Merhaba,arkadaşlar aranıza ameliyat hakkında yazı yazmak için yeni katıldım.
Ben 15 yıldır bu hastalığı çekiyordum.Hiç doktora gitmemiştim.Kendimce hemoroid zannettim.Yıllarca eczaneden aldığım krem,fitil ve ilaçla bir süre hastalığı atlattım zannediyordum ve her ay yine tekrarlıyordu.Regl dönemlerinde daha da şiddetli oluyordu.Tuvalete her girişim işkence gibiydi.
1ay önce artık dayanılmaz ağrı,yanma ve tuvalette kan boşalması olması sebebiyle üniversite hastanesine gittim.Bana hemoroid olmadığını makatta çatlaklarım olduğu ve bu çatlaklar sebebiyle makat daralması olduğu ve ameliyat olmam gerektiği söylendi.
Ameliyat günü gelene kadar milyon tane yazı okudum.Okuduğum yazılardan o kadar çok korktum ki neredeyse vazgeçecektim ameliyattan.
Güç bela 4 gün önce ameliyatımı,genel anestezi ile oldum.ilk gün ve ikinci gün öğleden sonraya kadar hastane de kaldım.Hastanede serum ve ağrı kesici verildi.Taburcu işlemleri sırasında doktorum;2 antibiyotik,2 barsak düzenleyici,ağrı kesici ve oturma banyosu reçete etti ve hiçbir diyet önermedi.
2 gün tuvalete çıkamadım stres yaptım kendime ama çıktığımda da çok zorluk yaşamadım zaten diare olduğum için ağrı yapmadı.10 gün diare olacakmışım.Bugün gece pek uyuyamadım sanırım korktum.
Ameliyattan lütfen korkmayın yazılanlar çok ürkütücü;evet ameliyat zor bir şey fakat şimdiye kadar çektiğim acılara bakınca ameliyat acısı hafif kalıyor,çünkü ben o tuvallette o kadar çok ağlıyordum ki o dönemlerde.
Şimdilik kendimi iyi hissediyorum umarım herkes iyi olur. Allah herkese şifa versin...
Cok ozur diliyorum ama yazinizi okudugum andan itibaren aklima "ya bir cerrah esi oldugunuz" ya da bizzat acemice sirf yazmak icin yazan biri oldugunuz kanisi uyandi! Basur ameliyatini oven biri icin bunun dusunulmesi gerekiyor! Soylediklerinize gelince ;
*2 gun hastanede kaliyorsunuz
*serum ve agri kesiciler veriliyor
*antibiyotik, bagirska duzenleyici agri kesici ve oturma banyosu recetesi aliyorsunuz ve AMELIYATI SAVUNUYORSUNUZ!
HATAYA DUSTUGUNUZ HUSUS ISE SU SOZUNUZDEN BELLI "Cektigim acilara bakinca ameliyat acisi hafif kaliyor"!!!
iste biz de diyoruz ki ameliyat bu acinizi tamamen ortadan kaldirmiyor! Yeniden nuksetme olasiligi cok ama cok yuksek! Bu forumdaki yorumlari hic okuamdiniz mi? Youtubedeki hemoroid ameliyatlarinin altina yazan o zavalli insanlarin yorumlarini hic okumadiniz mi?
Kaldi ki hemoroid baglari normalde is goren baglardir! Yani nromal sartlarda islevi olan, diskiyi tutabilme ozelligi olan baglardir. Bu baglari kesmekten oteye gidemeyen tıp ameliyattan baska da bir care bulamamistir. Buyurun ameliyat sonrasi yasananlar! Siz sadece kendi pencerenizden bakmissiniz... Ameliyat sonrasi kabus gibi gecen gunler yasanmakta..
Hemoroid ameliyatları sonrasında gelişebilen sorunlar:
1. Ağrı:
Hemoroid (basur) ameliyatı sonrasında en sık rastlanılan sorun olan ağrı, çeşitli ağrı kesiciler, morfin benzeri ağrı kesiciler ile kontrol edilir.
2. İdrar yapma zorluğu:
Sıklıkla ameliyat sonrası spazm, ağrı, ameliyat bölgesindeki dikişler, sıkı pansuman yapılması, ameliyat sonrasında fazla sıvı alınması, ameliyatın spinal anestezi ile gerçekleştirilmesi, büyük hemoroidlerin (basur) ameliyatına bağlı olarak hastaların % 20sinde ameliyat sonrasında geçici olarak idrar yapma zorluğu gelişir. Bazı durumlarda bir sonda yardımı ile idrarı boşaltmak gerekebilir.
3. İdrar yolu enfeksiyonu:
İdrar yolu enfeksiyonu hemoroid (basur) cerrahisinden sonra direkt olarak gelişen bir sorun değil, uygulanan idrar sondası sonrasında gelişir.
4. Kabızlık:
Hastalar sıklıkla hemoroid (basur) ameliyatı sonrasında dışkılama işlemi sırasında ağrı çekeceği inancı veya korkusu nedeniyle zor dışkılarlar. Bu durum dışkının içeride taşlaşmasına (fekal impaksiyon) neden olabilir. Kabızlık sorunu sıklıkla, ameliyattan sonraki 1-2 gün içinde normale döner, ancak 3 gün içinde dışkılama gerçekleşmezse dışkı gevşetici ilaçlar (laksatif) önerilir.
5. Kanama:
Dikişlerin yetersizliği nedeniyle oluşur. Hemoroid (basur) ameliyatından sonraki ilk 2 hafta içinde görülür ve sıklıkla dikişin açılması veya enfeksiyon nedeniyle bu sorun oluşur.
6. Geride memelerin kalması:
Hastaların en sık olarak yakındığı sorun küçük deri çıkıntılarını basur (hemoroid) memesi olarak yorumlamalarıdır. Bunlar hastaya huzursuzluk ve kaşıntı yaratırlar.
7. Ameliyat sonrasında makat sarkmasının devam etmesi:
Hemoroid (basur) ameliyatı sonrasında yeterli doku çıkartılmazsa makattan dışarıya sarkan ve iç çamaşırda ıslanma ve makatta kaşıntı yaratan bir şişlik kalır.
8. Ektropion veya Whitehead deformitesi:
Hemoroid (basur) ameliyatı sırasında fazla miktarda bağırsak (rektum) bölümü kesilirse ve uygun şekilde tespit edilmez veya tespitinden kurtulursa makatın dışında iyileşme yoluna gider ve bu duruma ektropion veya Whitehead deformitesi adı verilir. Bu durumda hastadan sümüksü (mukuslu) bir akıntı gelir, ciltte tahriş ve kaşıntı olur.
9. Makatta darlık gelişmesi:
Büyük hemoroidlerde (basur) fazla miktarda bağırsak (rektum) bölümü kesilirse, geniş bir nedbe dokusu oluşacağından ileri dönemde makatta darlık gelişebilir.
Makatta darlık gelişmesi halinde, ameliyattan 6-8 hafta sonra genişletme işlemi (dilatatör ile) uygulanabilir ve bu şekilde başarı sağlanamazsa proktoplasti denilen makat ağzını genişletme ameliyatı uygulanması gerekir.
10. Makat çatlağı (anal fissür):
Hemoroid (basur) ameliyatı sonrasında makat çatlağı (anal fissür) gelişebilir. Tedavisinde öncelikle % 0.2-0.6 yoğunluktaki nitrogliserinli kremler, Botoks uygulaması ve yanıt alınamaması durumunda ameliyat ile düzeltilebilir.
11. Makat fistülü:
Hemoroid (basur) ameliyatlarının % 1inden azında makat fistülü (makat fistülü) gelisir.
12. Enfeksiyon:
Hemoroid ameliyatları sonrasında ender de olsa enfeksiyon sorununa rastlanır.
13. Makatta kaşıntı:
Makat bölgesini aşırı temizleme ve özellikle sabun veya deterjan uygulaması sonrasında görülür.
14. Dışkı veya gaz kaçırma:
Yaşlı hastaları etkileyen hemoroid (basur) ameliyatının (sfinkterotomi işlemi yapılırsa) çok ender bir komplikasyonudur.
Gaz kaçırma, makat çatlağı ameliyatları sonrasında % 12-27 oranında görülürken, dışkı kaçırma veya hafif ıslatma (soiling) ise % 10-15 oranında görülür. Hastaların en çekindikleri komplikasyon doğal olarak budur, zira sosyal bir ortamda iken acilen tuvalete gitme gereksinimine neden olur.
bir_tebessum@hotmail.com ya da 0543 890 30 66 nolu telefondan agrisiz,operasyonsuz,birsey yiyip icmeden tamamen kurtulmanin yollarini ogrenebilirsiniz.. saygilar