Canım bebeğin ense kalınlığı iyi çıkmış, peki burun kemiği oluşmuş muydu o konuda bir şey söyledi mi doktor bu da çünkü down sendromlu bebeklerin yaklaşık yarısında olmuyor veya normalden kısa oluyor.
Riskin çok yüksek değil aslında senin durumunda olan 196 kadından bir tanesi down senromlu bebek sahibi oluyor demek. 195 tanesi normal yani. İnşallah seninki de çok sağlıklıdır.
Amniyosentez kararından önce 16. hafta gibi ayrıntılı ultrasonu da düşünebilirsin.
Bu da bebeğin sağlığı konusunda oldukça önemli bulgular verebiliyor. Aslında amniyosentez düşünmeyenlere 22.hafta gibi öneriyorlar ama düşünüyorsanız daha da erken yapabiliyorlar.
Perinatoloji profesörü bana böyle söylemişti.
Bir de 14.haftaya kadar yapılan CVS testi yani koriyon villus biyopsisi uygulaması var.
Amniyosenteze göre düşük riski biraz daha fazla ama sonuç daha çabuk çıkıyor ve daha erken haftalarda yapılabiliyor.
arkadaşlar şuan 20 haftalık gebeyim.gebeliğimin 12. haftasında ikili test yaptırdım sonuç:1/5237 çıktı. yani test sonucu gayet iyi.neyse ben tatil için memlekete geldi.memlekette de üçlü test yaptırdım test sonucum:1/91 çıktı. üçlü teste göre doktor direk amniyo sentez dedi..tabi ultrasonda herşey çok güzel hiçbir down sendoromlu belirtisi yok.bu konuda uzamn kaç tane doktora gittim..tabi testim riskli çıkınca ve direlk bana amniyosentez deyince; ben ve eşim bu testi daha teşekküllü iyi bir hastanede tekrarlatmak istedik.amniyosentez için karar vermeden önce..test sonuçlarını bugün aldık ve üçlü test sonucum 1/2227 çıktı..biz eşimle bu test sonucuna göre hareket edeceğiz ve amniyon sentez yaptırmayacağız..sonuçta ultrasonda da birşey çıkmadı..bundan sonra tevekkül etmekten başka bişey yapamayız.zaten bebişim 5 aylık...
al ıste... keske bende bı kere daha yaptırsaydım su ıkılı testı oyle hassas olcumler kı aslında bak nasıl farkedıyor. neyse arkadasım bak ne guzel ıyı cıkmıs umarım bızımkılerde boyle cıkar. allah hepımıze saglıklı bebekler nasıp etsın. yasayan bılır anca ne kadar ınsan dusunmıcem desede ıcı ıcını kemırıyor... bana da bırısı soylemıstı asıl onemlı olan ense kalınlıgıdır down sendromlu bebeklerde ense kalınlıgı normal olmaz demıstı onada kendı doktoru soylemıs hatta kan testı bıle ıstememıs. ne bılıyım her yıgıdın yogurt yıyısı farklı ıste olan bıze oluyor boyle arada derede...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?