anal fissur (makat catlagi)

Canım çok geçmiş olsun makat çatlakları ve hemeroidler kabızlıktan ıkınmaktan oluyor senin de muhtemelen doğumda ya da hamilelikte olmuştur. Kırmızı kantaronu demleyip günde 2 su bardağı içebilirsin. Kırmızı bulamazsan sarı da olur. Kaç kişiye söylediysem 5-6 memeli hemaroidleri kayboldu kanamaları bitti. Eşim de dahil

Öyle berbat bir hastalık ki bu hele çok ilerleyince hayattan bezdiriyor insanı. Öncelikle herkes söylemiş kesinlikle ıkınmaktan mümkün olduğunca kaçının. Ameliyat kesin çözüm değil tekrarlanabilme ihtimali var. Bol su içip sürekli kuru şeyler hamur işi yemekten kaçının.kabizlik da ishal de direk bu hastalığı azdıran durumlar .o yüzden dikkat edin. Fitil daha çok hemoroid icin iyi geliyor makat catlagi icin değil. O yüzden sadece merhemleri kullanın ve günde yapabildginiz kadar sıcak suya oturma banyosu yapın. Bir sure sonra iyilesecek.tek sorun iyilestikten snra bir kere bile dikkat etmeseniz yediginize ictiginize o dayanılmaz acı hemen tekrar başlıyor. sürekli dikkatli olmaniz lazım. acıdan da uzak durun. birde son olarak ayaklarınızı sıcak tutup usutmeyin.usuttugunuzde de hemen depresebiliyor.

Bende de catlk vardi kabiz pek olmuyordum ama oldugum zamanlar tuvaletteki fayanslari tirnakladigimi bilirim. Dra gittim ameliyat dedi ama olmadim soyle bisey yaptim alaturka tuvaletten klozete gecis yaptim be durumum duzeldi diyebilirim hic sikinti yasamadim. Neredeyse 1 senedir boyle o yuzden tekrae dra gitmeyi dusunmuyorum.

Merhaba bende bekarken yoğun diyare sonucu makatta çatlak oluşmuştu..
O günler çok zor geçmişti benim için tuvaletimi yaparken kan oluyodu ve o bölgem acıyordu..
Dr'a gittiğimde muayene şeklini bile bilmiyordum çok psikolojim bozulmuştu ağlamıştım ..
Önce krem ve ilaç tedavisi kullandım . Tamamen geçirmedi bu durumu.
Sonrasında dr ameliyat dedi ,,,, Eniştem sağolsun kendisininde kullandığı bi ilaç yaptırmıştı aktardan banada getirdi..
Ve geçti çokkk şükür aradan 3 küsür yıl rahat geçmiştir asla birdaha olmadı.. Drlar hemen ameliyat diyor zaten ben önermiyorum yaşlandığında altına kaçırma gibi bir durum bile olabiliyor..
Annem ameliyat olmuştu oda şuan iyi bi sorunu yok bu arada..
Sana önerebiliceğim en önemli şeyleri sıralayım benim ameliyattan kurtulmama neden olan en büyük etki belkide,,
Tuvaletimi nefes kontrolu ile yavaş yavaş yapıyorum.
Yıkanırken ılık su kullanıyorum zorlandığım zamanlarda.
anus bölgösine masaj yapıyorum kabız gibiysem.
Veee bol suuu tüketiyorum .
Bu önerileri bana drum vermişti .
Sırf zeytinyağıda iyi geliyor .
düzeldikten sonra nefes kontrolunu sağlarsan asla tekrarlamaz..
Şuan hamileyim çok şükür tekrarlamadı ki hamilelikte çok kişide görülür,,geçmişimde böyle sıkıntım olmasına rağmen tekrarlamadı inşallahta tekrarlamaz.
Geçmiş olsun :)

Merhaba belki biraz gec olacak ama ben de basur sonrasinda kalan çatlaklarımla uğraşıyorum ve bir yerde elma sirkesi ile tedavi etme yöntemini gördüm. Elma sirkesi zaten cilt ile ilgili her konuya iyi gelen bir şey. Biraz pamuğa elma sirkesi döküp en fazla 15 dk o bölgeye olabildiğince iç kısma yerleştiriyorsun. Biraz yakıyor ama kesinlikle değer. Sancımdan oturup kalkamıyordum, sürekli sızlama hissi vardı, tuvaletimi yapmak şöyle dursun...3 gündür günde bir kez yapıyorum ama artık tuvalete rahatça gidebiliyorum. Günde bir kaç kez de yapılabilirmiş ve eğer ev yapımı-doğal sirke olursa daha hızlı sonuç verirmiş ama benim öyle bir şansım olmadı. Yine de 2 günde bu seviyeye geldiği için çok şükür.

Merhaba Şikayetiniz hala devam ediyorsa facebook - önce sağlık - sayfama bakabilirsiniz. Tam kabusa dönmüşken kurtulan birisi olarak herkez ile paylaşmak istiyorum geçmiş olsun

Konu hakkinda yakin zamanda yazilan olmamis ama kotu durumdayim gercekten. Doktora muaneye gittim ve anal fissur oldugunu soyledi cozum hemen ameliyat dedi ama korktum ve olmak istemedim, sabahlari ac karnima zeytinyagi iciyorum basta baya etki etti gecti aslinda ama suan yine tekrar etmis durumda internetten dogal cozumlere baktim istirgan otu tedavisi var deneyen oldu mu? Birde sari kantaron yagini cok iyi diyorlar umarm yanit verirsiniz

Sana şunu önerebilirim önce şu ağrı kesici kremlerden al tuvalete gitmeden önce o bölgeye onu sur ki acımasın. Sonra her tuvaletten sonra o bölgeyi sivi sabunla yıka ve madecassol krem sur. İnşallah bu krem sana iyi gelecek. Bir de kabızlık sorununu çözersen şifa bulursun inşallah

Aslinda aldim agri kesici krem verdi doktor ama fayda etmiyor cok fazla. Bide bepantol krem verdi onunda faydasini gormedim, kabizlik olsyini cozdum aslinda yani kabiz kalmiyorum ama en ufak ikinmada oluyor sanirim tekrar cok kotu bisey ya

Aslinda aldim agri kesici krem verdi doktor ama fayda etmiyor cok fazla. Bide bepantol krem verdi onunda faydasini gormedim, kabizlik olsyini cozdum aslinda yani kabiz kalmiyorum ama en ufak ikinmada oluyor sanirim tekrar cok kotu bisey ya
Dediğim gibi o bölgeyi tuvalette gittikten sonra sabunla yıkayın ve medacassol sür. Tavsiye ettiğim bir kaç kişiye daha iyi gelmişti . İnşallah size de gelir.

Merhaba nasıl bir ilaç acaba rica etsem yazarmısınız bende kurtulmak istiyorum bu illetten

Arı prololisiyle zeytin yağını karışıtıp ilaç yaparlar. Çok faydalı. Yaranın üzerine tampon yapıyorsun. Durum çok kötüyse şırıngayla direk bağırsağa uygulamak daha iyi (iynesiz tabi).

Ama en önemlisi yemek alışkanlıkları. 1 hafta diyetden sonra düzelmeye başladı bende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…