En son mayısın sonunda gitmiştim. Gittiğimde botox yapılalı 2.5 ay olmuştu. Doktora kısmen rahatladım demiştim. İlk geldiğin güne göre çok iyi demişti. Emin olmak için rectosigmiodoskopi yapıldı.. Biraz olsun rahatlamıştım ve ilacın etkisinin bitmesine daha 1.5 ay vardı. 4 ay denmişti iyileşme süresi için. Henüz ilaç etkisi bitmediği için geçer diye ümit etmiştim. O zaman çok üzerinde durmadım biraz daha zaman var diye. Bir de doktora sorununuzu söylüyorsunuz ama o aletle de baktığı için söyledikleriniz pek tesir etmiyor. Şu an ve her zaman olduğu gibi wc sırasında sanki yaraya değer gibi bir şey hissediyorum. Kesik hissi değil. Ben hastalık başlangıcında yırtığı görebiliyordum. Şu an evet kapanmış fakat daha yukarıda bir yara hissi oluyor. Ve gün boyu bir rahatsızlık var eskisi kadar şiddetli değil ama ne zaman yemek yesem direk aklım orada oluyor. Rectosig. yapılmadan önce eylül ayında bi daha gel demişti. Yapıldıktan sonra gelmene gerek yok dedi ama ben eylül gibi tekrar gidicem sanırım. İyileşeceğini bilsem tekrar botox yaptırırım ama eğer böyle olucaksa direk ameliyat isticem. Umarım Ters giden bir şey görür ve ikna olur dediklerime.
Çok geçmiş olsun topraksel. İnşallah şikayetlerimiz sona erer bir an önce. Ben de 15-20 gün sonra kontrole gidicem.
Benim durumlar da bir gün diğerine uymuyor. Bir gün çok rahatım tuvalette de sonrasında da hiçbir sorun yok.
Diğer gün bir zorlanma, kasılı kalmışlık hissi, hafif ağrı. Sıcak suya oturup nitrogliserinli
kremle kendine geliyor. Yediklerime de çok dikkat ediyorum halbuki. Kabız değilim. Benim yaram
sanırım geçmedi daha. KOntrolden sonra belirlencek herşey. Bi de internette kegel egzersizi diye bişi okudum,
doktora da sordum makat kaslarını güçlendirir mutlaka uygula dedi. İnternette uygulanışı da gösterilmiş sabah
akşam yapıyorum biraz rahatlıyor. Benim de aklım hep orda, obsesyon oldu. Allah daha beterinden korusun,
tez zamanda şifa versin hepimize...Sen de yara görünmüyorsa kaslarda bi problem mi var acaba yani bu şikayetlerin
bi nedeni olmalı ve o nedeni yok etmeye yönelik bir tedavi uygulanmalı. Makat Kasını kontrol etmek için, (basınç ölçmek
değil ama,kasların içini gösteriyor) makattan bir ultrason filmi gibi bir şey gördüm bir sitede. Bu gidişle proktolog
olucam zaten :) Doktora böyle tetkikleri de sormak lazım. Tez zamanda şifalar hepimize ....