• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anadolu yakasında yalnız yaşayan kadın olmak

Evet olmadı sebepleri şu;

1. tek başıma ödeyeceğim krediyi, işim garanti görünse de ne de olsa özel sektör, kamu gibi değil. İşsiz kalsam ne yapardım ?
2.Yaptığım araştırmalarda cidden sırf istanbulda diye değmeyecek evlere çok paralar istendiğini gördüm ve bir emlak balonunun şişirildiğini yakında patlayacağı duyumunu aldım.
3.Evim merkeze uzak o zaman daha da uzak olacak, ev alırsam araba da alamam, şimdi araba işine yoğunlaşacağım.
4. En az 10 yıl boyunca bi başıma kredi ödeyeceğim için kendime ayıracağım bütçe çok daha düşük olacaktı. Tatil matil dogru düzgün hayal olacaktı. Baktım da 10 yıllık planlarım içinde deli gibi çalışıp kredi ödeyip 50 yaşlarımda ev sahibi olmak yok :)
4.Çalıştığım şirket maaşımın 3/1 elden veriyor tamamı resmi görünmediği için kredibilitem nispeten düşük kalıyor.

Sırf bu ve bir kaç farklı sebepten işten ayrılıp-mümkünse çıkarılıp tazminatımı alarak - başka mecralara yelken açmak oldu sonraki hedefim..
ilgilenip sorduğunuz için teşekkür ederim :)

Sebepler çok mantıklı, düşünüyorum da 10 yıl her ay borc ödemeye mecbursun. Kredi bu rüyalarına girerdi. (tek başına düşün düşün zor bu işler)
Ben 3 sene aldığım evin kalan kredisini ödedim de inan kurulmuş robot gibiydim :KK45:
Bir liranın hesabını yaptım. Bence iyi bir karar vermişsin.

evde yalnız kalmak gibi bir fobin yoksa ki yok bir çok kadından milyon km önde başlamışsın bu işe.
ben mesela evde yalnız kalamam. rüyalarımdan etkilenirim uyuyamam falan..yani hırsız mırsız da değil korkum kabus görürüm tek kalırsam.
işten sonra zaten zamanını kurs alıyormuş. eve bir spor aleti almanı ya da salona gitmeni tavsiye ederim. Spor hem metabolizma olarak hem de psikolojik olarak ciddi iyi geliyor insana. Kitaplara verebilirsin kendini.
Belli bir yaştan sonra cafe tarzı yerlere takılmak çok yorucu ve sıkıcı geliyor insana. İş yerinde falan yok mu en azından akşam dışarı takılabileceğin birileri?

Sebepler çok mantıklı, düşünüyorum da 10 yıl her ay borc ödemeye mecbursun. Kredi bu rüyalarına girerdi. (tek başına düşün düşün zor bu işler)
Ben 3 sene aldığım evin kalan kredisini ödedim de inan kurulmuş robot gibiydim :KK45:
Bir liranın hesabını yaptım. Bence iyi bir karar vermişsin.
Değil mi?
Valla madde madde sıraladım cünkü madde madde düsündüm. Olmaması daha iyi . Zaten ev beni belirli bir yere bir şirkete bir ülkeye baglardı, ben dünya vatandası olarak görüyorum kendimi, belki avrupa yakası belki izmir belki de canada olur sonraki durağım, kim bilir :)
Yazın ürdün'e arapça pratik için gitme düşüncelerim bile var, yok değil yani. Ev, eşya vs bunlar insanın elini kolunu bağlayan şeyler, gerek yok. Olmasın evim.
Yaşlanınca da güneyde bi köyde bi köpek bi mtevazi köy evi bir de olursa motorsiklet yada eski bir 4x4 hayalim...

evde yalnız kalmak gibi bir fobin yoksa ki yok bir çok kadından milyon km önde başlamışsın bu işe.
ben mesela evde yalnız kalamam. rüyalarımdan etkilenirim uyuyamam falan..yani hırsız mırsız da değil korkum kabus görürüm tek kalırsam.
işten sonra zaten zamanını kurs alıyormuş. eve bir spor aleti almanı ya da salona gitmeni tavsiye ederim. Spor hem metabolizma olarak hem de psikolojik olarak ciddi iyi geliyor insana. Kitaplara verebilirsin kendini.
Belli bir yaştan sonra cafe tarzı yerlere takılmak çok yorucu ve sıkıcı geliyor insana. İş yerinde falan yok mu en azından akşam dışarı takılabileceğin birileri?
Yalnız yaşamaya çoktan alıştım, eski eşim sagolsun 1 sene yalnız bıraktı beni iş için gidiyorum diye izmire giderek. O gelince poff bu adam nerden cıktı deme moduna geldim geri döndüğünde:)))
Dolayısı ile boşanınca çok kolay oldu..
Spor aletim var bir ara iyi kiloda verdim onnla ama bi hafta kullanıyorum sonra bi iş seyahati hastalık filan giriyor araya unutuluyor orada. Spor salonu da anca araba alınca olur oda sıkıcı bişi ayrıca kadın ksımının rahat gideceği salonlar dünya para yeditepe üni çevresinde. Parkta yürürüm markete yürürüm daha iyi dedim vazgectim :))
iş yerinde bi adet kafa arkadaşım var, iyi ki o var yaa :))
Diğerleri kasıntı aile üyeleri . cogu ile de hoslasmayız. zaten dibdibeyiz. kücük bi ofis bizimki.
Oda pas. :)))
Teşekkür ediyorum ipekcim ..

Değil mi?
Valla madde madde sıraladım cünkü madde madde düsündüm. Olmaması daha iyi . Zaten ev beni belirli bir yere bir şirkete bir ülkeye baglardı, ben dünya vatandası olarak görüyorum kendimi, belki avrupa yakası belki izmir belki de canada olur sonraki durağım, kim bilir :)
Yazın ürdün'e arapça pratik için gitme düşüncelerim bile var, yok değil yani. Ev, eşya vs bunlar insanın elini kolunu bağlayan şeyler, gerek yok. Olmasın evim.
Yaşlanınca da güneyde bi köyde bi köpek bi mtevazi köy evi bir de olursa motorsiklet yada eski bir 4x4 hayalim...

Yalnız yaşamaya çoktan alıştım, eski eşim sagolsun 1 sene yalnız bıraktı beni iş için gidiyorum diye izmire giderek. O gelince poff bu adam nerden cıktı deme moduna geldim geri döndüğünde:)))
Dolayısı ile boşanınca çok kolay oldu..
Spor aletim var bir ara iyi kiloda verdim onnla ama bi hafta kullanıyorum sonra bi iş seyahati hastalık filan giriyor araya unutuluyor orada. Spor salonu da anca araba alınca olur oda sıkıcı bişi ayrıca kadın ksımının rahat gideceği salonlar dünya para yeditepe üni çevresinde. Parkta yürürüm markete yürürüm daha iyi dedim vazgectim :))
iş yerinde bi adet kafa arkadaşım var, iyi ki o var yaa :))
Diğerleri kasıntı aile üyeleri . cogu ile de hoslasmayız. zaten dibdibeyiz. kücük bi ofis bizimki.
Oda pas. :)))
Teşekkür ediyorum ipekcim ..
canım keşke elimden fazlası gelse. tek yaşamak hem güzel hem de zor.
Neyse ki senin korkuların yokmuş.
Biz halk olarak biraz tembeliz yoksa koca dünyada yapılacak o kadar çok şey var ki. Mesela balkonunu bahçeye çeviren insanlar tanıyorum tabi daha mevsimi değil de. bence biz kendimizi keşfetmiyoruz, keşfetmek için uğraşmıyoruz. Allah bilir ne kadar değişik hoşlanacağımız şeyler var ama farkında değiliz.

canım keşke elimden fazlası gelse. tek yaşamak hem güzel hem de zor.
Neyse ki senin korkuların yokmuş.
Biz halk olarak biraz tembeliz yoksa koca dünyada yapılacak o kadar çok şey var ki. Mesela balkonunu bahçeye çeviren insanlar tanıyorum tabi daha mevsimi değil de. bence biz kendimizi keşfetmiyoruz, keşfetmek için uğraşmıyoruz. Allah bilir ne kadar değişik hoşlanacağımız şeyler var ama farkında değiliz.

Ne demek canım,düşünmüş fikir belirtmişsin.. cansın :)))
Yalnız yaşamak çok güzel, zorluklarını çekilir kılıyor.
Eskiden kıllı ve işe yaramaz bi herifin donunu corabını yıkarken -makinenin cogu onun çamaşırları- canım cıkardı.
Dışarda çalışır yorulur eve gelir evde yorulurdum.
Şimdi ise annemin lafı ile " rahatım beyde yok " :)))
Ama işte bu keyif ve konforuma arada ortak edebileceğim - arada ama :))) - bi yoldasım dostum olsa iyiydi.

Şu kurstaki kızda benim gibi boşanmış ve cocuksuz, dün kızı hemen sıkıştırıp telefonunu almıştm.
Demin WhatssApp den sorguya çektim kızı resmen. Ayy bulacağım galiba bi dost :))))

Son düzenleme:
Evliyim ama öğlenden akşam 19.30-20.00'ye kadar yalnızım:KK34:

Evliyim ama öğlenden akşam 19.30-20.00'ye kadar yalnızım:KK34:

Seni biliyorum canım pendikte yaşıyorsun :)
Ama evlisin eşine zaman ayırman lazım sanki, yorumlarından da çok sevimli biri olduğun izlenimine vardım.
Ayrıca o dediğin saatlerde ben çalışıyorum :(

Kızlar makus talihimi kırıyorum.
Kurstan bir değil 2 kız arkadaşım oldu, biri yukarıdaki anlattığım diğeri de 54 yasında hic evlenmemiş bir avukat.
Onların da arkadasları var, daha genişledi cevrem..
:KK31:

Offf insanin bir kafa dengi arkadasinin olmasi cok onemli yaa.. Bende anadolu yakasindayim minnak kizimdan baska arkadasim yok. Bende isterdim bir dert ortagi kendime ama yok:KK42:

Kızlar makus talihimi kırıyorum.
Kurstan bir değil 2 kız arkadaşım oldu, biri yukarıdaki anlattığım diğeri de 54 yasında hic evlenmemiş bir avukat.
Onların da arkadasları var, daha genişledi cevrem..
:KK31:
Bende Anadolu yakasında üniversite okuyorum.Yurttayım ama şimdilik bende seneye tek başıma eve geçeceğim.Bana ev önerir misiniz?Batı ataşehir tarafından olursa iyi olur.Okul servisi oradan geçiyor.Birde site olması iyi olur güvenlik açısından

Bende Anadolu yakasında üniversite okuyorum.Yurttayım ama şimdilik bende seneye tek başıma eve geçeceğim.Bana ev önerir misiniz?Batı ataşehir tarafından olursa iyi olur.Okul servisi oradan geçiyor.Birde site olması iyi olur güvenlik açısından

canım kira düşünüyorsan batı ataşehirde en düşük 1500 den baslıyor.
benim ev atasehire baglı ama o pahalı mahallelerden birinde değil şükür yoksa maaşın 2/3 kiraya giderdi ki hiç mantıklı değil.
hani ünidesin? yeditepede isen orada kal gayet güzel yerler, brandium yakın ise hele dadından yinmez :))

canım kira düşünüyorsan batı ataşehirde en düşük 1500 den baslıyor.
benim ev atasehire baglı ama o pahalı mahallelerden birinde değil şükür yoksa maaşın 2/3 kiraya giderdi ki hiç mantıklı değil.
hani ünidesin? yeditepede isen orada kal gayet güzel yerler, brandium yakın ise hele dadından yinmez :))
Yok,Çekmeköydeyim ben.Evet kiralar öyle maalesef.Ama merkezde oturmak istiyorum.Ve dediğim gibi ataşehir en mantıklısı benim için.Güvenlikli olması en önemlisi

Back
X