- 18 Temmuz 2022
- 3.923
- 6.663
Laboratuvarın hızıyla ilgili değil sanırım. İki tüp alınıyor biri hızlı sonuç için kullanılıyor diğeri kültür ortamında çoğaltılıp sonra ayrıntılı analiz yapılıyor. Çoğalması için de beklenmesi gerekiyor. Sanırım o yüzden 3 haftadan önce gelmesi mümkün değilBen şu 15+1 im. Aslında bebek bir hafta önden gidiyor bana yapalım dediler ama ben illa 16 dan sonra olsun dedim. Recep Has beye 8 eylüle randevu aldım o da 17. Hafta oluyor. Yani aslında amniyosentezi geç yaptırmış oluyorum. Bu arada düşünün Nişantaşı’nda iki hekime gittim ki biri Recep Has burda 3 kişiden 2 si tanır. Duayendir. İlk hastası benmişim. Sebep sizin dediğiniz gibi canlı doğmamaları. Yani zaten düşüyorlarmış adama yüzlerce vaka gelmiş düşünün belki binlerce bu aşamada ilk hastasıyım. Bana 3 hafta dedi. Belki LAB hızlı çalışırsa 2 hafta olur mu bilemiyorum. Size de çok geçmiş olsun ama çok şükür ki inşallah haftaya kurtulursunuz bu beladan. Ben mesela ikili tarama yapsam hiç bilmeyecektim. Nipt yaptırdım. İyi mi yaptım kötü mü sonuç gösterecek
ay amniyosentezden bile korkuyorum yemin ederimLaboratuvarın hızıyla ilgili değil sanırım. İki tüp alınıyor biri hızlı sonuç için kullanılıyor diğeri kültür ortamında çoğaltılıp sonra ayrıntılı analiz yapılıyor. Çoğalması için de beklenmesi gerekiyor. Sanırım o yüzden 3 haftadan önce gelmesi mümkün değilNipt yanlış çıkar inşallah da hepsi kötü bi anı olarak kalır. Bir daha da yanından geçmezsiniz bu testin artık. İnsan bazı şeyleri bilmemek istiyor gerçekten. Ben de kendimize yaptırdığımız genetik testler için aynısını düşünüyorum. İkili testim iyi geldi diyip arkama yaslanıp hamileliğin tadını çıkaracaktım şimdi. Günler geçmek bilmiyor böyle her muayene stres oluyor
O korkacağın son şey olsun bence. Ben bittiğinde çok şaşırmıştım bu kadar basit bişey miydi diye. 1 dk bile sürmedi. Bittiğinde de en ufak ağrı sızı yaşamadım. Bi de çok tecrübeli birine yaptırıyorsun zaten. Riskin sıfır olduğunu söyleyebilirim. Kan aldırmak gibi düşünay amniyosentezden bile korkuyorum yemin ederim
Zaten hiç canım acır mı vs değil de Bebiş suyu azaldı diye bişey olur mu diyeO korkacağın son şey olsun bence. Ben bittiğinde çok şaşırmıştım bu kadar basit bişey miydi diye. 1 dk bile sürmedi. Bittiğinde de en ufak ağrı sızı yaşamadım. Bi de çok tecrübeli birine yaptırıyorsun zaten. Riskin sıfır olduğunu söyleyebilirim. Kan aldırmak gibi düşün
Emin ol aynı korkuları yaşadım ve aynı cümleyi kurdum hep. Bebeğe bişey olmasından korktum yoksa acısı koymaz tabiki. Ama bebeği etkileyecek kadar suyu azalmıyor ki. Çok az bi sıvı alıyorlar. Zaten sıvısı az olan hastalarda uygulanmıyor. Doktor ultrasonda herşeyi değerlendiriyor sıvıya bakıyor en uygun giriş açısına bakıyor. İnternette okuduğun olumsuz şeylere bakma. O 1/200 düşük oranı falan hep eski istatistikler. Senin doktorunda bu oran sıfırdır eminim. Ultrasonlar çok iyi şimdi. Bir de doktor tecrübeliyse asla endişe edecek bişey yok. O kadar iyi anlıyorum ki seni. Bir de benim gebeliğimin başından beri belliydi amniyosentez olacağı. O yüzden çok daha uzun süre kafama taktım.Hatta cvs yapacaklardı ama plasenta arkada diye bebeği riske atmak istemediler. Amniyosenteze döndük. Doktorlar da riske atmak istemiyor emin ol en iyisini düşünüyorlar zaten. Ama gerçekten çok basit bi işlemmiş. Bittikten 3 gün sonra tekrar muayene olduğumda bebeğimin suyu da iyiydi kendisi de hiç bişeyden haberi olmadan oynayıp duruyordu. Aynısını yaşayacaksınZaten hiç canım acır mı vs değil de Bebiş suyu azaldı diye bişey olur mu diye
Gece gece hiç uyuyamadım. Miniğim ile keşke daha güzel bir hamilelik geçirseydik, onu çok seviyorum kaybetmek istemiyorum. Neden ben diye isyan etmek istemiyorum. Ama testin yanlış çıkmasına negatif olmasına o kadar ihtiyacım var kiEmin ol aynı korkuları yaşadım ve aynı cümleyi kurdum hep. Bebeğe bişey olmasından korktum yoksa acısı koymaz tabiki. Ama bebeği etkileyecek kadar suyu azalmıyor ki. Çok az bi sıvı alıyorlar. Zaten sıvısı az olan hastalarda uygulanmıyor. Doktor ultrasonda herşeyi değerlendiriyor sıvıya bakıyor en uygun giriş açısına bakıyor. İnternette okuduğun olumsuz şeylere bakma. O 1/200 düşük oranı falan hep eski istatistikler. Senin doktorunda bu oran sıfırdır eminim. Ultrasonlar çok iyi şimdi. Bir de doktor tecrübeliyse asla endişe edecek bişey yok. O kadar iyi anlıyorum ki seni. Bir de benim gebeliğimin başından beri belliydi amniyosentez olacağı. O yüzden çok daha uzun süre kafama taktım.Hatta cvs yapacaklardı ama plasenta arkada diye bebeği riske atmak istemediler. Amniyosenteze döndük. Doktorlar da riske atmak istemiyor emin ol en iyisini düşünüyorlar zaten. Ama gerçekten çok basit bi işlemmiş. Bittikten 3 gün sonra tekrar muayene olduğumda bebeğimin suyu da iyiydi kendisi de hiç bişeyden haberi olmadan oynayıp duruyordu. Aynısını yaşayacaksın
Ne diyeceğimi bilemiyorum çok zor çok ağır bi sınavın var. Bebeğini çok sevdiğini biliyorum. Korkma demenin de bi anlamı yok çünkü benim de korkmadığım tek bir an olmadı. İlk gebeliğin miydi. Yazdıysan da hatırlayamadımGece gece hiç uyuyamadım. Miniğim ile keşke daha güzel bir hamilelik geçirseydik, onu çok seviyorum kaybetmek istemiyorum. Neden ben diye isyan etmek istemiyorum. Ama testin yanlış çıkmasına negatif olmasına o kadar ihtiyacım var ki
Evet ilk hem de denediğimiz ilk ayda oldu o kadar hızlı oldu ki herşey o kadar yolunda gitti ki. Düşünün ultrasonda o kadar normal ki bebek hoca bana nipt yaptırma 30 yaş altısın, ailende genetik hastalık yok, bebek ultrasonda çok normal, hiç kanama düşük riski olmadı o yüzden gereksiz para verme dedi kendim gidip yaptırdım. Ve sonuç bu. Lekelenme dahi olmadıNe diyeceğimi bilemiyorum çok zor çok ağır bi sınavın var. Bebeğini çok sevdiğini biliyorum. Korkma demenin de bi anlamı yok çünkü benim de korkmadığım tek bir an olmadı. İlk gebeliğin miydi. Yazdıysan da hatırlayamadım
Canım benim aynı şeyleri yaşamışız o kadar üzüldüm ki umarım güzel ilerler süreç şimdi nasılsınEvet ilk hem de denediğimiz ilk ayda oldu o kadar hızlı oldu ki herşey o kadar yolunda gitti ki. Düşünün ultrasonda o kadar normal ki bebek hoca bana nipt yaptırma 30 yaş altısın, ailende genetik hastalık yok, bebek ultrasonda çok normal, hiç kanama düşük riski olmadı o yüzden gereksiz para verme dedi kendim gidip yaptırdım. Ve sonuç bu. Lekelenme dahi olmadı
Merhaba öncelikle çok çok üzüldüm. İnşallah herşeyi en baştan en güzel şekilde yaşarsınız. çok özür dilerim sizi bulmuşken birkaç şey sorabilir miyim ? Bizim gibi olanlar o kadar az ki, birkaç sorum aklımı çok kurcalıyor.Canım benim aynı şeyleri yaşamışız o kadar üzüldüm ki umarım güzel ilerler süreç şimdi nasılsınbenimde hiçbir şeyden şüphenilmedi çok güvendiğim önerilen bir doktora gittim ne ense ne burun her şey normal göründü ikili test temizdi. 20. Hafta normal ultasyonda kalple ilgili büyük sıkıntılar görülünce beni de zeki şahinoğluna yönlendirdiler amniyosentez yapıldı. Çok rahat geçti benimde. Birinci sonuç temizdi. İkincisi down sendromu geldi. Gözlerde yakınlık, böbreklerde şişme kalbin yarısı gelişmemişti ve delik vardı bunlara bakarak down sendromundan şüphelenildi öyle de oldu. 23. Haftada zeynepkamilde sonlandırdık. Tabiki çok zordu çok kötü günler geçirdik. Ama orada yatarken öyle şeyler gördümki daha beteri olmadığı için hep şükrettim. Tabiki bu sende kalıyor ama zamann bir şeylere alıştırıyor insanı. Nisan ayında sonlandı. Şimdi tekrar düşünüyoruz ctesi planlama için doktora gideceğim. Senin için süreç umarım çok iyi olur. İnsann bazen aynı şeyleri yaşayan onu anlayacak biriyle konuşmak istiyor. Konusmak istersen her zaman buradayım. Sağlıcakla kal
tabiki sorabilirsin seni çok iyi anlıyorum günlerce aynı şeyleri yaşayan insanları aradım. numaramı dahi verebilirim özelden hiç problem değil. bu süreçte psikolojik destekte alım desteksiz çok zordu çünkü. istediğinizi sorabilirsiniz yardımcı olabilirsem ne mutluMerhaba öncelikle çok çok üzüldüm. İnşallah herşeyi en baştan en güzel şekilde yaşarsınız. çok özür dilerim sizi bulmuşken birkaç şey sorabilir miyim ? Bizim gibi olanlar o kadar az ki, birkaç sorum aklımı çok kurcalıyor.
Birincisi bebeğiniz detaylı ultrasondan önce hiç bulgu vermiş miydi yani 20. Haftadan önce. yoksa herşey aşırı normal mi ilerledi 20 ye kadar hiç vermedi mi ? Çünkü benim şu an vermiyor.
İkincisi amniyosentez sonuçlanması kaç hafta sürdü?
Üçüncüsü amniyosentez sonucunda direk çocuk down sendromu trizomi 21 onaylandı mı? Yani amniyosentez sonucunda ne rahatsızlığı olacağını biliyor muyuz çünkü benim trizomi 3 ve ne olacağını bilmiyoruz ?
benimde amniyosentezimi Recep has hoca yapacak acaba zeki bey ne kadar ücret almıştı?
Çok teşekkür ederim şimdiden
amniyosentez ön sonuç ikinci gün sonunda temiz geldi aslında onda trizomi 18-21 bakılıyordu yine de temiz geldi.Merhaba öncelikle çok çok üzüldüm. İnşallah herşeyi en baştan en güzel şekilde yaşarsınız. çok özür dilerim sizi bulmuşken birkaç şey sorabilir miyim ? Bizim gibi olanlar o kadar az ki, birkaç sorum aklımı çok kurcalıyor.
Birincisi bebeğiniz detaylı ultrasondan önce hiç bulgu vermiş miydi yani 20. Haftadan önce. yoksa herşey aşırı normal mi ilerledi 20 ye kadar hiç vermedi mi ? Çünkü benim şu an vermiyor.
İkincisi amniyosentez sonuçlanması kaç hafta sürdü?
Üçüncüsü amniyosentez sonucunda direk çocuk down sendromu trizomi 21 onaylandı mı? Yani amniyosentez sonucunda ne rahatsızlığı olacağını biliyor muyuz çünkü benim trizomi 3 ve ne olacağını bilmiyoruz ?
benimde amniyosentezimi Recep has hoca yapacak acaba zeki bey ne kadar ücret almıştı?
Çok teşekkür ederim şimdiden
Merhaba son durumunuz nedir acaba 7 Eylül de bende Recep Has beyden randevu aldım benim bebeğimede fetal DNA testinde Turner sendromu dediler 12+5 teyim su an çok üzgün bir haldeyim fetal DNA nın cinsiyet kromozomları sonucunun hata verebilecegini yazdı birkaç kişi galiba amniyosentez yapacağım siz nasıl ilerlediniz üzerinden zaman geçmiş sizi üzmek istemem ama merak ettim bir gelişme var mıMerhaba 18+4 günlük hamileyim. Üç gün önce Amniyosentez oldum. Ön sonuçlar çıktı bebeğime klinefelter sendromu teşhisi konuldu. Kesin test sonucu üç hafta sonra çıkacak dediler. Benimle aynı durumda olan var mı acaba? Tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz
Merhaba bende yarın Recep Beye amniyosentez olacağım. Acaba bişey dedi mi fetal dna için ?Merhaba son durumunuz nedir acaba 7 Eylül de bende Recep Has beyden randevu aldım benim bebeğimede fetal DNA testinde Turner sendromu dediler 12+5 teyim su an çok üzgün bir haldeyim fetal DNA nın cinsiyet kromozomları sonucunun hata verebilecegini yazdı birkaç kişi galiba amniyosentez yapacağım siz nasıl ilerlediniz üzerinden zaman geçmiş sizi üzmek istemem ama merak ettim bir gelişme var mı
Ben henüz gitmedim ilk kez yarın gideceğim WhatsApp üzerinden test sonucunu istedi o kadar muayeneyi yarın olacağım.. siz fetal DNA testini nerde yaptırmıştınız yurt dışına mı gönderildi.. içim içimi yiyor sonuç yanlış olsun diye dua etmekten başka birşey gelmiyor elimden.. inşallah sizin sonucunuzda iyi gelir bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınızMerhaba bende yarın Recep Beye amniyosentez olacağım. Acaba bişey dedi mi fetal dna için ?
Benim sizinkinde daha kötü bir durum çünkü ben metagentech de yaptırdım ama ilk 10. Haftada yaptırdım, trizomi 3 yüksek risk geldi - sonra acaba hata mi oldu diyip 11 de bir daha kan verip aynı firmaya yaptırdım ve yine aynı geldi. Düşünün 2 Farklı kan verdim ikisi de aynı.Ben henüz gitmedim ilk kez yarın gideceğim WhatsApp üzerinden test sonucunu istedi o kadar muayeneyi yarın olacağım.. siz fetal DNA testini nerde yaptırmıştınız yurt dışına mı gönderildi.. içim içimi yiyor sonuç yanlış olsun diye dua etmekten başka birşey gelmiyor elimden.. inşallah sizin sonucunuzda iyi gelir bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız
Allah yardımcınız olsun bende tekrar yaptırmayı düşündüm yurtdışına gönderilmişti test ama bir yandanda korkuyorum ne yapacağımı şaşırmış durumdayım çok geçmiş olsun..Benim sizinkinde daha kötü bir durum çünkü ben metagentech de yaptırdım ama ilk 10. Haftada yaptırdım, trizomi 3 yüksek risk geldi - sonra acaba hata mi oldu diyip 11 de bir daha kan verip aynı firmaya yaptırdım ve yine aynı geldi. Düşünün 2 Farklı kan verdim ikisi de aynı.
Merhaba. Estağfurullah. Hamileliğim devam ediyor aynı şekilde dün detaylı ultrasona girdim hiçbir sıkıntı çıkmadı. Doktorum bu sendromun hafif bir sendrom olduğunu daha çok çocuk sahibi olurken cerrahi işlem gerekebilir dedi. Turner da cinsiyet kromozom bozukluğu ama kızın ki daha farklı diye biliyorum. Rabbim yardımcınız olsun çok şükür biz toparladık. Rabbim yardımcınız olsun çok zor bir durum ne halde olduğunuzu tahmin edebiliyorumMerhaba son durumunuz nedir acaba 7 Eylül de bende Recep Has beyden randevu aldım benim bebeğimede fetal DNA testinde Turner sendromu dediler 12+5 teyim su an çok üzgün bir haldeyim fetal DNA nın cinsiyet kromozomları sonucunun hata verebilecegini yazdı birkaç kişi galiba amniyosentez yapacağım siz nasıl ilerlediniz üzerinden zaman geçmiş sizi üzmek istemem ama merak ettim bir gelişme var mı
benimki kesin sonuç umarım sizinki yanlıştırMerhaba son durumunuz nedir acaba 7 Eylül de bende Recep Has beyden randevu aldım benim bebeğimede fetal DNA testinde Turner sendromu dediler 12+5 teyim su an çok üzgün bir haldeyim fetal DNA nın cinsiyet kromozomları sonucunun hata verebilecegini yazdı birkaç kişi galiba amniyosentez yapacağım siz nasıl ilerlediniz üzerinden zaman geçmiş sizi üzmek istemem ama merak ettim bir gelişme var mı