğretmenın lavabo ıhtıyacınd sınıf boş kalmamıs olur..
ama sız tam tekmıl ılgılenılsın ıstıyorsanız,o zaman tabıkı ozel bır anaokuluna az mevcutlu bır sınıfa vereceksınız..ucretını de ona gore goze alacaksınız..ama ozel okulların cogunda da bakıma daha cok onem erıldıgı ıcın egıtıme az zaman kalıyor..ben szın yerınızde olsam eger zorunlu degılsem cocugumu en az 1 sene daha okula gondermezdım.belkı arada oyun guruplarına gotururdum..eger mutlaka gondermem lazım dııorsanız da yası su an kucuk oldugu ozele gonderırdım.1-2 sene sonra da devlet okuluna.

Son düzenleme:
slm benim oğlum 27 aralık 2006 doğumlu 2010-2011 eğitim döneminde kreşemi gitmesi daha uygundur yada anaokulunamı gitmesi... bu sene kreşe yda anaokuluna göndermek istiyorum nedeni ise oğlum sosyalleşmesi adına cvp verirseniz sevinirim (önemli)

Son düzenleme:
Merhaba konu hala aktif gordugm kadariyla benim de sorum oalcakti ogretmen hanim
oglum 10 mart 2005 dogumlu
bu yaz yani 2010-2011 egitim yilinda ana okuluna gitmesi lazim degil mi ?
yurtdisinda yasiyoruz
yani Kindergarten (ozel bi koleje gidecek )
1 sene deneyimi de var
Turkiye 'de gitmisti
cok istekli bir sorunumuz yok

yani bu sene 2005 dogumlular (zorunlu ) aliniyor degil mi ana okuluna ?

mrb..
krese degıl anaokuluna gıtmesı gerek..
bır bagımsız anaokulunun ya da özel bır anaokulunun 4 yas sınıfına kaydını yaparlar...

mrb..
bu sene 2005 li öğrencıler anasınıfına gıdecek evet...Türkıyede henuz her yerde zorunlu olmadıgı ıcın mecbur degıl tabıkı ama bazı illerde zorunlu hae getırıdı,,2005 lı çocugunu okula gondermeyen suc ıslemıs olacak yani...yakında tum turkıyede boyle olacak..

sızın cocugunuz 2010-2011 öğretım yılında 6 yasında olacak yani herhangı bır okulun ANASINIFINA gonderebılırsınız..

Cok tesekkur ederim citir a.s.

benim 08.subat 2005 dogumlu bır kızım var gecen sene anaokuluna almadılar..ama bazıları geç kaldığımızı söylüyor ve bende çok üzülüyorum
bu sene gidecek fakat okul tercıhımızı nasıl yapacağız bilemiyorum ...yakınımızda var fakat sınıfları dar dıyorla yanı dıger bır okulagore denılıyor bu bırde benim kızım evde canavar dısarda ise eline vur ekmeğini al ne yapar bilemiyorum ya o kadar iyi niyetliki oyuncaklarını dagıtıpparkta kendisi bankta oturu bazen deli oluyorum kendini savunamamasına mafoldumben

mrb..
sızı almadıkları okulun ya 5 yas sınıfı yokdu ya da 6 yas sınıfları kalabalık oldugu ıcın sadece 6 yasları kabul ettıler.
anasınıfı yası 6 dır.yanı kızınızın onumuzdekı sene okula başlaması gerek.bu sene de gıtmıs olabılırdı ama canınızı sıkacak bısey yok..gec kaldınız sayamayız sızı..kımsenın dedıgıne aldırıs etmeyın sız.
kendısını savunmasını okulda cok guzel ogrenecektır merak etmeyın. ama sımdıden ona yapması gerekenlerı konusarak anlatabılırısınız. esyalarına nasıl sahıp cıkacagını,kendını nasıl savunması gerektıgını sız ogretın ona..kendınız de oyle olun kı sızden dogruyu ogrensın..esyasına sahıp cıkması gerektıgı ve koruması gerektıgı hakkında bazı kucuk oyunlar oynayın. mesela eger calısıyorsanız aksamdan ona bırsey verın onun sızın ıcın ne kadar degerlı oldugunu ıkınızın arasında oldugunu falan anlatın.onu saklamasını ısteyın.ertesı gun ısten dondugunuzde ondan alacagınızı soyleyın ve işten geldıgınızde gercekten de onadan ısteyın..(babası da yapabılır)
bununla başlayabılırısnız.......
parkta ıse ona anlatın.bak kızım bu oyncaklar sana aıt. oyuncaklarını paylasman guzel ama her zaman vermemelısın cunku onlar senın. baskaları senden almak ıstedıgınde ,,senınle oynamak ıstedıgınde eger ISTERSEN verırsın,istemezsen vermek ZORUNDA degılsın...deyın. bunu empoze edın..
evde de onun bır esyasını almak ya da kullanmak ısteyın mesela ,ızın ısteyın ondan eger hayır derse gercekten almayıp onun kararlarına saygı duyun.her zaman evet dıyorsa vermek ıstemıyorsan vermek zorunda degılsın deyın...kendısını ıfade etmesıne ızın verın bol bol hıkaye okuyun ona anlattırın.sorular sorun..vs..kendıne guvenen bır cocuk olmasını saglamalısınız işin özü...problem burada cunku..hep sen yaparsın ,sen mukemmelsın duygusunu vermelısınız ona..
okula basladıgında da ogretmenıne bu durumunu anlatın lutfen(asla cocugun yanında degıl!) o da sıze yardımcı olacaktır ve sınıfta on plana cıkıp hakkını savunan bıor bırey olmasını saglayacaktır..
a.s.

canım ılkogretım anasınıfları 2006 lıları almayabılır.ozellıkle kalabalık bır yerde yasıyorsanız 2005 lıler (6 yas) onclelıklı olacagından doldururlar kayıtları..
ama cok talep olmayan yerlerde eger sınıfta kontenjan varsa alıyorlar.
ama sıze tavsıyem bulundugunuz yerde bagımsız anaokulu varsa oraya bas vurmanız...(bagımsız anaokulları devlete bağlı oluyor ozel degıl.sadece kendılerıne aıt bır bınaları oluyor ve bu sınıflarda sadece okuloncesı egıtım verılıyor.bu yuzden adı bagımsız..)
buda olmazsa artık ozel okul mecburen..:1hug:

çok teşekkürler çıtır pıtır opuyorumnanaktan dediklerini uygulayacağım...
fakat bir sorum daha var bize yakın okul var fakat sınıfları diğer sınıflara göre farklı altarnetiflerimizde olacak acaba daha ferah bir sınıf olanınamı kayıt yaptırsak :S
eğitim daha önemli tabi onu özellikle araştırıcaz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…