Son derece makul bir soru. İşlerine gelmiyor, o ayrı."Kızım sen dinleme onları, madem öyle sorsana neden memleketlerine dönmüyorlar?"
Zaten aynı Kılıçdaroğlu gibi konuşuyorsun" diyorlar
hollanda degilde avustralyada yasayan tanıdıklar var artık coluk cocuk orda bunların yası da 60 ın uzerinde bir defa geldiler tr ye yerlestiler yapamadılar 3-4 ay sonra geri donduler:) gectigimiz sene hangi akla hizmet bilmiyorum yine geldiler yalan degil 3 ay olmadı avustralya ya donduler:) olmuyor yapamıyorlar oranın belli bir rahatlıgı var alısmıslar ben bu sikayet edenlerin de tr de yasamasını istiyorum madem oyle neden ordasınız buraya gelip yapamıyorsun neden hani vatanın ya burası senin uzaktan konusmak kolay zaten dikkat ediyorum bu islam uzerinden konusanların cogu da hep avrupada onların hayat tarzını begenmezler elestirirler ama hic kimse ortadogu ulkelerinde yasamaz belki avrupada ki insanlar da buna tepkili madem oyle burda ne isiniz var diyorlar cok haklılarvalla son paragrafa daha çok katıldım, çünkü kk dan hollanda da yaşan en az 6-7 kişiyle konuşmuşumdur, hiç birisi ırkçılığa uğradığını söylemedi, memnun olmadıklarını da söylediler, hatta kesin dönüş yapan bi kaç arkadaşta pişman olduklarını yazmıştı.. hepside sorularıma içtenlikle cevap verdi yardımcı olmaya çalıştılar okuyanlar olursa tekrar teşekkürler, sağolsunlar...
tabii bu son olaylardan sonra ne olur bilmem, orda yaşayanların durumu, illa bi geri dönüşü olacaktır az ya da çok
hollanda degilde avustralyada yasayan tanıdıklar var artık coluk cocuk orda bunların yası da 60 ın uzerinde bir defa geldiler tr ye yerlestiler yapamadılar 3-4 ay sonra geri donduler:) gectigimiz sene hangi akla hizmet bilmiyorum yine geldiler yalan degil 3 ay olmadı avustralya ya donduler:) olmuyor yapamıyorlar oranın belli bir rahatlıgı var alısmıslar ben bu sikayet edenlerin de tr de yasamasını istiyorum madem oyle neden ordasınız buraya gelip yapamıyorsun neden hani vatanın ya burası senin uzaktan konusmak kolay zaten dikkat ediyorum bu islam uzerinden konusanların cogu da hep avrupada onların hayat tarzını begenmezler elestirirler ama hic kimse ortadogu ulkelerinde yasamaz belki avrupada ki insanlar da buna tepkili madme oyle burda ne isiniz var diyorlar cok haklılar
Kafaya bak, Hollanda gibi bir ülkede kahve ortamı bile kurmuşlarsonrada hollondololo bozo sovmoyor .
Neyini sevsin senin be adam, kitap okumazsınız, sinemaya gitmezsiniz, karılarınız evden dışarı çıkmaz, çoçuklarınız okulda kampa gitmez, yüzmeye göndermezsiniz, etkinliklere gavur işi diye göndermezsiniz, kendiniz gibi asosyal yetiştirisiniz, kahve köşelerinde pişpirik oynarsınız, sonrada hollandalı bizi sevmiyor.
Bi istatistik,
http://m.dunya.com/gundem/yurtdisinda-kac-turk-var-haberi-279692
Hollanda : 299 bin 909 Türk vatandaşı yaşıyor, 51 bini çalışıyor.
Anlaşılan Cuma günü bagırdı çağırdılar, yaşadıkları doydukları ülkeye kafa tuttular, pazartesi sabahıda yüzlerini bile yıkamadan sosyalden para istemeye gittiler....
Belki bundan dolayıdır
Bıraksınlar bu gözünü yiyim abi ayaklarını.. Kendilerine ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapılıyor olabilir ama ben kendi ülkemde de aynı muameleyi görüyorum; bari oraya gider sosyal hakların dibine vururum ."Herkes, bir fırsatını bulsa anında Türkiye'ye döneceğinden"
Nasıl bir fırsat bekliyorlar acep?
Hollanda'da yaşananlar elbette hoş olmadı ama genel olarak yorum yapmak gerekirse, birçok Avrupa ülkesinde tanıdıklarım var Almanya'dan Avustralya'ya kadar."Herkes, bir fırsatını bulsa anında Türkiye'ye döneceğinden"
Nasıl bir fırsat bekliyorlar acep?
Hollanda'da yaşananlar elbette hoş olmadı ama genel olarak yorum yapmak gerekirse, birçok Avrupa ülkesinde tanıdıklarım var Almanya'dan Avustralya'ya kadar.
Arada hem akraba ziyaretleri hem de tatil amaçlı Türkiye'ye geldiklerinde görüşüyorum hepsiyle.
Hiçbiri temelli dönmeyi düşünmüyor, bir tanesinin bile ağzından kesin dönüş yapacağım lafı duymadım, aksine hiç sekmiyor aynen şu sözler dökülüyor hepsinin ağzından bizim Almanya'da, bizim Kanada'da, bizim İsviçre'de yasalar şöyle, hayat böyle diye bahsediyorlar.
Konuştuklarımın çoğunluğu emekli olmuş, istese dönerler ama dönmüyorlar, aksine buraya gelince herşeyin düzensiz olduğundan dert yanıyorlar, misal bir usta çağırıyorlar usta işi biraz geciktirse bizim Almanya'da bunu yapamazdı diyorlar.
O yüzden o fırsat bulsam dönerim diyenlere pek inanmıyorum, sitede eski üyelerimizden biri ki uzun yıllardır siteye girmiyor, yurtdışında yaşıyordu, memlekete döneyim dedi, çoluk çocuk eş hep beraber döndüler 6 ay sonra ben yapamıyorum dedi yurtdışına geri döndü.
Ne olursa olsun yaşadıkları ülkelerin düzenine, hayat şartlarına alışıyorlar, aynı düzeni bulamadıkları içinde Türkiye'ye sadece tatil amaçlı geliyorlar, dönmezler döneriz demesinler.
Benim de gördüğüm örnekler hep bu şekilde. 3 tane arkadaşım Hollandaya gitti. Burdaki çok çok iyi maaşlarını bırakarak. minimum aile gelirleri 10 binin üzerindeydi. Orda hemen hemen çekirdekten başladılar gene de memnunlar. 10 gün japonyada tatildeydik. Döndüğümüzde eşim arabayı çok sakin kullanıyor, herkese yol veriyordu, 1 hafta sürdü yeniden çileden çıkartmaları. Arkadaş bu sabah japonyada sandım kendimi metrobüste sıraya gireyim dedim binemedim dedi. Espriydi tamam ama işte. Bdvde bu aralar sıkça geri dönsem mi konuları açılıyor. Dönme diyene vatan haini muamelesi çekiyorlar. Ama dönmesinler yani.