anaokulu ogretmeni ceza vermesi

Ya he, ben yaptım kıyas, siz yapmadınız tamam. Size laf anlatmaya vaktim yok, zor bir işim var.

Ben size bişey demiyorum diğer arkadaş işimiz çok rahat demesine inanamadım sadece çok rahat olmadığını siz de bilirsiniz.Sizce çok mu rahat ?
Bakın ben dört sene bir holdingte çalıştım. Haftada en az 2 gün mesaiye kalırdım ve bu mesailer 22.00 civarı biterse oh bugün erken çıktık derdik. Gece 3’e kadar kaldığım oldu. Yetmedi pazar günü çalıştığım oldu. Altıda çıkıp eve gelsem dahi bir telefonla bilgisayarın başına geçip uzaktan bağlanarak işimi yapmam gerekirdi. Sosyal hayatım ölmüştü, dinlenebilirsem şükrediyordum. Şimdi haftada dört gün yarım gün çalışıyorum, hafta sonu rahatım. Evet daha az kazanıyorum ama bu performansa normal bence. Yani evet önceki yaşanmışlıklarımı düşününce öğretmenlik rahat bir meslek ve rahat olması benim bu mesleğe geçmemde bir etken.

Böyle konular bana garip geliyor ya :/ Sınıf ortamında ses yükselir illa ki. Yoksa o yaştaki çocukları belli bir düzende tutmak mümkün değil. Siz nasıl okullarda okudunuz öğretmenleriniz hep konuşma ses tonuyla mıydı bilmiyorum ama o şekilde asla sınıf kontrolü sağlanmaz yani. Yarım saat bankta oturtması kötü olmuş ama başka çocukları rahatsız mı ediyordu, eşyalara mı zarar veriyordu vs bilmiyoruz ki. Öğretmen arkadaşlarıma her gün bir veli on tane şikayetle gelir biz de hep şaşırırdık bunun için sınıfa mı geliyorlar diye. Hepimiz öğrenci olduk öğretmenlerimiz sesini yükseltti gayet bunda ne var asla çözemedim.

Sınıf kontrolünü sağlamak için yüksek sesle sınıf yönetimine uğraşmakla bir çocuğu hedef alıp yapıştırıcı kapağını kapatmadı diye azarlamak amaçlı bağırmak aynı şey mi sizce?

Anasınıfından lise sona kadar bireysel olarak bağırmamış bir öğretmenim olmadı hiç. Çok sevdiğim öğretmenlerim vardır hala sevgiyle anarım onların da bireysel olarak bağırdığı kızdığı çok duruma şahidim. Hınç çıkarırcasına zarar verme amaçlı değil anlık duruma göre ses yükseliyor bazen. Öğrencilerin çoğu evde olduğu gibi değil ki. Sınıf ortamında çok değişiyorlar. Çoğu veli sınıf ortamına şahit olmadığı için bağlamından kopuk yorumlayabiliyor. Ben öğrenciyken bile bazı öğretmenlerime acırdım. Herkes mi robert kolejlerinde üst düzey kreşlerde falan okudu bilmiyorum ama öğretmenin bağırmasına şaşırmak bana garip geliyor. Okula gidip hesap sorulacak bir şey değil bana göre. Şiddet ya da sistematik küçük düşürmeler vs bunları dahil etmiyorum tabii ki. Ama bu tarz durumlarda çocuklar içe kapanır, okul korkusu oluşur, durduk yere ağlama korkma durumları falan gözlenir bir şekilde fark edilir.

Öğretmen bireysel olarak da sessiz dur, şunu yap, bunu yap diye yüksek sesle söyleyebilir tabi ki. Bağırmaktan anladığım şu benim;

Çok açık söylüyorum çocuğuma şu muameleyi yapacak insanı yakarım. Mecazen de değil. Yolarım onu. Doğmadı henüz şunu yapıp da hasarsız atlatacak insan evladı. Yeniden izleyince tüylerim ürperdi.

Evet mesela burada hınç çıkarırcasına bir tavır var karşıyım kesinlikle. Sistematik bir aşağılama söz konusu. Keşke böyle mesleklerde çalışma ehliyeti için diploma yeterli olmasa da detaylı psikolojik testlerden-görüşmelerden falan geçseler. Videodaki kişinin derdi çocukla değil, kendi nefretini kusmuş resmen.

Yani… keşke. Yoksa arkadaşına pipisini gösterip oyuncaklarla kafasına vuran çocuğa da fısıldayarak “yapma evladım” denmesini tabi ki beklemiyoruz. Ama bu saydıklarımı yapan çocuğa dahi bu videodaki tavır gösterilmemeli.

Siz tüm bunları yapınca o öğretmenden ne farkınız kalmış oluyor o zaman ? Hak yasal yolla aranır.
Bu haberdeki çok uç bir örnek.Bu şekilde davranan bir öğretmen tabi ki gerekli yerlere şikayet edilmeli gereken neyse yapılmalı.Ama Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir.Kimsenin cezasını kimse veremez.Vermemeli..

Bu performansa alınan ücret normal diyor Sinirlenmeyeceğim sinirlenmeyeceğim sinirlenmeyeceğim

Burada abartı bi nefret kusma var sanki sinirini çıkarıyor gibi. Sadece çocuğa değil hiç kimseye yapamazsınız böyle bir şeyi. Bizim okulda böyle öğretmen çoktu direkt bana yapmazlardı ama ben ona rağmen korkardım. Çok incitici bir şey. Kamerayı kim koymuşsa aklına iyi gelmiş ama ben zaten sınıflarda kamera var diye biliyordum. Veli yapacağını yapmış da böyle kişilerin öğretmen olmaması lazım herkesin tahammül sınırı aynı değil ama başka meslekler seçilebilir.
Sonuçta kimse kimsenin tahammülsüzlüğünü çekmek zorunda değil.
Lisedeki biyoloji öğretmenim aynen böyleydi aşırı tırsardım adamdan hatta arada yolda görüyorum hâlâ tırsıyorum. Bir kere ödev yapmayan çocuğun kafasında kitap parçaladı çocuğun kafası yarıldı. Çocuk şikayet etse nolurdu acaba.

Bu performansa alınan ücret normal diyor Sinirlenmeyeceğim sinirlenmeyeceğim sinirlenmeyeceğim
Çok istiyorsanız sinirlenin valla o kısımla ilgilenmiyorum. Ben işimden de iş saatlerimden de kazandığım paradan da memnunum. Siz memnun değilseniz memnun olacağınız bir kariyer planlaması yapabilirsiniz benim yaptığım gibi.

Bakın bu dediğiniz doğru. Geçen yaz veya bir önceki yaz alaçatı'da bir mekanda eşiyle giden adamın biri kavga esnasında göğsünden bıçaklanıp hayatını kaybetti. Üstelik küçük çocuğu da vardı.
Bir tane de kendi duyduğumu söyleyeyim, 2-3 adam bir genci yalvartana kadar dövüyorlar ve arkalarını dönüp giderken dövülen genç, eline büyükçe bir taş alıp kendisini dövenin kafasına vuruyor ve o adam orada hayatını kaybediyor.
Doğruluğunu yanlışlığını geçtim hayatınızdan da olabilirsiniz ölümü bile göze alacağım kadar ciddi bir durum olmadığı sürece dövüş sanatı bildiğim halde yapmazdım ben böyle bir şey sanırım. Ya da ben yeterince cesur değilim bilemedim.

Çocuklara bireysel bagirmiyorum sadece sınıfta çok fazla gürültü,ses olunca genel olarak sysmlarini soyluyorum tabiki sesim biraz yükseliyor sınıf içerisinde öğretmenin bır otoritesi olmalı küçük çocuklar bile bazen bunu kullanabiliyorlar
Çok güzel anlatmışsın böyle anlayışlı herşeyin bilincinde olan velilere ne kadar çok ihtiyaç var.

mola yöntemi var ama süresi bu kadar uzun değil, anaokul çocuğu için 5-6 dk duvara dönük bir şekilde bekletilmesi yeterli.

mola yöntemi var ama süresi bu kadar uzun değil, anaokul çocuğu için 5-6 dk duvara dönük bir şekilde bekletilmesi yeterli.
Sürenin ne kadar olduğunu nereden biliyorsunuz? Henüz süre kavramı olmayan çocuğun anlatımından öğretmenin çocuğu ne kadar beklettiğini anlayamayız.

Sizin memnun olup olmamanız da beni gram ilgilendirmiyor.İstanbul’da yaşayan bir öğretmen tek başına ek derssiz sadece maaşıyla nasıl geçinebilir kiralar maaşının nerdeyse 3/2si ? Hiç bi öğretmenin bunu yeterli bulduğunu ve savunduğunu düşünmüyorum.Ben mesleğimden gayet memnunum ayrıca sizin gibi daha rahat diye rahatıma düşkünlüğümden değil sevdiğim ve istediğim için tercih ettim.

Tabi sizin istediğiniz gibi değilse bir öğretmen işini layıkıyla yapmıyor oluyor çok haklısınız.
Alakası yok disiplin adı altında çocuğuma gereksiz bağırıp gereksiz cezalar uygulaması iki oglumunda ilkokul öğretmeninden memnundum ikiside bağıran ceza veren öğretmenlerdi ama gereksiz tepkileri yoktu siz olayı tamamen yanlış anliyosunuz her dediklerine bizde evet demiyoruz ama herşeyin bi adabı usulü var

Öyle başa böyle tarak. Nasılsa kimse bir şey yapmaz diye at koşturamaz kimse çocukların üzerinde. Farkım kalmazsa kalmasın. Ben en azından çocuğum için yapmış olurum. İğrenç egomu tatmin etmek için değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…