- 4 Şubat 2010
- 2.113
- 5.038
Peki arkadaşım bu olayların size bir etkisi oldumu, Ordaki medyada neler yazılıp çiziliyor? Bizimle paylaşırmısın?Hollanda da yaşayan biri olarak yorum yapayım; burdaki türkler entegre nedir bilmiyor. sanıyolar ki hollandalılar onlara ayak uydurmak zorunda. öyle bişey yok. anlatamazsın çünkü türkiyedeki politikayı bilmiyolar. yaşamadılar orda. körü körüne bişey savunuyolar. ama ne savunduklarını bilmiyolar. sorsanız 2 şey sayamaz.
#hayır oyunu kullanacak kişileri dinsiz veya vatan haini olarak görüyolar. siz düşünün.
Peki arkadaşım bu olayların size bir etkisi oldumu, Ordaki medyada neler yazılıp çiziliyor? Bizimle paylaşırmısın?
Hollanda da yaşayan biri olarak yorum yapayım; burdaki türkler entegre nedir bilmiyor. sanıyolar ki hollandalılar onlara ayak uydurmak zorunda. öyle bişey yok. anlatamazsın çünkü türkiyedeki politikayı bilmiyolar. yaşamadılar orda. körü körüne bişey savunuyolar. ama ne savunduklarını bilmiyolar. sorsanız 2 şey sayamaz.
#hayır oyunu kullanacak kişileri dinsiz veya vatan haini olarak görüyolar. siz düşünün.
Boşver arkadaşım bizde aynı şeyleri söylüyoruz, bizede vatan haini diyorlar. Kafalar bimilyonrotterdamda yaşamıyorum. yani olayların olduğu şehirde değilim. Hollandalı arkadaşlarım sordu ne düşünüyosun diye. he bide siz şöyle bişey söyleyim; bugün burda seçimler var. ve afedersiniz ama bu olaylara karışan türklerin hepsi salak. Akşam sonuçlar açıklandığında ve sağcı parti fazla oy aldığında ben şaşırmam.
Bu olaylara dahil olan türklerin yaptıkları ve söyledikleri hiç normal şeyler değil. ve emin olun o polisler durup dururken saldırmadı vatandaşlara. Bu insanlar medeniyet nedir bilmez. Hollandalıları beğenmezler ve attıkları sloganlardan, sosyal medyada paylaştıklarından da belli oluyor. Madem öyle; dönün hepiniz türkiyeye. Ama hayır burda sosyal imkanlar açısından rahatlar ya. Çoğu devletten maddi yardım alıyodur. Böyle bi sürü şey sayabilirim.
Ben böyle konuştukça insanlar beni vatan haini ilan etmesine şaşırmıyorum. doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar misali.
orda ki yasama ayak uyduruyorlarmı yoksa insanları yadırgayarak bakıp rahatsızlık veriyorlarmı burda mesela suriyelileri istemiyoruz bizde cunku ayak uyduramadıkları gibi rahatsızlıkda veriyorlar aynı durum hollandalılarda da mevcutmu turklere karsı:)rotterdamda yaşamıyorum. yani olayların olduğu şehirde değilim. Hollandalı arkadaşlarım sordu ne düşünüyosun diye. he bide siz şöyle bişey söyleyim; bugün burda seçimler var. ve afedersiniz ama bu olaylara karışan türklerin hepsi salak. Akşam sonuçlar açıklandığında ve sağcı parti fazla oy aldığında ben şaşırmam.
Bu olaylara dahil olan türklerin yaptıkları ve söyledikleri hiç normal şeyler değil. ve emin olun o polisler durup dururken saldırmadı vatandaşlara. Bu insanlar medeniyet nedir bilmez. Hollandalıları beğenmezler ve attıkları sloganlardan, sosyal medyada paylaştıklarından da belli oluyor. Madem öyle; dönün hepiniz türkiyeye. Ama hayır burda sosyal imkanlar açısından rahatlar ya. Çoğu devletten maddi yardım alıyodur. Böyle bi sürü şey sayabilirim.
Ben böyle konuştukça insanlar beni vatan haini ilan etmesine şaşırmıyorum. doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar misali.
orda ki yasama ayak uyduruyorlarmı yoksa insanları yadırgayarak bakıp rahatsızlık veriyorlarmı burda mesela suriyelileri istemiyoruz bizde cunku ayak uyduramadıkları gibi rahatsızlıkda veriyorlar aynı durum hollandalılarda da mevcutmu turklere karsı:)
ooo bir hollandalı daha hemen sana da yazayım bi ara özelden kabul edersen:)
canım hayır oyu kullanacaklara burda da dinsiz, vatan haini, terörist gözüyle bakıyorlar, çünkü itinayla böyle bakmaları sağlandı, gerçi itina etmeseler de sağlarlardı ya neyse
rotterdamda yaşamıyorum. yani olayların olduğu şehirde değilim. Hollandalı arkadaşlarım sordu ne düşünüyosun diye. he bide siz şöyle bişey söyleyim; bugün burda seçimler var. ve afedersiniz ama bu olaylara karışan türklerin hepsi salak. Akşam sonuçlar açıklandığında ve sağcı parti fazla oy aldığında ben şaşırmam.
İnsanın yaşadığı semt, ilçe, şehir değişince bile adapte olması gereken düzen var, olay Avrupa ülkeleri olarak değerlendirildiğinde önyargı hakim, hadi ben olaya daha da dar bir pencereden bakayım, doğma büyüme İstanbul'luyum, 40 yıl hep aynı ilçede yaşadım, muhafazakar bir yerdir doğduğum ilçe, haliyle giyimim, eve giriş çıkış saatlerimi bile oturduğum yere göre düzenlemek zorundaydım, kızım oldu keza o da öyle, oranın düzeni öyleydi, uymazsan arkandan olmadık entrika, fitne fücur dönerdi, Ege'ye yerleşince gördüm ki başka dünyalarda varmış, günün istediğim saatinde dışarı çıkarım, şort giyince arkadan fısır fısır konuşacak kimse yok, çünkü insanlar burada örtülüsünden şortlusuna birlikte yaşamayı ve birbirlerinin yaşam tarzına saygı duymayı öğrenmiş, aksine burada birinin kılık kıyafetine gözünü dikip baktığında uzaylı gibi hissediyorsun kendini, gelirken kafamda bir sürü acaba varken şimdi soranlara büyük konuşmayayım ama asla İstanbul'a dönmem diyorum, yurtdışında yaşıyor olunca da durum değişmiyor.sonra da "Avrupa çok kötü, gelmeyin" diyorlar.. E bebeğim sen Avrupayı kendine benzetmişsin zaten tabi ki kötü olacak diyebiliriz senin mesajlarından yola çıkarak.. Boşver biz default olarak vatan haini ilan ediliyoruz zaten arada sen de kayna yapacak bir şey yok
suan secimler nasıl gidiyo kim önceerotterdamda yaşamıyorum. yani olayların olduğu şehirde değilim. Hollandalı arkadaşlarım sordu ne düşünüyosun diye. he bide siz şöyle bişey söyleyim; bugün burda seçimler var. ve afedersiniz ama bu olaylara karışan türklerin hepsi salak. Akşam sonuçlar açıklandığında ve sağcı parti fazla oy aldığında ben şaşırmam.