Anadolu Lisesine Dönüştürülen Düz Liseler Hakkında

fiyonk_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2009
2.923
13
0
Eskişehir
arkadaşlar bu konudaki fikirlerimiz ve yeni bilgileri burada paylaşalım. okulu dönüştürülen var mı aramızda?

ben bu işten hiçbir şey anlamadım desem yeridir. Okulların isimleri değişiyor. Meslek liselerinde değişim yok. Çpl'de sadece düz lise bölümü kapanıyor. Nüfusuna bağlı olarak ilçelerde 1tane anadolu lisesi yeterli görülüyor. Örneğin benim çalıştığım ilçede değişim olmadı, tek anadolu lisesi yeterliymiş nüfusuna göre.

Amaçları ne onu da anlamış değilim. Okulların isimleri değişince ne olacak ???? Biz branş öğretmenleri sadece meslek liselerinde mi çalışabileceğiz yoksa çevrilen anadolu liselerine atamamız yapılabilecek mi???? ÇPLde çalışanların çoğu norm fazlası olacak bu durumda o öğretmenler ne yapacak???

Açıkçası bakanlık çoook kötü durumda. Hiçbirşeyde dikiş tutturamadı.SBSde değişiklik yapıldı bile. YGS-LYS ne olacak o da belli değil. Bu işin ustaları başa gelmedikten sonra hem öğrencileri hem de öğretmenleri deneme tahtası gibi kullanacak bunlar...

aynen hocam yapılan sınavın geçerliliği de yok üstelik. yüzde ellisini alınan takdire vs ye göre veriyor. onu da kendi adamlarına veriyorlar zaten.

üstelik bu okullara geçmek çok üstün bir yere geçmek anlamına geliyormuş gibi bir hava yaratılıyor. meslekte okuyacak olanlar bu ülkenin evlatları değil sanki.

sadece fen-güzel sanatlar liselerine sınavla alım yapılacakmış diye duydum. Anadolu sınavına 2009 da girenlerden de 70 ve üzeri alanlar bu okullara girmek için başvurabileceklermiş. yönetmelik hazırlanıyormuş.

tühh ya ben bu başlığı unutup yeni bir başlık açtım şimdi :kedi:
evet şimdi ben de okudum bu haberi.

Kızımın lisesi dönüştürüldü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…