Arkadaşlar çok panik yapmak da iyi bir şey değil.
Amh 5 yıl önce 0,6 olup o sene 0,2 çıkanlar da çok var. Yani belli bir değerin altında olduğunda yarın menopoza girecekmişiz gibi düşünmek, moral bozmak tüp bebek tedavisine de zarar verir.
Bazı kadınlar amh: 0,01 ile doğal yoldan hamile kalabiliyorlar. Hatta amh doğal yoldan gebe kalmaya engel bir durum değil diye de çok söyleniyor. Sadece rezerv az olduğu için çocuk sahibi olmak isteniyorsa artık beklenmemesi ve kısa zamanda tedaviye başlanması öneriliyor.
Benim Amh 3 ay içinde 2 farklı labaratuarda 0,61 ve 0,41 çıktı. Doktor da şimdi baksak yine değişik çıkar dedi bunlardan 1 ay sonra. Sonuçta düşük
Ultrasonda 2 folikül görünüyordu. Tüp bebek tedavisine yüksek dozla başladık (Famera hap ve Merional 300) Tedavinin sonunda 6 folikülüm vardı ama 2 si yeterli büyüklüğe ulaşamadığından toplanamadı. 4 yumurta toplandı 5 gün önce. 2 si döllendi, 2 si gelişiyor bakalım. İnşallah 5. güne sağ salim ulaşırlar ve dondurulurlar.
Bundan sonra tranfer olmayacak bana yarın. Çünkü amh düşüklüğü nedeniyle yumurtalarım dirençli olduğundan 4 folikülü büyütene kadar 15 gün iğne olmak zorunda kaldım. Bu adet kimyasal olacak, 1 adet daha bekleyeceğiz (rahim dinlendirme için, bir dahaki toplamada dozları daha değişik kullanacağız ve inşallah taze transfer olabilir diye düşünüyoruz. 5-6 5. gün embrosu olsa çok güzel olur dedi doktorum.
Yani bu işte moral de çok önemli. Yarın menopoza mı gireceğim diye düşünmeyin, girmeyeceksiniz. 0,01 olana kadar zamanımız var ki o değerle bile hamile kalan oluyor. Ama elbette çocuk istiyorsanız acele etmekte fayda var. Aman ben hazır değilim, aman maddi durumum aman ülkenin hali demeyin
Hoş menopoza bile girsek yine anne oluruz. Evlat edinme, kıbrısta yumurta donasyonu gibi seçenekler de var. Yani anne olacağım diyen kadının önünde kimse duramaz
Hepimiz tez zamanda anne oluruz inşallh :) Tüp bebek yapanların tüp bebekleri tutsun, aşılama yapanların aşılaması tutsun
Tutmazsa da tekrar denemeye devam