amman doktor masaya almadan ıkınmayın!!!

seli54

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2009
1.045
487
133
selam arkadaşlar ben çok iyi giden bir doğumda kendi kendimize yaptığımız yanlışlarla başımızı nasıl derde soktuğumzdan bahsetmek istiyorum...
Benim gece 3 te suyum patladı uyurken ve kalktım hafif hafif sancım vardı ama hiç öyle abartılacak gibi değil adet ağrısı gibiydi. Sabah 8 de hastaneye gittik dokuzda baktılar 3cm açılma vardı. Ama sancılar gayet tahammül edilir seviyede...Zaten hamileliğim sürece okuyup araştırmıştım ama bazı şeyler gözümden kaçmış demek ki... Neyse saat 11 gibi açılma 7 santim oldu ve ebe gelip şimdilerde ıkınma gelirse sakın ıkınma dedi sancılar gene fena sayılmaz ama tabi yorgunluk var ne de olsa.. O aralar harbiden ıkınma geldi ve bende gece 3 ten beri bıkmış olacam ki ıkınıvermişim :çok üzgünüm: sonra ebe geldi ama o ana kadar doğum süper gidiyo epizyo bile yapmaya gerek yok diyodu doktor, ebe gelir gelmez sen ıkınmışın dedi rahim ağzı ödem olmuş dedi sancım durdu suni sancı falan yok kar etmedi o arada ebe elini sokup masaja başladı ödemi dağıtmak için, bir sat falan uğraştı dağıttı ödemi ama tabi vakit iyice geçmiş suyum boşaldığı için bebek kuruya kalmış falan filan gerisini anlatmayayım neticede çok zor oldu doğum normal doğum oldu ama sonrasında çektim biraz, Anne adaylarına söyleyeceğim doğum o kadar zor değil sancılar gayet normal seviyede geliyo ıkınmak da zor değil doğum sırasında ama doğum olayını çok detaylı okusunlar ve söylenenlere bire bir uysunlar ben okudum ama o an yorgunluktan amaaaaaan ne olursa olsun demişim herhalde
en önemlisi DOKTOR IKIN DEMEDEN IKINMAYIN erken ıkınma çok iyi giden bi doğumu tersine çevirebiliyo, yoksa normal doğum gayet rahat adet ağrısı gibi ben yarım saat daha ıkınmadan dayansaydım bebeğimi rahat rahat dünyaya getirecektim...

haklısın ama canım ,bu ıkınma çoğu zaman senin elinde olmuyo ..ıkınma isteğinii vucud yapıyo engel olunmuyo kolay kolay en azından benim öğle oldu..

malesef benimde öyle oldu ama bazı kitaplarda ıkınma isteğinin engellenmesi ile ilgili öneriler var bunların okunması yarar getirebilir mesela yatakta secde pozisyonu almak ve üffffffff püffffffffff şeklinde üflemelerle nefes almak ıkınmayı durdurabiliyormuş ben bu kadar önemli olduğunu bilseydim valla gerekirse amuda kalkardım yatakta ıkınmam geçsin diye :1rolleyes::1rolleyes:

bebek baski yaptikca asagiya,insanda istem disi ikinma hissi oluyor bende de olmustu kendimi kontrol edemiyordum sonra sezeryan oldu zaten..gercekten dr larin dedigine harfiyen uymak gerek..

bana da ıkınma dediler odamdayken daha başlamıştı, ama insan engel olamıyo biraz ıkındım ama sorun yaşamadım çok şükür kolay bi doğum oldu yani öyle diolar bana zor geldi de:)

ayy aynı yanlışı ben de yaptım.kimse ıkın veya ıkınma demedi ama bana keşke birileri uyarsaydı şöyle yap böyle yap diye yapardım bende.ben ne kadar ıkınırsam o kadar çabuk ve kolay olur sandım.geceden sabaha kadar ne zaman ağrı gelse ittim sabah doğdu ama dikişlerimde sorun oldu belkide zamanından önce doğduğu için yani benim ıkınmam yüzünden parçalayarakta gelmiş olabilir.üfff benim doktorumda hata bilgilendirsene dimi.neyseki bebişim sağlıklı ama ben 2 ay çektim bu dikişlerden.

valla guzel bı bılgı paylaşmıssınız teşekkürler 2 hafta sonra dogumum var dedıgınızı yapıcam ıkınma gelse bıle tutucam kendımı cok sagolun arkadaşlar:)

Bunu bilmek iyi oldu gercekten de ama ebeler hamile kadini neden yalniz birakiyorlar onu anlamadim ya bisey olurda kimseye seslenemezse. Yaninda biri olmali digil mi?

gerçekten teşekkürler ben bu ıkınmanın bööle bişeye yol açacağını hi. bilmiodum çok teşekkrler palaştığın için doğumdan korkuyorum kararsızım 31+4 haftalık hamileyim allahın izniyle b ir kızım olacak sizlerin desteğine o kadar ihtiyacımız var ki anneler tecrübelerinizle bize ışık tutuyosunuz çok teşekkürler allah bütün hamileleri bi avazda kurtarsın inşallah

evt dr demeden ıkınmak çok tehlikeli.siz başkalarına bakarak ıkınmanız gelsede ıkınmayın sakın

bana ilk başta kimse ıkınma dememişti.3 cm açıldıktan sonra.ben hala ıkınmaya devam edince rahim şişmiş,bebek geriye kaçmış.aslında kızlar ıkınmamak gerekiyormuş.derin derin nefes alıp vermeliymişim.dikkat edin bunlara araştırın doğuma gitmeden önce.az kalsın sezeryana gidiyordum.sonra nefes alıp vererek kurtardık.:1no2:12 saat sancıdan sonra sezeryan ne feci olurdu benim için.senağlama

bunu ben de bılmıyordum sağolun kızlar oldukça faydalı bır bilgiopuyorumnanaktan

teşekkürler.... seli sen hangi hastanede doğum yaptın? sheylaa her yere yazıyorum, bir yerde denk gelir de cevap verirsin diye? başkent üni de hangi konuda sıkıntı yaşadın? doktorun kimdi?

teşekkürler... doğumu hangi hastanede yapmıştın seli54?

Çok teşekkürler..çok güzel bir bilgi ve paylaşımm..bende hiç böle bişey duymamıştım bugüne kadar.öğrenmemiz çok iyi oldu.bende 16 haftalık hamileyim şu an..inşallah allahım herkese kolay doğumlar ve sağlıklı bebeişler nasip eder..allah yavrunuzu analı babalı ve sağlıkla büyütmenizi nasip etsinn..
Bu arada konu olarak uygun değil ama bende ankarada yım ve başkent üniv.hastanesi ne başladım..prof.filiz bilgin yanık dr um..sanırım burdan bi arkadaşımızda sormuş hastaneyi..bende oraya başladığım için merak ettim şimdi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…