anaokulu ogretmeni ceza vermesi

Hiçbir şey olmazdı muhtemelen. En azından caydırıcı bir şey olmazdı.

Şimdi yazık değil mi size ? Hala anlatırken neler hissediyorsunuz kim bilir. Neden? Sığırın biri daha insan olamamışken öğretmen olmaya kalktı diye. Reva mı el kadar çocuklara?

Yahu bana da Kudra’ya da inatla yazıyorsunuz. Amacınız ne? Çocuklara bağırmakta haklısınız’ı falan duymaya çalışıyorsanız duyamayacaksınız. İşiniz zor olabilir, memnun değilseniz istifa edip başka sektöre geçin. Ay şiştim vallahi. Aynı şeyleri konuşup duruyoruz.

3000 lira bir para cezası bile öyle çok şey değiştirir ki.. 3000 lira bakın, asgari ücretin yarısı neredeyse. O bile ne kadar çok şey değiştirir.
Haklısınız sonuna kadar. Kendimizle aynı güçte biri bile bize zorbalık yaptığında ne kadar kötü hissederiz, bir cezası olsun isteriz. Bizden güçsüzü ezmek haklı veya haksız asla hoş bir şey değil. Bir de çocuklar her şeyi yapabilirler, adı üstünde çocuk. Öyle çocuklar var ki sabır zorluyorlar ama şiddet uygulamak sadece canınızı sıkanı ezebileceğiniz mesajını verir o çocuğa. Terbiye ediyorum derken zorbalığı öğretmiş olursunuz. Kaldı ki ödev yapmamışsa yapmamış, sözlü notuna yanstır geçersin. Bu kadar neden sinirleniliyor anlamıyorum.
Ama insanların da sinirlenmesini çok iyi anlıyorum. Çünkü ne yaparsak yapalım kimseye hiçbir şey olmadığı bir dönemdeyiz. En ufak bir bedel yok. Vicdan azabı zaten yok. Çileden çıkmamak elde değil. Bunu haksızlığa uğramış kişi için söylüyorum tabii yanlış anlaşılmasın.

Aynen öyle, ki ben şiddet uygulayan öğretmenin ciddi bir psikolojik tedavi almadan mesleğe dönmemesi gerektiğini düşünüyorum.
Ödev yapmadılar, öğrenemiyorlar falan değil sinirlenme sebepleri. Klasik mahkum-gardiyan deneyi. Acımasız olmaya hakları olduğunu, acımasız olabileceklerini ve zarar verebileceklerini düşünüp yapıyorlar. Ego tatmini.

Kesinlikle katılıyorum. Ne eksik ne fazla ne de güzel mantıklı düşünmüşsünüz.

5 yaşındaydım, anaokulunda bir gün öğretmen dışarı çıkacağız bahçeye dedi. sevindim ve hoplayıp zıpladım. bunun üzerine öğretmen herkesi bahçeye çıkardı ve beni sınıfta bıraktı. tek başıma oturdum ağladım. ve yaklaşık 1 ay sonra anaokuluna bir daha hiç gitmedim. bu hiçbir çocuğa "sevindiği" için yaşatılmamalı. hala içimde bu yaşadığım.

Aynı şeyleri konuşup duran okuduğunu anlayamayan kim acaba ?Ben bağırılmasını hangi mesajımda onayladım Allah aşkına biri göstersin ya.Ben işimden memnun değilim dedim mi dediysem onu da gösterin.Siz de diğer arkadaşta aynı şeyleri dönüp dönüp söylüyorsunuz bişeyi anlamamak ne kadar zor olabilir acaba ?
Öğretmen bağırabilir demiyorum 4.yazışım diyorum ki bi çocuğun konuşmasıyla bir öğretmen bu kadar yargılanamaz konunun detayları belli deil bile diyorum biri öğretmenliği diğer mesleklerle karşılaştırır biri rahat iş ben o yüzden yapıyorum der. 5.kez yazsam da aNlaşılmayacak belli.10 kez yazsam da değişmez bazı zihinler çünkü.

Tamam.

sınıfın içinde ne yaşandı, öğretmenin gerçek amacı neydi, gerçekte nasıl bir aksiyon aldı sadece çocukların aktarmasıyla bilemeyiz. yapmanız gereken sakince öğretmenle konuşup olayın çocuk tarafından nasıl algılandığını ona anlatmak. siz sağlıklı bir iletişim sürdürdüğünüz takdirde öğretmen de aynı şekilde karşılık verecektir. suratsız, sert deyip işin içinden çıkmak kolay.

Bakin yine ayni mantik. Neden insanlar ogretmene sinirsiz anlayis, hosgoru ve saygi gostermek ve minnos minnos konusmak zorunda? Bu saydiklarinizdan hangisini yapiyor cocuklara bagiran, ceza veren ogretmenler?

Bakin yine ayni mantik. Neden insanlar ogretmene sinirsiz anlayis, hosgoru ve saygi gostermek ve minnos minnos konusmak zorunda? Bu saydiklarinizdan hangisini yapiyor cocuklara bagiran, ceza veren ogretmenler?
Kimse öğretmene sınırsın anlayış göstermek zorunda değil.Olayın özü şu kimse konunun detaylarını bilmiyor.Gerçekte ne olup bitti belli değil hemen neden insanlar öğretmen sanki çocuğu dövmüş öldürmüş gibi itham ediyorlar anlamak mümkün değil.Bu sadece öğretmen öğrenci ilişkisi için değil tüm ilişkilerde önce olayı anlamaya çalışmak gerekir.Olayı anlarsın öğretmeni suçlu bulursan o zaman pençelerini çıkarırsın çok istiyorsan.O zaman sınırlı anlayış geliştirirsin öğretmene.Ama kulaktan dolma bilgilerle bir çocuğun söylemiyle hareket etmek nasıl sağlıklı olabilir?

kim sınırsız hoşgörü veya sizin tabirinizle minnoş davranmaktan bahsetti acaba? tamamını bilmediğiniz, görmediğiniz bir olayda sadece çocukların anlattıklarından yola çıkarak öğretmene yüklenmenin neresi mantıklı tam olarak? mesajımda sağlıklı iletişim kurmanın öneminden bahsettim. bir eğitim yılı boyunca çocuğunuzun gelişiminden ,eğitiminden sorumlu olan, onu en iyi tanıyanlardan biri olan bir öğretmenle iletişiminizin sağlıklı olması gerekiyor herhalde?

Hayir elbtte bir cocugun soylemiyle gidip ogretmeni suclarcasina konusmayacagiz ama diger ogrenci ve velilerle bir olayin dogrulugunu teyit edip ogretmenle hic konusmadan gidip meb’e sikayet edecegiz diyorum. Ogretmenin yanlis bir davranisindan bir sekilde emin olduktan sonra neden gidip sakin sakin o ogretmenle konusalim? Siz de bunj anlamiyorsunuz

sizin konunuzu bilmiyorum ben konu sahibine yorum yaptım. siz ne isterseniz onu yapın

sizin konunuzu bilmiyorum ben konu sahibine yorum yaptım. siz ne isterseniz onu yapın
Benim konum yok, bu konu icinde konusulan bir seyden bahsediyoruz. Burda asiri ogretmen seven grup surekli gidip sakin sakin ogretmrnle konusun ve sinirsiz anlayis gosterin kafasindalar da. Sanki ogretmenin 5,5 yasindaki cocuga bagirmasi ya da park cezasi vermesi normalmis gibi

yav beni neden alıntılayıp duruyorsunuz ben fikrimi yazdım. bence sağlıklı olan bu. açık iletişimde olmanın çözemeyeceği pek az sorun vardır bence. her öğretmen mükemmeldir, konudaki öğretmen de kesin çok doğru davranmıştır demiyorum ama bir şey olsa da öğretmenin işine müdahale etsek, haddini bildirsek diye bekleyen veli tiplemesi de az değil. orta yolu bulmak şart.

Gidip kavga edelim demiyorum ben de ama su konuyu bi bastan okusaniz neredeyse ogretmen cocugu dovse bile gidip sakince sebebini sorun, kolay mi o kadar cocugu idare etmek diyecek insanlar var.

Yani abarti bi anlayis onerisi hali, sizi de oyle sandim kusura bakmayin

Gidip kavga edelim demiyorum ben de ama su konuyu bi bastan okusaniz neredeyse ogretmen cocugu dovse bile gidip sakince sebebini sorun, kolay mi o kadar cocugu idare etmek diyecek insanlar var.
kim ne demiş beni çok ilgilendirmiyor bu kadar sayfayı geri dönüp de okuyamam ben şahsi fikrimi yazdım. çocuklar abartabilir, o yaş grubuyla ben de çalıştım. konu sahibinin çocuğunun öğretmenim bana bağırdı dediği belki sınıfa karşı yüksek sesle genel bir uyarıydı, başka bir çocuğun yarım saat mi bekletildiğini, ya da gerçekten bekletilip bekletilmediğini bilemiyoruz. her ne kadar ben tasvip etmesem de time out yöntemini uygulayan eğitimciler var. kısacası öğretmenin gerçekten sinirine mi yenik düştüğünü yoksa bir şeyler mi amaçladığını o anda onunla sınıfta olmayan kimse bilemez. yolunda gitmediğini gördüğün şeyler için şikayetten önce konuşur görüşürsün. zaten o görüşmede az çok tavır, niyet belli olur. ondan sonra yoluna bakarsın. tabii uslup yol yordam bilene...

onu söyleyen hiç olmadı.Olacağını da sanmıyorum.Sadece bazı insanlar söylenenleri abartmayı kendilerine vazife bildiler ve öğretmene laf söylemek için hazır olda beklediklerini belli ettiler.Ben bundan başla bişey görmedim diğer sayfalarda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…