- 26 Ekim 2007
- 1.178
- 96
- 163
Sodium Lauryl Sulfate yüzde ikiden fazla kullanılırsa ve bikaç maddeyle birlikte kullanılırsa zararlı oluyor bildiğim kadarıyla ve zaten kanserojen olduğu kesin kanıtlanmış değil sanırım sürekli tartışılan bir konu.
cilt bakım ürünlerinin içeriği kutusunda yazıyor ve ben kutuları ürünü alır almaz çöpe attığım için onlara bakamadım
hyym after shave balsam da bulunan oxybenzone
body series roll on deodorantta bulunan alüminyum, Benzl alcohol, Benzyl benzoate
body series 3ü 1 arada kalıp sabunda bulunan PEG-6 ve PEG-60
bunlar benim evde şuan bulunan kişisel temizlik maddeleri dediğim gibi keşke kutularını atmasaydım diğerlerine de bakardım. ev temizliği ürünleri hakkında bir fikrim yok onları araştırmadım. ama eğer bu ürünlerde sağlığa zararlı şeyler varsa diğerlerinde de vardır gibi bir mantık yürüttüm. bu sadece kişisel görüşüm. ilgilendiğin için teşekkür ederim
üçü bir arada Body Series Sabunun içeriği:
Sodium Tallowate, Potassium Tallowate, Sodium Cocoate, Potassium Cocoate, Sodium Palm Kernelate, Potassium Palm Kernelate, Sodium Palmitate, Potassium Palmitate, Water, Stearic Acid, Palmitic Acid, Coconut Acid, PEG-12, PEG-6 Methyl Ether, PEG-60 Almond Glycerides, Fragrance, Glycerin, Sodium Chloride, Triclocarban 1.0%, Decyl Glucoside, Tetrasodium Etidronate, Pentasodium Pentetate, Titanium Dioxide (CI 77891)
Cosmeticsinfo.org süper bir başvuru kaynağı. Sayfa ingilizce ben almanca çevirisini aldım çünki hemen çevirebilirim ingilizce biraz uzun sürecek çünki

PEG-6 Laurate
Was ist das? bu nedir ?
PEG Dilaurate (PEG-2-dilaurat, PEG-4-Dilaurat, PEG-6-Dilaurat, PEG-8-Dilaurat, PEG-12-dilaurat, PEG-20-dilaurat, PEG-32-dilaurat, PEG-75-dilaurat, PEG-150 Dilaurate) und PEG Laurat (PEG-2 Laurate, PEG-2 Laurate SE, PEG-4 Laurate, PEG-6 Laurate, PEG-8 Laurate, PEG-9 Laurate, PEG-10 Laurate, PEG-12 Laurate, PEG-14 Laurate, PEG- 20 Laurate, PEG-32 Laurate, PEG-75 Laurate, PEG-150 Laurate) Bestandteile Bereich von hellgelben, öligen Flüssigkeiten zu bräunen, wachsartige Feststoffe. In der Kosmetik-und Körperpflegeprodukte, werden diese Bestandteile in der Formulierung einer Vielzahl von Produkten wie Shampoos, Haarkuren, persönlicher Sauberkeit Produkte, Badezusätze und Hautpflege und Reinigung verwendet. Kozmetik ve vücut ürünlerinde kullanılır. Örn. Şapmuan, saç kürleri, kişisel temizlik ürünleri, banyo ürünleri, cilt bakımı ve temizlik ürünlerinde.
Sicherheitshinweise Güvenlik talimatları
Die Food and Drug Administration (FDA) hat die Sicherheit von PEG Dilaurate Inhaltsstoffe überprüft und genehmigt deren Verwendung als indirekten Kontakt mit Lebensmitteln für die Verwendung als Bestandteile von Papier und Karton als Verpackung von Lebensmitteln verwendet.
FDA ( food and drug administration ) nın raporuna göre Gıda ürünlerinde kullanılamaz.
Die Sicherheit des PEG Dilaurate und PEG Laurate Inhaltsstoffe durch die beurteilt Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel. Die CIR Expert Panel evaluiert die wissenschaftlichen Daten und festgestellt, dass PEG-2, -4, -6, -8, -12, -20, -32, -75 und -150 Dilaurate und PEG-2, -4, -6, -8, -9, -10, -12, -14, -20, -32, -75, -150 Laurate und PEG-2 Laurate SE sind sicher für die Verwendung in Kosmetika und Körperpflegeprodukten in Konzentrationen von bis zu 25%. Kısacası kozmetik ve bakım maddelerinde %25 oranına kadar kullanılabilir.
Warum ist es in Kosmetika und Körperpflegeprodukten verwendet? Neden kullanılır ?
PEG und PEG Dilaurate Laurate Inhaltsstoffe helfen zu bilden Emulsionen durch Verringern der Oberflächenspannung der zu untersuchenden Substanzen emulgiert werden. Darüber hinaus reinigen die Haut und Haar, indem Wasser mit Öl und Schmutz zu mischen, so dass sie weggespült werden können. İligli madde su, kir, ve yağ ile birleşip ilgili yüzeyde kiri arındırmak ve suyla birleşmesini sağlayarak temizlemesi için kullanılır
Wissenschaftliche Fakten:
Polyethylenglykol (PEG)-dilaurat und PEG Laurate Inhaltsstoffe aus Laurinsäure, eine natürlich vorkommende Fettsäure in Kokosöl hergestellt. PEG und PEG Dilaurate Laurate Bestandteile werden durch Umsetzung von Laurinsäure mit einer bestimmten Anzahl von Einheiten Ethylenoxid hergestellt. Die durchschnittliche Anzahl von Einheiten Ethylenoxid wird durch die Zahl in der Inhaltsstoffs angedeutet.
Polyethylenglykol (PEG)-Dilaurat ve PEG Laurat İçerikleri Laurin asidinden yani doğal olarak var olan Hindistancevizi yağı asidinden elde edilir. İlgili bileşkenler Laurin asidinin ethlenoxid ile dönüştürülmesi sonucu elde edilir.[/COLOR]
Umarım faydalı olmuştur bu PEG maddesinin tanımı.
Son düzenleme: