oğlum 49 aylık iken kendi çalıştığım okulun anasınıfına kaydını yaptırdım. okulda 5 yaş sınıfı açılmadığı için sınıfının en küçüğü yaş olarak.
okula başladığı ilk gün ağlayan arkadaşlarına şaşıran,beni kesinlikle sınıfında istemeyen,sorulan sorulara cevap veren ve günaydınını kimseden esirgemeyen bir çocuktu.
beslenme konusunda evde çok sıkıntı çekmeme rağmen okula başlayınca öğretmenini dinler o da düzelir denirdi ama....
ne zaman ana sınıfına gitsem oğlumu dışarıda araba sürerken görüyorum. öğretmeni ben çıkardım. etkinlik yapıyorduk diyor. alp sıkılmasın diye dışarı koridora çıkardım diyor.
şiddet bilmeyen bir çocuk.. tv'de bile kavgalı sahnelerde tepkisini dile getiren,tv yi kapatan bir çocukken sınıfta arkadaşları tarafından bır kaç kez darp edilidi.. öğretmeni ben sınıftaydım önemli bişeyi yok dedi.. ama sol gözü ertesi gün morardı. olsun onlar çocuk ama bıraz daha dikkatli olalım dedim.. çok geçmeden 2 gun sonra sınıfa girdim.. öğretmen velilerini almış koyu bir sohbette,öğretmene selam verip kafamı çevirene kadar alp'in çığlığı koptu. ağzı gözü kan içinde,öğretmen benden sonra gördü manzarayı.. yerde araba ve legollarla oynayan oğluma kendi etrafında dönen başka bir çocuğun çantası çarpmış.. dudak patlamış.. öğretmenin bana verdiği tepki: kusura bakma hocam.. ama o nasıl kanamaydı.. burun kanasa bu kadar kan gitmezdi
habire para topluyoruz.. 60 lira ya bir set alındı.. akabinde 20 liraya bir set daha alındı.. daha o gelmeden 20 liraya başka bir set daha,70 liraya oyuncak alındı ve düzenli aidat ödüyoruz ve ben aynı okulda eğitimciyim..alınanların hızına ben yetişemiyorum ama alınan kaynaklar eve gönderiliyor okulda bir çiizik bile atılmıyor.. evde siz tamamlatın deniyor..
23 nisan için kasım ayından itibaren dans hocası tutuldu.. aylık düzenli ödeme yapacağız.. dans hocası ders saatlerinde çalıştıracak.. öğretmen bu arada elinden düşürmediği blackberrysi ile facebookta paylaşım yapacak:)
toplantıları genellikle ders saatınde yaptığı için ben hiç bir toplantıda olamıyorum.. geçen kazayla bi toplantıya katılayım herşeyden geri kalıyorum dedim. öğretmenimiz hocam biz toplantı yapıyoruz senınle şu an ilgilenemiyeceğim dedi..
okul çıkışları oğlumu almaya gittiğimde bari öğreneyim diyorum.. ama nedense bana verilen cvp'' ay hocam sana söylemeyi unutmuşum oluyor:)
ben unutulmak istemiyorum... ne oğluma ne de bana öğretmen ayrımcılığı yapılsın istemediğimi defalarca söylememe rağmen şu an it gibi pişmanım..
beslenme listemiz zaten bir fiyasko:
pazartesi: peynirli börek,meyve suyu;kivi
salıatatesli börek;süt;elma
çarşamba: krep,peynir,limonata
perşembe: omlet,ayran,portakal
cuma:simit,helva,salam,armut...ayran vb
ve çantasına düzenli koyduğum beslenme akşama açılmadan geri geliyor.. çunku öğretmenımız beslenme duasından ssonra sigara molası için dışarı çıkıyor.. ama sabah mutfakta kendisi için sucuklu yumurta yaparak bütün öğrencilerinin sabah sabah nefis sınavı vermesine sebeb veriyor.. ve benim oğlum ben acıktım diyince sadece öğretmen çocuğu olduğu için yemesine izin verilip bu çok komik bişeymiş gibi anlatılabiliyor..:))))
o okulda öğretmen olmasam çoktan şikayet mercilerine duyrulmuştu durum.. püffff
Seni anlıyorum benim kızım şu an 21 aylık ve anneanne babaanne ortak bakıyorlar 2 ay 2ay yanımızda kalıyorlar tamam ufaklık için çok iyi ama bizim özel hayatımız ve benim ruh sağlığım kalmadı. önmüzdeki sene başında 30 aylık olacak kreşe verip vermeme konusunda hala kararsızım. sen de çocuğun yanında olsun istedin anasınıfına yazdırdın (benim de aklıma gelecek ilk çözüm) ama sizin öğretmen bir kere sorunlu, böyle bir öğretmenlik anlayışı yok çuval çuval para topla kitaba çizik bile attırma bence al çocuğunu o anasınıfından, okula karşı yanlış bir bakış açısı geliştirebilir. ya da müdürle konuş. sen nöbetteyken bir çocuğun ağzı kanasa hesabını senden sormuyorlar mı? bunlar küçücük çocuklar can güvenliğii de sağlayamıyorsa ne işi var o sınıfta? senin yavrunun daha kreş çağı bence anasınıfına erken vermişsin.
Erken verdiğimin farkındayım ama yukarıdaki sorunların hiç biri oğlumun yaşı itibariyle yaşayacağı sorunlar değil.
ben oğluma bakıcılık yapılsın diye anasınıfına vermedim. yakınımda olsun,arkadaşları olsun,sosyal olsun yeter.. ama son derece sosyal olan oğlum bu yetilerinide yanlış eğitim sayesinde kaybetmek üzere sankii... size de benden yasayan nasihati,babaanne anneanne 6 yasına kadar devam etsin..bırakın bir iki sene özel hayatınız olmayıversin..
Daha önce de söylediğim gibi seni çok iyi anlıyorum ben de seninle aynı sıkıntılardan dolayı kreşe vermeyi düşünüyorum çünkü bu şekilde çok yalnız ve arkadaşsız büyüyor. zaten 48-49 aylık çocuğun bakıcıya ihtiyacı yok ki. belki başka anasınıfına versen çok da memenun kalırdın burada sorun öğretmende çocukların önünde sucuklu yumurta yiyen ve facebookta dolaşan bir tipten bahsediyorsun. Allah bilir 2-3 tane de stajyeri vardır kalan işleri de onlar yapıyordur. uygun bir kreş bulamaz mısın kendi yaşıtları ile oynayabileceği? ya da daha önce verdin mi, kreşlerle ilgili bir tecrüben var mı?
kreşe vermedim.. ancak 26 aylık bir oğlum daha var.. onun bakıcısından memnunum ama konuşmuyor oda.. dr;'' haftada en az bir gün kreşe vermelisin''..dedi.
konuşabilmesi için buna ihtiyacı var dedi. yakın çevrede bakacağım ama kreş kelimesi nedense beni korkutuyor.. inan sebebini bilmiyorum.
benim kızım 21 aylık daha 2 günden önce memeden ayırdım. çok konuşmuyor benimki de çat pat bir şeyler çeviriyor ağzında. Ama yabancılara karşı çok tepkili kendini dokundurtmaz sevdirmez benden başkasına gitmez evde ben varsam. beni de bunlar korkutuyor. eylülde 30 aylık olacak deneyeceğim kreşe vermeyi.
benim kızım şuan 38 aylık ve eylülde başladık kreşe:))3 yaşını bitirmeden yani..ben de öğretmenim..kreşimizi seçerken bana yakın olanı değil..çocuğumun en iyi şekilde eğitim alacağı,sosyalleşeceği okulu seçtim..öğretmenimiz başından beri çok içimize sindi... sınıfımızda 2008 li çocuklar var..10 kişi zaten sınıf mevcudu..öncelikle siz çocuğunuzu kendinden büyük yaş grubuyla aynı sınıfa göndermekle hata yapmışsınız... çocuğunuza okulun hiç bir +sı yoksa bence acilen alın... ve başka okulları değerlendirin derim ben...
benim kızımı bir gün aynı yaşıt arkadaşı itmiş ve masaya çarpmış çook az bir çizik vardı kolunda..babası çıldırdı..öğretmen arandı,müdüre hanım arandı..nerdeyse okuldan alıyordu eşim...benim çocuğum çok kıymetli..neden kendinden büyük bir çocuktan dayak yesin ki??
öğretmenimiz ne zaman arasam açar telefonu ve en az 15 dk. konuşuruz..her fırsatta fikir alışverişi yaparız...ben ing. öğretmeniyim gönüllü olarak ders verecem bizim sınıfa...
kızım tırnak yiyordu aşırı şekilde okula başlamadan önce..ve 2 haftadır bıraktı kendiliğinden..okulda stresini atıyor..mutlu geliyor:)))
bu arada bizim okulumuz da devlet okulu..ama değme özel okullardan güzel:))
merhaba durumunuz için çok üzüldüm ben de devlat anaokulunda öğretmenim bu yıl sınıfım 48-60 ay aralığında.Böyle meslektaşlarım olduğunu görünce inanın çok üzülüyorum biz üzerimizdeki bakıcı imajını silmeye çalışırken anlattığınız tipte öğretmenler sinirlerimi hoplatıyor açıkçası.Okul öncesi öğretmeni böyle olmamalı daha özverili olmalı,mesleğini sevmeli.Mesela benimenim telimin sesi kısıktır. Velilerlede bu durumu görüştüm mesai saati dışında istedikleri zaman arayabilirler beni ama derste zır zır telin çalmasını istemem ailem bile aramaz o saatlerde,yarım gün çalıştığım halde çıkışım geç saatlerdedir velilerimle çıkışta görüşürüm çünkü.İnanın lavaboya bile gitmem ders saatinde .Kesinlikle hakkını vermek gerektiğini düşünüyorum akşam yastığa başımı koyduğumda vicdanım rahatsa problem yok.Allah yardımcınız olsun
Siz bakıcılık yapmasını istememişsiniz ama anladığım kadarıyla öğretmeniniz öyle düşünmüyor . İki çocuğunuzuda aynı kreşe verebilirsiniz O yaş grubu için kreş daha uygun.