Amniyosentez mi Fetal DNA mı ?

annelikyolunda4

Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2024
282
93
13
26
21. Haftamda detaylıda ense kalınlığı 6.1 çıktı sınır 6ymış.. 2 gün sonra özele gideceğim ordan da benzer sonuç çıkarsa test yaptırmayı düşünüyorum hangi testi önerirsiniz

Fetal DNA daha küçük haftalarda yapılıyordu diye biliyorum o zaman yaptırmamış mıydınız? İkili üçlü test sonucunuz yüksek miydi? Eğer fetal yaptırmadıysanız fetal yaptırın. Artık güvenilir işlem oluyor ama yine de amniyosentez riskli. Fetal yüksek çıkarsa zaten yine amniyonsenteze yönlendirirler. Fakat haftası oldukça büyük bu işlemleri bebeği aldırmak istiyorsanız yaptırın yoksa stresten başka bir şey değil bence

Fetal yaptırmamıştım doktorda söylememişti zaten. 2li yaptırdım sadece temizdi sonuç, detaylıda da ense kalınlığı dışında herhangi birşey demedi doktor

Fetal yaptırmamıştım doktorda söylememişti zaten. 2li yaptırdım sadece temizdi sonuç, detaylıda da ense kalınlığı dışında herhangi birşey demedi doktor
2li temiz çıktıysa bence sorun yoktır ya çok yüksekte değilmiş ama içiniz rahat etsin diye fetal yaptırın. Diğer işlem riskli oluyor bazen bebek kaybına sebep olabiliyor

2li temiz çıktıysa bence sorun yoktır ya çok yüksekte değilmiş ama içiniz rahat etsin diye fetal yaptırın. Diğer işlem riskli oluyor bazen bebek kaybına sebep olabiliyor
Detaylı sonucu da bu şekilde.. Nf kalınlığı dışında bir bulgu yok. Ya genelde nette emse kalınlığı tek başına bir bulgu diyen var inan günlerdir uyuyamıyorum, sonuç kötü çıkarsa ne yapıcam bilmiyorum eşim boşuna teste falan gerek yok bizim çocuğumuz diyor, bende öyle düşünüyorum ama sağlıklı bireyler bile neler yaşıyor o çocuğun ileride neler yaşayabileceğini düşünüp üzülüyorum.

Eklentiler

• IMG_1642.jpeg
    118,6 KB · Görüntüleme: 11
Boşuna stres yapmayın doğduktan sonra hiç sorunsuz doğan nice çocuklar var. Eğer aldırmak gibi bir düşüncenizde yoksa boşa test felan strese girmeyin. Bende bebeğimi 20. Haftada kaybettim inanın o kadar zor ki o acı o yüzden sağlıklı olsun diye dua edin gerisi boş. Allah size böyle bir evlat nasip ettiyse kaderinide ona göre tayin etmiştir siz içinizi ferah tutun

Üzüldüm adınıza umarım bir daha böyle bir durum yaşamazsınız O kadar zor bir durum ki sadece kendi bebeğim için değil Rabbim tüm bebekleri korusun hastalıktan uzak etsin

Üzüldüm adınıza umarım bir daha böyle bir durum yaşamazsınız O kadar zor bir durum ki sadece kendi bebeğim için değil Rabbim tüm bebekleri korusun hastalıktan uzak etsin
Amin inşallah streste bebeklere çok olumsuz yansıyor siz iyi düşünün iyi olsun ama illa test yaptıracaksanızda fetal dna yaptırın risksiz en azından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…