• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu Alt Değiştirme

nottoday

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2015
244
333
53
29
Merhaba arkadaşlar.. Paragraflarca yazıp yazıp silmişim, çok uzatmışım.

Şimdi en yalın haliyle yazıyorum. Okul öncesi öğretmeniyim. Daha önce 2 kolejde öğretmenlik yaptım. Milli eğitime bağlı okulda hiç görev almadım. Bu sene alıyorum ama.

Bir sitede yine benim gibi bir öğretmen yazmış bu konuyla alakalı soru sormuş.
Temizlikten görevli personel yoksa anaokulunda çocuk altına kaçırırsa ne yapılmalı diye.
Öğretmenler de velisini arıyacaksın. O gelip değiştirecek. Yedek kıyafette isteme, senin görevin sanarlar bunu diye cevap vermiş.

Çalıştığım kolejde 3 ayrı temizlik personelimiz vardı bu tarz durumlarda ilgileniyolardı. Şimdi sayfaları araştırınca böyle yorumlarla karşılaştım. Deneyimsiz oldugum için soruyorum.

Özellikle çocuğu okul öncesi dönemde olan annelere soruyorum.
Veya bu durumu yaşayan annelere.
Öğretmen sizi arayıp çocuğunuzun altını değiştirmeye sizi çağırdı hiç.
Veya toplantıda bundan bahsetti mi? Tepkiniz ne olurdu.
Bu gayet normal bir durum mu? Çekimem yersiz mi?

Benim kizim ozel okulda, hic altina kacirmadi ama parka inip ciktiklarinda, terlediginde, uzeri kirlendiginde mutlaka degistirilip gonderiliyor, yardimci ogretmen yapiyor bu isi.
Devlete gelince, cevremde ozellikle devlete bagli bagimsiz anaokuluna gonderenler bagista bulunup yardimci alinmasini sagladilar.
Yardımcı olmadiginda öğretmen insiyatifine kaliyor, degistiren de var degistirmeyen de ama veliyi arayan ben duymadim.
Eskisehirde arkadasimin oglu altina kacirmis buz gibi havada islak islak servise binip eve gelmisti, ogretmeni ben 30 cocugun hangi birine bakayim, tek tek arayamam velileri demis...

Ben yurtdışında yaşıyorum.
Tuvalet alışkanlığı olmayanı almıyorlar devlet okuluna.
3 yaş grubundayız, okula başladığı ilk hafta oğlumun bir vakası oldu, çağırdılar gittim değiştirdim. Sınıfa geri döndü. Sırf bu sebepten tüm dönem boyunca okul zamanı çok uzaklaşamadım civardan.

Ben okulöncesi öğretmeniyim , ilkokulda çalıştığım için bizimkilerin yaşı büyük , öyle çok altına kaçırma olayı olmuyor , olduğu zaman Veli'yi arıyorum , eğer gelemeyecek durumdaysa yanımızda çalışan hizmetliye söylüyorum .. Alt değiştirmek öğretmeninin görevi değil , baştan bunu belirtmelisin

Ben öğretmenin alt değiştirmesine karşıyım görev tanımında yok böyle bir şey ayrıca bakıcı vs de değiştirmesin çocuğumun özel bölgesine kimse dokunsun istemem. 3 yaş çocuğuna yapabildiği kadar altını temizlemesi aileler tarafından öğretilmeli bence ille süper bir temizlik beklenmesine gerek yok

Kızım krese giderken arada bir iç çamaşırı hafif kirli gelirdi hiç sorun yapmazdım zaten öğretmen ilk hafta toplantı yapıp bize bu tarz konularda bilgi vermişti

Benim kizim ozel okulda, hic altina kacirmadi ama parka inip ciktiklarinda, terlediginde, uzeri kirlendiginde mutlaka degistirilip gonderiliyor, yardimci ogretmen yapiyor bu isi.
Devlete gelince, cevremde ozellikle devlete bagli bagimsiz anaokuluna gonderenler bagista bulunup yardimci alinmasini sagladilar.
Yardımcı olmadiginda öğretmen insiyatifine kaliyor, degistiren de var degistirmeyen de ama veliyi arayan ben duymadim.
Eskisehirde arkadasimin oglu altina kacirmis buz gibi havada islak islak servise binip eve gelmisti, ogretmeni ben 30 cocugun hangi birine bakayim, tek tek arayamam velileri demis...

Evet kolejde çalışırken bizde değiştiriyorduk. Yedek kıyafetleri vardı çocukların. Modern dans, halk oyunları yüzme gibi birçok ders vardı.
Terliyorlardı hepsini değiştiriyorduk zaten birkaç ay sonra kendileri üstünü değiştirmeyi öğrenmişti.. Terleyince kıyafetini getirip değiştiriyordu :)

Çok üzüldüm, büyük tuvaletini değil de küçük tuvaletini çok değiştirdiğim oldu çocukların. Tuvaletten çıkınca birkaç damla kaçırdıklarını söylediklerinde direk değiştiriyordum..
Çok üzüldüm çocuğa

Ogretmenin insiyatifi. Degistirmek evet onun gorevi degil ama devlet okullarindaki personel durumlarini biliyoruz, ogretmeni zor bulup da yardimcinin y'sini goremeyen okullar var. Ben koy okullarinda tuvalet temizleyen ogretmen de gordum, catida kiremit aktaran da gordum. Onlar da gorevleri degil ama yapiyorlar ne yapsinlar?

Altını değiştirme bence sorun olabilir. Çünkü senin görevin değil.
Ayrıca cidden tuvalet eğiitmi alışkanlığı kazanmadan neden alınıyor ki oraya

Alafranga alaturka tuvalet korkusu, oyun oynarken fark etmeme ve oyundan kopmama için kaçıran oluyor.. haklısınız

Öğretmen değilim veli de değilim henüz ama yazmak istedim :)

Bence alt değiştirmeyin ... Hem öğretmenin işi bu değil hemde çok riskli her anlamda ...
Şahsen benim kızım altına kacirsa veya üstü değişmesi gerekse okuldan aranıp bilgi verilmesini beklerim isteğim bu yönde olur
Gelirim temizler değiştiririm

Ne görevli ,ne öğretmen herhangi biri bunu yapsa asla kabul edemem ... Mümkün değil yani benim için.kiyamet bile kopar okadar imkansız benim için

Bu yüzden bence çekinmeden açıkça en baştan belirtin konuşmanız gerekiyorsa bu durumu .

Ben öğretmenin alt değiştirmesine karşıyım görev tanımında yok böyle bir şey ayrıca bakıcı vs de değiştirmesin çocuğumun özel bölgesine kimse dokunsun istemem. 3 yaş çocuğuna yapabildiği kadar altını temizlemesi aileler tarafından öğretilmeli bence ille süper bir temizlik beklenmesine gerek yok

Kızım krese giderken arada bir iç çamaşırı hafif kirli gelirdi hiç sorun yapmazdım zaten öğretmen ilk hafta toplantı yapıp bize bu tarz konularda bilgi vermişti

Çocuk haklarına çok önem veren bir öğretmenim.
Özellikle madde 18 en büyük zaafımdır benim.
Kesinlikle dediginiz doğru öğretmenin görev tanımında bu tarz bir şey yok..
Ama iş öğretmende bitse keşke. Zümremiz çok dikkat ederdi. Tuvaletini birkaç damla kaçıran öğrenci direk gelip söylerdi bana değiştirirdim külotunu. Ama çocuk hakları öğrenince okuyunca açıkçası ben de hak veriyorum size

Öğretmen değilim veli de değilim henüz ama yazmak istedim :)

Bence alt değiştirmeyin ... Hem öğretmenin işi bu değil hemde çok riskli her anlamda ...
Şahsen benim kızım altına kacirsa veya üstü değişmesi gerekse okuldan aranıp bilgi verilmesini beklerim isteğim bu yönde olur
Gelirim temmizler değiştiririm kendim

Ne görevli ne öğretmen herhangi biri bunu yapsa asla kabul edemem ... Mümkün değil yani benim için.

Bu yüzden bence çekinmeden açıkça en baştan belirtin konuşmanız gerekiyorsa bu durumu .

Çok teşekkür ediyorum. Umarım velilerim sizin gibi düşünür... Toplantıda bahsedicem bakalım..

Çocuk altına kacirmissa elbette saatlerce öyle bekletilmez ama alt silme popo temizleme gibi şeylere karşıyım

İşte bende kesinlikle.
Şimdi veliyi arasam hemen gelir mi, çocuğun öyle beklemesi.. ben etkilenirim bu tarz durumlardan gece uyuyamam kafaya takmaktan. E öbür türlü bende değiştiremem.. bu yüzden kafaya takıyorum.

Anne olarak cevap vereyim. Kızım için kreş ararken ilk sorduklarımdan biri tuvalete kimin götürdüğüydü. Hala da kreşinde takip ederim. Öğretmeninin götürmesini isterim. Temizlik görevlisi çocuğa nasıl davranacağını bilemez diye korkuyorum açıkçası. Üstelik sürekli temizlikle uğraşırken elinin hijyenine dikkat edip çocuğa dokunur mu bilemem. Sınıflarında 2 öğretmen var. 15 kişiden fazla olamıyor sınıf. Üstünü de kirletse öğretmenleri değiştiriyor, tuvalete de onlar götürüyor. Velinin çağrılması bana çok garip geldi. Veli çalışıyorsa işi bırakıp onca yolu mu gelecek üst değiştirmeye? Gelirse de çocuk öyle bekleyecek mi?

Merhaba arkadaşlar.. Paragraflarca yazıp yazıp silmişim, çok uzatmışım.

Şimdi en yalın haliyle yazıyorum. Okul öncesi öğretmeniyim. Daha önce 2 kolejde öğretmenlik yaptım. Milli eğitime bağlı okulda hiç görev almadım. Bu sene alıyorum ama.

Bir sitede yine benim gibi bir öğretmen yazmış bu konuyla alakalı soru sormuş.
Temizlikten görevli personel yoksa anaokulunda çocuk altına kaçırırsa ne yapılmalı diye.
Öğretmenler de velisini arıyacaksın. O gelip değiştirecek. Yedek kıyafette isteme, senin görevin sanarlar bunu diye cevap vermiş.

Çalıştığım kolejde 3 ayrı temizlik personelimiz vardı bu tarz durumlarda ilgileniyolardı. Şimdi sayfaları araştırınca böyle yorumlarla karşılaştım. Deneyimsiz oldugum için soruyorum.

Özellikle çocuğu okul öncesi dönemde olan annelere soruyorum.
Veya bu durumu yaşayan annelere.
Öğretmen sizi arayıp çocuğunuzun altını değiştirmeye sizi çağırdı hiç.
Veya toplantıda bundan bahsetti mi? Tepkiniz ne olurdu.
Bu gayet normal bir durum mu? Çekimem yersiz mi?

2 oğlumdada ana okulunda alta kaçırma olayı yaşamadık.. ancak alt üst mutlaka yedek kıyafet istendi..terlediklerinde mutlaka üstleri değiştirildi.
meb e bağlı diye yardımcı olmuyor değil ki.. siz devlet anaokulunu mu kastettiniz?

Kardeş bunlar okul öncesi bebe kusarda çişde yapar dökerde ıyyy ben yapmam temizlikçi gelsün diyen biryere çocuk emanet etmem evde çocuğuna tenizlikçimi çağırıyorsun benim çocuğumu benimsemeyeni bende istemem
Nasıl yani
Kusmakla bir değil durum...
Mahremiyet eğitiminden haberiniz yok mu ?
Bunun dışında tacizci tecavüzcü dolu ortalık...

Ben okulöncesi öğretmeniyim , ilkokulda çalıştığım için bizimkilerin yaşı büyük , öyle çok altına kaçırma olayı olmuyor , olduğu zaman Veli'yi arıyorum , eğer gelemeyecek durumdaysa yanımızda çalışan hizmetliye söylüyorum .. Alt değiştirmek öğretmeninin görevi değil , baştan bunu belirtmelisin
Merhaha umarım personelimiz olur bizimde..
Yaş grubu kesinlikle çok önemli. Büyük yaş grubunda bu tarz olaylar yaşanmıyo..

Back
X