anaokulu ogretmeni ceza vermesi

Off çok üzüldüm okuyunca. Neyse ki geç olmadan fark etmişsiniz. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın yavrularımızı. Daha çok küçükler, kendilerini savunamıyorlar. İyiki sizin gibi kendisine inanan bi annesi varmış. Öğretmen nasıl yalan söyler, hiç aklım almıyor. Anne çocuk arasındaki bağı da sarsabilirdi.

Ben kendim de öğretmenim. Küçük yaş çocuklarla iç içe değilim ama kendi çocuklarım da olduğu için biliyorum durumları. Şimdi işini çok iyi yapan vicdanlı öğretmenler de var benim nasıl böyle bir şey olabiliyor diye ağzım açık izlediğim öğretmenler de var. Oğlumun biri üçüncü sınıfta, pandemi döneminde okula başladık. İlk gün oğlum ağladı ve annemi isterim dedi diye yani bana bu bahaneyi sunarak "bu çocuk okumaz" dedi öğretmen. altı yaşında bir çocuğa neye dayanarak bunu söylediğini sorduğumda da gözlerini devirip çocuğun sınıfta ağlayıp annemi özledim demesini gösterdi. Oğlumu o yıl fiili olarak okula göndermek yerine uzaktan eğitim için dilekçe verdim ve öğretmen yüzünden hiç birinci sınıfı okumadan ertesi yıl ikinci sınıftan başladı çocuk. Ve dediği gibi de olmayıp şu an sınıfın en başarılı ve söz dinleyin öğrencileri arasında. Geçen gün aynı öğretmen başka bir çocuğa "sen bilek güreşi yapamazsın, çubuk adamsın" demiş yani lakap takmış. Duyduğumdan hiç şaşırmamam gerekirken hala şaşırabildiğimi gördüm. Küçük oğlum da bu yıl birinci sınıfa başladı. Öğretmeni sınıfta sürekli lan diyerek konuşuyormuş. Şimdi ben bu arkadaşa konuşma ve üslup eğitimi veremem bu yaştan sonra. Bir de şiddet uygulayan öğretmenlerin gidip yüzleşildiğinde " şaka yaptım, yanlış anlamış, ya da hiç öyle bir şey olmadı" gibi savunmaları meşhur.

Kendi meslek dalımızda diye işini iyi yapmayan insanları da aklamaya çalışmanın bir anlamı yok. Her meslekte iyiler ve kötüler oluyor yeter ki bizler adil gözlerle görüp yorumlayabilelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…