Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Anaokullarında yemek sorunu

semyxixl

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2007
672
3
Merhaba arkadaşlar benim kızım 1 Nisan 2005 doğumlu ve onu önümüzdeki dönem 4-6 yaş devlet anaokullarından birine göndermeyi düşünüyorum.Aklıma takılan bir mevzu var ki oda şu kızım çok yemek seçiyor hayatta yemeyeceği şeyler vardır ki birkaç anaokulun netten yemek listelerine baktığımda bunları görüyorum ve kızımın aç kalması korkusu var.Aklıma çocuklarla olunca alışırda diyorum ama ya tersi olursa yani yemezse o durumlarda bu okulların alternatifleri oluyor mu yani çocuk aç kalamaz ya.

Hangi konu başlığına koyacağımı bilemediğim için ayrı olarak sormayı tercih ettim.

valla canım ben 1 yıl staj yaptım bi özel anaokulunda hayatımda dedim bi dahamı tövbe anaokulunda çalışmak..yememe gibi bi lüksleri yoktu öğretmenler zorla ağızlarına tıkıştırıyorlardı...zaten kendini müdür zanneden iki kişinin açtığı bi anaokuluydu..staj için mecburduk..ama okulların anaokulları çok dikkat ediyorlar yemekleri çok güzel çıkıyor bizim okulun anaokulu öyleydi...o yüzden bilmediğiniz anaokuluna çocuklarınızı yazdırmayın yada takipçisi olun...ben çocuğum olursa anaokuluna göndermem yada ben eğer çalışırsam bi anaokulunda yanımda tutarım sürekli...bende çocuk gelişimi mezunuyum ama asla onların yaptığı gibi yapmam..

valla canım ben 1 yıl staj yaptım bi özel anaokulunda hayatımda dedim bi dahamı tövbe anaokulunda çalışmak..yememe gibi bi lüksleri yoktu öğretmenler zorla ağızlarına tıkıştırıyorlardı...zaten kendini müdür zanneden iki kişinin açtığı bi anaokuluydu..staj için mecburduk..ama okulların anaokulları çok dikkat ediyorlar yemekleri çok güzel çıkıyor bizim okulun anaokulu öyleydi...o yüzden bilmediğiniz anaokuluna çocuklarınızı yazdırmayın yada takipçisi olun...ben çocuğum olursa anaokuluna göndermem yada ben eğer çalışırsam bi anaokulunda yanımda tutarım sürekli...bende çocuk gelişimi mezunuyum ama asla onların yaptığı gibi yapmam..

merhaba benim kızım 6 yaşında ve şu an devlet okulunda bir anasınıfa gidiyor biz bir çok konudan şikayetçiyiz ancak ne kadar takipte etsek sorunlarla baş etmek zor çünkü sorun çok. öğretmen baş sorun zaten. bundan 2 gün önce makarna günleriydi acılı ketçap sıkmışlar çocuğumun şu an heryeri kabardı alerji oldu iğne yaptırdık acilde. ama öğretmen hatalarını söyleyince tavır yapıyo çocuğumu anasınıfına vermek bende istememiştim ama 1. sınıfa başladığında diğerlerinden 1-0 geride başlamasından korktum. şimdi pişmanım ama alırsamda kızım etkilenecek! ortada kaldım... her eğitmen sizin gibi hassas olsa keşke!...

devletler boyle ozeller boyle dıye bır genelleme yapamayız...
her okulun kendıne gore bır tavrı var..kımisi arkadasın dediği gıbı zorluyor cocugu
yemesı için.,,,kımısı baskı uygulamıyor yemeyen cocuğa ve ogunkü menüden ne yemek ısterse sadece onu yıyebılıyor..
ama kesınlıkle cocuklardan bu yemeği emeyen olursa onlara altarnetıf bıe yemek yapma soz konusu olamaz hıcbır okulda.eğer varsa da o okul sadece tıcarı kaygılardan cocuk tutmak ıcın yapar bunu..
hemen onyargılı olup benım cocugum bu yemeklerı yemez kı demeyın.ben ne cocuklar gordum annesı sızın gıbı konusan ve asla yemez dıyen...cocuk ortama alıstığında arkadaslarıyla uyum gostermeye çalışıyor ve öğretmenın pekiştirec ve odullerıyle hıc yemez dediğinz yemeyı bayıla bayıla yemeye başlıyor..ben cok yasadım bunu ve anneyı ınandıramadım ve cocuk yerken vıdeo kayıt yaparak ıspatladım..
tabı her cocuk boyle olmayabılır.heres her yemeği sevmek ve yemek zorunda değil.ccoğumuzun sevmediği ve yemediği yemekler var.
eğer cocuk yemıyorsa atıyorum kabak ve makarna var dıyelım kabağı yemez ama makarnayı yer ogunluk.akşam yemeğinde sız ogunun telafsını bı sekılde yaparsınız ama kesınlıkle evden getırdiği yemeği yeme yada alternatif sunulması soz konusu olamaz....
sırf bunun ıcın de cocuk anaokulundan mahrum bırakılamaz.o öğün bırsekıde telafı edılır ama eğitim gec kalmamalı bence..
eğer cok takılıyorsanız bu konuya tam gun değil yarım gun verın okula. tum yemeklerını evde yesın..a.s.

adyali bence hassas olduğunuz konuları öğrt şle paylasırsanız ortam yumusayacaktır..
bu arada makarnaya nıe acı ketcap sıkmış olabılırlerkı ılgıncc???

Merhaba arkadaşlar benim kızım 1 Nisan 2005 doğumlu ve onu önümüzdeki dönem 4-6 yaş devlet anaokullarından birine göndermeyi düşünüyorum.Aklıma takılan bir mevzu var ki oda şu kızım çok yemek seçiyor hayatta yemeyeceği şeyler vardır ki birkaç anaokulun netten yemek listelerine baktığımda bunları görüyorum ve kızımın aç kalması korkusu var.Aklıma çocuklarla olunca alışırda diyorum ama ya tersi olursa yani yemezse o durumlarda bu okulların alternatifleri oluyor mu yani çocuk aç kalamaz ya.

Hangi konu başlığına koyacağımı bilemediğim için ayrı olarak sormayı tercih ettim.

Bende senin gibi kızımı erken okula verdim.Ve direk takıldığım nokta yemekti.Sonra gözümü kapattım ilk ay gözlerinin altı bile morardı.Çünkü hem kendisi yiyemiyordu hemde yemek seçiyordu.Sonra alıştı.Ama öğretmen yemesine yardım ediyordu arada.bende hiç sormuyordum yemek yedimi diye.Sorduğum zaman hemen evet yedi diyorlardı.Bende okuldan alır almaz karnını doyuruyordum.Ama gerçekten çok fark etti.Şuan daha az yemek seçiyor.Allah yardımcın olsun..

cnm merhaba bnm kızm da 13 04 2005 doğumlu bnde bi devlet anaokulna gönderiyorum 3-4 yaş grubuna yarım gün olark
yarım günde sadece ikindi kahvaltısı veriyolar ve o da genlede sevdikleri şeyler oluyor pasta börek çöre kısır felan...
ama tam günde sabah kahvaltısı öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı da veriyolar
bn kendi kızm namına konuşmuş olursam
ilk aç kalıoo felan sandıım
sonra öğretmenine sorduum yiyolarmı diee
öyle bi acıkıolarkii satt 3 te başlıyorlar öğretmnm acıktık die dedii
sonuçda orda enerji kaybediyolar ve ordaki tüm çocuklar bakaraktan kendileri daha da severk yiyorlar
biz evde nasıl yapıooruz bak bunu teyzen yiyecek bn yiyecem hmn ağzına at die
orda da öğretmnler ilgileniioo
onun için hiç canını sıkma
rahat ol
yemek seçen çocuğun orda herşeyi yer emin ol buna

adyali bence hassas olduğunuz konuları öğrt şle paylasırsanız ortam yumusayacaktır..

merhaba öğretmenle ilgili başka sorunlarımızda oldu ancak konuşamıyoruz çünkü tavır yapıyor burası devlet okulu diyerek işin içinden çıkıyor. Ben sorunlarımı müdürle halletmeye çalışıyorum. Acılı ketçapa gelince bizim eğitim yarım gün beslenme evde hazırlanıyor ancak tek gün bir veli makarna hazırlayıp getiriyor ketçapıda acılı getirmiş anlamadığım veli düşünmemiş ama öğretmende düşünememişmi ve bugün kızımı 2. kez dr.a götürdüm çocuğum kurdeşen olmuş 3 gecedir uyuyamıyordu bu gün son çare dr. kortizon verdi biraz rahatladı ama ihmalkarlıklar yüzünden neden böyle şeyler yaşanmak zorundayız bunu kabullenemiyorum durumu okula bildirdim fakat taşıma suyla değirmen dönmez sürekli biz takip edemeyiz ki!... Çevremde hep çocuğu okuldan al diyorlar gerçekten her yönüyle eksik bir okul başka okullarda bölgesine ait değiliz diye almıyorlar Oturduğum şehirin en güzel bölgesindeyiz ama okul tam bir fiyasko ücra mahalledeki yeni açılan okullar bile çok daha iyi, ne yapacağımı şaşırdım.

çıtır-pıtır öğretmenle ilgili sorunlarımızı anaokulu velilerinin paylaşım bölümünde arkadaşlarla paylaştım okursan sevinirim bana hak vereceksindir. gerçek eğitmenlere saygı ve sevgim sonsuz.....

bende önümüzdeki yıl vemeyi düşünüyorum anasınıfına fakat yorumlardan biraz korktum acıkcası umarım sorun olmaz allah ıyılerle karsılastırsın

Bende çocuk gelişimi ve eğitimi mezunuyum.. 2-3 yıl ufak aralarla ozel anaokullarında calısmıslıgım oldu..Anaokulu öğretmenlıgı yaptım meslegımı cok sevıyorum ancak suan calısmıyorum. kesınlıkle ya cok ıyı bır ozel okula gonderırım oğlumu yada devlet okullarının anaokuluna.. bır cok seye sahıt oldugum ıcın oyle bır hataya dusmem.. bu konuda hemfıkırız..

Mutlaka cocuklarınızın cıddı takipçisi olun.. basıbos bırakmayın okullara guvenıp.. o kadar oyuncu ınsanlar varkı felegınızı sasırtırlar bırsey sanarsınız.. kapıyı arkanızdan kapatınca 360 donerler.. bu bunun kanunu heralde.. kac yer de gordum.. istisnalar harıc..

arkadaşlar dediklerinize aynen katılıyorum. Ya zorla yemek yediriyorlar yada 360 derece dönüyorlar anaokulu görevlileri.( tabii istisnalar hariç). Benim oğlumda yemek konusunda oldukça seçicidir. Anaokuluna gönderdiğimde okul yöneticisi zorlama olmadığını yavaş yavaş alışacağını uyum sağlayacağını bu konuda bizimde kararlı olmamızı söyledi. Ve çocuğum hergün okuldan aç olarak geliyordu
zorla bezelye yedirdiklerini anlattı ki bezelyeyi sevmez.. tamam alıştırmak lazım ama zorla değil!!!!
Onun için şayet ikinci çocuğum olursa birgün anaokuluna göndermeyeceğim. Veya özel okula göndereceğim.

arkadaşlar cok şaşrdım okuyunca yazdıklarınızı benım oglum devlet anaokuluna gıdıyor ve nasıl özen gösterıyorlar sevgıyle yaklaşıyorlar hep gördüm zaten aksı bır davranış olsa cocugum okula gıtmak ıstemez hersabah cok ısteklı gıdıyor okula ben herkeze anaokuluna göndermelerını tavsıye ederım zaten cocugunuzdakı deyışılıklerıde farkedeceksınız ben ıyıkı göndermışım dıyorum

merhaba benim kızım 6 yaşında ve şu an devlet okulunda bir anasınıfa gidiyor biz bir çok konudan şikayetçiyiz ancak ne kadar takipte etsek sorunlarla baş etmek zor çünkü sorun çok. öğretmen baş sorun zaten. bundan 2 gün önce makarna günleriydi acılı ketçap sıkmışlar çocuğumun şu an heryeri kabardı alerji oldu iğne yaptırdık acilde. ama öğretmen hatalarını söyleyince tavır yapıyo çocuğumu anasınıfına vermek bende istememiştim ama 1. sınıfa başladığında diğerlerinden 1-0 geride başlamasından korktum. şimdi pişmanım ama alırsamda kızım etkilenecek! ortada kaldım... her eğitmen sizin gibi hassas olsa keşke!...

6 yaşındaki bi çocuğa acılı ketçap vermeleri hata..ne kadar tavır yaparlarsa yapsınlar haklı olduğunuzu belirtin.siz çocuğunuzu sokakta bulmadınız sessiz kalınca aksini yapıyorlar..

arkadaşlar cok şaşrdım okuyunca yazdıklarınızı benım oglum devlet anaokuluna gıdıyor ve nasıl özen gösterıyorlar sevgıyle yaklaşıyorlar hep gördüm zaten aksı bır davranış olsa cocugum okula gıtmak ıstemez hersabah cok ısteklı gıdıyor okula ben herkeze anaokuluna göndermelerını tavsıye ederım zaten cocugunuzdakı deyışılıklerıde farkedeceksınız ben ıyıkı göndermışım dıyorum

canım tabikide gönderecksin siz şanslısınız iyi bir anaokulu bulmuşsunuz..takipçi olmak gerekli sürekli..

Bende çocuk gelişimi ve eğitimi mezunuyum.. 2-3 yıl ufak aralarla ozel anaokullarında calısmıslıgım oldu..Anaokulu öğretmenlıgı yaptım meslegımı cok sevıyorum ancak suan calısmıyorum. kesınlıkle ya cok ıyı bır ozel okula gonderırım oğlumu yada devlet okullarının anaokuluna.. bır cok seye sahıt oldugum ıcın oyle bır hataya dusmem.. bu konuda hemfıkırız..

Mutlaka cocuklarınızın cıddı takipçisi olun.. basıbos bırakmayın okullara guvenıp.. o kadar oyuncu ınsanlar varkı felegınızı sasırtırlar bırsey sanarsınız.. kapıyı arkanızdan kapatınca 360 donerler.. bu bunun kanunu heralde.. kac yer de gordum.. istisnalar harıc..

evet benimde demek istediğim bu.bakın benim staj yaptığım anaokulunda öğrenci başı 60 ytle alırlardı ama ben bir gün et piştiğini görmedim.makarna,pirinç pilavı,bezelyeli patates sulusu,şehriye çorbası pişerdi hep.biz arkadaşlarla oruç tutardık yemek yemeyelim diye.stajer olunca bişey diyemiyorsun.bi daha anaokulunda çalışmakmı asla dedim.ama şimdi istiyorum yazın seminere gidicem işallah atamam çıkarda çalışırım.eşim özelden istemiyor çalışmamı o yüzden çalışamıyorum.

Ben kızımı devlet anaokuluna gönderiyorum ve çok ama çok memnunum. Kızım başta yemek seçiyordu ama sonradan yemek seçmemesini öğrendi ki bencede doğru olanı bu. Her gün ne yediklerini soruyorum, gerçi bize aylık liste veriyorlar bilgimiz oluyor.
Ayrıca Haluk Yavuzer'in çocuk eğitimi ile ilgili bir kitabında yemek seçen çocuklar için verdiği bir tavsiye vardı. Doktor bey yemek seçen veya yemeyen çocuğa baskı yapılmamasını ancak alternatif bir yemeğinde verilmemesini çocuğun acıkınca o yemeği mutlaka yiyeceğini belirtiyordu. Hatta fakir ailelerin çocuklarının yemek seçmediklerini çünkü seçmeye kalkarlarsa başka bir alternatiflerinin olmadığını bildiklerini örnek olarak vermişti.

bence okulla alakalı bişi bu benim geçen sene anaokuluna giden oğluma yani hepimize öğretmen ,aylık ve her ay değişen yemek listesi ve hergün ne yemek yapıcağı ,yemek yapan veli yazıyordu hergün birimize sıra geliyordu .. içinde ,etinden tutun pilavı tavuğu , tatlısı ,yaprak sarması yok yok tu ve çok memnunduk ve çok sağlıklı besleniyorlardı yemek seçen çocuklarda vardı tabi aralarında ama bizim bir öğün için üç yemek çeşidimiz vardı ve yemek seçen çocuk bile biri ,veya ikisini yiyordu .
ayrıca acı keççap adi meyva suyu ,ayran vs hepsi yasak ve gerek öğretmenimiz olsun gerek yardımcı ablamız bu konuda çok hassalardı .. bence okul ve öğretmeni çok dikkatli seçmek lazım.

Son düzenleme:
X