- Konu Sahibi BaharDoganAy
-
bu arada deniz suyuna da hasret kaldım,,eminim şikayetlerimize çok iyi gelecektir ama hem havalar soğuyor,hem de tatil bitiyor
acaba havuz suyunun bi sakıncası olur mu ? ben spor amaçlı yüzmeye gitmek istiyorum fakat soğuk su hastalığı iyice tetikler mi?
Merhaba Siti,
Biraz daha iyi olduğunuza çok sevindim. Yaşayan biliyor bu problemi.
dertler çeşit çeşitmiş gerçektenBen hep kabızlık olarak düşünüyorum bunun sebebini ama ishal
de fena yapıyor haklısınızO takdirde safra kesesi alınmış birinin diyeti nasıl olmalı, gün içinde
nasıl beslenirse şikayetlerinden kurtulur internetten araştırıp alanında çok uzman bir diyetisyen
bulup giderseniz sizin için faydalı olabilir. Size günlük, haftalık, aylık diyet hazırlar tabi ki kan tahliiilerinize
açlık, tokluk kan şekeri, kolesterol, üre, kreatinin, enzim levellerı yani tam hemogramınızı dikkate alarak. Bazen biz
kaş yapayım derken göz çıkarıyoruz onlar daha uzman olup tam anlamlı ve varyasyonları olan sağlıklı
beslenme şekilleri önerebiliyor. Bu hem genel sağlığınıza yararlı hem de anal fissürünüzün tekrar etmemesine
katkı sağlayabilir. Ama dediğim gibi her işin uzmanı olacak, yoksa bi diyet kağıdı verip hiç bir şey anlatmadan
gönderiveriyolar insanı bazen.
Bence doktor deniz suyunu içndeki şifalı tuz ve minarellerle yaraları kuruttuğu için öneriyor. Biraz daha kalsam
işe de yarıyordu bende ama hem bu kadar özenli beslenemedim hem de 3 gün sonra gitmek zorunda
kaldım. Siz de üşütmekten endişe ediyorsanız kaplıca sularını düşünebilirsiniz belli sıcaklıklarda. Onlar da
mineralli ve şifalı sular sonuçta. Bir arkadaşım fissürünün öyle düzeldiğini söylemişti ama onunki akut
fissürdü. Normal havuz konusunda inanın bir bilgim yok. O yüzden iyi ya da kötü bir şeyler diyemiyorum.
Tekrar hepimize çok geçmiş olsun, Allah tez zamanda şifa versin inşallah!
Medical park ta oldum ben cok cok memnunum 4 ay oldu maşallah diyim kendime cok iyiyim istersen mesajla Dr yazabilirim bu konuda uzmanları var orada.arkadaşlar lütfen yardımcı olurmusunuz istanbulda önerebileceğiniz bir doktor varmı ben yıllardır bu hastalığı yaşıyorum ve ne yapacağımı şaşırdım topraksel senin yorumlarını çok okudum şu an nasılsın çok merak ediyorum ve diğer arkadaşlar lütfen bu konuyo konuşmaya devam edelim uzun zamandır kimse birşey paylaşmamış lütfen herkes yaşadıklarını ve bilgilerini paylaşsın teşekkürler
Merhaba,arkadaşlar aranıza ameliyat hakkında yazı yazmak için yeni katıldım.
Ben 15 yıldır bu hastalığı çekiyordum.Hiç doktora gitmemiştim.Kendimce hemoroid zannettim.Yıllarca eczaneden aldığım krem,fitil ve ilaçla bir süre hastalığı atlattım zannediyordum ve her ay yine tekrarlıyordu.Regl dönemlerinde daha da şiddetli oluyordu.Tuvalete her girişim işkence gibiydi.
1ay önce artık dayanılmaz ağrı,yanma ve tuvalette kan boşalması olması sebebiyle üniversite hastanesine gittim.Bana hemoroid olmadığını makatta çatlaklarım olduğu ve bu çatlaklar sebebiyle makat daralması olduğu ve ameliyat olmam gerektiği söylendi.
Ameliyat günü gelene kadar milyon tane yazı okudum.Okuduğum yazılardan o kadar çok korktum ki neredeyse vazgeçecektim ameliyattan.
Güç bela 4 gün önce ameliyatımı,genel anestezi ile oldum.ilk gün ve ikinci gün öğleden sonraya kadar hastane de kaldım.Hastanede serum ve ağrı kesici verildi.Taburcu işlemleri sırasında doktorum;2 antibiyotik,2 barsak düzenleyici,ağrı kesici ve oturma banyosu reçete etti ve hiçbir diyet önermedi.
2 gün tuvalete çıkamadım stres yaptım kendime ama çıktığımda da çok zorluk yaşamadım zaten diare olduğum için ağrı yapmadı.10 gün diare olacakmışım.Bugün gece pek uyuyamadım sanırım korktum.
Ameliyattan lütfen korkmayın yazılanlar çok ürkütücü;evet ameliyat zor bir şey fakat şimdiye kadar çektiğim acılara bakınca ameliyat acısı hafif kalıyor,çünkü ben o tuvallette o kadar çok ağlıyordum ki o dönemlerde.
Şimdilik kendimi iyi hissediyorum umarım herkes iyi olur. Allah herkese şifa versin...
bir tebessüm, neyin reklamını yapıyorsun bilmiyorum.
ama buraya en basit ameliyatlarda bile varolan riskleri ''dünyada alternatifi olmayan ürününüzün'' reklamını yaparken
bize korku malzemesi olarak sunman çok yanlış. buna hakkın da yok.
belki ameliyatın reklamını yapmak için de üye olanlar vardır, doğru.
lakin bu ağrıyı acıyı çekmediği, hatta tanımadığı halde insanlara ahkam kesmek çok yanlış.
kimse ameliyat risklerini gözardı etmiyor. ama düşün işte, yaşadıkları o hale getiriyor.
ben bir buçuk senedir bu illetle yaşıyorum. ömrümden ömür gitti.
ilaçların çare olamadığı yerde hastalık sürekli ilerliyor. ameliyat da kaçınılmaz bir son sanırım.
önümüzdeki hafta ameliyat olucam. sadece sağlık olsun istiyorum
ama insanların acısı, sıhhati üzerinden yapılan her türlü menfaatperest yaklaşımı, reklamı da lanetliyorum! biraz saygı..
merhabalar herkese
yaklaşık 2-3 ay boyunca kullandığım bir ilacın bağırsak düzenimi bozması nedeni ile fissür problemi yaşadım ve bu dönem boyunca öyle çok araştırdım ki ne yapabilirim diye sonunda herkesinin etkisinden olumlu bahsettiği bir çözüm buldum. çok yerde yazdım bu tarifi ve bende dahil olmak üzere kullanan tüm kk üyeleri olumlu sonuçlar aldılar. uzun yıllardır yaşıyorum bu problemi diye düşünmeyin ve bir deneyin derim ben :) aşağıda "anal fissür ve botoks tedavisi" sayfasında yazdığım yazının kopyasını paylaşıyorum, lütfen deneyin :)
yaklaşık 3 haftadır başka bir forumda öğrendiğim ve oradaki yorumlardan da etkilenerek kullanmaya başladığım doğal bir karışım içiyorum. Karışım bir eczacı kalfası tarafından tevsiye edilmiş ve de tek isteğinin tarifin yayılması olduğunu özellikle belirtiyorlar.
50 gr defne yaprağı
50 gr defne tohumu
50 gr kara halile
her bir malzeme aktarlardan temin edilebiliyor, malzemelerin hepsini bir robotta olabildiğince mümkün olacak şekilde un haline getiriyorsunuz ve de 1 su bardağına 1 çorba kaşığı bu karışımdan ekleyerek çay gibi demliyorsunuz. ben sıcak suya karışımı atıp 5 - 6 dakika bekletiyor ve de çöpünü süzerek içiyorum. süzülüp süzülmemesi gerektiğinden emin değilim o konuda beni hala kimse aydınlatmadı ama çay gibi demlenilecek dendiğine göre süzülüyordur heralde diye düşünüyorum, zaten süzülmeden pek içilebilecek gibi de değiliçine 2 adet de küp şeker atın ve sabah akşam aç karnına için..
çayı içmeye başladığınızın 3. günü tuvalete rahat çıkmaya başlıyorsunuz bile ve daha birçok şikayetinizden yavaş yavaş kurtuluyorsunuz. ben çayı içmeye başladığımdan beri hiç kanama yaşamadım, allah bir daha da hiçbirimize yaşatmasın inşallah.
benim ilk kürüm bitti ve ikincisine başladım, sanıyorum garanti olması için bir kez daha tekrarlayacağım.
umarım herkesin işine yarar ve herkes şifa bulur :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?