Merhabalar, toplu bir cevap vererek tecrübelerimi paylaşmak istedim 3 senedir farklı farklı merkezlerde işlem yaptırmanın dışında kendim de yurtiçi -yurtdışı kaynaklardan birçok araştırma yaptım.Öncelikle İğneli epilasyonda makine değil yöntem(termoliz, blend, flashvs.) önemlidir.Uzun uzun anlatırsak çok fazla detay var ama kabaca benim gözlemlediğim apilus cihazın bazı blend yöntemlerini doğru kullanan veya herhangi bir markanın termoliz modunu doğru kullanan uzmanların tek turda daha fazla azalma sağladığı.Termolizi çok az uzman kullanıyor çünkü termoliz sonrası oluşan kabuklar daha yara gibi daha dikkatli bakım isteyen kabuklar geçtikten sonra iyileşmenin daha uzun sürdüğü bir yöntem.O yüzden bazen uzmanlar iz bıraktı diye damgalanabiliyor.Ya da termolizi tanımayan başka uzmanlar aa iz bırakmış diyor.Yani sonucu daha güzel ama sıkıntılı bir yöntem.Çünkü ısıya dayalı.Ayrıca termolizde şu an her yerde satılan 15-20 liralık tek parçalı Çelik iğneler kullanılırsa yanıkla sonuçlanma ihtimali çok yüksek.Tam korumalı izole edilmiş iki parçalı iğneler kullanılmalı ki bu iğneler ancak yurtdışından geliyor ülkemizde satışı yok.Yani kolay bulunmuyor sayılı uzman erişebiliyor.Eğer bölge önceden lazerli veya değil en kötü tek turda minimum %50 azalma sağlanması lazım.Arada çok az istisnalar olabilir özellikle lazerle çoğalmış yüz bölgesi ve göbek altı çizgisinde.Ayrıca bölgeye göre de bu değişiklik gösterir mesele genital daha inatçıdır ama ense tek turda %80 e kadar azalma sağlar.Bir de bu azalmaya karar verirken şuna da dikkat edin alttan başka kıllar geliyor da olabilir özellikle önceden lazerli bölgelerde.Çünkü lazer kılları uyutuyor.Yani deri altınızda patlamaya hazır bir sürü bomba var.Uzmanın işlem yaptığı değil de deri altındakiler de yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor olabilir.Velhasıl ben bunları anlattım ama hangi uzmana kullandığınız yöntem ne? Cihazınız ne ? İğneniz ne ? gibi sorular sorarsanız büyük ihtimal tersleneceksiniz benden sizi uyarması
O yüzden yapmayın derim.Bir de son olarak videolu uygulamasını izlemediğiniz uzmanlara gitmeyin bence.Cildi doğru gerdiğini, çift el kullandığını,iğnenin girip çıkarken cildin dalgalanmadığını, kılın tereyağından çeker gibi geldiğini görün öyle gidin.Bunlardan herhangi biri bile tam tersi ise asla ama asla gitmeyin derim ben.