• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anadolu yakasında yalnız yaşayan kadın olmak

Arapça kursunda bi kız ile tanıştım ama pek sohbet imkanı bulamadık. Oda benim gibi yalnız yaşıyormuş.
Ayrıca bana yakın oturuyor. Şu kızla bi şansımı denesem fena olmaz gibi :KK69:
Şerafettiiin, ya keşke ben de geri gelebilsem Anadoluu yakasına.
Arapça süpermiş yanlız!. Hocanız iyi ise, çok zevkli olur.
Bence de kızla şansını dene, en azından hafta da bir akşam sende bir akşam onda buluşursanız hem beraber tekrar yapmak çok keyifli olur, hem çay muhabbet.
Yalnız yaşamayı ben de seviyorum, ev arkadaşı büyük risk, belli bir yaştan hiç çekilmiyor.

Daha önceki konumda nasıl bir aile yapım olduğundan bahsetmiştim fakat o konu başkaydı :) babaanne dede ve kuzenle yaşayan birisiyim aman ne güzel demeyin sakın gerçekten artık yıpratıcı. Hele ki bu kadar çok olaylar yaşamış biri olarak tek kalmak tek başıma kalıp sessiz bir yerde olmak istiyorumm. Her gün evde bi huzursuzluk bir sorun. Aslında erkek arkadşımla evliliği düşünüyoruz ama şuan onun iş bulma süreci vs derken daha zamanımız var anlayacağın çok küçükte değilim açıkcası 22 yaşındayım :) borcum olmasa tasımı tarağımı toplayıp eyvallah demek istiyorum ama daha en azından bunu yapmak için bile 2 ayım falan var :KK43:

Oyy güzelim benim kıyamam ben sanaa..
İnşallah ilerde sen de kendi ayakları üzerinde durangüçlü bir kadın olacaksın şimdiden bunun sinyallerini veriyorsun bence.
Ama mesleğini eline al, ve maddi konularda garantici ol.
Ben boşandığım zaman tek başıma nasıl yaparım diye çok korkmuştum hatta biraz da bu sebepten boşanmamı erteledim.
Bi ilişkin var sanırım ne kadar güzel ama bu hayatta önce kendine güven.
Maddi olanakların ve arkanda kimse yok ise herkes seni ezer, inan bana. Önce kendine güven.
Öpüyorum seni ..

Hah, işte beklediğim yorumlar da gelmeye başladı..:21:
Yalnızlık beni kötü etkilemiş, evet ne kadar haklısınız.:KK53::KK53::KK53:
Kocasız kaldım, çok yalnızım böüüüü kafayı yiyorum kime saldıracağımı şaşırdım sorma kardiş :KK70::KK70::KK70:
Sizi ne etkiledi böyle bilmem ama diğer arkadaş son derece aklı başında biri ve sizin avukatlığınıza ihtiyacı yok En Büyük KK

Ne oldu canım hayırdır? anlatmak ister misin derdini ?
tamam. nasıl istiyorsanız öyle yapın

Herkese merhaba,
2011 ocak ayından beri üyeyim, o zamanlar evli idim, uzun ve sancılı bir sürec sonrasında boşanma kararı verdim ve 14 ay önce resmen bitti.

Özel bir şirkette orta düzeyli yöneticiyim. İyi bir mesleğim var
Boşandığımdan beri yalnız yaşıyorum ve bundan çok ama çok memnunum. Kiralar yüksek olduğu için merkezi bir muhitte değilim ve pek sosyal hayatim yok.Bu sitede çok değerli arkadaşlar var ama onlarda başka şehirdeler sık sık görüşemiyoruz. Yalnızlığıma ve anlamsız hayatıma anlam katsın, kariyerime faydası olsun diye Arapça öğrenmeye başladım.

İşten kursa, kurstan eve. Oradan cuma akşamları ya da haftasonları Avrupa yakasında oturan ablam ve abime...
Hayatım bu şekilde devam ediyor.
Yalnızlık evde olunca harika ama sosyal yaşamda zor. İsterdim ki arada sırada bana gelen, çay içip sohbet edip yeri gelince dertleşebileceğim, dışarı çıkıp alışveriş yapacağım " bu bana yakıştı mı ?" diye sorabileceğim bir arkadaşım olsun.

Ama yok !
Benim gibi yalnız olanlar var mı ? :KK34:
ay canım yaaa.. bende senn gibiyim ama çevremde sohbet edebilicem derdimi paylaşabilicem alısveriş yapabilicem arkadaşlarım var inşallah rabibm iyi insanlarla karsılastırsın seni bu zamanda çok iyi ölçüp tartmak lazım dostu arkadaşı.

Şerafettiiin, ya keşke ben de geri gelebilsem Anadoluu yakasına.
Arapça süpermiş yanlız!. Hocanız iyi ise, çok zevkli olur.
Bence de kızla şansını dene, en azından hafta da bir akşam sende bir akşam onda buluşursanız hem beraber tekrar yapmak çok keyifli olur, hem çay muhabbet.
Yalnız yaşamayı ben de seviyorum, ev arkadaşı büyük risk, belli bir yaştan hiç çekilmiyor.

Samsooon cici arkadaşım evet ayrı yakalarda bir de eeeen uc noktalarında yaşıyor olmamız şanssızlık :(
Arapça çok geçerli bir dil, mesleğim icabı da ne kadar çok dil o kadar garanti iş. Bir de ben boş durmayı sevmiyorum dil ögrenmeyi seviyorum ve dil yanında kültürünü de getiriyor.
3 dil ve ayrıca deneyimim olunca iş bulmam daha kolay olur diye düşündüm.
Evet kız çok güleç, tatlı ve güler yüzlü biri gibi, bakalım oda beni sıcak karşılar mı. Doğal olarak yalnız olunca oda bende çekingeniz.
Ama ben sıcakkanlıyımdır sosyal hayatımda, hemen kaynaşır arkadaş olurum.. Umarım oda kendini kapamaz ama şimdiye kadar iyi gitti.
Hocamız suriyeli tatlı bi kız, dersi arapça anlatıyor. Biraz altyapı var anlıyorum ama zorlandığım da oluyor. Alışacağım yeni başladım zaten 2 hafta oldu
Aynen ya bu yaştan sonra birini çekebilcemi sanmam, yani zor.
Banyoda saç, mutfakta bulaşıklar yığılı filan bulursam mesela eve gelip, kötü olur :)))

Oyy güzelim benim kıyamam ben sanaa..
İnşallah ilerde sen de kendi ayakları üzerinde durangüçlü bir kadın olacaksın şimdiden bunun sinyallerini veriyorsun bence.
Ama mesleğini eline al, ve maddi konularda garantici ol.
Ben boşandığım zaman tek başıma nasıl yaparım diye çok korkmuştum hatta biraz da bu sebepten boşanmamı erteledim.
Bi ilişkin var sanırım ne kadar güzel ama bu hayatta önce kendine güven.
Maddi olanakların ve arkanda kimse yok ise herkes seni ezer, inan bana. Önce kendine güven.
Öpüyorum seni ..
Neredeyse 5 senedir çalışıyorum :) şuan kamuda sözleşmeli olarak çalışıyorum yanii çok şükür maddiyatıma güveniyorum ki 6 yaşımdan beri hayatla mücadeleyi alalen öğrendim hemde herşeyiyle :) insanın yüzüne bakıp bu iyi kötü diyebilecek kıvamda harmanladı yaşadığım hayat beni :)) Çok şükür 2 yıllık dış ticaret mezunu ve açıktan Kamu yönetimi olarak 4'e tamamlıyorum :) evet 3 seneye yakındır bi ilişkim var :) benimde biraz korkularım var ama bir adım atsam devamı gelecek sanki öyle düşünüyorum :) en büyük desteğim hayatımdaki adam :) o olmasa yönümü bulamam zaten sağolsun :)) çok teşekkür ederim öptüm bende senii :) :KK60:

ay canım yaaa.. bende senn gibiyim ama çevremde sohbet edebilicem derdimi paylaşabilicem alısveriş yapabilicem arkadaşlarım var inşallah rabibm iyi insanlarla karsılastırsın seni bu zamanda çok iyi ölçüp tartmak lazım dostu arkadaşı.
Bu eski koca yüzünden hep.
Doğma büyüme beyoğlu çocuğuydum. Ailem hala orada ..
Eski koca müsveddesi aldı beni anadolu yakasının en ücra köşesine attı, ondan da boşanınca böyle kaldım.
Evli iken de hiç arkadasım yoktu, olamadı. Evden işe işten eve. Boşanınca hepten yalnızım. İşim bu yakada diye de buradayım.
Sanırım ben avrupaya doğru yollanmanın yollarını aramalıyım ufaktan. :))
Ama önce işimi ayarlamam lazım, zamanla oda olacak..

Neredeyse 5 senedir çalışıyorum :) şuan kamuda sözleşmeli olarak çalışıyorum yanii çok şükür maddiyatıma güveniyorum ki 6 yaşımdan beri hayatla mücadeleyi alalen öğrendim hemde herşeyiyle :) insanın yüzüne bakıp bu iyi kötü diyebilecek kıvamda harmanladı yaşadığım hayat beni :)) Çok şükür 2 yıllık dış ticaret mezunu ve açıktan Kamu yönetimi olarak 4'e tamamlıyorum :) evet 3 seneye yakındır bi ilişkim var :) benimde biraz korkularım var ama bir adım atsam devamı gelecek sanki öyle düşünüyorum :) en büyük desteğim hayatımdaki adam :) o olmasa yönümü bulamam zaten sağolsun :)) çok teşekkür ederim öptüm bende senii :) :KK60:

Maşallah ya aferin sana. bir de meslektaş çıktık. Ben de aöf dış tic okuyorum 2 dersim kaldı bitti bitiyor :))
sevgilin ile aranız iyi madem evlen de çık o evden. ama elinde kalsın mesleğin, ev hanımı olayım filan diye düşünme zaten çalışmaya alışınca insan kocadan harclık bile alamıyor. ki ben babamdan bile harclık alamazdım.
Dünyanın bin bir türlü hali var, olmadı boşandın ekmeğin elinde olsun, bak bana.. Ablanı örnek al :))

Ben 2 senedir yalnızım
Birkaç tane dostum var, "arkadaş" desen aslında çok ama çıkarcılar ben inanmıyorum arkadaşlıklarına.
Senin gibi evliyken çok uzaklaştım arkadaşlarımdan. Şimdi de tercihen nadir görüşüyorum yoğunluktan dolayı
Ama ben İzmirdeyim işte :KK16:

Bu eski koca yüzünden hep.
Doğma büyüme beyoğlu çocuğuydum. Ailem hala orada ..
Eski koca müsveddesi aldı beni anadolu yakasının en ücra köşesine attı, ondan da boşanınca böyle kaldım.
Evli iken de hiç arkadasım yoktu, olamadı. Evden işe işten eve. Boşanınca hepten yalnızım. İşim bu yakada diye de buradayım.
Sanırım ben avrupaya doğru yollanmanın yollarını aramalıyım ufaktan. :))
Ama önce işimi ayarlamam lazım, zamanla oda olacak..

Maşallah ya aferin sana. bir de meslektaş çıktık. Ben de aöf dış tic okuyorum 2 dersim kaldı bitti bitiyor :))
sevgilin ile aranız iyi madem evlen de çık o evden. ama elinde kalsın mesleğin, ev hanımı olayım filan diye düşünme zaten çalışmaya alışınca insan kocadan harclık bile alamıyor. ki ben babamdan bile harclık alamazdım.
Dünyanın bin bir türlü hali var, olmadı boşandın ekmeğin elinde olsun, bak bana.. Ablanı örnek al :))

Aaa ne kadar güzel bak buldum bi meslektaş ablamı :)) çok şükür ailesiyle de kendisiyle de aram çok iyi ama askerden geleli 3 ay oluyor tutupda hemen evlenemiyoruz iş bulmazı lazım birde onlarında borçları var bir yandan ailesine de yardım etme gibi bir yükümlülüğü var :) aaa yok çok şükür erkek arkadaşım çalışmamı yükselmemi kesinlikle destekliyor beni :) zaten alıştım bir kere bir gün evde otusam bir haftaymış gibi geliyor bana :) büyük konuşmayayımda çalışmadan yapamam :)) ki ben bu zamana kadar hep iki işte çalışmış bir insanım. Şimdi biler herhalde rahatlık batıyor ikinci iş arıyorum resmen :KK70:

Ben 2 senedir yalnızım
Birkaç tane dostum var, "arkadaş" desen aslında çok ama çıkarcılar ben inanmıyorum arkadaşlıklarına.
Senin gibi evliyken çok uzaklaştım arkadaşlarımdan. Şimdi de tercihen nadir görüşüyorum yoğunluktan dolayı
Ama ben İzmirdeyim işte :KK16:

Çıkarcı insanlar da çok, haklısın ama hala dışarda bir yerlerde iyi niyetli birilerinin olduğuna inanmak istiyorum....
Benim aklımdan bazen şu İstanbul denen illet şehirden kaçmakta geliyor, izmir 1. numaralı seçeneğim olurdu. Yalnız bir kadının rahatça yaşayabileceği yeganr yer bence. Bir de tertemiz denizleriniz var. Her haftasonu çeşme, urla. ooohh :) ne güzel olurdu yaaa...

Aaa ne kadar güzel bak buldum bi meslektaş ablamı :)) çok şükür ailesiyle de kendisiyle de aram çok iyi ama askerden geleli 3 ay oluyor tutupda hemen evlenemiyoruz iş bulmazı lazım birde onlarında borçları var bir yandan ailesine de yardım etme gibi bir yükümlülüğü var :) aaa yok çok şükür erkek arkadaşım çalışmamı yükselmemi kesinlikle destekliyor beni :) zaten alıştım bir kere bir gün evde otusam bir haftaymış gibi geliyor bana :) büyük konuşmayayımda çalışmadan yapamam :)) ki ben bu zamana kadar hep iki işte çalışmış bir insanım. Şimdi biler herhalde rahatlık batıyor ikinci iş arıyorum resmen :KK70:

Aferin sana aferin. :))
Zaten birbirinize zaman ayırın, askerlik onu değiştirmiş olabilir. Asker ocağı erkeği bambaşka biri yapabiliyor.
Ailesine yardım ediyor diyorsun, etsin ama bu evlendikten sonra devam etmesin. Hoşuma gitmedi bu.
İnce ele sık doku güzelim. Olur mu ? Üzülmeni asla istemem. Yeterince çekmişsin hayattan .. :KK51:

Çıkarcı insanlar da çok, haklısın ama hala dışarda bir yerlerde iyi niyetli birilerinin olduğuna inanmak istiyorum....
Benim aklımdan bazen şu İstanbul denen illet şehirden kaçmakta geliyor, izmir 1. numaralı seçeneğim olurdu. Yalnız bir kadının rahatça yaşayabileceği yeganr yer bence. Bir de tertemiz denizleriniz var. Her haftasonu çeşme, urla. ooohh :) ne güzel olurdu yaaa...

Zaten birbirinize zaman ayırın, askerlik onu değiştirmiş olabilir. Asker ocağı erkeği bambaşka biri yapabiliyor.
Ailesine yardım ediyor diyorsun, etsin ama bu evlendikten sonra devam etmesin. Hoşuma gitmedi bu.
İnce ele sık doku güzelim. Olur mu ? Üzülmeni asla istemem. Yeterince çekmişsin hayattan .. :KK51:

O askerde dğişenlerden aslında gittiği gibi geri geldi sadece fikir olarak daha olgunlaştı, şükürler olsunki beklediğim kadar değişiklik olmadı :) yine olgundu ama daha da düşüncesi gelişti. O da benim gibi biraz tamamlıyoruz birbirimizi anlıyoruz :) hep karşıma böyle bir insan çıksın istemiştim RABBİM nasip etti devamınıda getirmemizi nasip etsin (AMİN) yok bu geçici sürelik bir yardım zaten sonrasında bizim önümüz açık İNŞAALLAH :)

Gerçekten öyle canım tavsiye ederim gelmek istersen
Rahatsız eden olmuyor semtini iyi seçersen çok rahat edersin
Hem öyle istanbul gibi çok kalabalık, yoğunluk da yok
Benim işe gitmem 20 dk sürüyor başka ilçede olduğu halde, ulaşım çok rahat
Ama ne yalan söyleyeyim kendim gibi bir arkadaş çok isterdim kendime
Keşke aynı şehirde olsaydık :(
Bazen insan sarılacak bir omuz istiyor kendine..
Bu arada söylemezsem içim rahat etmez buradan kendine arkadaş bulursan çok dikkatli ol benim başıma geldi kızla kaç ay konuştuk, kardeşim gibi belledim 2 kez ekti beni meğersem fakemiş

Gerçekten öyle canım tavsiye ederim gelmek istersen
Rahatsız eden olmuyor semtini iyi seçersen çok rahat edersin
Hem öyle istanbul gibi çok kalabalık, yoğunluk da yok
Benim işe gitmem 20 dk sürüyor başka ilçede olduğu halde, ulaşım çok rahat
Ama ne yalan söyleyeyim kendim gibi bir arkadaş çok isterdim kendime
Keşke aynı şehirde olsaydık :KK43:
Bazen insan sarılacak bir omuz istiyor kendine..
Bu arada söylemezsem içim rahat etmez buradan kendine arkadaş bulursan çok dikkatli ol benim başıma geldi kızla kaç ay konuştuk, kardeşim gibi belledim 2 kez ekti beni meğersem fakemiş

Valla düşünüyrum canım, ama mesele iş bulmak. İstanbulun kaba insanları kalabalığı bunalttı. Genelde hep evdeyim ben. Merkez 45 dk 1 saat sürüyor. Kadıköy oda. Taksim 1,5 saat. Gidiş geliş 3 saat. Ayol yaşlandım :)))
İzmir harika bir yer, eski eşim bi süre çalışmıştı ben insanlarını da çok sevmiştim.
İstanbula göre iyi bence.
Ben de çok isterdim ama ekmek nerede ise biz oradayız. İş bulursam hiç düşünmem taşınırım.
Sarılacak omuzu geçtim gelsin benimle bi demlik çayı paylaşsın, ona da razıyım :(
Çok zorlamıyorum olursa olur.
Ben buradan reelde 2 kişi ile tanıştım, ikisi de çok iyi insanlar çıktılar.
Biri de kankam kardeşim canım ciğerim olur ama oda istanbulda değil işte :(

Valla düşünüyrum canım, ama mesele iş bulmak. İstanbulun kaba insanları kalabalığı bunalttı. Genelde hep evdeyim ben. Merkez 45 dk 1 saat sürüyor. Kadıköy oda. Taksim 1,5 saat. Gidiş geliş 3 saat. Ayol yaşlandım :)))
İzmir harika bir yer, eski eşim bi süre çalışmıştı ben insanlarını da çok sevmiştim.
İstanbula göre iyi bence.
Ben de çok isterdim ama ekmek nerede ise biz oradayız. İş bulursam hiç düşünmem taşınırım.
Sarılacak omuzu geçtim gelsin benimle bi demlik çayı paylaşsın, ona da razıyım :KK43:
Çok zorlamıyorum olursa olur.
Ben buradan reelde 2 kişi ile tanıştım, ikisi de çok iyi insanlar çıktılar.
Biri de kankam kardeşim canım ciğerim olur ama oda istanbulda değil işte :KK43:

mesleğin ne?
söylemeyeyim diyordum çünkü istanbul aşığı insan da çok ama insanlarını ben de kaba buluyorum. memleketim diye mi artı geçiyorum bilmiyorum ama çok hoşgörülü insanlar izmirliler. burada herkese göre bir yer var ve giyiminle, inancınla yargılanmıyorsun :)
kafan çok rahat eder emin ol
hem arkadaşlık da ederiz diyeceğim ama ben de seneye gidiyorum :KK19:

mesleğin ne?
söylemeyeyim diyordum çünkü istanbul aşığı insan da çok ama insanlarını ben de kaba buluyorum. memleketim diye mi artı geçiyorum bilmiyorum ama çok hoşgörülü insanlar izmirliler. burada herkese göre bir yer var ve giyiminle, inancınla yargılanmıyorsun :)
kafan çok rahat eder emin ol
hem arkadaşlık da ederiz diyeceğim ama ben de seneye gidiyorum :KK19:

Ben doğma büyüme istanbullu olduğum halde söyleyebilirim.
İnsanları kaba çünkü çok kalabalık bir yer, jungle gibi. Hayatta kalmak için hayvanlaşmış çoğu ( hayvanlar daha incedir bunlardan )
Yol kenarında taksi bekliyorum geçenlerde mecidiyeköyde..Metrobüsten çıkanlar nasıl çarpıyorlar. Yahu yol kenarındayım yol ortasında beklemiyorum.
Koluma çarpanlar, çantama çarpanlar gırla.
6 senedir anadolu yakasındayım, tuhafıma gitti, tiksindim.
Mesleğim, dış satış pazarlama ve ticaret. Oralarda o tür bi iş bulursam giderim. Daha uygun bi şehir yaşam için.
Sen niye gidiyorsun ? memur musun ?

Ben doğma büyüme istanbullu olduğum halde söyleyebilirim.
İnsanları kaba çünkü çok kalabalık bir yer, jungle gibi. Hayatta kalmak için hayvanlaşmış çoğu ( hayvanlar daha incedir bunlardan )
Yol kenarında taksi bekliyorum geçenlerde mecidiyeköyde..Metrobüsten çıkanlar nasıl çarpıyorlar. Yahu yol kenarındayım yol ortasında beklemiyorum.
Koluma çarpanlar, çantama çarpanlar gırla.
6 senedir anadolu yakasındayım, tuhafıma gitti, tiksindim.
Mesleğim, dış satış pazarlama ve ticaret. Oralarda o tür bi iş bulursam giderim. Daha uygun bi şehir yaşam için.
Sen niye gidiyorsun ? memur musun ?

ohoo senin mesleğin de öyle iş bulunamayacak bir meslek değil ki
çok rahat iş bulursun
ben istanbulun semtlerini falan hiç bilmem, yaşayamazdım orda eminim yani
burada ben çarpıyorum adam özür diliyor ya :KK45::KK70:
mesela gece falan dışarı çıksan rahatsız edilmezsin, benim başıma gelmedi en azından
ben yüksek lisans için yurtdışına çıkmak istiyorum canım :KK50:

ohoo senin mesleğin de öyle iş bulunamayacak bir meslek değil ki
çok rahat iş bulursun
ben istanbulun semtlerini falan hiç bilmem, yaşayamazdım orda eminim yani
burada ben çarpıyorum adam özür diliyor ya :KK45::KK70:
mesela gece falan dışarı çıksan rahatsız edilmezsin, benim başıma gelmedi en azından
ben yüksek lisans için yurtdışına çıkmak istiyorum canım :KK50:

Ay ne ince adamlar var :)))
Valla bilemiyorum benim çalışacağım yerler ihracat yapan üretici, fabrika tarzı yerler olur, ithalat yapan küçük ölçekli ibi yer düşünmüyorum.
Valla insallah olur, ciddiyim bu konuda.

Arkadaşının olmaması gerçekten zor
insan bazen yalnızca havadan sudan konuşacak birilerini istiyor

Benim de burdan çok güzel arkadaşlarım oldu
Hatta eşlerde tanıştı 3 ümüz de farklı şehirlerdeyiz sırf birbirimizi ziyarete gittik

Umarım sizde öyle bir arkadaş bulursunuz kendinize :KK36::KK36::KK36:

Ay ne ince adamlar var :)))
Valla bilemiyorum benim çalışacağım yerler ihracat yapan üretici, fabrika tarzı yerler olur, ithalat yapan küçük ölçekli ibi yer düşünmüyorum.
Valla insallah olur, ciddiyim bu konuda.

var işte dediğin gibi yerler
benim tanıdığım insanlar var mesela ismini vermem doğru olmaz belki şirketlerin ama şu limanda yükleme yapan büyük şirketler var ya oralarda :KK66::KK28:

Arkadaşının olmaması gerçekten zor
insan bazen yalnızca havadan sudan konuşacak birilerini istiyor

Benim de burdan çok güzel arkadaşlarım oldu
Hatta eşlerde tanıştı 3 ümüz de farklı şehirlerdeyiz sırf birbirimizi ziyarete gittik

Umarım sizde öyle bir arkadaş bulursunuz kendinize :KK36::KK36::KK36:

Teşekkür ederim, çok naziksiniz.
Ayrıca beni anlayanların olması da bir nebze rahatlattı beni..
Buradan tanıştığım arkadaşım bilecikten, canım kardeşim o benim..
Bana geldi istanbula, haftasonu için. Ama her zaman gidip gelinmiyor. Yalnızlık zor işte sık sık görüşebileceğim biri olsa ne iyiydi :(

Back
X