Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları ANAOKULLARI HAKKINDA(YEMEKLER)

mandalinalimon

Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2016
929
241
41
Oğlumla oyun grubuna başladık, ben işe başlayınca da tam gün kreşe gidecek, buradaki hemen hemen her kreşi gezdik, eniyilerini de gördüm, yemek miktarları az gibigeldi,ikindi kahvaltısında verilen biskuviler taneyle hep bir tavuk veriliyor, et yok, bir makarna tutturmuşlar gidiyor...Evde benimoğlan orada dört yaşa verilen yemeğin katbekatını yiyor, daha iki yaşında bile değil...Onu bırakın,çocuk yemek yemek istemezse çocuğa iyi yedirirlermi, endişelerim var.yoksa benmi abartıyorum?Bir de sosyalleşsin diye haftada 3 gün, günde 2-3 saat oyun grubuna götüreceğim, sizce bu kadar saat 20 aylık bebek için fazla mı, verimalırmıyım,çocuğu izliyorum uzaktan, oynuyorlar 4-5 ya grubu çocuklarla

Genelde az olabilir

Oğlum zayıf öğretmene tembih ettim zayıf olabilir ama çok yer diye

Bizim okulda pilav makarna sınırlı idi hergün mutlaka çorba protein içerir yemek ve yanında da bulgur vs tarzı şeyler olurdu ayran salata

Ikindi kahvaltısı süt ve meyve şeklinde

Yemek istemezse yedirmezler çocuk iki gün aç kalınca saatinde yemesi gerektiğini ve yemek seçmemesi gerektiğini öğrenir

Damak zevki gelişir kış gelsin pırasa yap der mesela benimki

Ailelere liste veriliyor genelde. Bizim kreşte doğal yemekler var hazır gıda yok. İlk kez başlayacak. Miktarlar çok gazla değil bildiğim kadarıyla. Yemeyen çocuğa çok ısrar ettiklerini sanmıyorum açıkcası. Zaten hergün liste göndertirmiş bizim kreş neleri yedi neleri yemedi diye. Tabi daha deneyimim olmadı tahmini konuşuyorum

Büyük kızım da iştahlıydı. Önce diğer çocuklarla aynı miktarda verirler sonra doyup doymadığını sorarlardı. Eğer isterse bir porsiyon daha verirlerdi. Merak etmeyin çocuğunuz aç kalmayacaktır. İlk başta hepsini eşit miktarlarda koymaları gerekiyor zaten, diğer çocuklar başarısız hissetmesin diye. Malum yemeğin bile yarış yaptırılarak yedirildiği bir ülkede yaşıyoruz.

Oğlumla oyun grubuna başladık, ben işe başlayınca da tam gün kreşe gidecek, buradaki hemen hemen her kreşi gezdik, eniyilerini de gördüm, yemek miktarları az gibigeldi,ikindi kahvaltısında verilen biskuviler taneyle hep bir tavuk veriliyor, et yok, bir makarna tutturmuşlar gidiyor...Evde benimoğlan orada dört yaşa verilen yemeğin katbekatını yiyor, daha iki yaşında bile değil...Onu bırakın,çocuk yemek yemek istemezse çocuğa iyi yedirirlermi, endişelerim var.yoksa benmi abartıyorum?
Yemekler iyi mi test ettiniz mi ?etmediyseniz bir gun gidin ve bakin bu sizin hakkiniz diye dusunuyorum
Kimi yer disardan anlasmali getirdigi icin kotu olabiliyor.Orada yapiliyorsa lapa bir makarna ,saGliksiz ucuz bi buskivi,ucuz tavuk yedirtmek istemem ben olsam ,tuvaletler nerede cocuklarin cok sik tuvaleti gelir asagi kata in cik yapmak butungun zor olsa gerek ,yemek yedirirler ama istemezse yada cocuk yspilani begenmezse ogretmen zorlamaz cocuk sogumasin diye.Oyun bahcesi var mi ?sinif alani genis mi ?cocuklar gunesten tumgun yoksun kalacaklar mi ?sinif icinde rahat hateket edebilecekler mi ? Koseler var mi ? Bunlar onemli

bir kac kurumda çalistim. Yas gruplari vazen anaokulu bazen lise oldu. Hepsinde benzer uygulama ile çözüm buluyorduk.
Yemek menuleri zaten diyetisyen ve gıda muhendisleri ile belirleniyor.
Yemeklerin belli bir porsiyonlari var ki cocuklar çoğu çoğu bitirmeyip atiliyor israf ediliyordu.
Böyle bir durumda ne yapıyorduk. Ilk asamada az yemek verip doymayan öğrencilerimize ilave yemek veriyorduk.
Bir veli cocugum doymuyor yemek vermiyorsunuz diye bagirarak aradi bir gün. Çocugun yemek duzenini takip ettim. Sadece makarna ve yogurt yiyor. Ek tabak asla almiyor, ilk tabagi da hep çöpe atiyordu. Ne corba ne ekmek, ne pilav, ne et. Kurumlar bunlari da bir sekilde takip edip düzene sokmustur kendi iclerinde.
Siz ogretmenine soylerseniz istahli bir cocuk. Bu öğünde biraz daha fazla verilebilir diye ona gore davranacaklardir.

Aybaşı listeveriliyor.kahvaltı öğle yemeği ikindi kahvaltısı neler var diye.her akşam kağıt geliyor her öğün nekadar yedi diye ve porsiyonlar gerçekten çok küçük.ben şok olmuştum sorunca mideleri çok küçük demişlerdi.
ama evde sorun yapan kızım, etrafında çocuklar yiyin güzelce yiyorMuş okulda.evde ise saatler sürer yemesi

Aybaşı listeveriliyor.kahvaltı öğle yemeği ikindi kahvaltısı neler var diye.her akşam kağıt geliyor her öğün nekadar yedi diye ve porsiyonlar gerçekten çok küçük.ben şok olmuştum sorunca mideleri çok küçük demişlerdi.
ama evde sorun yapan kızım, etrafında çocuklar yiyin güzelce yiyorMuş okulda.evde ise saatler sürer yemesi
porsiyonlar gerçekten çok küçük, menüler de genelde sığ geldi

X