Amniyo sivisi fazla olanlar !

sofika

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2009
2.403
74
Arkadaslar ben sata gore 32+1 ama ultrasona gore 30+3 hamileyim.Bugun doktor bebegimin suyunun fazla oldugunu soyledi.Boyle bir durum yasayanlar varsa aranizda,neler yaptiniz,hangi tahliller yapildi ve ne gibi onlemler aldiniz,paylasin lutfen. :Saruboceq:

malesef benim fazla değil az
sürekli istirahat halindeyim ve bol bol su içiyorum..ama fazla olması halinde ne yapılır bilmiyorum

kızlar bolca solunuza yatıp dinlenin ve olumlu düşünün..
benim de kelebek arkadaş gibi azdı suyum hatta bitti:))doğumda gördüm su yoktu:)
30.haftadan sonra hiç kalkmadan yattım,bolca su içtim..kan sulandırıcı iğneler,ciğer geliştirici iğneler ve doktorumun yoğun çabası sonucu 36+5'e kadar geldik ve kızımı sağlıcakla aldım kucağıma çok şükür..
doktorum ne derse harfiyen uyguladım,netteki bilgilere ve söylenenlere kulağımı tıkadım,hep olumlu düşündüm..
siz de aynısını yapın lütfen..
doktorunuz sizin için en doğrusunu bilendir burda bizlere düşen pozitif enerji vermek olabilir ancak..
yavrularınızı sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorum..

canım benim de suyum fazla 3 haftadır sürekli takipteyiz ben 36.haftamdayım,bi hafta normale döndü ama geçen hafta yine fazla çıktı,suyun fazlalığından dolayı çok sık kasılmalarım oluyor nst de sancılarım 100 lere vuruyo 20 den aşşağıya inmiyo ama bende bi rahatsızlık yok ben çok bişey hissetmiorum...su fazlalığında erken doğum riski oluyor,kordon sarkması diye bi olay var o olabiliyor,ve bi çok bişey söyledi doktorum ve daha fazla riske atmayalım ve 37.haftada ya suni sancı verelim doğur dedi yada doğurana kadar hasatanede yatıp gözetim altında dur dedi.büyük ihtimal suni sancıyı tercih etcem çünkü 2-3 hafta hastanede yatma düşüncesi beni geriyor...ama bebeğim çok sağlıklı maaşallah ....Ve hiç aklıma kötü bişey getirmiorum çok rahatım yani sende öyle ol allahın izniyle sağ salim kucağımıza alırız inş.

22.haftada amniyo sıvısı fazla teşhisi konuldu.ıçtiğim suyu kıstım hiç alakası olmasada bir de otururken sol yana hafif yatık oturdum bir ay boyunca bu kontrolde suyum normalin üst sınırında göründü demekki bu yöntem başarılı olmuş...Dr um suyu içmenle alakası yok dedi şükürler olsun kana kana su içmeye başladım iki üç gündürStres yapmadan istirahate dikkat edince geçer umarım...Alah kimsenin emeğini boşa çıkarmasın Bebişler zamanında ve sağlıklı doğsun...Olumlu düşünelim

24 haftada şeker yüklemesi yapıldı şeker çıkmadı..Dr um nedeni açılanamaz dedi bebek az su içiyor olabilir yutma problemi olabilir ama haftasıyla uyumlu yani büyük ihtimal nedensiz suyun fazla dedi...Bebiş sağlıklı olsada su fazla olabiliyor yani...

bende kotu dusunmemeye calisiyorum , pazartesi doktorum uygun gorurse hastaneye yatirabilir,ben raziyim cunku zaten riskli bir gebelik geciriyorum,serklajim var ve surekli yatarak geciyor gebeligim.Allahin izniyle sag saglim ve zamaninda kucagimiza alalim insallah.Suyun fazla olmasi disinda bir de kordonunu dolamish boynuna benim guzel kizim,cok ama cok korkuttu beni,bundan sonra sik sik durumunu gozetim altinda tutmak lazim.

Bana da haftaya seker testi yapilacak,onun disinda kalbi icin bir daha ayrintili ultrasona bakilcak,bebegin geriden gelmesi ve suyun fazla olmasi birlikte gorulunce doktorum suphelendi,inallah kotu bir sey cikmayacagini dusunuyorum,cunku benim Sat tarihim adet duzensizliginden dolayi sonradan belirlendiydi,olumlu yaklasmaya calisiyorum.
Bu arada su icmenin amniyo sivisiyla alakasi yok gercekten,doya doya icmene bak

malesef benim fazla değil az
sürekli istirahat halindeyim ve bol bol su içiyorum..ama fazla olması halinde ne yapılır bilmiyorum

sanirim yapilabilecek pek bir sey yok ,bende surekli yatarak geciriyorum gebeligimi,Allah yardimcimiz olsun,sonu guzel olsun insallah.

cok tesekkur ederim ,Allah bagislasin bebegini sana.Doktorumun dediklerine bende herzaman uydum ama bazi seyler ne yazik ki bize bagli degil.Insallah bende kizimi saglicakla ve zamani gelince kucagima alirim,Allah hepimizin yardimcisi olsun.

Yıllar geçmiş ama bu durumun aynısı bende de var nasıl doğum yaptınız acaba

bende de amniyon sıvısı fazla şu anda. doktorum radyoloji uzmanına yönlendirdi, yarın tekrar bakılacak, eğer o da fazla sıvı ölçerse sanıyorum ilaca başlayacağız...
fazla olmasının birçok nedeni olduğunu söyledi dr. çocukta yutma problemi olabilirmiş ya da böbreklerde sorun olabilirmiş. annede şeker olabilirmiş. (bu ihtimal şuan bende yok) nedensiz bile olabiliyormuş....

Bende de amniyon sıvı fazlalığı çıktı ve çok korkuyorum. Kalpte ekojenik odaktan sonra birde sıvı fazlalığı çıkması çok korkutuyor beni. Allah biliyor ya yüreğim ağzımda yaşıyorum. İnşallah anomali çıkmaz. Amniyosentez yaptırmamıştım. Bebeğe bir şey olur düşüncesi ile. 31 haftalık hamileyim şimdi. Ama stres ve korku bitiriyor beni. Böyle sıkıntılar yaşayan ve sağlıklı doğum yapanlar ne olur yazın ki bana da umut olsun

kuzum hic korkmaaaa.haziranin sonunda 20haftalikken su fazlasi var dendi banada.internetteki yazilar beni bunalima soktu.hep korku ile yasadim.doktorumun uyarisi su oldu tatli hamurisi makarna pilav beyax ekmek tatli meyveler yeme dedi.bir ay icinde normale dondu.hic korkma bak ben sona geldim.Allah sanada nasip edicek insallah.

Çok teşekkür ederim inşallah benim de düzelir de korkum geçer. Panik içindeyim gerçekten hiç aklımdan çıkmıyor. Benim doktor bi uyarıda bulunmadı ama ben kendi kendime burdan duydum tatlı şeyleri azaltmak gerektiğini. Ve dikkat etmeye çalışıyorum. Dayanmak çok zor oluyor. Çünkü tatlı ve meyve yemeden duramayan biriyim. Ama yeterki problem çıkmadan zamanın da bir doğum olması tek dileğim. Sen de inşallah bebeğine kavuşursun problemsiz bir şekilde.

Merhaba cok uzun zamn geçmiş üstünden ama belki görüp cevaplarsınız. Bebeğinizi sağlıklı Bi şekilde kucagınıza alabildinizmi. Bende 30 haftalık hamileyim ve 26. Haftadan beri su fazlalığım var. Süreciniz nasıl ilerledi cok tedirginim bende

N’aptınız acaba geçti mi sizin bana da aynı sizin gibi dediler tedirgin ilerliyor 29. Haftama girdim

Benim de kızımda suyum cok fazlaydı hiç bir sorun yaşamadık sağlıkla dogdu kızım

Mrb 27 haftalık hamileyim ve benimde suyum fazla.. Siz çoktan yavrunuza kavusmussunuz, yavrunuzda bı sıkıntı oldu mu acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…